HWSW Informatikai Kerekasztal: Tapkerdes..... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (288 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 271
  • 272
  • 273
  • 274
  • 275
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tapkerdes..... Értékeld a témát: -----

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 02. 13. 00:20

Idézet: Scae [Edgar] - Dátum: 2005. febr. 12., szombat - 23:09

Olvasd már vissza a topicod könyörgöm. Ilyen infantilis viselkedést,komolyan,nem hiszem el.

Ki akart itt barátkozni? Van elég.
A "jól lealkudott árat" (gy.k. 27>26) pedig leokéztad,de nem baj. 
Biztos én vagyok a konzervatív és komoly,de ilyen viselkedést nem tudok hova tenni.

Zollka: olvastam,szép :lollypop:

Didyman: 7fő Árpád?  :D

Alapembertől vásárolt fsp tápok hangosak,cserébe nagy a légszállításuk,nem kell házhűtő. :) Nidec Beta SL  venti van bennük :lollypop: A ventilapátok kialakítása megérne egy külön cikket. :) Változatosság kedvéért ezt az amaquest cimkézte fel. Nem a szokásos fsp borda & desing. Leginkább a 400-as zalmanra hasonlít. (ph teszt) 

A jól lealkudott árat (17k -s vidkaresz + 13k -s vinyó) kellett volna bevinnem (-4k), mert félsz a postától... :omg:

Idézet

Ki akart itt barátkozni? Van elég.

Koporsód körülállásánál mondjad, addig ne.

#5442 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 13. 00:27

Idézet: Fresi - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 0:11

vmi konkrét Chieftech tipust tudsz ajánlani?  :think:

Én nem :D Én csak dobálózom a márkanevekkel, amelyekről azt szoktam hallani hogy jó, megbízható, vagy elérhető árú ;)
Komolyra fordítva: egy Chieftec CT-360A (360W) talán elég lesz neked, azt 12 eFt körül vesztegetik és ki kell javítsam magam, mert az e-Boltban láttam 20 ezer alatt Enermax tápot, igaz, 'csak' 300 W-os. :D Enermax EG301P-VE - 12000-ért (300 Watt).

Ezeket tudtam javasolni, de azért várd meg, míg egy olyan ember megerősíti a tippjeimet, akinek egy oldalon 5-6 hozzászólása is látható ;) :D
Üdv!

#5443 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 00:37

Idézet: DarkChild - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 0:27

azért várd meg, míg egy olyan ember megerősíti a tippjeimet, akinek egy oldalon 5-6 hozzászólása is látható ;) :D

pedig már éppen ültem volna be az autóba  :D

Zollka: kösz megnéztem de nekem az drága

szerk: mégegy kérdés minden chieftechre jár az élettartamgarancia?

Szerkesztette: Fresi 2005. 02. 13. 00:45 -kor

#5444 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 00:49

Idézet: Fresi - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 0:37

Mennyit szánsz rá max.?

#5445 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 01:08

Idézet: Fresi - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 0:37

A 460A nemcsak drága, de nem is neked való, dual12V nem kell a NW-nak. a te konfigodnak egy 360-as chieftec szvsz elegendő lenne, vagy egy 3-400-as FSP. Azok nem durvák árban(10 körültől) és minőséget kapsz.
A chieftecre élettartam-gar jár alapból, de nem mindegy hogy hol veszed, teszem azt mistralban örülj ha a 2 évet megkapod rá. Olyan kereskedőt kell nézni aki eleve örökgarral hirdeti, mert az a kelly-ből szállítja legálisan és ott lesz is garod.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#5446 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 02:45

