HWSW Informatikai Kerekasztal: Tapkerdes..... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (288 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 278
  • 279
  • 280
  • 281
  • 282
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tapkerdes..... Értékeld a témát: -----

#5581 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 20. 17:11

Idézet: didyman - Dátum: 2005. febr. 20., vasárnap - 16:00

"Aktív PFC és az esetek többségében két 12 Voltos sín szolgálja ki az alkatrészeket, így védve gépünket a leégéstől és a rejtélyes fagyásoktól."

Máár megint ez a marhaság...

Aztán az Aerocool-nál negatívum, hogy nincs dedikált VGA-csatija. Mert a SF-nek van egy, amin ugye ott az a ferritdarab. Srácok, aki látott már tápzajtól koszos képet, az jelentkezzen, úgy fogom nézni, mint a fehér hollót :D . Ha elő is fordulna ilyen, ami jó tápnál erősen kétséges, az nem a táp zaja, hanem más eszközök által termelt össztermék. Amit, egy jó VGA is ki tud szűrni a ramdac tápellátásából szvsz. De lehet, hogy tájékozatlan vagyok, komolyan kérdezem, hallot már valaki ilyet, ami biztosan nem hw-hiba vagy pl. irq-kever miatt fordult elő?

Igen ezt én is hallottam ,hogy az EMI shielding az enermax tápoknál a kábeleken a külső bekvaró jelek miatt van...Egyébként én inkább arra lennék kiváncsi ,hogy milyen elektrónikai elemet is rejt az SF-ben az a kis cuccos a VGA csatin! Lehet írok nekik egy levelet és megkérdem, ők mire gondoltak a tervezésnél ezzel! :)

#5582 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 17:13

Idézet: didyman - Dátum: 2005. febr. 20., vasárnap - 16:00

"Aktív PFC és az esetek többségében két 12 Voltos sín szolgálja ki az alkatrészeket, így védve gépünket a leégéstől és a rejtélyes fagyásoktól."

Máár megint ez a marhaság...

Aztán az Aerocool-nál negatívum, hogy nincs dedikált VGA-csatija. Mert a SF-nek van egy, amin ugye ott az a ferritdarab. Srácok, aki látott már tápzajtól koszos képet, az jelentkezzen, úgy fogom nézni, mint a fehér hollót :D . Ha elő is fordulna ilyen, ami jó tápnál erősen kétséges, az nem a táp zaja, hanem más eszközök által termelt össztermék. Amit, egy jó VGA is ki tud szűrni a ramdac tápellátásából szvsz. De lehet, hogy tájékozatlan vagyok, komolyan kérdezem, hallot már valaki ilyet, ami biztosan nem hw-hiba vagy pl. irq-kever miatt fordult elő?

Egyébként az Aerocool 12 volton leadott fesz. értéke nektek nem volt erősen magas és tartományon kívű eső?Errő egy szó sem esett a cikkben...Az rendeben ,hogy már ránézésre látszik ,hogy az SF egy jóval komolyabb táp mint az Aerocool de az a fesz. érték nekem akkor sem tetszik,főleg azért sem mert az SF-nél teljesen jó érték szerepel ugyan azzal a mérőeszközzel!!!

#5583 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 18:34

Idézet: Zollka - Dátum: 2005. febr. 20., vasárnap - 17:13

Egyébként az Aerocool 12 volton leadott fesz. értéke nektek nem volt erősen magas és tartományon kívű eső?Errő egy szó sem esett a cikkben...Az rendeben ,hogy már ránézésre látszik ,hogy az SF egy jóval komolyabb táp mint az Aerocool de az a fesz. érték nekem akkor sem tetszik,főleg azért sem mert az SF-nél teljesen jó érték szerepel ugyan azzal a mérőeszközzel!!!

Az ATX specifikációjában max. 5%-os eltérés megengedett folyamatos használat alatt a 12V-os ágon. Ellenben rövid időre, csúcsáram esetén a 12V-os ágon akár 13.2V is megengedett.

#5584 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 02. 20. 19:31

A pontosságra én sosem adok. A tűrésen belül maradás a lényeg. az ok egyszerű: A PC-tápokban egy szabályzókör van, egy beavatkozó szervvel, ezért kizárt a három ág egymástól terhelésfüggetlen vezérlése (a 3,3V-nak mondjuk van saját "fél"-stabilizátora, a kisáramúaknál meg stabIC dolgozik általában). Ez, a jelenleg n+1 féle lehetséges kiépítésnél, terhelési viszonynál kizárja, hogy a kimenőfesz csontpontos legyen mindig, mindenféle megoldásoknál. Ezért nem mérvadó számomra. Ha tűrést tudja tartani tartósan, hiba nélkül, akkor ebből a szempontból oké a táp. Persze dícséretes, ha ezek a kilengések minél kisebbek, de valójában ebben nincsenek szarvas eltérések a márkás cégek termékei között.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#5585 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 08:35

Idézet: Zollka - Dátum: 2005. febr. 20., vasárnap - 17:13

Nálam pl ez az Aerocool 11,98 és 12,14 közt van mindig, bármivel terhelem a gépet (BIOS szerint).

