HWSW Informatikai Kerekasztal: Tapkerdes..... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (288 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tapkerdes..... Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 16. 10:51

idézet:
Ezt írta VizesBlokk:
Hááááát én most vettem próbaképpen egy Chieftec HPC420-ast. Nem mondok rá semmit, mert anyázhatnékom van.
A feszültség értékei egy kalap sz.rok. Ezek a tápok csak drágák és kész. Ennyi. Napokban csere UltraPower 460-ra aztán az majd megy yóól.

Zargassátok gugát. Ő tud hozni a ramiris-ből.

[ 2003. december 16.: VizesBlokk szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

A hangjáról majd légyszives számolj be, azon múlik veszek-e olyat (3 venti?).

#182 Felhasználó inaktív   Emre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 16. 11:47

idézet:
Ezt írta VizesBlokk:
Hááááát én most vettem próbaképpen egy Chieftec HPC420-ast. Nem mondok rá semmit, mert anyázhatnékom van.
A feszültség értékei egy kalap sz.rok. Ezek a tápok csak drágák és kész. Ennyi. Napokban csere UltraPower 460-ra aztán az majd megy yóól.

Zargassátok gugát. Ő tud hozni a ramiris-ből.

[ 2003. december 16.: VizesBlokk szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

ott vmi más gond van,mert nekem is ilyen tápom van 1 hete,és atomstabilak a feszültéshgek !
ADM64 X2 4400+, ASUS A8N-SLI PREMIUM, ASUS 8800GTX , Kingston Hyperx 2x1GB CL2,5 ,ZALMAN CNP9500 LED,X-Fi ELITE PRO, ENERMAX LIBERTY 620watt, samsung 959NF

#183 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 16. 11:52

Az alaplapok feszültségmérése nem valami híres. Az alapján csak relatív méréseket végezhettek: ha a tényleges, hihető feszültségekre vagytok kíváncsiak, akkor ajánlatos szerezni egy komolyabb kéziműszert.

[ 2003. december 16.: Rive szerkesztette a hozzászólást ]
Elköltöztem :-)

#184 Felhasználó inaktív   Blue-MOD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 16. 12:29

Hali mindenkinek!

Na most kinek van igaza ??? :confused: :confused:

Az intel oldalon a következő javaslatot adják konfig épitéshez/táp méretezéshez konfig függően:

- P4 3.2C HT/800 proci + dobozos cooler
- Intel D875PBZ mobo + chipset cooler
- 512 DDR (2x256) ram
- 200 GB (7200) Sata, 120 GB Pata HDD
- DVD-Rom
- CDRW (azért van külön, mert nem kombót emlitenek)
- SB Audigy2
- Radeon 8500

és most jön a java ... mindehez (idézve szó szerint)

"A power supply of 250 watts or greater is recommended ... " :eek: :confused: :eek: :confused: :eek: :confused:

Na most akkor hogy is van ez ... ???

[ 2003. december 16.: Blue-MOD szerkesztette a hozzászólást ]
Ha a tények nem igazolják az elméletet, változtasd meg - a tényeket. - Albert Einstein

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2003. 12. 16. 12:52

erre csak annyit mondog, hogy az IBM a P4 gépeit 235W-os táppal szereli. A proci nem eszik sokat, ha nem húzod, azért kell a drága táp, mert benne a túlfeszvédelem és nem nyírja ki az összes cuccodat, ha az áramszolgáltató gecizik. Nekem már durrant el tápom és alaplap+procit vitt magával, azóta minimum a 300-as Codegen, és amikor volt lé megvettem a DTK-t. Most a minimum amit meg szabad venni az a DTK300W, ez 1500-2000el drágább, mint a Codegen 300W.

#186 Felhasználó inaktív   Benoke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 16. 12:57

idézet:
Ezt írta diegho:
erre csak annyit mondog, hogy az IBM a P4 gépeit 235W-os táppal szereli. A proci nem eszik sokat, ha nem húzod, azért kell a drága táp, mert benne a túlfeszvédelem és nem nyírja ki az összes cuccodat, ha az áramszolgáltató gecizik. Nekem már durrant el tápom és alaplap+procit vitt magával, azóta minimum a 300-as Codegen, és amikor volt lé megvettem a DTK-t. Most a minimum amit meg szabad venni az a DTK300W, ez 1500-2000el drágább, mint a Codegen 300W.[/quote]

Pont hogy a proci eszik sokat egy gépben, a többi ehhez képest vicc. Régebbi Compaq gépekben 150W os táp volt, csak megfelelően kell választani alaplapot, és tápot.
Mert nem minden alaplap egyforma. Vam ami 12V ról táplálja a procit van ami 5V ról.

