HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés hűtőventilátorokról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés hűtőventilátorokról Értékeld a témát: -----

#461 Felhasználó inaktív   UBI The Mad 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 09. 16:33

Hi

Előre is bocsi de nem volt időm végigolvasni a topicot.

Az a bajom hogy van két hűtőbordám egy Barton 2500+-hoz amit 3200+-on hajtok, ASUS A7N8X-X alaplappal.
Az egyik a "Spire FridgeRock" (FR) a másik az "Arctic cooling Cooper Silent2" (CS2).
A FR kb 2.600.- Ft, ez van már egy ideje. 4000 körüli a fordulatszáma.
A CS2 kb 4.400.- Ft, ezt vettem most. 2000 körüli a fordulatszáma.

A FR azt csinálja, hogy a BIOS-ban 55 fokot mutat, a Windowsban az ASUS progija meg 45 fokot.
A CS2 45-45 fokot mutat. :confused:

Ez miért van?!?! :think:

A FR ventijén van egy pici fekete dióda, amit nem tudom mire jó, gondolom hőmérő.

A poén az, hogy szétszedtem mindkét hűtőt és felcseréltem a ventiket rajtuk. A kpróbálgatások szerint csak akkor van a 10 fokos differencia ha a FR bordája van fent, függetlenűl attól, hogy melyik venti van rajta. Tehát nem a dióda kavar be.

Szerintetek mi a bánat van most??

Most vissza vigyem a CS2-t vagy ne??
Megőrűlnék ha nem lennék skizofrééén!!!

A nem biztos hogy nem lesz, nem jelenti azt hogy biztos lesz.

#462 Felhasználó inaktív   AK12 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 10. 13:21

Hi!

A Coolink NPH2 egy dögös kis cucc, a gondom csak az, hogy nem lehet kapni.

Van valakinek ötlete, hogy van e olyan bolt ahol meg lehet venni (van készleten).Árlisták nem érdekelnek, mert pl a a Bluefish is írja, hogy maj' 8000-ért kaptható náluk, de amikor erőteljesebben rákérdeztem elárulták, hogy 2 db kaptak..1 db NPH1-et és 1 db NPH2-t...és azok már elfogytak... :reklamacio:

Szóval ha valakinek van és el akarja adni...megveszem... :cool:
Üdv AK

#463 Felhasználó inaktív   AK12 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 10. 13:22

Idézet: UBI The Mad - Dátum: 2004. júl. 9., péntek - 17:33

Hi

Előre is bocsi de nem volt időm végigolvasni a topicot.

Az a bajom hogy van két hűtőbordám egy Barton 2500+-hoz amit 3200+-on hajtok, ASUS A7N8X-X alaplappal.
Az egyik a "Spire FridgeRock" (FR) a másik az "Arctic cooling Cooper Silent2" (CS2).
A FR kb 2.600.- Ft, ez van már egy ideje. 4000 körüli a fordulatszáma.
A CS2 kb 4.400.- Ft, ezt vettem most. 2000 körüli a fordulatszáma.

A FR azt csinálja, hogy a BIOS-ban 55 fokot mutat, a Windowsban az ASUS progija meg 45 fokot.

A FR ventijén van egy pici fekete dióda, amit nem tudom mire jó, gondolom hőmérő.

A poén az, hogy szétszedtem mindkét hűtőt és felcseréltem a ventiket rajtuk. A kpróbálgatások szerint csak akkor van a 10 fokos differencia ha a FR bordája van fent, függetlenűl attól, hogy melyik venti van rajta. Tehát nem a dióda kavar be.

Szerintetek mi a bánat van most??

Most vissza vigyem a CS2-t vagy ne??

hi,

azt se felejtsd el, hogy valamelyik cucc rosszul mér...vagy az ASUS progi csal, vagy az alaplapi..

