HWSW Informatikai Kerekasztal: Tapkerdes..... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (288 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tapkerdes..... Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   OctaLAN 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 17. 11:46

idézet:
Ezt írta Blue-MOD:

HDD - ok, hogy nincs egységes kép, persze hogy más a teljesitmény igénye egy SCSI 100GB 10000RPM-es vinyónak, mint egy 1GB-s 3200RP-es vinyónak.

Proc - az 1,5Vcore miből jön? Esetleg ez is alaplapfüggő, hogy melyik lap miből csinálja?

Próbáltam keresni gyártói "White paper"-eket, de eddig még nem jártam sikerrel.
[/quote]

Látom Inteled van így egyszerű a helyzet abból jön ki, amit extra 12V-os csatiként feldugsz az alaplapra.
"Kell néha pár bolyhos emlék, szótöredék, villanó mondat-foszlány, hogy megtaláld elhagyott gyermekarcod, s magadból valamit újra visszahozzál."

#202 Felhasználó inaktív   Blue-MOD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 17. 12:42

Eddig most megtaláltam a Maxtor vinyóm adatait, ami azt mondja, hogy max teljesitmény felvétele seek közben van, amikor 5V-on max 0,5A-t (2,5W) 12V-on max 0,4A-t (4,8W) "eszik".
7,3W össz teljesitményfelvétel reális egy HDD-nél? (40GB 5400RPM)
Ha a tények nem igazolják az elméletet, változtasd meg - a tényeket. - Albert Einstein

#203 Felhasználó inaktív   Benoke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 17. 13:07

idézet:
Ezt írta OctaLAN:

Látom Inteled van így egyszerű a helyzet abból jön ki, amit extra 12V-os csatiként feldugsz az alaplapra.
[/quote]

Sajna nem igaz. Csak stabilizálja a feszültséget, de nem onann kapja.
Ugyanolyan nagy kavar van AMD és Intel oldalon.

Teljesen alaplap függő, hogy a proc honan kapja a betápot.
A tápok úgy vannak tervezve, hogy mind két feszkóról elbirja. 12V ról ettől függetlenül töbet ad lea táp, mert a mozgó alkatrészek is onann szedik.
Az 5V -ot meg az elektronika eszi. Vinyó elektonika is ide tartozik.

#204 Felhasználó inaktív   Blue-MOD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 17. 13:09

idézet:
Ezt írta Benoke:

Sajna nem igaz. Csak stabilizálja a feszültséget, de nem onann kapja.
Ugyanolyan nagy kavar van AMD és Intel oldalon.

Teljesen alaplap függő, hogy a proc honan kapja a betápot.
A tápok úgy vannak tervezve, hogy mind két feszkóról elbirja. 12V ról ettől függetlenül töbet ad lea táp, mert a mozgó alkatrészek is onann szedik.
Az 5V -ot meg az elektronika eszi. Vinyó elektonika is ide tartozik.
[/quote]

Egy radeon 9800 milyen ágról és mennyit ehet, illetve egy PCI kártyának mi lehet a fogyasztása?
Ha a tények nem igazolják az elméletet, változtasd meg - a tényeket. - Albert Einstein

#205 Felhasználó inaktív   Benoke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 17. 14:31

idézet:
Ezt írta Blue-MOD:

Egy radeon 9800 milyen ágról és mennyit ehet, illetve egy PCI kártyának mi lehet a fogyasztása?
[/quote]

Szerintem eszik 5V és 12V is, de 12 -n jóval többet.
Szerintem 60W körül lehet a fogyasztása, +5V -os ágon is akadhat vagy 10W.
Mondjuk nem mindegy, hogy 9800 SE,9800,9800 Pro,9800 XT

Persze külön tápcsati is ezért van rajta :-)

[ 2003. december 17.: Benoke szerkesztette a hozzászólást ]

#206 Felhasználó inaktív   VizesBlokk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 17. 14:37