Másik: az alaplapi szenzorok igazából csak arra jók, hogy egymáshoz viszonyítsák a feszültségeket. (vagy még arra sem :) ) A tesztben pl lehet, hogy az Aerocool 12V-on pont annyival volt több mint 12V, mint amennyivel a SF kevesebb. Jelen alaplapomnál a BIOS, MBM és az Everest 3 különböző értéket ír ki. (11,08-tól kezdve)
A BIOS-t tartom mérvadónak, mert már NF2-es lapnál megfigyeltem, hogy az mindig ugyanannyit mutat, de pl MBM ebből mit olvas ki, az attól függött hogy hanyadszor indítom újra a gépet.
Elfogadható érték sztem a tesztben szgéppel terhelés, emellett egy csati műszeres mérése lett volna.

#5586 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 09:13

Az, hogy időnként minden előzetes jel nélkül kikapcsol egy gép, lehet a táp hibája? Egyébként ilyenkor ki kell húzni a tápot az áramból egy időre, hogy működjön.
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#5587 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 02. 21. 09:37

ha minden igaz 14 ropiért hoznak egy ilyen 420w-os tápot:  Hiper Power HPU-4S425, sajnos két csíftekkel is talákoztam amik 2-3 év után nem adtak le normál feszt... enermaxra meg nincs zsé... szóval tapasztalatok?
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#5588 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 10:44

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 9:13

Az, hogy időnként minden előzetes jel nélkül kikapcsol egy gép, lehet a táp hibája? Egyébként ilyenkor ki kell húzni a tápot az áramból egy időre, hogy működjön.

Na igen, úgy tűnik, nem bírja a konfigodat és amikor már túl kevés a kakaó, kikapcsol. (A kábel kihúzigálás meg egy relé miatt van, ami ilyen esetekben lép működésbe.)
Valószínű, hogy nagyobb teljesítményűre lesz szükséged... Szerintem...

#5589 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 12:25

Valaki ismeri a Gembird tápokat? Tapasztalat?
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#5590 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 13:02

Idézet: Zollka - Dátum: 2005. febr. 20., vasárnap - 14:55

Nekem volt már CT,Enermax,Vargánya :D és sok más tápom...Én a CT-től nem voltam elájulva! Volt ,hogy nem indította a gépet tuningnál és pattogó hang jött ki a tápból(no comment pedig 360-as volt), és az enyém is melegedett rendesen standby-ban...Szal nem vagyok CT párti...Ami magasan a legjobb az az enermax! Ezt tapasztalatból mondom...Ettől függetlenül én a Super-flower tápomat is jobbnak tartom eddigi tapasztalataim alapján mint a CT tápokat és mindenkit inkább a Super-flower tápokra ösztönöznék mert qrva jó kis tápok és CT árában vannak v. kicsivel kevesebb...Sajnos még nem ismertek nálunk ezek a tápok azért nem veszik az emberek! Didyman is megmondta,hogy rendívűl szép a felépítésük belülről is...És van egy csomó olyan funkciója ami a piacon egyedülálló! Ilyen a pl. a 14 centis venti,a VGA kábelén zajszűrő! Szal :up:

Nekem eddig beváltak a ct-k, bajt egyik sem okozott, és az a standby melegedés sem volt durva, csak nem szerettem.
Superflower: 2 év múlva mikor már lesz róluk sok tapasztalat, én is el fogok gondolkodni egyről, de most, rögtön a feltűnésük után eszem ágában sincs megbízni bennük. Szívjon vele más, majd itt elolvasom mit alkotnak, aztán meglátom:)
Enermax: Na azok tényleg jók, és bizonyítottak is, csak a hangerejük nem szimpatikus, az új, csendes szériájuk viszont drága.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#5591 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 13:18

Idézet: DarkChild - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 11:44

Na igen, úgy tűnik, nem bírja a konfigodat és amikor már túl kevés a kakaó, kikapcsol. (A kábel kihúzigálás meg egy relé miatt van, ami ilyen esetekben lép működésbe.)
Valószínű, hogy nagyobb teljesítményűre lesz szükséged... Szerintem...

Namost a koleganőnek több mint egy évig ment, és változatlan konfig mellett egy-két hete kezdte el szórakoztatni.
レラクス

#5592 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 14:00

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 13:18

Namost a koleganőnek több mint egy évig ment, és változatlan konfig mellett egy-két hete kezdte el szórakoztatni.

