HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés hűtőventilátorokról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés hűtőventilátorokról Értékeld a témát: -----

#501 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 29. 11:00

Idézet: togaba - Dátum: 2004. júl. 24., szombat - 12:48

Tudom, nem egyszerű a kérés, mert ez, ugye, egy speciális, a hűtőbordába besüllyedő venti. Természetesen ebben a 4 cm-es kategóriában lehet ventit kapni több helyen is, de azok nem

Az én zsír eredeti ATI 8500LE-mel is hasonlatos probléma esett meg. A Pixel adott rá régi Cu17-es Zalman "sasszárnyat" az a borda elég is, főleg mert tettem egy 9 centis Zalman ventit az összes kártya fölé, semmi gáz, gyakran hetekig megy a gép így.

#502 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 07. 29. 12:40

Iglooo. És egy 2G-ás celeroncsot simán el fog vinni. Az állítható ventis minimuma is a light körüli értékre fog adódni, tehát jobb nem lesz vele. A fixre pedig még mindíg aggathatsz potmétert, ha ez a szíved vágya :) .
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#503 Felhasználó inaktív   rog70 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 29. 17:16

Idézet: didyman - Dátum: 2004. júl. 29., csütörtök - 11:40

Iglooo. És egy 2G-ás celeroncsot simán el fog vinni. Az állítható ventis minimuma is a light körüli értékre fog adódni, tehát jobb nem lesz vele. A fixre pedig még mindíg aggathatsz potmétert, ha ez a szíved vágya :) .

Köszönöm a segítséget mindenkinek!

#504 Felhasználó inaktív   rog70 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 29. 20:13

Triviális leszek, de nem találom sehol: mi a feltétele annak, hogy egy venti fordulatszámát szoftveresen lehessen szabályozni?

#505 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 29. 20:20

Van egy Speedfan nevű progi direkt erre a célra, de sok esetben nem működik. Nyilván az alaplapnak tudnia kell. Általában külső szabályozóval szokás a fordulatokat beállítani potival vagy automatikusan.

#506 Felhasználó inaktív   rog70 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 29. 20:42

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2004. júl. 29., csütörtök - 19:20

Van egy Speedfan nevű progi direkt erre a célra, de sok esetben nem működik. Nyilván az alaplapnak tudnia kell. Általában külső szabályozóval szokás a fordulatokat beállítani potival vagy automatikusan.

Ezt próbálgattam, de nálam nem csinál semmit. Valószínűleg az alaplap nem támogatja  :(

Kösz!

#507 Felhasználó inaktív   mexi-cow 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 30. 19:10

Pont most jött ki a progi egy újabb verziója, meg kell próbálni. 
Amúgy nekem is mindenem a csend és éppen ezért teljesen egyetértek a többiekkel:
nem fogsz egyelőre halkabb ventis procihűtést találni, mint a Glacialtech Silentbreeze III-asa vagy a Zalman CNPS7000A-Cu vagy B-Cu -ja. Nincs sok választás, átrághatod magad a kínálaton, de nyugodtan spórold meg azt az időt. A Zalman kicsit jobb hatásfokú, de a súlya is extrém..amelyik tetszik. A többi csak hangosabb lesz.
A fordulatszabályozós 5letedet feleslegesnek tartom..

Szerintem!

#508 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 30. 19:54

Ventiszabályozáshoz az SMBus használatos, ha a venti tápellátása a szenzoron keresztül mahinálható. Egyéni alaplap kérdése. A Speedfan hiába támogatja, ha az adott alaplapverzió meg nem :) . Akkor ezek szerint Neked nem megy :( .
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#509 Felhasználó inaktív   rog70 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 30. 21:34

Idézet: mexi-cow - Dátum: 2004. júl. 30., péntek - 18:10

Pont most jött ki a progi egy újabb verziója, meg kell próbálni. 
Amúgy nekem is mindenem a csend és éppen ezért teljesen egyetértek a többiekkel:
nem fogsz egyelőre halkabb ventis procihűtést találni, mint a Glacialtech Silentbreeze III-asa vagy a Zalman CNPS7000A-Cu vagy B-Cu -ja. Nincs sok választás, átrághatod magad a kínálaton, de nyugodtan spórold meg azt az időt. A Zalman kicsit jobb hatásfokú, de a súlya is extrém..amelyik tetszik. A többi csak hangosabb lesz.
A fordulatszabályozós 5letedet feleslegesnek tartom..

