HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés hűtőventilátorokról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés hűtőventilátorokról Értékeld a témát: -----

#961 Felhasználó inaktív   attip 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 26. 19:06

Ma megvettem,a fent emlitett Zalman..7000cual...
Pár pillanat alatt beszereltem,gondolkodnom csak azon kelett hogy hol hozzam ki a fordulatszámszabályzot,végül is elöl,a floppy alatt van 1 ugyanakkora ,ott kihoztam,lehet ,hogy nem végleges...Van jobb ötlet,?
Nagyon szupi,tégyleg csendes!!:))
Milyen progival méritek a hömérsékletet???Mennyi az ideális,?
Köszi!:)

#962 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 27. 23:31

Idézet: attip - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 19:06

Ma megvettem,a fent emlitett Zalman..7000cual...
Pár pillanat alatt beszereltem,gondolkodnom csak azon kelett hogy hol hozzam ki a fordulatszámszabályzot,végül is elöl,a floppy alatt van 1 ugyanakkora ,ott kihoztam,lehet ,hogy nem végleges...Van jobb ötlet,?
Nagyon szupi,tégyleg csendes!!:))
Milyen progival méritek a hömérsékletet???Mennyi az ideális,?
Köszi!:)

Nekem nincs kihozva a szabályozó külön, fix-en a legkisebb fordulaton járatom, mert így is bőven elhűti a P4-et. Hőmérséklet mérésre ASUS lapnál pcprobe, egyébként Everest (AIDA utódja).

#963 Felhasználó inaktív   bcsaba 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 08:45

Sziasztok, nekem is sikerült szereznem egy bat1vsb-t, csak sajnos valószínűleg amikor a számla a dobozába került a felhasználói kézikönyve kimaradt visszacsomagoláskor, ha esetleg valakinek van ilyen hűtője és szkennere elküldhetné nekem a beszkennelt manuált. (Sajnos nekem manuál nélkül nem biztos, hogy sikerül összerakni).

#964 Felhasználó inaktív   pentium419 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 19:57

hali

lehet ezt nem ide kéne irnom de nem tom máshova

a Zalman 7700Cu ráfér az MSI 875P-re? normál házban
,vagy nem...

#965 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 20:18

A Zalman oldalán szokott lenni szerelési és kompatibilitási útmutató.

#966 Felhasználó inaktív   jfru 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 07:25

Sziasztok!

Lelkes topic olvasó vagyok. :)
Kb. 1 hónap gondolkodás és olvasgatás után egy Zalman 7000Cu mellett döntöttem ugyanis nagyon hangosnak ítéltem a P4 3Ghz-es (478-as) procimon lévő gyári Intel hűtőt.

A gondom, amiért hűtőt váltottam:
- terheléskor 51 fokról elindult a proci hőmérséklete fölfelé és a venti fordulatszáma 4800 fölé emelkedett. Nemcsak a szobában, de a lakásban sem lehetett megmaradni, annyira hangos lett.

Tapasztalataim:
- az alaplapom (ASUS P4P800 E-delux) nincs a Zalman által kompatibilisnek ítélt alaplapok között, de azért szerencsére minden komplikáció nélkül könnyen fel tudtam szerelni a hűtőt, nem kellett elhajtogatni semmit (és levágni sem kellett semmiből)
- a csere után a processzor alaphőmérséklete (ez nem tudom,  hogy hogy lehet) de 10 fokkal alacsonyabb a Pcprobe program szerint (eddig 51 fok volt alapból most 41 fok)
- a processzor terhelésekor a hőmérséklet 54-55 fokig megy fel és ott megáll. A hűtő 1800-as fordulaton megy. (SEMMI HANGJA NINCS!)

Szerintem jól döntöttem. Amit akartam (zajtalan működés) megkaptam. Ha nem is a legolcsóbban.
Nekem tetszik.

#967 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 07:50

Prohardver most tartott egy nagy ventitesztet, nézzétek meg!

Kecske
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#968 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 11:52

Sziasztok!

Elolvastam a teszteket! Nemsokára vennem kellene egy hűtőt nekem is... Egy gyári hűtőm van most az intel 530-as procimon, ami bizony a szobahőmérséklet miatt is olyan 60 fok körül megy terhelés nélkül. Terhelés alatt felmászik bizony 75 fokra is!  :eek: És bizonya olyankor már maxon jár a cooler fordulatszáma, hangjáról nem is beszélek...  :down: (Mint egy rakéta.... )

A kérdésem az lenne, hogy a cikkben szereplő tesztgyőztes ventit fel lehet-e szerelni egy ASUS p5p800-as lapocskára?  :think: Mert én nem tudtam kiigazodni rajta... Ott ugyanis az alaplapon van 4 lik, és azokba kell belecsavarni a professzorhűtő 4 műanyag lábát...

