HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés hűtőventilátorokról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés hűtőventilátorokról Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   greeny 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 09. 10:02

Sziasztok!
Úgy látom ebben a topicban előadhatom a gondomat. Van egy Glacialtec Igloo 2500Pro procihűtőm, amit egy jóideje nem használok, mert voltak vele gondjaim. Mielőtt kidobnám még megpróbálom gariban kicseréltetni, de van rá egy ötösöm, hogy nem fog összejönni.

A gondom az volt ezzel a hűtővel, hogy akár az alaplapi csatira akár közvetlenül a táp 4 pines csatijára kötve a korábbiakhoz képest jelentősebb ingadozást figyeltem meg a feszültségekben. Az 5V 4,9-5,1 helyett 4,5-4,9V közé állt be, a 12V és egyéb ágakon nem volt ennyire látványos a különbség de valami kis ingadozás volt azért. A Windows mindezt kék alapon szép fehér felirattal díjazta időnként, persze hozzáteszem a proci/memória közel sem default fut nálam. Amikor a tuningból visszavettem mondjuk kb. 2200>>2100MHz, CAS2/2-2-2>>CAS>>2,5-3-3-3 akkor újra stabil lett a rendszer, de ehelyett én inkább a hűtőt cseréltem ki ráadásul egy jóval gyengébb de legalább hibátlan darabra (Coolerm. 6I31C). Már csak azért sem használom ezt a hűtőt, mert kb. 2 hónap használat után a tápomban kinyiffant egy stabkondi és mellette egy kis ellenállás is megégett, gyanítom a feszingadozást így díjazta a Chieftec 340W tápom.

A véleményetekre lennék kíváncsi, vajon kicserélik-e ezt a hűtőt - gondolom biztos zárlatos lehet, mert egyébként abszolút nem nyekereg, a kis olaj sem használt neki, de legalább alul a kis fekete címkéjét megbontottam emiatt :D -vagy pedig elhajtanak és buktam az Igloo árát? :) Mondjuk ma vagy holnap du. meglátom.
1st: MSI P45Neo C2D-E6550 2x1Kingston-800 MSI Radeon3850-512 2x500GB Samsung+Seagate Samsung S223Q DVD CT550W Altec Lansing ATP3 Logitech MX310 2nd: Giga P35-DQ6 C2Q-Q8400@... 2x2Samsung-800 HD5750-OC Vapor-X 1GB 250GB Hitachi PIO115D CT550W 3rd: Asus TUSL2-C Tua@1333 512SD... 4th: HP 6720S

#142 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 03. 09. 11:01

A TÁPOT AZONNAL cseréld vagy javíttasd, a kondi létfontosságú!!! Nem szabad így használni, a akondi maradkai eleve bárhol zárlatot okozhatnak és a stabilitást is csökkentheti egy hiányzó pufi.
Stabkondi :D :D :D
Pufferkondi.
A ventit talán cserélni fogják, talán nem. Mivel viszonylag jelentős az áramfelvétele, elképzelhető, hogy a csúcsra járatott tápot ez fejezi be, de valszínű zárlatos lehet vmelyik tekercse. Mondjuk ezt heveny melegedéssel szokta díjazni..

szerk: Ha szépen megkérsz, megnézem mindkettő kis beteget :)

[ 2004. március 09.: didyman szerkesztette a hozzászólást ]
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#143 Felhasználó inaktív   greeny 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 11:23

idézet:
Ezt írta didyman:
A TÁPOT AZONNAL cseréld vagy javíttasd, a kondi létfontosságú!!! Nem szabad így használni, a akondi maradkai eleve bárhol zárlatot okozhatnak és a stabilitást is csökkentheti egy hiányzó pufi.
Stabkondi :D :D :D
Pufferkondi.
A ventit talán cserélni fogják, talán nem. Mivel viszonylag jelentős az áramfelvétele, elképzelhető, hogy a csúcsra járatott tápot ez fejezi be, de valszínű zárlatos lehet vmelyik tekercse. Mondjuk ezt heveny melegedéssel szokta díjazni..