AK

#464 Felhasználó inaktív   UBI The Mad 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 10. 14:33

AK12

Gondoltam rá én is, hogy csal. De az ASUS progi honnan veszi az adatokat, nem a biosból? A másik hogy miért csak az egyik bordával csal, ha csal egyáltalán? :confused:
Tudomásom szerint egy hőmérő van a proci alatt vagy benne.
Gondoltam arra is hogy összekeveri az alallap hőmérőjével, de ez sem valószínű mert az alaplap 35 fok körűl mozog, az meg ugye nem 45-55 fok.  :think:

Szóval szétzsab az ideg........ :grrr:

#465 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 07. 10. 19:46

Elég abszurd, de talán az is lehet, hogy a borda bekapcsoláskor a BIOS-ban terheletlen proci alól jobban "kihúzza" a meleget, míg windaz alatt a nagyobb leadott teljesítmény a nagyobb hőellenálláson magasabb hőmérsékletet eredményez-természetesen a különbségre gondoltam, vagyis BIOS-ban az 1-2 fokos difi teher alatt 4-5 is lehet..
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#466 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 12. 21:47

Idézet: UBI The Mad - Dátum: 2004. júl. 9., péntek - 17:33

A hőmérő a CPU-ban van szerintem és semmi köze a bordához.. ASUS alaplapoknál a BIOS erősen csal, ugyanis a látszat ellenére leterheli a CPU-t, ezért melegszik jobban. Windows alatt a CPU "idle állapotban" van, ekkor a leghidegebb.

#467 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 13. 09:44

Nem. A BIOS valós módban kergeti a CPU-t, kétlem, hogy ez olyan iszonyat nagy munka lenne a prociszámára,  hiszen effektíven nem csinál semmit, míg a vindóz idle állapota az, ami csal. A system idle process egy marhaság :)  .
A  hőmérődióda valóban a CPU-ban van, de ezzel együtt a hőellenállás erre van  hatással:  Ha nagyobb, akkor a proci hőmérsékletváltozása adott teljesítményfelvételmegváltozással nagyobb lesz! És azt is vegyük hozzá, hogy a cpu hődiódáján kívül a duron-ok és régi xp-k miatt van egy a foglalatban is és sok progi ezt figyeli, nem a diódát.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#468 Felhasználó inaktív   Janadai 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 13. 18:28

Sziasztok!
Lemondok a Coolink NPH-2ről mert elegem van hogy mindenhol csak ígérgetik!
Aerocool HT 101et ajánlották.Esetleg használ valaki ilyet?Mennyire hatékony?
Bár ez ház függő tudom ;) de jó lenne egy kis infó!
EVGA Supernova Nex 650G1,Asus M5A97R2 ,FX8350,4x4GB Corsair Vengeance 1866Mhz,Gigabyte R9 390 G1 Gaming,LG W2486L

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2004. 07. 13. 18:55

Idézet: Janadai - Dátum: 2004. júl. 13., kedd - 19:28

Sziasztok!
Lemondok a Coolink NPH-2ről mert elegem van hogy mindenhol csak ígérgetik!
Aerocool HT 101et ajánlották.Esetleg használ valaki ilyet?Mennyire hatékony?
Bár ez ház függő tudom ;) de jó lenne egy kis infó!

Coolink COOLNPH2

Kell ???

Hozathatok... ;)

Mennyit szánsz rá ??? :D :D :D

#470 Felhasználó inaktív   Janadai 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 13. 19:26

8rongy?de ha az Aerocool jobb azt veszek bár az többe kerül de sebaj.
EVGA Supernova Nex 650G1,Asus M5A97R2 ,FX8350,4x4GB Corsair Vengeance 1866Mhz,Gigabyte R9 390 G1 Gaming,LG W2486L

Elküldve: 2004. 07. 13. 19:37

Idézet: Janadai - Dátum: 2004. júl. 13., kedd - 20:26

8rongy?de ha az Aerocool jobb azt veszek bár az többe kerül de sebaj.

8k az gyengus.

#472 Felhasználó inaktív   Janadai 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 13. 19:45

Mennyi lenne?

Elküldve: 2004. 07. 13. 19:47

Idézet: Janadai - Dátum: 2004. júl. 13., kedd - 20:45

Mennyi lenne?

8.5k :p ;)

Ha nincs (per pillanat nem tudom, ugye, felhívni őket), akkor persze bocs a beetetésért... :(

De 'szokik' lenni... ;)

Elküldve: 2004. 07. 14. 15:49

Kell ???

