Tápot szeretnék venni. A konfigom sajna bajlódik a mai naptól kezdve. Nem vagyok járatos ebben a témakörben. Athlon 750-es konfig ABIT KT7E (2 éves múlt, a kondik nem púposak), és Athlon 64 S939 a jövő. Ha most vennék a 300W-os Codegen helyett egy jobb tápot, 360W, 420W max., azt használhatnám az Athlon64-hez is késöbb (????), vagy az Athlon 64-hez való tápegység használható lenne, a régi konfigomhoz??? Ebből a szempontból vizsgálva milyen tápot vegyek. DTK, Chieftec kategória számomra elérhető, (Enermax már kissé drága lenne), tehát ez az árkategória az alap. Lehet más, jó minőségű táp is. Milyet tudnátok ajánlani????
Sürgős lenne a válasz, mert gyorsan szeretnék venni.
Mostani konfigom az adataimnál.
Azzal kezdődött a probléma, hogy a fórumon voltam lefagyott a gép. Csak a kikapcsolás segített.
Ezt követően 3-mat csippant, nem volt kép. Pár perc múlva elindult a gép. 2X, 3X újraindítottam a gépet, ok. Azután 10 perc múlva egyszerűen egyik pillanatról a másikra elsötétült a monitor, a winyók mentek.
Videokártyát cseréltem (PCI Savege 4 32MB), de ezután csak hosszú csippanások jöttek, amíg ki nem kapcsoltam a gépet, többször indítottam újra a gépet. Ekkor szépen kivettem mindent csak a videokártya egér bill, és a rendszerwinyó maradt. Ekkor elindult. Visszatettem az MSI videokártyát, ment a gép. Visszatettem a Samsung winyót, a Pioneer 108 írót, hangkártyát, Hálókártyát. Megy a gép. Közben kitisztogattam a gépet, kivettem az 512MB ramot, visszatettem. Most megy, de nem tudom meddig. Ami zavar, hogy a 12V 11,69V az Aida szerint (Ez picit kevesebb a megszokottnál, és lassan közelíti az 5%-os eltérést.), a többi feszültségértékek a megszokott értékekett mutatják.
Szeretnék egy jobb tápot, kizárnám a hibalehetőséget, bár nem biztos, hogy ez a baj. Azonban, olyan táp kéne, melyet az Athlon 750-nel és a pár hónap múlva esedékes S939-es Athlonnal is használhatnám, csak nem tudom, van e ilyen táp, nem kell e az S939-nek valami speciális feszültség. (??)
Bocsánat, hogy ily hosszúra nyújtottam a mondandómat, de igyekeztem mindent leírni, amit csak lehet.
Acorp házam van, Codegen 300W-os táppal. A tápok szabvány méretűek (??), azaz betehetek a helyére egy másik tápot gond nélkül ????
Segítségeteket előre is köszönöm.
Köszönettel
macska
Ui: Az Athlon 750-en több mint 2 éve kifogástalanul működött. Lehet, csak egy kontakt hiba keletkezett, de kicsit elbizonytalanodtam a gép stabilitását illetőn, és a tápot ki szeretném zárni.
Szerkesztette: Macska 2005. 02. 13. 02:55 -kor