HWSW Informatikai Kerekasztal: Tapkerdes..... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (288 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tapkerdes..... Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   KergeK@csa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 11. 23. 22:23

Akadt egy kérdésem a tápommal kapcsolatban. :)
Vadiúj Chieftec 320-as táp. És van egy darab kábel rajta, amit nem tudom mire kéne használnui dugni. :)
Az illető kiköpött egy venti-csatlakozóval van szerelve, így logikus lenne, hogy venti csatlakzoó illik hozzá. Na de ez minek kéne? A 2 szélső vezeték van bekötve csak rajta, a fordulatszám-méréshez egyetlen is elég lenne.
Szóval tudja valaki, hogy mi az? :)

#42 Felhasználó inaktív   Attila23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 23. 22:32

P4 2.6 HT-hoz keresek megfelelő tápot és házat. A gépben valószínűleg lenne egy SATA-s merevlemez, későbbiekben DVD-író és merevlemezkeretben néha vinyó.

A FEFO-ban azt mondták nekem, hogy szerintük minőségi tápból elegendő a 300 Wattos. Én igazából nem tudom eldönteni, hogy kell-e a 400 Watt. Jelenleg egy 300 W-os DTK-t használok, legalább ilyen halkat szeretnék, házzal együtt max. nettó 15-ért.

Nem tudom, hogy a Feel V -ös házakban milyen a táp, az a ház nagyjából tetszene.

Várom a javaslatokat.

#43 Felhasználó inaktív   Robykee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 11. 23. 22:38

idézet:
Ezt írta AMD rula:
Én ma vettem egy ENERMAX EG465AX-VE tápot, mert az előző nemtom milyen márkájú 300W-ossal a végefelé már állandóan fagyott a gép, de ezzel most jól elvan :D[/quote]

Ugy latom az ENERMAX EG465AX-VE csak annyival tobb az EG465P-VE -tol hogy ott van Aktív PFC. Lovesem nincs mi ez egyebkent, szamit valamit? :)

A Vantec Stealth sorozatrol mik a velemenyek? A site is eleg korrekt, made in usa meg minden... Erdekes modon nem szoktatok a DTK, Chieftek, Enermax sorban emlegetni.

#44 Felhasználó inaktív   VizesBlokk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 24. 00:59

:) A magyar piac be van álva az ENERMAX meg CSIFTEK őrületre aztán nem mer senki beújítani, pedig ezek a tápok azért ennyit nem érnek persze ez az én véleményem. 30 ezer egy 400W-os tápért meg 40-50 egy 550W-os apró vacakért azért húzós szerintem. Jó a minőségük, de ilyen áron csak itt Magyaroszágon kelendőek, pedig nálunk is vannak külföldön elismert és itthon kevésbé ismert alkatrészek, amik azért jóval olcsóbbak. Én amit írtam is, itt a topicban, egy UltraPower 460W-os tápot vettem. 10500.-+ÁFA. Hát ez nem sok egy alumíniumtokozású (megjegyzem.:királykék :)) tápért szvsz. Először én is óckodtam tőle, de megnéztem megszagoltam megtapogattam és tetszik. Előtte egy haverom már vett ilyen tápokat és nála is tesztelgettem méregettem mielőtt erre adtam a fejem. Hát szerintem tuti jó a készülék. Annyit róla, hogy max terhelésen a proci, 2 HDD, pár kártya, pár venti burnK7, és az 5Voltos ág multiméterrel mérve, 5,002V, terheletlenül 5,019V. Nekem ez bőven megfelel ennyi pénzért. A 3.3Voltot nem mértem ki, de nem is érdekel. :) No ezt csak azért írtam le mert akinek nincs 30.000 pénze egy jó tápra annak jó alternatíva lehet. Nekem nem volt ennyi pénzem, és nem is adok egy tápért ennyit, mert ennyit nem ér. Ha valaki nemhiszi járjon utána :))) De még az enyémet is megmutatom na :))
http://www.xboxklub.hu XBOX és GameCube konzolok szervizelése, moddolása rövid határidővel. ModChip-ek beépítése azonnal megvárhatóan, garanciával. SuperAladdin, QoobChip, Akira, Xecuter, DMS, SmartXX .. És minden mi zem zájnak ingere.

#45 Felhasználó inaktív   VizesBlokk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 24. 01:03

Kép Kép
http://www.xboxklub.hu XBOX és GameCube konzolok szervizelése, moddolása rövid határidővel. ModChip-ek beépítése azonnal megvárhatóan, garanciával. SuperAladdin, QoobChip, Akira, Xecuter, DMS, SmartXX .. És minden mi zem zájnak ingere.