Mert van... ;)

Elküldve: 2004. 07. 14. 19:55

Idézet: Dj.Kakukk - Dátum: 2004. júl. 14., szerda - 16:49

Kell ???

Mert van... ;)

Ha nem vagy, akkor nem rendelem.

#476 Felhasználó inaktív   Janadai 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 14. 21:03

Kösz de ma vettem Aerocoolt HT101-est.9k volt.Elég jól muzsikál!

#477 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 14. 23:40

Idézet: didyman - Dátum: 2004. júl. 13., kedd - 10:44

Nem. A BIOS valós módban kergeti a CPU-t, kétlem, hogy ez olyan iszonyat nagy munka lenne a prociszámára,  hiszen effektíven nem csinál semmit, míg a vindóz idle állapota az, ami csal. A system idle process egy marhaság :)  .
A  hőmérődióda valóban a CPU-ban van, de ezzel együtt a hőellenállás erre van  hatással:  Ha nagyobb, akkor a proci hőmérsékletváltozása adott teljesítményfelvételmegváltozással nagyobb lesz! És azt is vegyük hozzá, hogy a cpu hődiódáján kívül a duron-ok és régi xp-k miatt van egy a foglalatban is és sok progi ezt figyeli, nem a diódát.

ASUS lapoknál a BIOS SETUP kivétel nélkül a védett módnak megfelelő, 40-50%-os CPU terhelést tükröző CPU hőmérsékletet mutat. Nem az idle process-ről beszélek, hanem a valódi idle állapotról. Windows alatt ugyan nincs ilyen (jó ha 5% alatt marad a load), de úgytűnik védett módban kevésbé melegszik.

#478 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 15. 06:19

?? Micsodaaa?
Ez nekem így új...Védettbe az oprendszer tud átkapcsolni és szegényes tudásom szerint ilyenkor nem lehet visszakapcsolni már, csak reset-tel. A BIOS ezt hogy kerüli meg? És miért terheli az én procimat? :) Milyen rutint futtat? Ez nem túl jó dolog, a BIOSnak nem az a dolga, hogy szimuláljon, hanem hogy aktuális és valós értékeket közöljön nekem...Mindezt stabilan, fölösleges körök nélkül, mert BIOS, nem windows.

Az Asus monitorprogramja meg tévedhet bőven, csakúgy, mint az alaplapi szenzor. Mondjuk én sem értem ezt a különbséget. Nem hőfokszabályzott véletlenül az FR ventije? Ha ugyan tényleg dióda van rajta :think: . Ugyanis bekapcsoláskor és utána még egy darabig hideg az a dióda és ilyenkor elvben alacsonyabb a fordulat, nagyobb a hőmérséklet.

#479 Felhasználó inaktív   UBI The Mad 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 16. 08:27

Ahogy fentebb írtam csak a borda cserénél van külömbség, a ventiket is variáltam a bordákon. Tehát csak a borda csinálhat valami UFO jelenséget, ventitől függetlenül.

#480 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 16. 10:46

Didyman: Akkor mondom másképp. A BIOS SETUP program valós módban fut, az OS kapcsol át védettbe. Javíts ki ha tévedek. A BIOS, az ASUS PCPROBE, AIDA, MBM, LM_SENSORS (Linux), stb. mind ugyanazokat az értékeket olvassák, némelyik értéket képlettel korrigálni kell, ez programonként különböző lehet. A képlet inkább csak a feszültségértékek átszámításához szükséges, nem a hőmérsékletekhez (bár ki tudja). A BIOS és a PCPROBE teljesen ugyanazt mutatja abban biztos vagyok. Nekem is ASUS alaplapom van, az előző lapom is az volt és rengeteget építettem már be. BIOS-ban mindig többet látok (szépen felkúszik a CPU hőmérséklet), mégpedig kb. annyival mintha OS alatt (védett módban) tartós 40-50%-os CPU terhelés lenne. Ebből arra következtetek, hogy valós módban jobban melegszik a CPU még akkor is ha nem kell dolgoznia semmit. Erre mondom egyszerűen azt, hogy "csal a BIOS".

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.