Szerintem!

A Silentbreeze Athlon-ra való, vagy tévednék? Celeronom van  ;)

A Zalman-okat régóta nézegetem Egyenlőre két dolog tart vissza:

1) Picit nevetségesnek érzem a 3/4 kilós mamut hűtőt erre a finoman fogalmazva is szerény processzorra  :D 

2) Az ára  ;)  akárhonnan nézem az Igloo fele annyiból kijön.

Azt hiszem teszek egy próbát az Igloo-val, ha nem elég halk, jöhet a Zalman.

#510 Felhasználó inaktív   mexi-cow 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 31. 10:27

A doboz szerint Celeront is visz, de a legbiztosabb, ha megnézed aSilentbreeze III infókat!

#511 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 31. 11:04

mindkét vinyóm rack-ben van, de az egyik ventilátor nélküli. Egyszer a hőmérséklete felment a speedfan szerint 58 fokra, mikor is megállt, hogy lehüljön, gondolom. Most vettem egy vinyóhűtőt. Kb egy órámba telt beszuszakolni a vinyót a hűtővel, meg egy Y-kábellel kellett energiát adnom neki (a dubla hosszú csatlakozó már nem fért a fiókba), és ha az egész egyetlen miliméterrel magasabb, akkor nem férne be, de most a vinyóm 30-35 fokon üzemel :) Kúúúl :)
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#512 Felhasználó inaktív   rog70 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 31. 12:21

Idézet: mexi-cow - Dátum: 2004. júl. 31., szombat - 9:27

A doboz szerint Celeront is visz, de a legbiztosabb, ha megnézed aSilentbreeze III infókat!

Megnéztem. 

"Socket type: A and 370"

Az enyém 478-as, szóval így is kiesett.  Kár. Az 1700 RPM nagyon vonzó.

Érdekes, hogy tényleg visz Pentiumot is. Ezt eddig egyetlen oldalon sem láttam.

#513 Felhasználó inaktív   mexi-cow 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 31. 13:32

Tényleg kár a csendért!  :( Marad a Zalman az általam ajánlottakból.. ;)

#514 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 31. 16:59

Igen, mert a socket370 az Pentium, de II és III :D
De ez nem igaz, a 43xx-es Igloo-k is marha csendes ventit kaptak és szvsz az is az új szériás SBIII-al megy. vagy nem? Mindenképpen csendesek...

#515 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 31. 21:04

Idézet: rog70 - Dátum: 2004. júl. 30., péntek - 22:34

A Zalman-okat régóta nézegetem Egyenlőre két dolog tart vissza:

1) Picit nevetségesnek érzem a 3/4 kilós mamut hűtőt erre a finoman fogalmazva is szerény processzorra  :D 

2) Az ára  ;)  akárhonnan nézem az Igloo fele annyiból kijön.

Azt hiszem teszek egy próbát az Igloo-val, ha nem elég halk, jöhet a Zalman.

Nem elég az AlCu verzió? Az 450g alatt van. Amúgy én Glacialtech Igloo 4350 Light-ról váltottam Zalman CNPS7000A-AlCu-ra, de nem bántam meg. A Glacialtech tényleg iszonyat halk, ha hasonlítani kellene inkább a Zalman-hoz áll közelebb, mint bármely más hűtőhöz, amit eddig volt szerencsém kipróbálni. De sajnos van egy icipici csapágymoraja, ami a Zalman-nak nincs. Ha nagyon igényes vagy (mint én), a Zalman-t tudom nagyon ajánlani. A gépemben minden ventillátor Zalman, pedig rengeteg félét kipróbáltam mégis ezek lettek a leghalkabbak. A hűtési konfigom összefoglalva: ZM400A-APF táp, CNPS7000A-AlCu cpu hűtő, ZM-2HC1 hdd hűtő, ZM80C-HP+ZM-OP1 vga hűtő, ZM-F1 házhűtő. Van egy másik gépem, abban: ZM300B-APS táp, ZM-2HC2 HDD hűtő, ZM-F1 házhűtő (egyelőre nincs bekötve), Glacialtech Igloo 4350 + szabályozó poti. Az utóbbi gép egyébként észrevehetően halkabb. A vinyók Samsung és Seagate, ezek kb. egyformán halkak. Ezek után eldöntheted mit szeretnél vásárolni. :)

#516 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 31. 21:06

És még annyi, ha el tudsz jönni Pécsre meg is fülelheted nálam. Celeron-ra amúgy bármi jó hűtési teljesítmény szempontjából. Egyelőre nekem is az van (nagyon nem illik ebbe a konfigba), de még nem kívánok 50k-t kidobni egy P4-re, majd talán később.

#517 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 31. 22:40

Freddy: Nc... :) Rohadt árrés, mi? Ja, meg Te nem is vagy híve az tuningnak ha jól emlékszem. Pedig ésszel csinálva nagyon sokat spórolhatsz vele és csupán arról van szó, hogy nem egy statisztikai vagy kereslet függvényében változó feliratnak hiszel, ami szilárdan hirdet egy órajelet a prociba gravírozva, hanem néhány olyan programnak, amik valós értéket tükröznek.
Nem tudlak meggyőzni? :)

#518 Felhasználó inaktív   rog70 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 01. 09:04

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2004. júl. 31., szombat - 20:04

Nem elég az AlCu verzió? Az 450g alatt van. Amúgy én Glacialtech Igloo 4350 Light-ról váltottam Zalman CNPS7000A-AlCu-ra, de nem bántam meg. A Glacialtech tényleg iszonyat halk, ha hasonlítani kellene inkább a Zalman-hoz áll közelebb, mint bármely más hűtőhöz, amit eddig volt szerencsém kipróbálni. De sajnos van egy icipici csapágymoraja, ami a Zalman-nak nincs. Ha nagyon igényes vagy (mint én), a Zalman-t tudom nagyon ajánlani.
(...)
Ezek után eldöntheted mit szeretnél vásárolni. :)

Találomra kiválasztott bolt árlistájából:

ZALMAN CNPS7000A-ALCU 7200 + ÁFA
GlacialTech Igloo 4360Light 2120 + ÁFA

No comment  ;)

Igényes vagyok, de azt hiszem ennyire nem  :D

+ az Igloo-t még augusztusban meg tudom venni, Zalman-nal meg kellene várnom a szeptemberi fizut (-1 hónap zaj)

Azt hiszem tudom mi lesz a karácsonyi ajándékom  :up:

#519 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 01. 10:14

Idézet: didyman - Dátum: 2004. júl. 31., szombat - 23:40

Freddy: Nc... :) Rohadt árrés, mi? Ja, meg Te nem is vagy híve az tuningnak ha jól emlékszem. Pedig ésszel csinálva nagyon sokat spórolhatsz vele és csupán arról van szó, hogy nem egy statisztikai vagy kereslet függvényében változó feliratnak hiszel, ami szilárdan hirdet egy órajelet a prociba gravírozva, hanem néhány olyan programnak, amik valós értéket tükröznek.
Nem tudlak meggyőzni? :)

Tévedsz. Nem a feliratnak hiszek, hanem a tapasztalatnak. És mégcsak ráadásul nem is másénak, a sajátomnak. Van 9dB PAPST ventim is, ott a feliratnak hittem és jól ráfaragtam, erről ennyit. A csend híve vagyok kizárólag, de annak nagyon. Nem tudom miről szeretnél meggyőzni. :)

Rog70, ha pénzkérdés a dolog vedd a Glacialtech-et, csendességben messze kiemelkedik a többi hasonló árú közül mint írtam. Celeron-ra csak akkor válaszd a Zalman-t ha majd később P4-et szeretnél helyette vagy extrém igényeid vannak a csendel szemben (ahhoz viszont a gép többi részében is oda kell figyelni mivel hűtesz).

Szerkesztette: Freddy001 2004. 08. 01. 10:17 -kor

#520 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 01. 10:50

Nem tévedek, én a processzorok tuningjáról beszéltem, mert hogy fája  fogad egy tökibb procira, erre mondtam azt, hogy veszel egy kevésbé tökit és meghúzod. És ezt lehet ésszel csinálni (pl. maláj EE magos pénégy, AMD JIUHB...)

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.