#46 Felhasználó inaktív   VizesBlokk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 24. 01:11

Tudom, hogy a Chieftec tápok +5V -on nagyobbb áramerősséget produkálnak, de az ár nekem számít.
És a 30A elég nekem, hogyha a 3.3 -as oldal is elég erős. És a 3.3 -as oldal teljesítménye csak 2 Amperrel marad el.
N/A mind1. :) Rátok bízom. Szerintem jóóó vétel :)

#47 Felhasználó inaktív   AMD rula 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 24. 09:02

idézet:
Ezt írta Robykee:

Ugy latom az ENERMAX EG465AX-VE csak annyival tobb az EG465P-VE -tol hogy ott van Aktív PFC. Lovesem nincs mi ez egyebkent, szamit valamit? :)

A Vantec Stealth sorozatrol mik a velemenyek? A site is eleg korrekt, made in usa meg minden... Erdekes modon nem szoktatok a DTK, Chieftek, Enermax sorban emlegetni.
[/quote]

Nemtom, hogy ez most jó-e nekem, de úgy voltam vele, hogy úgysem sűrűn veszek tápot és az inkább megvettem a jobbat...
Gondoltam Vantec-re is, Zalmanra is, de kb 2k val lett volna olcsóbb, mint ez, így inkább az ismert cuccot választottam :D

Viszont még egy pozitívum, eddig minden sz@rságért vibrált a tvtunerem (pinnacle), most rezzenéstelenül megy... :cool:
(gondolom más jobb táppal is ez lenne, de mostmár végképp nem bánom, hogy ezt vettem)

[ 2003. november 24.: AMD rula szerkesztette a hozzászólást ]

#48 Felhasználó inaktív   Robykee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 11. 24. 09:35

idézet:
Ezt írta VizesBlokk:
:) Én amit írtam is, itt a topicban, egy UltraPower 460W-os tápot vettem[/quote]

Igen, lattam, olvastam es nagyon koszi! Igaz, hogy olcso es ez nem egy utolso szempont (en sem vagyok eleresztve), de ugy vagyok vele, hogy 1x veszek tapot, akkor az olyan legyen, amit sokaig, tobb konfigban is hasznalhatok akar. Igazabol az altalad belinkelt oldalon kivul nem nagyon talaltam infot az UltraPowerrol (lehet en kerestem rosszul). Mas se nagyon hallott rola, viszont rakerdeztem a Vantecre, amire altalaban bologattak.

#49 Felhasználó inaktív   budasp 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 24. 09:50

Sziasztok!
Tanácsokat és tapasztalatokat szeretnék kérni.
Egy sulinetes gép Solarmax márkjájú tápja 6 órányi üzemelés után valószínűleg az összes alkatrészt kinyírta. Elmondás szerint játék közben a gép leállt, a tápból füst szállt fel erős szag kíséretében. Ezután még próbálgatták bekapcsolni, többek között a vinyót is látték füstölni.
Azt szeretném megtudni, hogy a tápban mi történik olyankor, amikor ilyeneket művel. A garancia hogyan alakul ilyen esetekben és mely alkatrészekre vonatkozik.
Gondolkodom egy Zalmanon...
Köszönettel:
budasp

#50 Felhasználó inaktív   Benoke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 24. 09:55

idézet:
Ezt írta budasp:
Sziasztok!
Tanácsokat és tapasztalatokat szeretnék kérni.
Egy sulinetes gép Solarmax márkjájú tápja 6 órányi üzemelés után valószínűleg az összes alkatrészt kinyírta. Elmondás szerint játék közben a gép leállt, a tápból füst szállt fel erős szag kíséretében. Ezután még próbálgatták bekapcsolni, többek között a vinyót is látték füstölni.
Azt szeretném megtudni, hogy a tápban mi történik olyankor, amikor ilyeneket művel. A garancia hogyan alakul ilyen esetekben és mely alkatrészekre vonatkozik.
Gondolkodom egy Zalmanon...
Köszönettel:
budasp
[/quote]

DTK a legolcsóbb ami jó. Legalábbis szerintem.

#51 Felhasználó inaktív   SoulKeeper 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 11. 24. 10:01

idézet:
Azt szeretném megtudni, hogy a tápban mi történik olyankor, amikor ilyeneket művel. [/quote]
Ilyenkor az történik, hogy a kondenzátor elpukkan. A régebbieknél ez úgy nézett ki, hogy mivel a kondikban lévő elektrolit túlmelegedés esetén felforr, a keletkező gázok miatt szétrobban. Az újabb kondiknál a kialakítás miatt ez a gáz el tud távozni, így nem pukkan, hanem szépen füstöl.

