HWSW Informatikai Kerekasztal: Tapkerdes..... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (288 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 236
  • 237
  • 238
  • 239
  • 240
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tapkerdes..... Értékeld a témát: -----

#4741 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 16. 21:38

Idézet: didyman - Dátum: 2005. jan. 16., vasárnap - 20:32

Nemozsnya!

Ámerikánszki álkátrész lenni orosz koppint! Nem lenni jó! Óóórosz ttl IC-t melegítve villanyrezsón (persze ruszki) is működni, nem tönkremenni, ilyenek hajtani nagy orosz szputnyik is! Ámerikánszkij ttl tönkremenni!
:D

;)  :cool:  :respect:
Találjuk meg együtt az AIDS ellenszerét!!
Csatlakozz a magyar csapathoz!!

"...nehogy már a fika egye meg az óvodást..." Andro, részlet

Gondolkodtál ma már?

#4742 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 01. 16. 21:43

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2005. jan. 16., vasárnap - 21:00

Ti most itt A-osztályú audiofil csöves erősítő tápról beszélgettek, vagy mi az istennyiláról?  :think: :nevet:  :help:

Majdnem. Még le kéne vezetni a szilícium-félvezető thermo-koefficiens tényezőjének hatását az aktuális  hőmérsékletű PN-átmenet nyitófeszültségének és a C-B visszáramra, mint kimeneti jelalak-torzulásra és zaj szempontjából lényeges területre tett hatásaival, mindebbe beleszámítva a PN átmenetek jelentős kapacitását. :D
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#4743 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 21:56

Idézet: didyman - Dátum: 2005. jan. 16., vasárnap - 20:43

Majdnem. Még le kéne vezetni a szilícium-félvezető thermo-koefficiens tényezőjének hatását az aktuális  hőmérsékletű PN-átmenet nyitófeszültségének és a C-B visszáramra, mint kimeneti jelalak-torzulásra és zaj szempontjából lényeges területre tett hatásaival, mindebbe beleszámítva a PN átmenetek jelentős kapacitását. :D

én 3évig elektronikát "tanultam" de csak ezek ismerősek:PN-átmenet nyitófeszültségének ,kimeneti jelalak-torzulásra ,PN átmenetek
Találjuk meg együtt az AIDS ellenszerét!!
Csatlakozz a magyar csapathoz!!

"...nehogy már a fika egye meg az óvodást..." Andro, részlet

Gondolkodtál ma már?

#4744 Felhasználó inaktív   Halal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 21:57

Idézet: didyman - Dátum: 2005. jan. 16., vasárnap - 21:43

uristen! ilyeneket utoljara kozepsuliban (noh meg neha az egyetemen, ohhh de azt nem igazan sorolnam ide :) ) hallottam!  :omg:  :D
ha' ez kesz...

#4745 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 22:02

Idézet: Halal - Dátum: 2005. jan. 16., vasárnap - 20:57

uristen! ilyeneket utoljara kozepsuliban (noh meg neha az egyetemen, ohhh de azt nem igazan sorolnam ide :) ) hallottam!  :omg:  :D

Hát nekem sok szilíciumom nem lesz :D

4x4 Hexfred dióda a négy Graetz-ben, azt jauvan :Đ
Om mani peme hung.

#4746 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 22:37

Hova kell neked ilyen iszonyatos áram? :)
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#4747 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 17. 08:41

Idézet: didyman - Dátum: 2005. jan. 16., vasárnap - 21:53

Indok?
Aktív:
Jobb fázisszög, az eredetit nagyon jól megközelítő és terhelésfüggő görbe, olcsóbb alkatrészköltség (a passzívnál ne a kodegen féle szöszmöt tekercsre gondoljatok), kisebb súly (szállítás!)

Passzív: Kevés alkatrész, nagyobb megbízhatóság, jellemzően nem megy tönkre, kisebb zajtermék, jobb hatásfok (réz- és vasveszteség vs. félvezetőn rd miatt disszipáló teljesítmények).

Én főleg a passzív megbízhatósága miatt hangoztatom, hogy jobb ez. A pénztárcádnak és a tápegységed többi részének mindegy, hogy aktív vagy passzív (az aktív sem növel alkatrészélettartamot), a háztartás többi eszközének sem lényeges általában. Akkor marad érvnek ez az egy.