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2003. 12. 16. 13:11

az intel lapjain van 12V csati is. Nem azt mondom, hogy a proci alig fogyaszt, hanem azt hogy ha nem húzod akkor keveset!!! Ha nem tuningolod a gépedet, akkor egy 300-as minőségi táp bőven elég.

#188 Felhasználó inaktív   OctaLAN 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 16. 14:03

A mai NEC P4-esek nagyrésze még 215W-os táppal jön és azok is mennek, nekem az alul látható konfigomat egy 300W-os chieftec tolja, és tunnigal is stabil.
"Kell néha pár bolyhos emlék, szótöredék, villanó mondat-foszlány, hogy megtaláld elhagyott gyermekarcod, s magadból valamit újra visszahozzál."

#189 Felhasználó inaktív   Joeman 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 16. 14:15

Hi!

Melyik a jobb vétel:
1. ENERMAX EG465PVE
2. ENERMAX EG465AXVE
Illetve mi a kettő között a különbség?
-=KONFIG=- "Az élet egy irtó szar játék. De a grafikája k*rv* jó!"

#190 Felhasználó inaktív   Blue-MOD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 16. 14:43

idézet:
Ezt írta diegho:
A proci nem eszik sokat...[/quote]

Tudtommal a proci a legnagyobb fogyasztó a rendszerben, vagy rosszul tudom? Asszem valahogy 70W-90W körül mozognak a mai procik (3GHz körül).
Ha a tények nem igazolják az elméletet, változtasd meg - a tényeket. - Albert Einstein

#191 Felhasználó inaktív   Benoke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 16. 14:46

idézet:
Ezt írta Blue-MOD:

Tudtommal a proci a legnagyobb fogyasztó a rendszerben, vagy rosszul tudom? Asszem valahogy 70W-90W körül mozognak a mai procik (3GHz körül).
[/quote]

A 3Ghz P4 99W -ot eszik maxon.

#192 Felhasználó inaktív   Benoke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 16. 14:51

idézet:
Ezt írta diegho:
az intel lapjain van 12V csati is. Nem azt mondom, hogy a proci alig fogyaszt, hanem azt hogy ha nem húzod akkor keveset!!! Ha nem tuningolod a gépedet, akkor egy 300-as minőségi táp bőven elég.[/quote]

Ez azért nem igy van, mert azok adott géphez készült tápok. Arra van tervezve, hogy 1 viynó, 1-2Cd/DVD iró olvasó.
Alaplap Proc VGA + sallang lesz.
Az alaplap is úgy lett összeválogatva, a táp is, hogy ne legyen ezzel gond. Tehát a táp adott feszültségen le tudja adni a szükséges teljesitményt. Ezt othoni általános gépben nem igen lehet megtenni.
Jó hogy elég a 300W de ez csak össz teljesitmény, nem részleges. Lehet hogy ebből 100W kell a procinak, és 12V on tud 165W -ot akkor ha az alaplap 5 V ról tápolja, Ahol max mittudom én 60W -ot tud, akkor meg vagy lőve. Ezek csak hasra ütött értékek.
Szóval átlag othoni gépbe 300-360W -os táp kell. Ezek a tuningot is birni fogják.

#193 Felhasználó inaktív   OctaLAN 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 16. 15:08

idézet:
Ezt írta Benoke:

Ez azért nem igy van, mert azok adott géphez készült tápok. Arra van tervezve, hogy 1 viynó, 1-2Cd/DVD iró olvasó.
Alaplap Proc VGA + sallang lesz.
Az alaplap is úgy lett összeválogatva, a táp is, hogy ne legyen ezzel gond. Tehát a táp adott feszültségen le tudja adni a szükséges teljesitményt. Ezt othoni általános gépben nem igen lehet megtenni.
Jó hogy elég a 300W de ez csak össz teljesitmény, nem részleges. Lehet hogy ebből 100W kell a procinak, és 12V on tud 165W -ot akkor ha az alaplap 5 V ról tápolja, Ahol max mittudom én 60W -ot tud, akkor meg vagy lőve. Ezek csak hasra ütött értékek.
Szóval átlag othoni gépbe 300-360W -os táp kell. Ezek a tuningot is birni fogják.
[/quote]

Lehet, hogy igazad van, de mi azért moddoltuk itt azt a NEC gépet (plussz RAM videokari csere tuner kártya betesz...), és megy.
"Kell néha pár bolyhos emlék, szótöredék, villanó mondat-foszlány, hogy megtaláld elhagyott gyermekarcod, s magadból valamit újra visszahozzál."