Tápot szeretnék venni. A konfigom sajna bajlódik a mai naptól kezdve. Nem vagyok járatos ebben a témakörben. Athlon 750-es konfig ABIT KT7E (2 éves múlt, a kondik nem púposak), és Athlon 64 S939 a jövő. Ha most vennék a 300W-os Codegen helyett egy jobb tápot, 360W, 420W max., azt használhatnám az Athlon64-hez is késöbb (????), vagy az Athlon 64-hez való tápegység használható lenne, a régi konfigomhoz??? Ebből a szempontból vizsgálva milyen tápot vegyek. DTK, Chieftec  kategória számomra elérhető, (Enermax már kissé drága lenne), tehát ez az árkategória az alap. Lehet más, jó minőségű táp is. Milyet tudnátok ajánlani????
Sürgős lenne a válasz, mert  gyorsan szeretnék venni. Mostani konfigom az adataimnál.
Azzal kezdődött a probléma, hogy a fórumon voltam lefagyott a gép. Csak a kikapcsolás segített. Ezt követően 3-mat csippant, nem volt kép. Pár perc múlva elindult a gép. 2X, 3X újraindítottam a gépet, ok. Azután 10 perc múlva egyszerűen egyik pillanatról a másikra elsötétült a monitor, a winyók mentek. Videokártyát cseréltem (PCI Savege 4 32MB), de ezután csak hosszú csippanások jöttek, amíg ki nem kapcsoltam a gépet, többször indítottam újra a gépet. Ekkor szépen kivettem mindent csak a videokártya egér bill, és a rendszerwinyó maradt. Ekkor elindult. Visszatettem az MSI videokártyát, ment a gép. Visszatettem a Samsung winyót, a Pioneer 108 írót, hangkártyát, Hálókártyát. Megy a gép. Közben kitisztogattam a gépet, kivettem az 512MB ramot, visszatettem. Most megy, de nem tudom meddig. Ami zavar, hogy a 12V 11,69V az Aida szerint (Ez picit kevesebb a megszokottnál, és lassan közelíti az 5%-os eltérést.), a többi feszültségértékek a megszokott értékekett mutatják.
Szeretnék egy jobb tápot, kizárnám a hibalehetőséget, bár nem biztos, hogy ez a baj. Azonban, olyan táp kéne, melyet az Athlon 750-nel és a pár hónap múlva esedékes S939-es Athlonnal is használhatnám, csak nem tudom, van e ilyen táp, nem kell e az S939-nek valami speciális feszültség. (??)

Bocsánat, hogy ily hosszúra nyújtottam a mondandómat, de igyekeztem mindent leírni, amit csak lehet.

Acorp házam van, Codegen 300W-os táppal. A tápok szabvány méretűek (??), azaz betehetek a helyére egy másik tápot gond nélkül ????

Segítségeteket előre is köszönöm.  :respect:

Köszönettel
                   macska ;) :respect:

Ui: Az Athlon 750-en több mint 2 éve kifogástalanul működött. Lehet, csak egy kontakt hiba keletkezett, de kicsit elbizonytalanodtam a gép stabilitását illetőn, és a tápot ki szeretném zárni.

Szerkesztette: Macska 2005. 02. 13. 02:55 -kor

P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#5447 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 02. 13. 07:17

Fresi: Ülj be nyugodtan a kocsiba :Đ . Ha találsz olyan 300-as Enermax-ot, az még mindig nagyon jó vétel, mert az ágankénti terhelhetőségei brutálisak (12V-on 22A), aztán, hogy mit tud elvinni vele-Nézd meg a névjegyemnél. 300W sokmindenre elég, ha jól van elosztva. De ha Darkchild által ajánlott tápok közül találkozol valakivel, nyugodtan vedd meg, kivéve a 12 centis ventivel szerelt coolink-et, mert ezzel úgy tűnik, vannak komoly bajok.

