HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés hűtőventilátorokról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés hűtőventilátorokról Értékeld a témát: -----

#981 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 28. 22:22

Ha valóban párhuzamos kapcsolás, akkor a feszültség mindhárom ventin azonos lesz. Én nem tenném rá a harmadikat amíg meg nem győződtem, hogy a szabályozó elviseli ezt a többlet terhet. Rövid ideig bírná, de aztán túlmelegedhet és lefüstölhet. Nincs valami leírás a házadhoz, hogy mekkora teljesítményt bír? Vagy a gyártó oldalán műszaki adatok? Add meg a ház típusszámát úgy egyszerűbb lesz keresni.

#982 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 22:27

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2005. máj. 28., szombat - 23:22

Ha valóban párhuzamos kapcsolás, akkor a feszültség mindhárom ventin azonos lesz. Én nem tenném rá a harmadikat amíg meg nem győződtem, hogy a szabályozó elviseli ezt a többlet terhet. Rövid ideig bírná, de aztán túlmelegedhet és lefüstölhet. Nincs valami leírás a házadhoz, hogy mekkora teljesítményt bír? Vagy a gyártó oldalán műszaki adatok? Add meg a ház típusszámát úgy egyszerűbb lesz keresni.

Itt vannak az adatai
Úgy látom az az adat nincs, ami kellene.Itt meg a kábelezése
És ez az a ház: AeroEngine Jr.-SS

Rajz
A rajztól eltérően nekem a piros A-val jelölt vezeték van közvetlenül a tápcsatira dugva, a piros B-vel jelölt vezeték pedig a C-vel jelölt csatira. Ez így volt gyárilag, nem én változtattam meg.

Szerkesztette: Pietrosz 2005. 05. 28. 22:44 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#983 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 22:48

Hol látsz C-vel jelölt csatit? Kezdem nem érteni. :)

Szerkesztette: Freddy001 2005. 05. 28. 22:54 -kor

#984 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 22:55

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2005. máj. 28., szombat - 23:48

Ez tényleg sovány. Ha a sajátom lenne szétkapnám a szabályozót és megnézném mi van benne. De azért ne szedd szét, szerintem didyman majd mond valami okosabbat. :)

Remélem. Én is szét akartam már kapni, igaz csak a házat, hogy kicseréljem az első ventit valami halkra. :) De nem lehet kiszedni! :eek:  Pedig nézegettem vagy 10 percig. Odáig jutottam, hogy az elejéről azt a turbinát lekaptam.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#985 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 22:56

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2005. máj. 28., szombat - 23:48

Hol látsz C-vel jelölt csatit? Kezdem nem érteni. :)

A "rajzomon", amit belinkeltem   ;)
ezen

Szerkesztette: Pietrosz 2005. 05. 28. 22:57 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#986 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 22:57

Közben szerkesztettem bocsi. Ez alapján már nem igazán vagyok biztos abban sem amit írtam. Szóval hol van C-vel jelölt csati?

#987 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 22:58

Várok, hogy megtaláld :)
- Where are we going?
- Let's go find out.

#988 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 23:06

Na bocs kicsit fáradt vagyok és kimaradt. Az A a C-re van kötve közvetlenül? A kábelezés kellene, hogy melyik hova megy, melyinek van a végén ventilátor, melyik a szabályozóé, stb.

Szerkesztette: Freddy001 2005. 05. 28. 23:11 -kor

#989 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 23:10

Ezen:
Kép

Amúgy >erről< a linkről volt szó, most kinkelem harmadjára :) Most neked van nagyon késő, vagy én linkeltem rosszul? Elvileg a link a galériámba vezet, de onnan nem tudom berakni a képet, csak a linket.

"A" a tápra, "B" a "C"-re, "C"-re menne a 8 centis venti, ami au oldallapon van.

Szerkesztette: Pietrosz 2005. 05. 28. 23:12 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#990 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 23:21

Ez így még kevés. Hova vezet az A,B és a C csatlakozó mindkét fele pontosan? Ha A C-t széthúzod ennek melyik fele (aszerint, hogy hova vezet) megy a B-re és mi lesz a másik felével?

#991 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 23:30

Szerintem rossz a rajz, vagy nem tudom. Leírom, hogy néz ki most.
Tehát a 12cm-es ventiből kijön egy fekete piros vezeték.  Ez egy papa-mama vezetékhez csatlakozik a mama végénél. Itt már megvan mind a 4 vezeték. (ld. csatolt kép. ugyanilyen, csak zöld fehér helyett piros fekete)Ebbe a mamába van dugva egy papa csatlakozó, aminek csak 2 vezetéke( fekete sárga) van. Ez megy a vezérlő felé. A vezérlőből kijön egy ugyanilyen fekete sárga vezeték. Ez van most a tápra dugva. A szabadon maradt papára dugnám a következő ventit.