Te jössz :p :)

Én éppen ezért támogatom jobban az aktívat, bár szvsz nem ez a döntő kérdés, hogy melyiket vegye az ember. Én nekem számít, hogy kissebb a hálózatra jutó zavar, és örülök a booster nyújtotta előnyöknek. :up:
Bár azt jelzem, hogy az én tudásom ezen a téren merőben elméleti. :respect:
Arra viszont kiváncsi leszek, hogy bár az EUban 200wos táptól aktív PFCnek kell benne lennie, ezt mikor fogják megkövetelni. :think:
Üdvözlettel:
Gabi

#4748 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 17. 08:44

Az azért az orosz ttl is egy mókás dolog. AZ öregemék anno PLC szekrényeket raktak, és volt nemkevés gond abból, hogy az oroszok kicsit másképp értették a ttl-t, mint a texas instruments. Asszem szabvány szerint 0V és 0,8V közt van a logikai 0 állapot, 4,6V és 5,4V között a logikai 1es állapot. Ruszkiknál ez úgy festett, hogy 0 és 3V közt 0, 4 és 8 közt meg 1. Néha kicsit bizonytalankodott :D

#4749 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 17. 09:16

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2005. jan. 17., hétfő - 8:41

Én éppen ezért támogatom jobban az aktívat, bár szvsz nem ez a döntő kérdés, hogy melyiket vegye az ember. Én nekem számít, hogy kissebb a hálózatra jutó zavar, és örülök a booster nyújtotta előnyöknek. :up:

Milyen booster-re gondolsz? :think:
A hálózatra jutó zavar a passzívnl kisebb, a szűrés mindkettőnél megvan, tehát vissza egyébként nem nagyon jut, ha normálisan be van ültetve.

#4750 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 17. 09:17

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. jan. 17., hétfő - 8:44

Az azért az orosz ttl is egy mókás dolog. AZ öregemék anno PLC szekrényeket raktak, és volt nemkevés gond abból, hogy az oroszok kicsit másképp értették a ttl-t, mint a texas instruments. Asszem szabvány szerint 0V és 0,8V közt van a logikai 0 állapot, 4,6V és 5,4V között a logikai 1es állapot. Ruszkiknál ez úgy festett, hogy 0 és 3V közt 0, 4 és 8 közt meg 1. Néha kicsit bizonytalankodott :D

Azé, mer Te hüle imperialista ttl-szintekkel akartá dógozni coci ttl-ícékné, mit gondútá, a' menni fog? :D

#4751 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 17. 09:21

...5V logikánál a TTL "1" 2,0V-nál indul :) . Kimenetnél pedig 2,7 a minimum (kimeneti "0" pedig max. 0,5V, bemenetnél jól mondtad)

#4752 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 17. 09:29

Idézet: didyman - Dátum: 2005. jan. 17., hétfő - 10:16

Milyen booster-re gondolsz? :think:
A hálózatra jutó zavar a passzívnl kisebb, a szűrés mindkettőnél megvan, tehát vissza egyébként nem nagyon jut, ha normálisan be van ültetve.

Én úgy tudom, hogy az aktívban ún. booster áramkör van.  :confused:
(A kapcsoló nyitásakor a kondenzátorra nagyobb feszültséget tud kapcsolni, mint ami az egyenirányítóból jön.)
Jól emlékszem?  :think:
Üdvözlettel:
Gabi

#4753 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 17. 10:09

Ha épp itt tartotok, akkor vki az UPSekkel is összekötné?
Tehát-egy Smartot még mindig illik passzívval, vagy egál, mi az amit nem jó nekik-hogy az ups nem teljesen szinuszos jelet állí elő, és a táp meg dolgozik rajta mint az ökör(má'mint áz ókós kity ééléktronicska ááktívpéjefcés), passzív meg nem figyeli, csak mint egy keresztváltó benn vannak a szűrők és sanyi?
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#4754 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 17. 11:01

MC: nem értelek :)
Olvass a zups topikban :) .
Régi és mai nagyobb smart-ok: Szinusz kimenet, NC, hogy milyen a táp PFC-je. Újabb kicsi smart-ok és olcsóbb kategóriák: Négyszög vagy kváziszinusz kimenet, az aktív PFC nem szereti, az UPS túltehénvédelmét megmozdíthatja és igen erős lökéseket produkál rajta.

Shiako: Ja, ja értem. Ez a képesség azonban erősen határolt  a terheltség miatt, mivel nincs akkora tekercs az aktív pfc-nél sem, amivel pl. maximális terhelés körül megbízhatóan képes pl. 83V-os bemenőfeszültségből is 300V körüli csúcsot varázsolni. Ez a szélesebb bemeneti fesztartomány tényleg előnye az aktív PFC-nek, de a normál hálózati ingadozásokat egy akármilyen normális táp simán lenyeli, ami ezen kívül esik, ahhoz én jobban szeretek UPS-t használni :) . Mert ez a képesség nem jelent tartós üzemeltethetőséget ilyen kicsi feszültségről, csak annyit, hogy a tekercsben tárolt energia erejéig képes kompenzálni, szerintem. Egy UPS boost elektronikája azért jóval bonyolultabb egy aktív PFC-nél.

#4755 Felhasználó inaktív   Laslie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 17. 13:04

Idézet: Scae [Edgar

,2005. jan. 15., szombat - 15:08] ...A dolog szépséghibája hogy az UP saját szájíze szerint értelmezi a "modellszámozást". Érdemes mondjuk egy 460-as belsejét összehasonlítani egy origi 300-as FSP-jével...

Ez azt jelenti, hogy az UP AT-T460 valójában egy jó sok tartalékkal rendelkező 300-as?

Szerkesztette: Laslie 2005. 01. 17. 13:33 -kor

ASRock K7S8X R3.01 | AMD Duron 1600 MHz | Spire WhisperRock III | 512 MB DDR SDRAM | Abit 9550 CDT 128MB 128bit | Seagate Barracuda 7002.7 80 GB | WD WD200EB 20 GB | Samsung 52/32/52 CR-RW | LG GSA-4040B | UltraPower AT-T460 460W | Codegen 6012-1 ház

#4756 Felhasználó inaktív   Agraies 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 17. 13:17

Hali! Egy uj gepet veszek, es az lenne a kerdesem, hogy hogyan meretezzem a tapot bele.
A gep egy 3 gigas Intel P4, NvFX6800GT kartyaval, ket 7200-as IDE winyo lesz benne es egy NEC DVD iro, ami a nagyobb teljesitmenyt felvevo cuccokat illeti. Jelenleg van egy Chieftec HPC-300-as tapom 300W nevleges teljesitmennyel, ami azonban egy prohardware-es cikk szerint lazan viszi a 385 W-ot.
A kerdesem az lenne, hogy biztonsagos-e ez a tap ehhez a confighoz, vagy hanem akkor eleg lenne e egy Chieftec HPC-360?

#4757 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 17. 13:18

hát, gondolom a proci az prescott :) tehát nem ártana az a 360-as.
JóSebesség

#4758 Felhasználó inaktív   Agraies 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 17. 13:20

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2005. jan. 17., hétfő - 12:18

hát, gondolom a proci az prescott :) tehát nem ártana az a 360-as.

OK, nem ertek hozza ezert kerdeztem :)) Es a 360-as  szerinted eleg, vagy fizessem ra a gatyam egy 420-asra? A gepet nem tervezem kulonosebben felhuzni...

#4759 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 17. 13:23

Ha van rá $$$, akkor 420...

De ha nagyon nincs rá keret, akkor elég a 360 is. De azért jobb a biztonság :)
JóSebesség

#4760 Felhasználó inaktív   Agraies 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 17. 13:52

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2005. jan. 17., hétfő - 12:23

Ha van rá $$$, akkor 420...

De ha nagyon nincs rá keret, akkor elég a 360 is. De azért jobb a biztonság :)

Koszi! Kozben mashonnan is meggyoztek a 420-asrol. Az meg jo draga. Rohadt kapitalizmus :)

Téma megosztása:

• (288 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 236
  • 237
  • 238
  • 239
  • 240
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.