Pfűűű, nem akarok nagyon nagy hülyeséget mondani, de úgy tudom, hogy a tápok öregedésük arányában veszítenek teljesítményükből... Szóval egy-két év eltelte után már nem adnak le annyit, mint 'fénykorukban'. Lehet, hogy a te konfigod már az elején is maximumon hajtotta, bár akkor még jól ment, de az idő múltával már nem nagyon bírja az iramot, ezért kapcsolja le állandóan a védelem...

(Ha meg nem így van, akkor majd valaki pontosít ;) :D )

#5593 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 15:13

hehe :D
egy 200w-os tápra van ráeresztve egy 2.4-es cerka, integrált videjóval meg hálókaresszal. Pont. Van még benne egy 80G-s vinyó, meg egy floppy, oszt annyi a fogyasztás :p

Mellesleg az egész cucc ilyen mikroatx-es förmedvény, hogy ha cdrom-ot akarok belerakni, akkor direkt kicsit kell kérni, hogy beleférjen
レラクス

#5594 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 15:28

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 15:13

hehe :D
egy 200w-os tápra van ráeresztve egy 2.4-es cerka, integrált videjóval meg hálókaresszal. Pont. Van még benne egy 80G-s vinyó, meg egy floppy, oszt annyi a fogyasztás :p

A nagy kérdés: milyen gyártótól származik az a 200 W-os táp? :)
Mert ha Mercury, Kobian, Codegen, Vargáné és hasonló gyöngyszemek, akkor az a 200 sem 200, hanem mondjuk 180...

#5595 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 15:46

Idézet: DarkChild - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 16:28

A nagy kérdés: milyen gyártótól származik az a 200 W-os táp? :)
Mert ha Mercury, Kobian, Codegen, Vargáné és hasonló gyöngyszemek, akkor az a 200 sem 200, hanem mondjuk 180...

AOpen FSP200-60SAV(PF)
レラクス

#5596 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 16:49

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 15:46

AOpen FSP200-60SAV(PF)

Hmmm. Az Aopen cimkés FSP tápok arról híresek, hogy általában alulcimkézik őket, tehát a tiéd (jó esetben) 200 fölött is bírja. Ettől függetlenül én azt mondom még mindig, hogy kevés lehet neki az enerdzsi, vagy valami más gond van a tápon belül, azért kapcsolgat le...
De majd estefelé visszatérnek a mindenttudók és ők talán majd többet tudnak mondani erről ;) :D

#5597 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 18:58

Idézet: DarkChild - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 17:49

Hmmm. Az Aopen cimkés FSP tápok arról híresek, hogy általában alulcimkézik őket, tehát a tiéd (jó esetben) 200 fölött is bírja. Ettől függetlenül én azt mondom még mindig, hogy kevés lehet neki az enerdzsi, vagy valami más gond van a tápon belül, azért kapcsolgat le...
De majd estefelé visszatérnek a mindenttudók és ők talán majd többet tudnak mondani erről ;) :D

leveleztem a beszállítóval, és csere lesz :)
レラクス

#5598 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 19:18

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 18:58

leveleztem a beszállítóval, és csere lesz :)

Attól, hogy kicserélik egy másik 200-ra, még nem biztos, hogy hosszútávon megoldódik a problémád... Ha lehet, sztem kérj egy 300-ast - még ha rá is kell fizetni picit - és annak már lesznek tartalékai (pláne, ha az is FSP-belű Aopen), így bővítés esetén sem fognak kellemetlen meglepetések érni :)

#5599 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 21:11

mondjatok meg plz. a 4-500 wattos, 12 cm ventis tapok kozul vajon melyik a leghalkabb?

#5600 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 02. 21. 21:21

relaks: Azt a tápot ne engedd ki a kezed közül! Nincs alulcímkézve, csak egyszerűen bírja, ami rá van írva, a vázolt konfig messze nem nagyfogyasztó. Még 150W-ot sem nézek ki belőle. A reteszelős működés (nem, relé nincs benne, ez az elektronika trükkje, hogy baj esetén biztos, ami biztos, egy ki-behúzás ciklusig nem engedi működni a tápot) arra utal, hogy a túlfesz- vagy a túlteljesítményvédelem intett be. Az előbbi valószínű, öregedő kondiknála tápfeszek könnyen eldobják magukat, akár lefelé, akár felfelé-a védeklem jó megoldásban mindkét eseményre így reagál.

Unconnected: Talán a Chieftec? Meg a Superflower is, ha a ventijét kicsit lecsillapítod egy ellenállással, 5V környékére.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

Téma megosztása:

• (288 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 278
  • 279
  • 280
  • 281
  • 282
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.