HWSW Informatikai Kerekasztal: Tapkerdes..... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (288 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 267
  • 268
  • 269
  • 270
  • 271
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tapkerdes..... Értékeld a témát: -----

#5361 Felhasználó inaktív   Pelican 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 08. 19:14

Idézet: didyman - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 18:10

Watt calculator: Ezeknek nem hiszünk, mert nagyon hozzávetőleges, elvi maximumok (meg erősen túlzóak helyenként).

Méretezni maximumra szoktak...  ;)

#5362 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 02. 08. 19:45

Pelican: Ha maximumra méreteznél, egy átlag konfighoz is 400W-os psu kéne, holott a barebone pc-kben is 150-200w-os pereg. Akkor hogy is van ez? :) A névjegyemet nézd meg, és írd be őket a powercalc-ba. meg fogsz lepődni szerintem ;) .
Zollka: Másik táp nincs a közelben?
Ha lekapcsol, akkor van benne védelem, de akkor is a fene tudja, miért csinálja, nem jó megbízni benne :) . Megnézem, persze (jegyezd meg: a SIMA túrórudit szeretem!!! :Đ )
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 02. 08. 23:19

didyman te mit mondasz az UltraPower tápokról? 320 ill 370W-os verziók. Fent bemásoltam mit tud a 320-as. Max. őszig kellene de ha beválik lehet tovább megtartom. Sajna kaposvári Mistral zárva így nem tudok Chiftec-et venni. :(

#5364 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 07:18

Én szeretem és ajánlom őket, ahogy tumor nagyon mélyrehatóan :Đ kifejtette :)
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#5365 Felhasználó inaktív   Lateof 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 09. 09:15

Bocsi, nem tudok most visszaolvasni, mert suliból írok és sietek.

A kérdésem az lenne, hogy megéri-e az a +5k, hogy Chieftec CT400 AR helyett Enermax EG365P-VE -t vegyek?
Amúgy fura, mert ez a Chieftec csak a Computergalaxy-ban ennyi, más helyeken 100k körüli árakat írnak rá. Elírás lenne? Mert ez esetben milyen 350-400as Chieftec táp a jó?
Csökönyös alássan!

#5366 Felhasználó inaktív   laspring 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 16:12

Sziasztok!
Irodai PC-t kéne összeállítanom ismerősömnek.
Mivel tudom hogy milyen fontos hogy egy ilyen kisigényű gépnek is rendes nemgagyi tápja legyen ezért kérdezném, hogy a DTK ház+táp-ról mik a vélemények?
Egész jó árban vanak (netto 15 körül 400W-os táp +ház link ), de tényleg nem akarom, hogy az első áramszünetnél vagy tápfesz ingadozásnál kifeküdjöna táp és még kitudja mi mindent magával vigyen...
Coolink tápra esküdnék egyébként a megfizethető kategóriában, de ahol cásárolni akarok ott nem nagyon van olcsón ház, csak chieftec-ek meg thermaltake-ek...
[ASUS P4P800-E Deluxe] [IntelP4 2.4@3.2 NW] [CoolerMaster IHC-L71] [Kingston HyperX PC3500 512MB] [Infineon PC3200 512MB] [Samsung SP1614N 160GB HDD] [Gigabyte ATI Radeon X700 256MB] [LG GSA-4120B] [LG DRD8160B] [ENERMAX EG365P-VE FCA] [Codegen 6054L] [Samsung 172X LCD]

Elküldve: 2005. 02. 09. 16:51

Idézet: Lateof - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 9:15

Bocsi, nem tudok most visszaolvasni, mert suliból írok és sietek.

A kérdésem az lenne, hogy megéri-e az a +5k, hogy Chieftec CT400 AR helyett Enermax EG365P-VE -t vegyek?
Amúgy fura, mert ez a Chieftec csak a Computergalaxy-ban ennyi, más helyeken 100k körüli árakat írnak rá. Elírás lenne? Mert ez esetben milyen 350-400as Chieftec táp a jó?