szerk: Ha szépen megkérsz, megnézem mindkettő kis beteget :)

[ 2004. március 09.: didyman szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

A tápot már kicserélték gariban 360W-ra, azzal nincs is semmi bibi.
Csak azt nem tudom mivel győzzem meg az egyébként teljesen korrekt boltos srácokat, hogy ez a hűtő/venti márpedig gagyi és cseréljék ki nekem. A hiba végül is csak nagyobb tuning/terhelés mellett látszik egyértelműen, ha meg gépestül-mindenestül beviszem nekik a cuccot és feltekerem a ramot-procit hogy biztos ott rögtön lefagyjon vagy el se induljon, akkor előfordulhat, hogy kiröhögnek. Vagy kérjem meg őket, hogy mérjék ki ezt a ventit, műszerrel pl. multiméterrel lehetne látni jó/nem jó?
1st: MSI P45Neo C2D-E6550 2x1Kingston-800 MSI Radeon3850-512 2x500GB Samsung+Seagate Samsung S223Q DVD CT550W Altec Lansing ATP3 Logitech MX310 2nd: Giga P35-DQ6 C2Q-Q8400@... 2x2Samsung-800 HD5750-OC Vapor-X 1GB 250GB Hitachi PIO115D CT550W 3rd: Asus TUSL2-C Tua@1333 512SD... 4th: HP 6720S

#144 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 20:52

idézet:
Ezt írta Árpi bá:

Soc. 462-re az a csomag kell, amelyikben van 2db különböző színű láb. Egy kék és egy fehér(alu). Nekem a fehérben nem volt menet.
Nem vettem sértésnek!

:D
[/quote]

Mégegyszer megnéztem ezeket a kék és fémszínű elemeket, mindegyikben van menet. Valószínűleg hibás darabot foghattál ki. :(

Greeny, szerintem egy külön kiszerelt tápon, ampermérővel sorbakötve tudnád ellenőrizni az áramfelvételét. Az ellenállásmérés tekercsen nem igazán jó, mert a hiszterízis miatt gallyra vághatja a műszert, azonkívül nem is lesz pontos. Nem az A*u*-ban vetted véletlenül?

[ 2004. március 09.: Freddy001 szerkesztette a hozzászólást ]

#145 Felhasználó inaktív   Mac13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 21:36

hali!

szeretnek venni halk rendszer(haz) ventilatort, 80mm.
emlitettek nekem az olcsobb de joval halkabb csuszocsapagyas megoldast. na ilyenbol lehet-e kapni valami jot es csondeset?
koszi szepen!
---------------
üdv
Mac

#146 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 22:19

idézet:
Ezt írta Mac13:
hali!

szeretnek venni halk rendszer(haz) ventilatort, 80mm.
emlitettek nekem az olcsobb de joval halkabb csuszocsapagyas megoldast. na ilyenbol lehet-e kapni valami jot es csondeset?
koszi szepen!
[/quote]

ZM-F1, [url="http://"http://www.pixel.hu"]Pixel[/url] 890 Ft + ÁFA.

#147 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 10. 00:32

Nem tud valaki rack-be való 40x40x10mm-es 20dB zajszint alatti ventillátort? Papst katalógusban találtam, csak egy kissé nehezen szerezhető be.

[ 2004. március 10.: Freddy001 szerkesztette a hozzászólást ]

#148 Felhasználó inaktív   Mac13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 10. 20:53

idézet:
Ezt írta Freddy001:

ZM-F1, [url="http://"http://www.pixel.hu"]Pixel[/url] 890 Ft + ÁFA.
[/quote]

no es ez csuszocsapagyas vajon?
amugy koszi
---------------
üdv
Mac

#149 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 10. 23:39

idézet:
Ezt írta Mac13:

no es ez csuszocsapagyas vajon?
amugy koszi
[/quote]

[url="http://"http://www.zalman.co.kr/english/product/cnpsfan2.htm"]Check itt[/url], de erősen csúszó. 5v-on járatva simán indul és még az én kényes füleimnek is megfelel. Adnak hozzá egy aranyos kis ellenállást, azzal csak 7-8v-ig csökken a tápfesz, ami még nem a leghalkabb, illetve csak nézőpont kérdése hova építed be. :D

[ 2004. március 10.: Freddy001 szerkesztette a hozzászólást ]

#150 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 10. 23:54

Ha már itt tartunk, én vettem egy Enermax ventit, mert a ZMF1 sztem nem is annyira jó.
Az Enermaxon lehet állítani a sebességét, de a dobozán feltüntetett 1000RPM helyett az 1600RPM a minimális. Ha tápkábelre rárakok egy átalakítót, ami 5V-ot ad az egyik ágon, akkor talán tényleg 1000 lesz az az 1000 (?)

#151 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 11. 00:31

Inkább úgy fogalmaznék, az árához képest bőven jó a ZM-F1. Ezt leszámítva sem kellene golyóscsapágyas venti a csapágymoraj miatt. Főleg nem Enermax, ami nagyon tartós és üzembiztos ugyan, csak neméppen a zajtalan rendszerekhez lett kitenyésztve szerintem. Inkább PAPST. A magyarországi árakat tekintve nem hinném, hogy bárki kiadna 5-6 ezer pénzt egy ilyenért, ezért nem is említettem.

#152 Felhasználó inaktív   Douglas 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 11. 10:32

Udv

Van egy Titan D5TB(4/TC) golyos hutom es mar honapok ota gyengelkedik.
Amugy kb 9 honapja vettem.
Szoval a gond az hogy a fordulatszama csak ugy alacsonyabb mint korabban, ezert jobban is melegszik a proci.
Ha rakuldok valami proci hevito programot akkor egy ido utan hirtelen visszaugrik a normal fordulatra, aztan ugy marad valamennyi ideig.
Lehet ez par nap par perc, szoval tok valtozo.
Az utobbi idoben viszont mar ez a heviteses modszer sem segit.
Egyszeruen az atlag 2300as fordulat helyett 1600 korul megy mostanaban mar joideje.
Mit lehet vele csinalni?
Garanciat szerintem ilyen problemaval elfelejthetem, meg mivan ha pont mikor visszaviszem jol megy.
Van lehetoseg hazi javitasra? Zsirozas vagy ilyesmi?
Nem akarom addig leszedni a procirol amig nem vagyok biztos benne hogy meg lehet szerelni.
Egyebkent kiporszivoztam mar joparszor meg csinaltam vele mindenfelet amit igy kivulrol lehet.

#153 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 11. 12:26

idézet:
Ezt írta Douglas:
Mit lehet vele csinalni?
Garanciat szerintem ilyen problemaval elfelejthetem, meg mivan ha pont mikor visszaviszem jol megy.
Van lehetoseg hazi javitasra? Zsirozas vagy ilyesmi?
[/quote]

Ha vállaltak rá garanciát, ki kell cserélniük. Házilag nem javítható, mert ha zsírt vagy olajat teszel rá, a lezáró fóliát nem fogod tudni rendesen visszaragasztani és csak szétfröcsköli maga köré (esetleg az alaplapra) a felesleget.

#154 Felhasználó inaktív   Mac13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 11. 20:28

idézet:
Ezt írta on:
Ha már itt tartunk, én vettem egy Enermax ventit, mert a ZMF1 sztem nem is annyira jó.
Az Enermaxon lehet állítani a sebességét, de a dobozán feltüntetett 1000RPM helyett az 1600RPM a minimális. Ha tápkábelre rárakok egy átalakítót, ami 5V-ot ad az egyik ágon, akkor talán tényleg 1000 lesz az az 1000 (?)
[/quote]

es miben nyilvan meg, hogy nem annyira jo? pontosan melyik enermaxot vetted? mennyiert? hol?

hogyan lehet akkor a Zm F1-et 5v -rol mukodtetni?
hol kaphato ilyen kutyu?

koszi!
---------------
üdv
Mac

#155 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 11. 20:40

idézet:
Ezt írta Mac13:
hogyan lehet akkor a Zm F1-et 5v -rol mukodtetni?
hol kaphato ilyen kutyu?
[/quote]

Ha vennél egy kis fáradtságot visszaolvasni a fórumban mindenre megtalálnád a választ. Az utóbbihoz nem is kell sokat, csak néhány hozzászólásnyit.. Amúgy a ZM-F1-hez jár egy előtét ellenállás, ami némileg lehalkítja. On biztosan a tartósságra értette, hogy nem annyira jó, mert ezek 1-2 év alatt elhasználódnak (főleg a sok ki-be kapcsolgatás miatt). Amúgy adnak rá 1 év garanciát.

[ 2004. március 11.: Freddy001 szerkesztette a hozzászólást ]

#156 Felhasználó inaktív   Mac13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 11. 21:19

idézet:
Ezt írta Freddy001:

Ha vennél egy kis fáradtságot visszaolvasni a fórumban mindenre megtalálnád a választ. Az utóbbihoz nem is kell sokat, csak néhány hozzászólásnyit.. Amúgy a ZM-F1-hez jár egy előtét ellenállás, ami némileg lehalkítja. On biztosan a tartósságra értette, hogy nem annyira jó, mert ezek 1-2 év alatt elhasználódnak (főleg a sok ki-be kapcsolgatás miatt). Amúgy adnak rá 1 év garanciát.

[ 2004. március 11.: Freddy001 szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

bocs, csak nem neztem meg az uj oldalt..
szoval hogyan lehet 5v-rol mukodtetni? hasonlo ellenalas kell mint amit hozza adnak?
koszi!
---------------
üdv
Mac

#157 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 11. 22:58

idézet:
Ezt írta Mac13:

bocs, csak nem neztem meg az uj oldalt..
szoval hogyan lehet 5v-rol mukodtetni? hasonlo ellenalas kell mint amit hozza adnak?
koszi!
[/quote]

2. oldal második hozzászólástól.

#158 Felhasználó inaktív   Douglas 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 13. 17:40

idézet:
Ezt írta Freddy001:

Házilag nem javítható, mert ha zsírt vagy olajat teszel rá, a lezáró fóliát nem fogod tudni rendesen visszaragasztani és csak szétfröcsköli maga köré (esetleg az alaplapra) a felesleget.
[/quote]

Nem mintha ketelkednek benne, de kivancsi lennek masok velemenyere is.
Tenyleg lehetetlen azt a foliat rendesen visszarakni?
Esetleg nincs mas lehetoseg hazi javitasra?
Alaplapi hutoventin megcsinaltam ezt a folia le, olaj, folia vissza dolgot, azota is jo.
Oke tudom az azert mas.

#159 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 13. 21:39

idézet:
Ezt írta Douglas:

Nem mintha ketelkednek benne, de kivancsi lennek masok velemenyere is.
Tenyleg lehetetlen azt a foliat rendesen visszarakni?
Esetleg nincs mas lehetoseg hazi javitasra?
Alaplapi hutoventin megcsinaltam ezt a folia le, olaj, folia vissza dolgot, azota is jo.
Oke tudom az azert mas.
[/quote]

Nem arról van szó, hogy nem lehet, lehetséges a dolog. :) Nehéz eltalálni a mennyiséget és a jó kenőanyagot. Legutoljára P2 idejében követtem el ilyesmit. Nem lesz olyan mint az új. Maximum átmenetileg jó, de megvan a kockázata, hogy elenged a fólia és kifröccsen. Szóval én nem tenném, ha lejárt a ventillátor ideje, akkor kuka.

A Titan hűtőkkel nekem is rossz tapasztalatom van, gyakran még egy évet sem bírnak ki. Javaslom a cserét egy megbízhatóbb márkára. :)

[ 2004. március 13.: Freddy001 szerkesztette a hozzászólást ]

#160 Felhasználó inaktív   Douglas 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 14. 09:56

idézet:
Ezt írta Freddy001:

A Titan hűtőkkel nekem is rossz tapasztalatom van, gyakran még egy évet sem bírnak ki. Javaslom a cserét egy megbízhatóbb márkára. :)
[/quote]

Tulajdonkeppen a szukseg vitt ra, Spire-t akartam venni.

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.