Macska: Erősen gyanús a dolog, de hogyhogy Acorp házhoz Codegen táp? :think: :D Varganéni a saját gyermekeit favorizálja :Đ . A Socket939-nek nincs semmi különösebb igénye, ha ATX2.03 (ezt főként a kettő-a procit tápláló 2x2-es csati külön áramkorláttal- +12V-os ágról ismered meg, amit szeretnek hirdetni), akkor jó lesz hozzá, a teljesítményét és a képességeket a további alkatrészek, fejlesztések határozzák meg (itt főleg az SLI-re gondolok). De ha nincsenek nagyon átlagon felüli igényeid, egy 400-460W körüli táp szvsz elég lesz sokmindenre. A 12V esése intő jel, de az a codegen még valószínleg a korábbi ATX szabvány szerint 10% eltérést enged meg 12V-on. A kérdés, hogy az alaplapod vajon használja-e valamire a -5V-ot, mert ilyen nem lesz a tápon. Valószínűleg nem fog miatta a fájni a feje, de ha igen, kb. 500Ft beruházással dobozolt megoldást csinálok Neked. További eltérés a 2 sorban 10 helyett 12 csatlakozó. Ezt vagy átalakítóval tudod rárakni, vagy ha elfér csak simán, az egyik végén lelógó csatlakozóval felhelyezni.

:offtopic: Edgar: Hétfő, oké, csak nemtom, mikor járok arrafelé. Úgy kábé 2 óra felé szerintem, jó neked akkor, vagy mikor, merre jársz?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#5448 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 09:04

A nemmondomkianevét társfórumon egy konfig:
MSI K7N2 Delta2 PE, AMD Barton 3000+GT Igloo 2520, Hynix 2x512Mb DDR400, Geforce6600GT 128Mb GDDR3 500/1000, Maxtor 80+120Gb 7200RPM 2mb+Ultimate HDD cooler
Táp: Mercury 400W
Alig fél év inaktivitás után törölték a regisztrációmat.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#5449 Felhasználó inaktív   Mekré 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 09:36

Hi

Nekem egy olyan site kéne ahol kiszámolja a gépem Watt felhasználását, anno megvolt a kedvenceim közt de elhagytam :o

(Sajna a nevére sem emléxem, de legördülő menükből ki lehetett választani a Vga-t, Cpu, memóriát, stb,  mindegyikhez meg volt adva a fogyasztás és így adta ki a végén az eredményt)

Ismerős valakinek ez az oldal?  Nem lenne baj ha meglenne :)

#5450 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 09:37

Idézet: Zollka - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 0:49

Mennyit szánsz rá max.?

olyan 12000 körül szántam rá de ha van nagyságrendekkel jobb táp max 15000ért akkor addig felmegyek ez a max ár

hétfőn körbenézek miskolcon hogy lehet-e vmelyik boltba ilyet venni, sajnos az a jellemző hogy nem  lehet kapni ilyen dolgokat vidéken :rolleyes: codegen mercury az meg van töméntelen mennyiségben :omg:

szal ha lehet (remélem) chieftech vagy enermaxot kapni akkor beirom ide hogy melyik tipus

#5451 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 09:40

Idézet: Mekré - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 9:36

Nekem egy olyan site kéne

pl http://www.jscustomp...m/power_supply/

#5452 Felhasználó inaktív   Mekré 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 10:10

Igen igen, ő volt az, erre az oldalra gondoltam.

Thx

#5453 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 11:08

Üdv didyman

THX a segítséget. :respect:  Gondoltam, éreztem, hogy lehet különbség az Athlon 64 táp, és a mostani között, még ha ez inkább a "fizikai" részre vonatkozik (csatlakozó), a feszültségekre kevésbé. Ez sem egyszerű...., sajna, mármint döntést hozni az ügyben. :think:

Acorp táphoz Codegen táp: Anno, Francii-tól vettem a konfigomat használtan. ATX házam volt (AMD-k6-2), így házat is kellett vennem. Mivel olyan ház kellett, ahol elől is van USB kivezetés, és épp Codegenbe nem volt ilyen beszerezhető Francii-nak (SOS-be kellett a gép) akkor, így "kivariálta" a dolgot, mert "Acorp táp semmi esetre sem felkiáltással (!!)" álltam az ügyhöz annak idején. :D  Anno, megkérdeztem a fiúkat itt a HWSW-n, és azt mondták, hogy a konfigomat (akkor 1 winyóval kevesebb volt, azóta volt videokari, DVD író fejlesztés...) egy jobb 250W-os táp is elviszi. Így Francii hozott egy 300W-os Codegent, ami a "jobb fajtából való". Így lett Acorp ház, Codegen táppal...., persze így első hallásra kicsit érdekes ez a "páros" nálam.  ;) :respect:

Szerkesztette: Macska 2005. 02. 13. 11:26 -kor

P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#5454 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 11:26

Idézet: Mekré - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 10:10

Igen igen, ő volt az, erre az oldalra gondoltam.