Elírás, mert ez redundáns, vagyis szerver táp, így OK a 100k.

#5368 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 17:08

Idézet: laspring - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 17:12

Sziasztok!
Mivel tudom hogy milyen fontos hogy egy ilyen kisigényű gépnek is rendes nemgagyi tápja legyen ezért kérdezném, hogy a DTK ház+táp-ról mik a vélemények?
Egész jó árban vanak (netto 15 körül 400W-os táp +ház link ), de tényleg nem akarom, hogy az első áramszünetnél vagy tápfesz ingadozásnál kifeküdjöna táp és még kitudja mi mindent magával vigyen...
Coolink tápra esküdnék egyébként a megfizethető kategóriában, de ahol cásárolni akarok ott nem nagyon van olcsón ház, csak chieftec-ek meg thermaltake-ek...

Egy 400-as DTK táp több, mint elég egy irodai gépbe, és nem kell aggódnod mert megbízhatóak is.

#5369 Felhasználó inaktív   Pelican 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 17:22

Idézet: didyman - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 19:45

Pelican: Ha maximumra méreteznél, egy átlag konfighoz is 400W-os psu kéne, holott a barebone pc-kben is 150-200w-os pereg. Akkor hogy is van ez? :) A névjegyemet nézd meg, és írd be őket a powercalc-ba. meg fogsz lepődni szerintem ;) .

Szerinted egy átlag konfigban mi van? Mond el légyszi mit írtál be, amire 400W jött ki, nagyon kíváncsi vagyok. Nekem egy átlagos gépre bőven 300W alatti értéket ad.
Beírtam a tiédet is, lehet Te jobban meglepődnél az eredményen, ha kipróbálnád. ;)
De mondjuk, hogy tök szar adatokkal dolgozik az a kalkulátor, felejtsük el, fátylat reá.
Te vagy itt a fő guru (ha jól látom :)), írd le légyszi, hogy akkor szerinted mi mennyit fogyaszt, hogy ez alapján választhassak tápot. Előre is köszi!

Elküldve: 2005. 02. 09. 17:27

Idézet: Pelican - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 17:22

Szerinted egy átlag konfigban mi van? Mond el légyszi mit írtál be, amire 400W jött ki, nagyon kíváncsi vagyok. Nekem egy átlagos gépre bőven 300W alatti értéket ad.
Beírtam a tiédet is, lehet Te jobban meglepődnél az eredményen, ha kipróbálnád. ;)
De mondjuk, hogy tök szar adatokkal dolgozik az a kalkulátor, felejtsük el, fátylat reá.
Te vagy itt a fő guru (ha jól látom :)), írd le légyszi, hogy akkor szerinted mi mennyit fogyaszt, hogy ez alapján választhassak tápot. Előre is köszi!

Más az átlagfogyasztás; más az elérhető átlagmaximum.
(Nem az indításkori.)

Ha van 4 vincsid, akkor az mondjuk eszik á 10W -ot.
De ha mindegyik track-to-track másol, akkor á 20W -ot.

És közben 2 videót tömörítesz a 3.0@3.6 -os procidon.

No meg persze DVD -t írsz, másolással.

#5371 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 18:05

Idézet: laspring - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 16:12

Sziasztok!

Konkrétan, mi lesz benne?

#5372 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 18:07

Te vagy itt a fő guru (ha jól látom :)),

Én, pedig a főguru helyettes.... :D  :D  :D

Nah. Az aláírásbeli konfig egy hétig STABILAN ment egy 150W-os FSP-vel.