Nos. Most (tegnap este) bekerült a gépbe a gyönyörű kis alutokos 460-as. 3 ventivel. Halkabb mint az 1 ventis chieftec. Szerintem jobb is. Ha belnézek, csak úgy ami látszik, (majd megvizsgálom tüzetesen is) akkor még komojabbnak is tűnik számomra. Igazából nem mondom a chieftec-re sem, hogy szar vagy ez meg az. Egyszerűen nem éreztem megbízhatónak a gépemben. Ha valaki megnézi valaki ezt a tápot, akkor látja, hogy komoly és megbízható kütyünek tűnik. A másik meg az, hogy szép kis papírdobozban becsomagolva Leírással, SATA átalakítóval, tápkábellel igényes kiszerelésben vágják az asztalra az ember elé. Kötegelőharisnya van az ATX-es kábelkötegen, szal adtak arra is. A Fan controlja (ami ugye automata) tökéletesen működik, mert eddig nem hallottam volna, hogy emelt volna a fordulaton. Az összes venti minimumon pörög és semmi hangja nincs. Nagyon kellemes kis kütyü. Bátran ajánlom mindenkinek.
http://www.xboxklub.hu XBOX és GameCube konzolok szervizelése, moddolása rövid határidővel. ModChip-ek beépítése azonnal megvárhatóan, garanciával. SuperAladdin, QoobChip, Akira, Xecuter, DMS, SmartXX .. És minden mi zem zájnak ingere.

#207 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 17. 14:49

Hol vetted? Mennyi volt? Nem adod nekem? :)
"Live Fast! Die Young!"

#208 Felhasználó inaktív   Blue-MOD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 17. 15:15

idézet:
Ezt írta Benoke:

Szerintem eszik 5V és 12V is, de 12 -n jóval többet.
Szerintem 60W körül lehet a fogyasztása, +5V -os ágon is akadhat vagy 10W.
Mondjuk nem mindegy, hogy 9800 SE,9800,9800 Pro,9800 XT

Persze külön tápcsati is ezért van rajta :-)

[ 2003. december 17.: Benoke szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

ATI oldalon egy "geting started" pdf-ben olvastam, hogy min 300W-os PSU-t ajánlanak a 9800 mellé (feltételezve hogy többminden más is van a gépben).

#209 Felhasználó inaktív   VizesBlokk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 17. 16:34

idézet:
Ezt írta DummyBoy:
Hol vetted? Mennyi volt? Nem adod nekem? :)[/quote]

Huhh Az ára valahol 15-16 körül volt bruttó. Csak sokmident vettem aztán nemtudom pontosan.
Ha kell akkor még a héten tudok hozatni, pétnek után már csak jövőre.
http://www.xboxklub.hu XBOX és GameCube konzolok szervizelése, moddolása rövid határidővel. ModChip-ek beépítése azonnal megvárhatóan, garanciával. SuperAladdin, QoobChip, Akira, Xecuter, DMS, SmartXX .. És minden mi zem zájnak ingere.

#210 Felhasználó inaktív   Benoke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 17. 19:15

idézet:
Ezt írta Blue-MOD:

ATI oldalon egy "geting started" pdf-ben olvastam, hogy min 300W-os PSU-t ajánlanak a 9800 mellé (feltételezve hogy többminden más is van a gépben).
[/quote]

Ez a minimális igen.
De mint tudjuk ez nem biztos, hogy elégséges is :)
Ez úgy működik mint a játékoknál, szép és jóa minimum konfig, de aki tényleg játszani akar vele, annk fejlesztenie kell.

#211 Felhasználó inaktív   Blue-MOD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 18. 11:18

idézet:
Ezt írta Benoke:

Ez a minimális igen.
De mint tudjuk ez nem biztos, hogy elégséges is :)
Ez úgy működik mint a játékoknál, szép és jóa minimum konfig, de aki tényleg játszani akar vele, annk fejlesztenie kell.
[/quote]

Minimum alatt ént azt értem, hogy az a legkevesebb, amivel NORMÁLISAN alaphelyzetben MŰKÖDIK, mindeféle tuning nélkül.

