HWSW Informatikai Kerekasztal: Tapkerdes..... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (288 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 198
  • 199
  • 200
  • 201
  • 202
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tapkerdes..... Értékeld a témát: -----

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2004. 12. 12. 03:07

Idézet: GaboookA - Dátum: 2004. dec. 12., vasárnap - 2:58

Felőlem azt használ mindenki amit akar.
Csak ugye ha gond van, akkor meg megy a sírás. Jobb a bevált tipusokat használni IMHO.
Én elhiszem, hogy nagy márka. De ettől még--> :down:

Én is azt mondom, hogy jót kell venni; nem a név számít.

Amúgy ugyanazt mondjuk, csak más nyelvezettel... ;)

#3982 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 12. 12:36

Esetleg érdemes lenne tisztázni a Codegen táp pontos típusát, legalább 3 féle létezik 400Wos kategóriából.

#3983 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 12. 13:04

nagyon egyszerű kérdés. új géphez 400 W-os tápot szeretnék. három típust ajánlottak nekem:

Chieftech, DTK, Thermaltake.

melyiket a három közül? :) sajna mélyebb szinten nem ismerem a dolgok hátterét, csak azt tudom hogy van rá 15k-s keretem ;)

Elküldve: 2004. 12. 12. 13:13

17k bruttó : DTK PTP-460W.

A Gépboltban.

#3985 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 12. 13:13

Idézet: DOOMER - Dátum: 2004. dec. 12., vasárnap - 13:04

nagyon egyszerű kérdés. új géphez 400 W-os tápot szeretnék. három típust ajánlottak nekem:

Chieftech, DTK, Thermaltake.

melyiket a három közül? :) sajna mélyebb szinten nem ismerem a dolgok hátterét, csak azt tudom hogy van rá 15k-s keretem ;)

A Thermaltake ugyanaz mint a Chieftec, leszámítva a ventilátorait. ÁLtalában gazdagabb felszereltségben, de drágább is. DTK a másik kettőnáél valamivel gyengébb, mind minőségben, mind teljesítményben, de az ár/teljesítmény aránya veri mind a kettőt.
További márkák:
-FSP: sztem nem kell bemutatni
-AOpen: ugyanaz mint az FSP, kicsit ligh-osítva.
-Zalman: Akkor ha nagyon csendes tápot akarsz, ami ugyanakkor megbízható is, és ezért hajlandó vagy némi többlettköltséggel számolni.

#3986 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 12. 12. 13:15

Akkor Te dönts. A DTK bír a legjobb ár/érték viszonnyal. Én azt vennék. De ha a CT-t élettartamgarival kapod, akkor meg azt :) .
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3987 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 12. 13:22

köszönöm, asszem maradok a DTK-nál :)  :respect:

#3988 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 12. 13:23

Idézet: didyman - Dátum: 2004. dec. 12., vasárnap - 13:15

Akkor Te dönts. A DTK bír a legjobb ár/érték viszonnyal. Én azt vennék. De ha a CT-t élettartamgarival kapod, akkor meg azt :) .

Igen, és mivel a gyártó is csak 2 évet ad rá, ezért nem árt ha a biztonság kedvéért tisztázod a bolttal, hogy náluk mennyit is jelent az élettartam-garancia.

#3989 Felhasználó inaktív   Don Juan de la Mankó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 12. 16:30

S.O.S.
Van egy TT 420 W-os 2 venti, aktív PFC tápom.

Leakarom cserélni 12 cm-isre, hogy halkabb legyen, de azon csak passzív PFC van. Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek érdemes-e?

Melyik jobb? Az aktív, vagy a passzív PFC és mi a különbség?

A válaszokat előre is köszi.

#3990 Felhasználó inaktív   Don Juan de la Mankó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 12. 16:33

Bocsi, kétszer ment el.

Szerkesztette: Don Juan de la Mankó 2004. 12. 12. 16:33 -kor

#3991 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 12. 16:39

Idézet: Don Juan de la Mankó - Dátum: 2004. dec. 12., vasárnap - 17:30

S.O.S.
Van egy TT 420 W-os 2 venti, aktív PFC tápom.

Leakarom cserélni 12 cm-isre, hogy halkabb legyen, de azon csak passzív PFC van. Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek érdemes-e?

Melyik jobb? Az aktív, vagy a passzív PFC és mi a különbség?

A válaszokat előre is köszi.

Hi!

Nyugodtan cseréheted passzív PFC-sre, nem rosszabb az sem, ha pedig van UPS-ed, akkor mégjobban jársz a pass. PFC-vel.

#3992 Felhasználó inaktív   Erzsébeti 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 12. 17:56

Hali!

Van egy PIV. es gép kb 2 éves.

A probléma az, hogy abban a lakóházban ahol ez a gép van ott a karácsony eljövetele kapcsán fel akarta a család díszíteni a lakóházat mindenféle fényfűzérrel... amikor az utolsót (4. fűzér) felrakták és kipróbálták akkor a hálózat nyekkent egyet és leoldott a biztosíték... Az első 3 rendben ki lett próbálva, tehát az utolsó fűzér okozta a galibát (vagy a túlterhelés...).

Gondolom, hogy zárlatos volt az utolsó elem a rendszerben. Ez nem is lenne itt most gond, de azóta nem tudják bekapcsolni a számítógépet, mert nem reagál a bekapcsolásokra:(

A hiba addig ki lett szűrve (telefonon levezetve), hogy a gépig van áram, de tovább az isten sem tudja! Szét még nem lett szedve a gép, tehát eddig ez derült ki.