#5373 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 18:45

Dehogy vagyok főguru! :)
A 400W-ot csak így hasból írtam, semmi valóshoz nincs köze :) . Kakukk jól leírta a lényeget. Az indításkori csúcs az bele van méretezve a tápokba, máskor meg nem tud előfordulni, hogy mindenki csúcson jár! Ha csak a scsi-vezérlőmet vesszük: Az oldal 25W-ot ír rá. ha 25W disszipálna el rajta, akkor aktívan kéne hűteni, olyasmi hűtővel, mint ami a Gef3-as VGA-kon volt. Ezek ilyen nagyon pillanatnyi értékek, melyet valószínűleg a pufferkondik simán lenyelnek és ezen kívül van a tápoknak egy olyan csúcsteljesítménye, melyet pl. fél percig tudnak tartósan is gond nélkül leadni.
Szóval nem szar adatokkal dolgozik, csak nem jó algoritmussal.
Egy mai átlagnak nevezhető konfig (meg ne kérdezd, mi van abban! :Đ ), másodvonalbeli procival, VGA-val, egy vinyóval, egy cédével egy 300W-os táp bőven elég, de ami a watt-oknál fontosabb, az az ágankénti terhelhetőség.

#5374 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 18:47

Idézet: stol - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 18:07

Én, pedig a főguru helyettes.... :D  :D  :D

(Persze, legalább annyira ért hozzá, mint én :) )

Elküldve: 2005. 02. 09. 19:51

Idézet: didyman - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 18:45

Dehogy vagyok főguru! :)
A 400W-ot csak így hasból írtam, semmi valóshoz nincs köze :) . Kakukk jól leírta a lényeget. Az indításkori csúcs az bele van méretezve a tápokba, máskor meg nem tud előfordulni, hogy mindenki csúcson jár! Ha csak a scsi-vezérlőmet vesszük: Az oldal 25W-ot ír rá. ha 25W disszipálna el rajta, akkor aktívan kéne hűteni, olyasmi hűtővel, mint ami a Gef3-as VGA-kon volt. Ezek ilyen nagyon pillanatnyi értékek, melyet valószínűleg a pufferkondik simán lenyelnek és ezen kívül van a tápoknak egy olyan csúcsteljesítménye, melyet pl. fél percig tudnak tartósan is gond nélkül leadni.
Szóval nem szar adatokkal dolgozik, csak nem jó algoritmussal.
Egy mai átlagnak nevezhető konfig (meg ne kérdezd, mi van abban! :Đ ), másodvonalbeli procival, VGA-val, egy vinyóval, egy cédével egy 300W-os táp bőven elég, de ami a watt-oknál fontosabb, az az ágankénti terhelhetőség.

:respect:

300W : hát ja, ha pl. a -5V -on nyomatja a 180W -ot... :think: :nevet:

Elküldve: 2005. 02. 09. 19:52

Egyébként meg kodegány-féle 300w (valós 120W) ... :omg:

Elküldve: 2005. 02. 09. 19:53

Idézet: didyman - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 18:47

Bocsánat : hozzám képest biztosan értesz hozzájuk; lehet, hogy aki 20 éve ezzel foglalatoskodik, ahhoz képest nem... ;) :p :cool:

De én ehhez láma vagyok; sajna... :(

#5378 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 19:53

Idézet: didyman - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 18:47

Mester!

Nincs valami bika kettősdiódád?
40-50A-es kéne tuningtápba.
Nekem csak 30A-es van.
Meg, van már 200W-os tranyó is 2SJ6920...
Trafó, 32-es magos, graetz 6A-es, 2*680uF/200V primerpufi!
2*6800uF szekunderpufi.
SZVSZ elég lesz egy ütősebb konfig stabil kiszolgálásához.
Viszont szeparált 12V-os ága nem lesz.

#5379 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 20:42

Puhh. 40-50A? Bizti nincs, nézzek Lomex-nél?
A szekunderpufikat szvsz tedd össze több kisebből, jót tesz az ESR-nek.
kakukkot beiratjuk táptanfolyamra :Đ

Elküldve: 2005. 02. 09. 20:46

Idézet: didyman - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 20:42

Puhh. 40-50A? Bizti nincs, nézzek Lomex-nél?
A szekunderpufikat szvsz tedd össze több kisebből, jót tesz az ESR-nek.
kakukkot beiratjuk táptanfolyamra :Đ

Disznónak már jó vagyok... :(

Kösz !!! :grrr:

:D :D :D

Téma megosztása:

• (288 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 267
  • 268
  • 269
  • 270