Thx

Az az oldal egy vicc!

Nekem, asszondta, a gépre, hogy minimum 425W-os PSU kell....
Most 4db vinyó van a gépben, és 3 optika. (3db SCSI hdd)

Inkább írd le, hogy mi van benne, és megmondom, hogy mekkora táp kell bele.

Szerkesztette: stol 2005. 02. 13. 11:32 -kor

#5455 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 12:25

Idézet: Fresi - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 9:37

olyan 12000 körül szántam rá de ha van nagyságrendekkel jobb táp max 15000ért akkor addig felmegyek ez a max ár

hétfőn körbenézek miskolcon hogy lehet-e vmelyik boltba ilyet venni, sajnos az a jellemző hogy nem  lehet kapni ilyen dolgokat vidéken :rolleyes: codegen mercury az meg van töméntelen mennyiségben :omg:

szal ha lehet (remélem) chieftech vagy enermaxot kapni akkor beirom ide hogy melyik tipus

Figgy! Írok le pár tápot ami beleesik az árkategóriába amit akarsz! Ha nem okoz gondot ,szívesen megveszem Neked Pesten és lekűldöm póstán :) Persze a póstát Te fizeted :D Póstaköltség ha utalsz át előre pénzt akkor kevesebb mert nem kell utánvétellel küldeni,de ha ragaszkodsz hozzá akkor küldhetem úgy is :) Szal ha gondot okoz Neked,hogy vidéken nem kapsz esetleg megfelelő áron megfelelő tápot akkor szívesen segítek, úgyis most vásárolom össze én is az új gépem szal mennem kell amúgy is minden fele :)

Ez az egyik táp amit kinéztem:
Super-flower 400watt 12 centis venti 11500
Enermax EG301P-VE FMA 300W, csatl: 6 tűs AUX és 4 tűs + 12V 9 440 Ft 11 800 Ft
Chieftech GPS-350BB-101L 350watt 12 centis venti bruttó 11750 Ft

#5456 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 13:33

Hála WilEE nevű fórumtársunknak egy nagyon jó tesztet tudok most ide belinkelni!!!
Vigyázat!!! Scannelt oldalak! Modemesek illetve alacsony sávszéllel rendelkezők óvatosan nyissák meg!!!

http://www.wpcport.de/ct15_2004.htm

#5457 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 14:00

Fresi! Esetleg Kakukkal beszélj! Ő is vállal postát.

#5458 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 14:05

didyman: Nézd meg a cikket amit belinkeltem,nagyon alapos és mindenre kiterjedő! Neked több jön át biztos belőle mint nekem,szal kiváncsi lennék mit szűrsz le belőle v. mi ér meglepetésképpen!

#5459 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 14:08

Nézem, de németül van ésa Bábelnek sem tudom így odaadni :( . Szóval szegényes némettudásommal és képnézegetéssel töltöm :)

#5460 Felhasználó inaktív   Scae [Edgar] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 16:00

Idézet: didyman - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 7:17

:offtopic: Edgar: Hétfő, oké, csak nemtom, mikor járok arrafelé. Úgy kábé 2 óra felé szerintem, jó neked akkor, vagy mikor, merre jársz?

Nemtudok még semmit :Đ Holnap hívlak,készülj,tudd őket hova tenni :Đ

Téma megosztása:

• (288 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 271
  • 272
  • 273
  • 274
  • 275
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.