#52 Felhasználó inaktív   KergeK@csa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 24. 10:56

idézet:
Ezt írta KergeK@csa:
Akadt egy kérdésem a tápommal kapcsolatban. :)
Vadiúj Chieftec 320-as táp. És van egy darab kábel rajta, amit nem tudom mire kéne használnui dugni. :)
Az illető kiköpött egy venti-csatlakozóval van szerelve, így logikus lenne, hogy venti csatlakzoó illik hozzá. Na de ez minek kéne? A 2 szélső vezeték van bekötve csak rajta, a fordulatszám-méréshez egyetlen is elég lenne.
Szóval tudja valaki, hogy mi az? :)
[/quote]

Valaki tud erre valami választ? :)))

#53 Felhasználó inaktív   AMD rula 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 24. 11:43

idézet:
Ezt írta KergeK@csa:

Valaki tud erre valami választ? :)))
[/quote]

Fordulatszám mérő... :D az egyik föld, a másik a mérő szerintem...

#54 Felhasználó inaktív   Robykee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 11. 24. 17:11

Nos, 5 perce raktam be a Vantec Stealth 470a-t, igy sok tapasztalatom meg nincs. Tenyleg stealth, a harom ventihez kepest eleg halk, viszont most qrva hideg van az asztal alatt :D

Az a problema, hogy csak shutdown-nal tudok restartolni nem mult el. Valtozatlanul ki es be kell kapcsolnom a gepet, sima restarttal valamiert nem indul el :(

Remelem a tobbi szivas elmulik, most kezdem csak fingatni...

#55 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 25. 00:08

idézet:
Ezt írta Robykee:

Az a problema, hogy csak shutdown-nal tudok restartolni nem mult el. Valtozatlanul ki es be kell kapcsolnom a gepet, sima restarttal valamiert nem indul el :(

[/quote]

Bios update! Nalam ugyanez volt p4c800 deluxe-val

#56 Felhasználó inaktív   Robykee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 11. 25. 13:05

idézet:
Ezt írta csosz:
Bios update![/quote]

Erre en is gondoltam regebben, de nem leptem meg a flasht, a taptol vartam a megoldast.

Most felbatorodva azon amit irtal, updateltem a Biost, de sajnos nem segitett. 1006-osrol updateltem
a legujabbra (1010), de most se restartol.

Amiert en a tapra gyanakodtam korabban, az az, hogyha lehuzom az egyik hd-t, akkor siman megy a restart. Viszont ossz-vissz 2 hd van a gepben + 1 dvdiro (egyebkent single 1.8+os konfig, 512ddr-rel) tehat ennek egy 470-es tappal mar mennie kene (ha ez lenne a problema). Szal itt mas gebasz lehet, lovesem nincs mi az :(

#57 Felhasználó inaktív   VizesBlokk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 25. 13:07

idézet:
Ezt írta Robykee:

Erre en is gondoltam regebben, de nem leptem meg a flasht, a taptol vartam a megoldast.

Most felbatorodva azon amit irtal, updateltem a Biost, de sajnos nem segitett. 1006-osrol updateltem
a legujabbra (1010), de most se restartol.

Amiert en a tapra gyanakodtam korabban, az az, hogyha lehuzom az egyik hd-t, akkor siman megy a restart. Viszont ossz-vissz 2 hd van a gepben + 1 dvdiro (egyebkent single 1.8+os konfig, 512ddr-rel) tehat ennek egy 470-es tappal mar mennie kene (ha ez lenne a problema). Szal itt mas gebasz lehet, lovesem nincs mi az :(
[/quote]
Milyen alaplap??

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2003. 11. 25. 13:10

idézet:
Ezt írta Benoke:

DTK a legolcsóbb ami jó. Legalábbis szerintem.
[/quote]

100%ban igazad van, DTK alá nem szabad adni, egy 300W DTK 7k körül van és nagyon sirály, viszont a bolhán francii árul 400W DTK-t 10000-ért. Én még annó 7k-ért vettem az enyémet :cool:

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2003. 11. 25. 13:12

idézet:
Ezt írta Robykee:
Nos, 5 perce raktam be a Vantec Stealth 470a-t, igy sok tapasztalatom meg nincs. Tenyleg stealth, a harom ventihez kepest eleg halk, viszont most qrva hideg van az asztal alatt :D

[/quote]

mennyibe fájt a vantec és hol vetted?

#60 Felhasználó inaktív   Robykee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 11. 25. 13:16

idézet:
Ezt írta VizesBlokk:

Milyen alaplap??
[/quote]

ASUS A7M266-D

(mistralban vettem, a 420a 18672+fa, a 470a 21942+fa, 520a 25987+fa)

Téma megosztása:

• (288 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.