A kérdésem az lenne, hogy lehetséges e az, hogy a tápban van biztosíték, és ha van akkor az elszállhatott -e? Vagy az is lehet, hogy az egész gépet lefüstölte volna ez a ampermalőr???

Eddig még nekem az elmúlt 10 éveben a gépeim során sosem fordult elő táphiba vagy ilyesmi, és ezért is kérdezek ilyen dolgokat.

Köszönöm

Erzsébeti

Elküldve: 2004. 12. 12. 18:17

Igen.
Igen.

Nekem egyszer zárlatnál megállt a video órája.

1-2 nap múlva dugtam be újból : a zárlattól indult... :D

(Hja, ez nem ilyen ultramodern video volt : ez hónapok múlva is rendes időt mutatott - áram nélkül is jól járt.
Volt benne egy kb. 5-6 centis, narancssárga 'elem'... ;))

#3994 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 12. 21:11

sajna nem is biztos, hogy a füzér a hibás! Valósszínűleg a táp kapott gellert, akár egy rossz időpillanatban támadt tüske (amit mondjuk nehéz elképzelni, de esetleg a füzér rádugása is kiválthatott) miatt. Tipikus gyengesége az olcsó tápoknak!
Mormolj el pár imát, aztán nézz bele a tápba.
A panelen kell legyen egy üvegcsöves biztosíték. Az ha kiment, baj, mert többnyire a primer tranzisztorok, vagy az egyenirányító meghibásodását feltételezi. Márpedig, ha abból valami a kimenetre is jutott...
A tápot húzd le miden eszközről és ha a biztosíték nem beforrasztva van (ami jó nagy ökörség, de sajna megint csak olcsó sajátosság filléreken spórolni), cseréld ki egy T5A-es darabra. Ha a 230 rákapcsolásakor nem vágja le azonnal, akkor az egy apró remény. Ezután az ATX csati zöld és egyik fekete derótját zárd egy arab dróttal. Ha a táp elindul és nem vág le egy durranással, az megint halvány remény. De az ezutáni dolgokhoz mindenképpen feszültség méréére alkalmas műszer szükséges. A bizonytala, félholt táp kegyetlen pusztító, nehogy rá próbáld dugni  gépre!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3995 Felhasználó inaktív   Erzsébeti 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 13. 00:02

Hali!

Annyit még sikerült kiderítenem, hogy a gép adott pillanatban nem volt bekapcsolva, de rajta volt a hálózaton...
Ez nem tudom, hogy mennyiben befolyásol valamit, de gondoltam mint plussz infót leírom.

Erzsébeti

#3996 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 07:05

Befolyásolhat, talán a készenléti táp ugrott el. Az még rosszabb..

#3997 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 12:10

Idézet: pgyafi - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 12:49

Foxconn házban Hipro tápok vannak, nem fsp!

szerk:
+ nincs rajtuk reset gomb és hangszóró sincs benne  (mármint a házban)   :(

a 400asban... a 300as es a 350es az fsp. nezz utana, en mielott megvettem a hazat utananeztem az osszes tapnak. fspbol jo lett volna a 400as, de mivel hipro volt inkabb megtartottam a bevalt 550es qtec tapomat, es megvettem a "legkisebb"  (300 wattos) foxconn hazat.

szoval valakinek fsp 300as tap? 0kmes, 2ev gar, pfc, es noisekiller. legalabbis a raragaszott matricak alapjan.

#3998 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 12:25

Idézet: arn - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 13:10

a 400asban... a 300as es a 350es az fsp. nezz utana, en mielott megvettem a hazat utananeztem az osszes tapnak. fspbol jo lett volna a 400as, de mivel hipro volt inkabb megtartottam a bevalt 550es qtec tapomat, es megvettem a "legkisebb"  (300 wattos) foxconn hazat.

szoval valakinek fsp 300as tap? 0kmes, 2ev gar, pfc, es noisekiller. legalabbis a raragaszott matricak alapjan.

itt

https://forum.hwsw.h...ST&f=28&t=77149

#3999 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 12:56

Lehet, hogy semmi köze a táphoz de megkérdezem.
Egy ismerősöm ismerőse (tudom mindenki így kezdi :) ) vett egy Sirtec tápot a Codegenje helyett. Viszot az új táppal indulásnál kiírja a köv hibaüzenetet: "secondary IDE channel no 80 conductor cable installed" Kicserélte 80 eresre a kábelt, azzal el sem indul hanem elindulás után resetel. A régi táppal viszont megy gond nélkül. Mi lehet a gond?
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#4000 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 14:41

Gép részletei kellenének. Így elsőre mintha a 3,3V lenne kevéske, vagy valami csúnyaság csücsül a feszültségeken. Műszerrel tudtok mérni? Ha a secondary-n lévő eszközök ki vannak iktatva, akkor megy a gép rendesen? Ha műszer nincs, a BIOS feszértékei egy kb. támpontnak jók lennének, összehasonlítva a két táp mellett mutatott értékekeket. Kábelek jól vannak bedugva, nem laza, kontaktos valamelyik csatlakozó?

Téma megosztása:

• (288 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 198
  • 199
  • 200
  • 201
  • 202
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.