Az is lehet, hogy most rosszul van összedugva? A most szabadon lévő papára kellene a powert kapcsolni, és a felszabaduló fekete-sárga csatlakozóra(ami a vezérlő felől jön) rakni a következő ventit?  :think:

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Pietrosz 2005. 05. 28. 23:40 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#992 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 00:02

Szerintem így jól van kötve és ebben az esetben tényleg párhuzamos kapcsolásról van szó ha a szabályozó (tápoldallal ellentétes) szabályozott végére kötöd a ventiket. Csak vigyázni kell ezzel, mert lehet hogy gyárilag egy venti által felvett teljesítményt számoltak, akkor a három kicsit sok lesz. Én már elég kába vagyok, úgyhogy most vízszintbe helyezem magam. :) Holnap majd megszakértjük, remélem didyman is itt lesz és hozzá tud szólni valami okosat. :)

#993 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 00:08

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 1:02

Szerintem így jól van kötve és ebben az esetben tényleg párhuzamos kapcsolásról van szó ha a szabályozó (tápoldallal ellentétes) szabályozott végére kötöd a ventiket. Csak vigyázni kell ezzel, mert lehet hogy gyárilag egy venti által felvett teljesítményt számoltak, akkor a három kicsit sok lesz. Én már elég kába vagyok, úgyhogy most vízszintbe helyezem magam. :) Holnap majd megszakértjük, remélem didyman is itt lesz és hozzá tud szólni valami okosat. :)

Ok, én is nyugovóra térek :)
Lehet írok aerocooléknak, hátha válaszolnak.

Szerkesztette: Pietrosz 2005. 05. 29. 00:09 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#994 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 05. 29. 07:32

Huhh. Harmadszorra én is megértettem :D
Egy venti még talán nem lesz nagy érvágás, ha ilyen párhuzamos kötögetés lehetősége adott, akkor a szabályozás nem egy egyszerű potméter, hanem valami kis elektronika. Mivel sokféle venti létezik, valószínűleg egy-két nagyobb áramú (300mA) helyett két-három kisebb áramú (100-150mA) ventit simán elviselhet. Próbáld ki, közben figyeld a vezérlőt, hogy mennyire melegszik-ennél jobb ötletem nincs.
Email nekik mindenképpen jó ötlet.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#995 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 08:32

Idézet: didyman - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 8:32

Huhh. Harmadszorra én is megértettem :D
Egy venti még talán nem lesz nagy érvágás, ha ilyen párhuzamos kötögetés lehetősége adott, akkor a szabályozás nem egy egyszerű potméter, hanem valami kis elektronika. Mivel sokféle venti létezik, valószínűleg egy-két nagyobb áramú (300mA) helyett két-három kisebb áramú (100-150mA) ventit simán elviselhet. Próbáld ki, közben figyeld a vezérlőt, hogy mennyire melegszik-ennél jobb ötletem nincs.
Email nekik mindenképpen jó ötlet.

Kösz a választ. Valószínűleg email lesz a dologból. Figyelném én a hőmérsékletét ha tudnám, de jól el van rejtve, be van építbe valahová a ház elejébe. Így esélytelen
- Where are we going?
- Let's go find out.

#996 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 07:34

Én is gondoltam, hogy elektronika szabályoz nem poti, bár ez egyáltalán nem biztos, azért nem írtam. Ha válaszol a gyártó írd meg mi lett a végeredmény. :) Vagy ki kell szerelni a szabályozót, ha neked annyit megér, akkor talán kiderül mennyit bír. Amúgy lehet kapni direkt erre a célra szabályozó panelokat, ezzel egyesével is tudod szabályozni a ventilátorokat.

#997 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 05. 30. 09:44

Most néztem a bolhán zalman szabályzót. A kis fekete doboz, potival és benne egy hűtőkengyelen tranzisztorral, pár ellenállással. 6500-ért adja az ember. Ez ennyibe kerül újonnan is? Mert az alkatrészköltsége durván 500Ft.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#998 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 10:05

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 8:34

Én is gondoltam, hogy elektronika szabályoz nem poti, bár ez egyáltalán nem biztos, azért nem írtam. Ha válaszol a gyártó írd meg mi lett a végeredmény. :) Vagy ki kell szerelni a szabályozót, ha neked annyit megér, akkor talán kiderül mennyit bír. Amúgy lehet kapni direkt erre a célra szabályozó panelokat, ezzel egyesével is tudod szabályozni a ventilátorokat.

Még nem volt időm foglalkozni a dologgal, de azért utánnajárok. Szétszedni nem fogom, mert egyszerűen nem látom, hol kellene szétszedni, mit kellene kicsavarni. Nagyon be van ez építve. Vagy csak én vagyok hülye :)
- Where are we going?
- Let's go find out.

#999 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 11:06

Kinéztem magamnak egy ventit a házikóba, mert kicsit javítani kellene a szellőzésen főleg hogy itt a nyár. :) Róla lenne szó: Noiseblocker S3. Keresgéljek tovább vagy mehetek a boltba? :D Az elvárás igazából annyi lenne, hogy átlagos zaj mellett azért forgassa a levegőt rendesen, és ne kezdjen zörögni egy hónap múlva. :D
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#1000 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 14:33

Idézet: didyman - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 8:44

Most néztem a bolhán zalman szabályzót. A kis fekete doboz, potival és benne egy hűtőkengyelen tranzisztorral, pár ellenállással. 6500-ért adja az ember. Ez ennyibe kerül újonnan is? Mert az alkatrészköltsége durván 500Ft.

Háááát, ez elég furcsa!  :think: Ha a Fanmate 1 vagy a Fanmate 2 közül gondolsz valamelyikre, akkor annak bajosan ennyi az ára! Itt Gyöngyösön 1 hivatalos Zalman számtech üzletbe a Fanmate1 908HUF, a Fanmate2 pedig 963HUF áfával hivatalos 2év garival!!! :rolleyes:
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.