Esetleg van valakinek ilyen p5p800-as lapon? Mert ha rá lehet tenni, akkor valszeg megkockáztatom!  :up:

p. T.F.

#969 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 12:04

Idézet: Hartmann - Dátum: 2005. febr. 18., péntek - 9:04

Sziasztok!

Nekem tegnap sikerült beszerezni egy coolink Bat1VS-t
Be is raktam, meg vagyok vele elégedve.

Hartmann - Bat

Konfig
CPU: Intel P4 Prescott 3.6GHz/800MHz, 1MB L2 Cache, LGA775
MB: Intel D925XE2CVLK
Mem: 4x Hynix 512MB/533MHz DDR2
Ház: Yeong-yang 5601BK
Táp: CWT-ISO400 300W
Vid: PowerColor X600 XT PCI-e
HDD-k:
2db 120GB S-ATA (Samsung és Seagate)
1db 160GB S-ATA (Samsung)
1db 160GB P-ATA (Samsung)
ODD: LG GSA-4160B DVD író

A mérések alapján (Intel Desktop Center Stress Test-je 100% töltettel) az eddigi 80-82 fokos prociból a BAT csinált 62-63/57-58 fokosat a fordulatszámtól függően.
Teljes fordulaton is alig hallani a venti hangját, a winyóké és a másik két Jamicon 12cm ventié hangosabb.

Szal összességében meg vagyok elégedve vele, bár a beszerelésnél kellett kissé alakítani a chipset hűtőbordán :)

Hartmann

Szia!

Én is egy ilyen ventin gondolkodom, nekem egy Intel 530-as professzort kellen vele meghűteni, amit húzni is szeretnék később (3.6 GHz-ig, mint amennyi a Tied is alapból). Azonban mérete miatt akadnak kételyeim! Ezért kérdezném meg ezeket Tőled, hátha meg tudsz nyugtatni!  :up:  :D

Szval:
- Én attól félek, hogy "kitépi" az alaplapomból az egész CPU-t foglalatostól, mindenestűl együtt  :p , vagy belehajlik szegényke...  :confused: Mit tapasztaltál ilyen téren? Met nekem egy álló házam van, nem fekvő...

- Nekem egy ASUS P5P800-as lapom van, és nem tudom, hogy arra rá lehet-é-e szerelni a "kicsikét"  :D . De ahogy láttam, Neked is ugyanolyan volt az előző hűtőd csatlakoztatása, mint az enyémnek...

Azt meg nem tudom, hogy a tápomtól elfér-e... Egy 500W-os Q-Tec van benne...

p. T.F.

#970 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 21:01

No comment

Idézet

A technológia fejlődésével egyre nagyobb kihívást jelent valamennyi gyártó számára a csipek megfelelő hűtése, mivel ezek működésekor egyre több hő keletkezik. A minél nagyobb hatékonyság elérése érdekében a legkülönfélébb anyagokat kezdik alkalmazni hűtőközegként, így alumíniumot, illetve a remek hővezetési tulajdonságokkal rendelkező rézzel.

#971 Felhasználó inaktív   mexi-cow 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 09:24

Tápegységben cserélek ventit, szerintetek melyik módszert válasszam, hogy a lehető legcsendesebb legyen?

- 12 centis ventivel szerelt tápban cserélek a lehető leghalkabb, pl Papst ventire. Ekkor leszabályoznám még a minimum fordulatszámot is vagy csökkenteném a feszt. Vajon meddig lehet csökkenteni a 12cm-es ventifeszt, hogy elinduljon, menjen? Feszcsökkentés után is hangosabb marad az alapvető motorhangja, mint egy 8centisnek, csak mert nagyobb motor viszi ezeket?

- 8cm-es (valszeg) Papstokat dobálok a tápba, de a levegőszállítás így azért kisebb lesz

Szóval melyik lenne a legcélravezetőbb? Cél a legminimálisabb zaj. Az igazi kérdés az, hogy 12centis kategóriában elérhetek-e 12db körüli hangot szimplán feszcsökkentéssel? Lehet-e ilyen halk egy ekkora venti?

Please help!