#194 Felhasználó inaktív   Blue-MOD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 16. 15:58

idézet:
Ezt írta Benoke:

A 3Ghz P4 99W -ot eszik maxon.
[/quote]

A jelnlegi tapom aránylag elég meleg a mostani konfig használata mellett, és ha még ehez lecserélem a videokarit is egy nagyobbra, hogy akkor mit fog szolni hozzá a tápom, nem tudom. (Csoda, hogy az előző tápommal müködött minden -> Mercury "300"Watt)

#195 Felhasználó inaktív   Benoke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 16. 16:39

idézet:
Ezt írta Blue-MOD:

A jelnlegi tapom aránylag elég meleg a mostani konfig használata mellett, és ha még ehez lecserélem a videokarit is egy nagyobbra, hogy akkor mit fog szolni hozzá a tápom, nem tudom. (Csoda, hogy az előző tápommal müködött minden -> Mercury "300"Watt)
[/quote]

A mercury egy low-end tápegség, de jobb mint a Codegen :-)
Az hogy a tápod melegszik az egy dolog, inkább birja a terhelést. Mivel ezek általánosra vannak tervezve, ezért el van osztva egyenletesen a leadható teljesitmény feszkónként.
Igy lehet, hogy a proc már megette az 5V ot, de vinyóból még 6-10 lehet elfér gond nélkül :-)

#196 Felhasználó inaktív   Blue-MOD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 16. 17:03

idézet:
Ezt írta Benoke:

A mercury egy low-end tápegség, de jobb mint a Codegen :-)
Az hogy a tápod melegszik az egy dolog, inkább birja a terhelést. Mivel ezek általánosra vannak tervezve, ezért el van osztva egyenletesen a leadható teljesitmény feszkónként.
Igy lehet, hogy a proc már megette az 5V ot, de vinyóból még 6-10 lehet elfér gond nélkül :-)
[/quote]

Vinyót nem szándékozok beletenni többet, max az új R9800-at
:rolleyes: , illetve a meglévő vinyókat max nagyobbra lecserélni.

#197 Felhasználó inaktív   Benoke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 16. 17:44

idézet:
Ezt írta Blue-MOD:

Vinyót nem szándékozok beletenni többet, max az új R9800-at
:rolleyes: , illetve a meglévő vinyókat max nagyobbra lecserélni.
[/quote]

Az ugyanaz :-)

#198 Felhasználó inaktív   Blue-MOD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 17. 09:54

Van valahol olyan részletes infó, hogy melyik alkatrész melyik ágat terheli és kb mennyivel? Ugyértem, hogy pl a HDD a 12V-ot x Amperrel, Proci 5V-ot x Amperrel ...stb?

#199 Felhasználó inaktív   Benoke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 17. 10:44

idézet:
Ezt írta Blue-MOD:
Van valahol olyan részletes infó, hogy melyik alkatrész melyik ágat terheli és kb mennyivel? Ugyértem, hogy pl a HDD a 12V-ot x Amperrel, Proci 5V-ot x Amperrel ...stb?[/quote]

Nincs mert a HDD ugyan 12V -ot eszik, és tipustól függően változik a felvett teljesitménye.
Viszont a proc alaplaptól függően 12V vagy 5V -ot terheli.
ASUS ok általában 5V, ABIT meg 12V. De ez sem mindig igaz.

#200 Felhasználó inaktív   Blue-MOD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 17. 11:41

idézet:
Ezt írta Benoke:

Nincs mert a HDD ugyan 12V -ot eszik, és tipustól függően változik a felvett teljesitménye.
Viszont a proc alaplaptól függően 12V vagy 5V -ot terheli.
ASUS ok általában 5V, ABIT meg 12V. De ez sem mindig igaz.
[/quote]

HDD - ok, hogy nincs egységes kép, persze hogy más a teljesitmény igénye egy SCSI 100GB 10000RPM-es vinyónak, mint egy 1GB-s 3200RP-es vinyónak.

Proc - az 1,5Vcore miből jön? Esetleg ez is alaplapfüggő, hogy melyik lap miből csinálja?

Próbáltam keresni gyártói "White paper"-eket, de eddig még nem jártam sikerrel.

Téma megosztása:

• (288 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.