Úgy látom ebben a topicban előadhatom a gondomat. Van egy Glacialtec Igloo 2500Pro procihűtőm, amit egy jóideje nem használok, mert voltak vele gondjaim. Mielőtt kidobnám még megpróbálom gariban kicseréltetni, de van rá egy ötösöm, hogy nem fog összejönni.
A gondom az volt ezzel a hűtővel, hogy akár az alaplapi csatira akár közvetlenül a táp 4 pines csatijára kötve a korábbiakhoz képest jelentősebb ingadozást figyeltem meg a feszültségekben. Az 5V 4,9-5,1 helyett 4,5-4,9V közé állt be, a 12V és egyéb ágakon nem volt ennyire látványos a különbség de valami kis ingadozás volt azért. A Windows mindezt kék alapon szép fehér felirattal díjazta időnként, persze hozzáteszem a proci/memória közel sem default fut nálam. Amikor a tuningból visszavettem mondjuk kb. 2200>>2100MHz, CAS2/2-2-2>>CAS>>2,5-3-3-3 akkor újra stabil lett a rendszer, de ehelyett én inkább a hűtőt cseréltem ki ráadásul egy jóval gyengébb de legalább hibátlan darabra (Coolerm. 6I31C). Már csak azért sem használom ezt a hűtőt, mert kb. 2 hónap használat után a tápomban kinyiffant egy stabkondi és mellette egy kis ellenállás is megégett, gyanítom a feszingadozást így díjazta a Chieftec 340W tápom.
A véleményetekre lennék kíváncsi, vajon kicserélik-e ezt a hűtőt - gondolom biztos zárlatos lehet, mert egyébként abszolút nem nyekereg, a kis olaj sem használt neki, de legalább alul a kis fekete címkéjét megbontottam emiatt