#972 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 05. 25. 09:47

A leszabályzott ventivel nagyon könnyen elfűtheted a tápot-ezzel csak nagyon óvatosan!
A 12Vos ventinek ugyanakkora motorja van, általában nagyobb árammal járnak.
Siklócsapágyas ventivel próbálkozz, messze kisebb a motorzajuk.
A ventik nagy része 4-5V-on elindul már.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#973 Felhasználó inaktív   mexi-cow 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 09:59

Sikló lesz mindenképp, tulajdonképpen valszeg Papst  :respect:  vagy Noiseblocker. 12centis ventit szeretnék a levegőztetés miatt, de ha ugyanakkora a motorja, akkor gondolom a kisebb fesz, pl 5 volt nehezebben löki majd..vagy nem?
Ezt a tápelfűtést körülírhatnád, mondjuk olyan szempontból, hogy mit tehetek ellene a ventin kívül? 12 centis ventit azért még lehet lassítani, hogy megfelelően elhűtse a táp vasait? Gondolom alapból azért gyorsabban forog a venti (még alapjáraton is), mint amit kérne a táp..remélem..

#974 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 10:16

Általában igen, de ez a tartalék a házból jövő esetleg nagy meleg miatt kell neki. Ha 20-30%-al kevesebb levegő mozog át, az többnyire nem szokott gond lenni, de alacsony fesznél nagyon lelassul a venti. Aztán a hővédelem, vagy valamelyik alkatrész a meleg miatt elmegy..
Tenni nem sokat tudsz, mármint ami egyszerűbb a jó ventinél.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#975 Felhasználó inaktív   mexi-cow 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 10:19

A legrosszabb az egészben, hogy semmi gondom nem lenne, ha a jelen tápomban nem 14centis lenne a venti. Most ha berakok egy 12-est, az hogy néz már ki? :confused:
Érik a gondolat, hogy fogom ezt a drága tápot és tényleg szétszedem, megnézem, hogyan rögzíthető kisebb (12-es) venti és kicserélem. Szabályozható ventik hasonlók egymáshoz, simán berakhatok egyet egy másik típusból?

#976 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 10:35

Be, de akkor célszerű a táp saját hőfokfüggő szabályozását megtartani. Csak a legalacsonyabb fordulatot lejjebb venni, de ezt jól teszteld le, hogy elinduljon biztosan aventi. Esetleg lehet megoldás, ha a ház szellőzése jó, a venti megfordítása.

#977 Felhasználó inaktív   mexi-cow 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 10:52

A táp szabályozása marad természetesen. Nem vagyok műszerész, úgyhogy ha csere lesz, az számomra a venti cseréjét fogja jelenteni, vagyis átforrasztom az új vezetékeit a régi alapján. Mondjuk most felizgatott a tudat, hogy külön is hozzá lehetne nyúlni a legalacsonyabb fordulat szabályozásához, ez se rossz. Ezt hogy értetted? Mit kellene ehhez tenni? Ventivezérlő elektronikához hozzányúlni?

#978 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 21:21

Hali!
Van egy aerocool házam, amiben gyárilag van egy 12 centis szabályozható venti elől. Ezt egy molex-re kell dugni, de csak a sárga-fekete vezeték van rajta bekötve. A ventiből kifelé is megy egy tápcsati, és ha erre dugom a ház oldalára szerelt ventit, akkor annak is lehet változtatni a fordulatszámát így. Csakhogy ebből a ventiből is van még egy kivezetés. Az a kérdésem, hogy erre köthetek-e még egy ventit? Akkor mind 4V-n fog járni? vagy hogy? Van egy 4pin-3pin átalakítóm, azt kötném rá. Rádughatom?
- Where are we going?
- Let's go find out.

#979 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 22:11

Gyanítom, hogy a kettő párhuzamosan van kötve ezért tudod egyszerre változtatni a fordulatszámukat, ha nem így lenne észrevehetően lassan pörögnének. Párhuzamos kapcsolás esetén a szabályozó terhelhetőségétől függően köthetsz rá további terhelést. Ha van mégegy csatlakozó, gondolom két ventilátor terheléssel van számolva gyárilag.

#980 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 22:15

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2005. máj. 28., szombat - 23:11

Gyanítom, hogy a kettő párhuzamosan van kötve ezért tudod egyszerre változtatni a fordulatszámukat, ha nem így lenne észrevehetően lassan pörögnének. Párhuzamos kapcsolás esetén a szabályozó terhelhetőségétől függően köthetsz rá további terhelést. Ha van mégegy csatlakozó, gondolom két ventilátor terheléssel van számolva gyárilag.

Köszi, én is valami ilyesmire gondoltam, nem véletlenül rakták oda azt a plusz csatit. Még azt meg tudod mondani, hogy ha ráteszek még egy ventit, akkor hány V-n fognak menni? A 4V amit írtam, gondolom hülyeség, annyin szerintem el sem indulna.
- Where are we going?
- Let's go find out.

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »