Tapkerdes.....
Elküldve: 2005. 02. 03. 17:06
Csatlakozz a magyar csapathoz!!
"...nehogy már a fika egye meg az óvodást..." Andro, részlet
Gondolkodtál ma már?
Elküldve: 2005. 02. 03. 17:21
nyugtassatok már meg, hogy Sirtec 410W-os, 24 tűs táp baromi jó egy igényes LGA775-ös gépbe!
Más: A64-hez (szerver -> komoly vga nélkül) elég az olcsó Ultrapower 420W-os, vagy inkább mást hasonló árban?
Vélemény: Szerintem az istenített IMBP 420W-os nagyon kis könnyű darab egy Chieftec/Sirtec-hez képest, én nem bíznék rá komoly gépet.
EG0
Elküldve: 2005. 02. 03. 17:24
Idézet: didyman - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 15:04
Valami, vagy lőjjem főbe magam ???
Szerkesztette: Dj.Kakukk 2005. 02. 03. 17:25 -kor
Elküldve: 2005. 02. 03. 17:44
Idézet: EG0 - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 18:21
szerintem - annak ellenére hogy esetleg más felhang is lejött a korábbi hozzászólásaimból - a 410-es Sirtec 12 centis ventis táp egy elég jó táp.
mindenekelőtt baromi halk, még terhelés (minden meghajtóról keresztbe-másolás, közben 3d teszt, ultrafractal prociterhelés) alatt is abszolút jók a feszültség-értékei (volt hogy 2 hétig ment folyamatosan a gép és futott-logolt az MBM5), és mindenféle kábelekkel ellátott kis táp. én maximálisan elégedett voltam vele, amíg meg nem adta magát.
de akkor sem lett semmi gáz a géppel, elkezdte eldobálni az 5V-ot, aztán pár újraindítás után csendben meghalt, fél év után. nem égetett le semmit, nem csinált semmi galibát. ez pedig azt jelenti, hogy amíg megy a táp, addig kifogástalanul teljesít.
na most nem tudom, te milyen igénybevételnek tennéd ki, az eddigi írásokból, ismerősöktől, saját tapasztalatból - számomra - az jött le, hogy valószínűleg ez egy gyengébb széria, ezért nagyobb a valószínűsége annak, hogy meghal. persze, ha meghalt, egyszerűen kicseréled és minden megy tovább. lehet, hogy akkor már amúgyis egy nagyobb tápra lesz majd szükséged.
én, ha most vennék új tápot, nem ilyet vennék, de ha már meglenne, nem paráznék be tőle hogy jaj istenem mi lesz. egyébként ebből is több széria van, és egyáltalán nem biztos, hogy az újabb gyártásúaknál is fennáll ez a probléma. márpedig a 24 tűs az újabb gyártás.
Elküldve: 2005. 02. 03. 18:49
Idézet: EG0 - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 17:21
Olvass vissza egy oldalt...
Szerk.: Lassú voltam.
Szerkesztette: Pelican 2005. 02. 03. 18:51 -kor
Elküldve: 2005. 02. 03. 19:05
Happy Harry és MM: Jó, hogy mondod! Nézd meg jól, mielőtt megveszed, vagy érdeklődj kakukknál
kakukk: Nem, nem kell, én fogom magamat
Ego: Ahogy a kollega is írta, nyugodtan aludhatsz mellette. Ez szvsz sokkal fontosabb lehet, mint a tartóssága (új táp gariban vagy gari után vagy fél gép és adatementés). Az A64 mellé bőven elég az UP420. A szerver és a 24 óra üzem (ha így lesz) miatt azonban gondolkoznék kicsit nagyobb befektetéssel egy biztos befutóban. Bár éppen erről eszmefuttattunk pár oldala, hogy ha eléggé túl van méretezve, talán nem esik hasra egy táp a napi 8 helyett napi 24-től.
Shane: nem bocsájtunk meg neki semmit. Vesz nekünk is ilyen tápot és a kedvenc sörünket. Az én nevemben meg csak ne beszéjlj!
Tlala, Téged meg nagyon irigyellek (burzsuj, papst venti, FSP táp, pfőj :Đ )
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2005. 02. 03. 19:53
Idézet: DarkChild - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 15:47
Ha csak sima 3 tűs csatlakozó lenne benne, akkor én is kicserélném egy csendesebb Zalman-ra.
Az FSP-kbe tényleg mintha direkt hangos pörgőt tennének
Szerintem én mindössze 3 vagy 4 tápot szedtem szét életemben, de mindegyikben a panelbe volt forrasztva a venti vezetéke.
De itt az FSP-nél az tetszik, hogy a táp doboza nincs leragasztva, és belül a a venti tövénél egy kb. 10 cm-es fekete műa csőbe van behúzva a két vezeték, valszeg azért, mert a hűtőborda mellett mennek, ami talán néha forró lehet. Szóval ebben a csőben gyönyörűen elrejthető a forrasztás későbbi visszaállított helyzet esetén is, ha netán elszáll a cucc.
Elküldve: 2005. 02. 03. 20:06
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2005. 02. 03. 20:23
Idézet: didyman - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 20:06
Hát én is
Elküldve: 2005. 02. 03. 20:58
Idézet: didyman - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 18:05
Shane: nem bocsájtunk meg neki semmit. Vesz nekünk is ilyen tápot és a kedvenc sörünket. Az én nevemben meg csak ne beszéjlj!
...
Csatlakozz a magyar csapathoz!!
"...nehogy már a fika egye meg az óvodást..." Andro, részlet
Gondolkodtál ma már?
Elküldve: 2005. 02. 03. 22:28
Idézet: didyman - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 19:06
Igazából az a külső műa cső kb. 4 mm átmérőjű, és kb. 'Z' alakúra van törve, mert annyira kitölti ott a teret a bazi nagy hűtőborda, ami mellé be van szorítva. Szóval abba a két forrasztott vezeték szinte teljesen beleszorul, ha kiegyengeted a csövet, belehúzod a vezetékeket majd visszatöröd a csövet. Ráadásul a ventivezetékek fennmaradó része is vissza van húzva a kábelköteget összehúzó műa pánt alá, így azt onnan ki kell húzni, hogy egyáltalán odébb tudd húzni a csövet a drótokon.
És őszintén, egy megfáradt szervizesnek, ha szétkap egy tápot, amelyben mondjuk elpukkant egy kondi vagy valami elektronika - miért jutna eszébe ellenőrizni a csőben a a venti drótjait a fenti bonyi procedúra szerint, hogy 'hátha kicserélték a ventit és újra visszatették'?
De nem is ez a lényeg, hanem arra gondoltam, hogy annó 5 ezerért vettem a Papst ventit (bár kb. 3 éve hever a fiókomban, egy meghiúsult project szereplője volt). Ez a táp meg 16e volt, szóval lehet, hogy 21 ezerért lehetne hasonló megbízhatóságú, de csendes 400-450 Wattos tápot is venni.
De akkor hol marad a barkácsolás öröme???
Elküldve: 2005. 02. 03. 22:33
Idézet: DarkChild - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 15:47
Ha csak sima 3 tűs csatlakozó lenne benne, akkor én is kicserélném egy csendesebb Zalman-ra.
Az FSP-kbe tényleg mintha direkt hangos pörgőt tennének
Igen, az nekem is megfordult a fejemben, hogy egy sima Zalman F1-es ventit is bele lehetne tenni, ami ugye 1000 Ft.
Viszont csúszócsapágyas, nem tudom meddig bírná egy tápban.
Elküldve: 2005. 02. 03. 23:49
Az Aerocool táp szuper, ilyen stabil feszeket még egyik Chieftec sem produkált nálam.
Közben ugye riadtan láttam, hogy két féle van 550-esből, de szerencsére a Black/Silver Line-ból kaptam. Azt mondták, hogy a másik félét már nem árulják, legalábbis nálunk.
Nagyon szép amúgy ez a tükröződő felület, és szopja az ujjlenyomatokat
Az alsó venti csak 1cm széles, a másik rendes 2,5cm. A venti is ezüstözött, szal jól néz ki, bár nemtom mi értelme van.
A teljesítményértékek pontosan azok a táp oldalán, és a dobozon is, mint a honlapon, szerencsére W adatokkal kiegészítve.
+3,3V +5V +12V -12V -5V -5VSB Peak Load
36A 36A 30A 0.8A 0.8A 2,5A (30sec)
\ 280W / 360W 9.6W 4W 12,5W 625W
Egyelőre simán viszi a gépet, és csendes, bár most van egy hangos venti, ami miatt nem tudom annyira megítélni, de egy kicsit leállítottam, az alatt nem találtam hangosank.
A kábelek sajnos tényleg olyanok, mint a belinkelt tesztben: 2x(4+1) van, nem pedig 2x(3+1)+(3)
Vagyis csak 2 ágon van a 8 molex és 2 floppy csatlakozó. (2 Sata van külön)
De szépen harisnyázott minden, 20 tűs csatlakozó.
Adtak hozzá tápkábelt, meg 4 csavart is.
A dobozra 2 év gari van ráírva, de érdekes módon a vpálcás gari az 3 év.
Nemtom hogy csinálják, de nem ellenkeztem.
És még azt mondta a muki, hogy eddig 1 Aerocoolt sem vittek még vissza...
Szóval nekem nagyon bejött, és a jelenlegi árában elég jó vétel sztem (ha hozza, ami rá van írva).
A 650-es Q-Tec persze csak bruttó 10K, és ha lenne ilyen JNC-ből, meg Codegenből, az is 10K alatt lenne
Szerk.: A legfontosabbat kihagytam: jó nehéz
Szerkesztette: -MM- 2005. 02. 04. 00:12 -kor
Elküldve: 2005. 02. 04. 00:09
A belassulás témájában nagyon mellényúltam (okoskodtam) .....
Tömören a lényeg:
A 360-as Chieftec semmiképp nem volt elég, mert a 12V nagyon ingadozott, hosszú távon nem lenne egészséges. (11,5-ig lement kb.)
A 420-as (HPC420-302 2db 12V-os ággal) már simán elég, hiába a 200W, a 12V azzal teljesen OK volt, a lassulás meg .... (azért 11,8-ig leesett a 12V, de sztem ez már rendben van)
A 410-es táp tuti rossz volt, mivel az összes többivel hibátlanul megy a gép.
Az 550-es Aerocool meg nagyon khirály, és ha nem lett volna az egész mizéria, akkor most nem lenne ilyenem
Szóval az egész story mostmár, akit érdekel, és ki akar röhögni, az ne ugorja át
Az egész a Fastwrites miatt volt. Ha be van kapcsolva, akkor akadozik minden, emiatt ki kellett kapcsolnom. Ha le van kapcsolva, akkor iszonyat módon belassulnak a CPU tesztek. Azonban bekapcsolt állapotban egyedül a CPU tesztek nem akadoznak. (ezzel a kártyával, a Radeonnal jól megy.). És ez csak a 6800-al van így.
Erre rájön az is, hogy a szar BIOS miatt ott hiába tiltom le, a driverben be van kapcsolva alapból.
Ezért Rivatunerrel lekapcsoltam. De ettől függetlenül az enyhe gyorsulást a feszemeléstől függően továbbra sem tudom mire vélni, illetve gyanítom az FSB-hez is van köze, hiába a PCI/AGP lock.
De hogy a feszültséghez miért????
Szóval mikor a Radeont beraktam próbaképp, a csumpi BIOS miatt Fastwrites be volt kapcsolva, és annál nincs tőle akadozás. Tehát jó le is ment a teszt. Ez már a 420-as Chiefteccel volt.
Majd utána már nem használtam a gépet, csak visszaraktam a 6800-at, és akkor került be 410-es.
Ezzel le is futott a kíván 1db CPU teszt (az egyetlen, ami nem akad fastwrites-al
LOL
Elküldve: 2005. 02. 04. 01:50
Idézet: tlala - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 8:50
én má abbahagytam
Elküldve: 2005. 02. 04. 02:11
Idézet: -MM- - Dátum: 2005. febr. 4., péntek - 0:09
A belassulás témájában nagyon mellényúltam (okoskodtam) .....
Tömören a lényeg:
A 360-as Chieftec semmiképp nem volt elég, mert a 12V nagyon ingadozott, hosszú távon nem lenne egészséges. (11,5-ig lement kb.)
A 420-as (HPC420-302 2db 12V-os ággal) már simán elég, hiába a 200W, a 12V azzal teljesen OK volt, a lassulás meg .... (azért 11,8-ig leesett a 12V, de sztem ez már rendben van)
A 410-es táp tuti rossz volt, mivel az összes többivel hibátlanul megy a gép.
Az 550-es Aerocool meg nagyon khirály, és ha nem lett volna az egész mizéria, akkor most nem lenne ilyenem
Szóval az egész story mostmár, akit érdekel, és ki akar röhögni, az ne ugorja át
Az egész a Fastwrites miatt volt. Ha be van kapcsolva, akkor akadozik minden, emiatt ki kellett kapcsolnom. Ha le van kapcsolva, akkor iszonyat módon belassulnak a CPU tesztek. Azonban bekapcsolt állapotban egyedül a CPU tesztek nem akadoznak. (ezzel a kártyával, a Radeonnal jól megy.). És ez csak a 6800-al van így.
Erre rájön az is, hogy a szar BIOS miatt ott hiába tiltom le, a driverben be van kapcsolva alapból.
Ezért Rivatunerrel lekapcsoltam. De ettől függetlenül az enyhe gyorsulást a feszemeléstől függően továbbra sem tudom mire vélni, illetve gyanítom az FSB-hez is van köze, hiába a PCI/AGP lock.
Szóval mikor a Radeont beraktam próbaképp, a csumpi BIOS miatt Fastwrites be volt kapcsolva, és annál nincs tőle akadozás. Tehát jó le is ment a teszt. Ez már a 420-as Chiefteccel volt.
Majd utána már nem használtam a gépet, csak visszaraktam a 6800-at, és akkor került be 410-es.
Ezzel le is futott a kíván 1db CPU teszt (az egyetlen, ami nem akad fastwrites-al
LOL
ez az 550-es Aeroccol ez melyik? Képet tudsz róla linkelni?
a sztorid pedig elég
Elküldve: 2005. 02. 04. 02:30
Idézet: -MM- - Dátum: 2005. febr. 4., péntek - 1:09
LOL
na úgy néz ki akkor hogy te is belefutottál abba a bugba, amit fentebb írtam az egyik hozzászólásodra. erről bővebben (radeonos változat) ITT olvashatsz, de kicsit kifejltem.
a catalyst radeon driverek a 4-es verziótól elkezdték teljesen random módon eldobálni a monitorjelet. nekem pld desktop módban, átlag napi egyszer elszállt a monitor, standby módba kapcsolt, és a gép sem futott tovább, csak a hard reset segített. volt, akinek mindez 3d módban volt, volt, akinek 10 percenként, ha elolvasod a fórumot, látod hogy milyen régi a thread és mennyi hozzászólás van. jelzem, solution azóta se nagyon lett rá, bár az újabb catalystok már nem annyira gázosak. rengetegen jelezték az atinak a hibát, és egyszerűen nem tudtak mit csinálni vele. hozzáteszem, volt akinek a probléma vadiúj x800-on is jelentkezett, de úgy tűnt, hogy mindenkinek a 9xxx sorozattól kezdve. később kiderült, hogy az nvidiáknál is fennáll ez a probléma.
sokan elsőre azt hitték, gyenge a táp, ezért lecserélték. ezt tettem én is, de nem sokat segített, ugyanúgy szar volt. rengeteg ötletet írtak. volt aki szerint nforce chipsetes akadás, memória időzítési hiba, volt, aki szerint az agp voltage-et kell feljebb pöccinteni kicsit, vagy hogy a fastwrite-ot kell kikapcsolni, volt aki szerint a pci illesztőprogramot kell frissíteni, volt aki alaplapi chipset frissítésre esküdött, de a hiba máig feltáratlan igazából, és a probléma továbbra is jelentkezik, nem tudni miért, de elég szar végigolvasni hogy többszáz ember szop a régebbi és újabb videokártyáival, vesz új tápot, új alaplapot, új ramokat, új videokártyát, rákölt egy csomót, és a probléma továbbra is fennáll.
ezért is írtam neked, ha továbbra is para van a géppel, érdemes megpróbálni az omega drivereket, ezek általában nincsenek széttuningolva és stabilabbak is, legalábbis nekem ezzel full stabil volt, bár mivel nem official driver, sok játék nem ment a legjobban alatta (hozzáteszem nem sokat játszom tehát ez fájt legkevésbé).
ha gondolod olvasgass utána, próbálgasd ki amiket a fenti címen írnak, hátha segít. ajánlott a mostani drivereidet driver cleanerrel leszedned, így nem fognak a másik driver szemetei bentmaradni, és esetleg konfliktust okozni új, vagy újabb verziójú driverek telepítésénél.
azért írtam le ezeket, mert én - és sok más ember - rengeteget szoptam vele és olvasgattam utána, szóval nem irigyellek. remélem, a problémád egyszerűen megoldódik vagy ezzel a táppal már meg is oldódott.
Szerkesztette: tiin 2005. 02. 04. 02:33 -kor
Elküldve: 2005. 02. 04. 06:10
Idézet: -MM- - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 17:02
(nem világít, és 2x 8xm venti)
6-kor elhozom, de csak éjjel fogok tudni bővebben nyilatkozni.
V*rázspálca egészen addig rulez, amíg nem kapsz tőlük egy levelet :
'A továbbiakban nem kívánjuk önt kiszolgálni.'
Ezt éppen egy házrendelésemre írták.
Szóval azok is suxx.

Súgó
A téma zárva.