(Mint látható lentebb a konfigomban, nem 300-as tápom van, mindössze próbálom értelmezni a hivatalos helyen leirtakat és próbálom kideriteni, hogy mennyi is kell valójában ahoz, hogy ne fájjon a fejem amiatt, hogy megbizhatóan megy-e a rendszerem vagy sem.)

#212 Felhasználó inaktív   uridium 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 29. 11:28

Üdvözlet!

Ne tudja valaki, hogy a

DTK PTP-4007 400W, P4, PFC

illetve a

DTK 460W, P4, Aktív PFC, dupla ventilátor-os

tápban van-e túlfeszültség elleni védelem?

Ha valakinek van ilyenje, akkor megnézné, hogy a 12 voltos ágon hány ampert ad le?

Köszönet,

Uridium

[ 2003. december 29.: uridium szerkesztette a hozzászólást ]

#213 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 30. 16:42

Sziasztok!
Kerdesem a kovetkezo lenne:
Egy 250W-os tap elbirja e a kovetkezoket: Soltek SL-75KV+; VIA VT 8363-686A Apollo KT133; 1300 AMD Duron XP; NVIDIA GeForce2 MX/MX400 32MB; 896 MB SDRAM 133Mhz; modem, halokartya, nyomtato, 1 CD iro, 1 CD olvaso, 1 80-as vinyo es egy 20-as a rackbe, illetve USB-n szoktamn tolteni a telefonom. A rackes vinyo altalaban kivan kapcsolva, meg a CD olvasot se nagyon hasznalom mert hangos :). Eddig gond nelkul ment, de most tettem bele a nagyobb vinyot, illetve 512 RAMot.
Tehat elvileg kell-e nekem nagyobb vagy eleg ez?
Gondolkozom meg egy kicsit nagyobb procin illetve kicsit jobb videokartyan, azokat is elbirna esetleg a cuccos?
Koszi!!! :D

#214 Felhasználó inaktív   *Mogyi* 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 30. 17:02

[url="http://"http://www.jscustompcs.com/power_supply/"]Power Wattage Calculator[/url]

De a táp névleges teljesítményét számold 70-75%-al. Eszerint NEM elég.

[ 2003. december 30.: *Mogyi* szerkesztette a hozzászólást ]
ABIT KN9Ultra; 3200+; Leadtek 7900GS; KingMax DDR2-667; Seagate Barracuda & Samsung HDD; Pioneer DVD-RW; Toshiba DVD-ROM; iiyama 19" monitor; Chieftec Matrix ház; NorthQ 520W táp; stb. ...

#215 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 30. 17:08

idézet:
Ezt írta *Mogyi*:
[url="http://"http://www.jscustompcs.com/power_supply/"]Power Wattage Calculator[/url][/quote]

Hmmm...Es ennek hinni is lehet? Mert akkor 250-300 korul van fuggoen mi megy mi nem. Amugy polo egy CD iro/olvaso csak akkor fogyaszt ha porog vagy mindig? Tehat ha minden szar epp megy akkor lehet beszivom?

#216 Felhasználó inaktív   *Mogyi* 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 30. 17:11

[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=11&t=001925&p=2"]Itt[/url] írtam le az én példámat...
ABIT KN9Ultra; 3200+; Leadtek 7900GS; KingMax DDR2-667; Seagate Barracuda & Samsung HDD; Pioneer DVD-RW; Toshiba DVD-ROM; iiyama 19" monitor; Chieftec Matrix ház; NorthQ 520W táp; stb. ...

#217 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 30. 17:32

idézet:
Ezt írta *Mogyi*:
[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=11&t=001925&p=2"]Itt[/url] írtam le az én példámat...[/quote]

Ahham, akkor eloszoris majd egy uj tapon kellene elgondolkoznom :(
Amugy 250 alatt maradok ha csak ugy altalanossagban hasznalom a gepet, de ez felmehet egeszen 300 korulre is ha minden szir-szar megy eppen.
Nezegettem AIDAval es SiSofttal feszertekeket:
AIDA SiSoft
CPU -> 1.73 V 1.79 V
+2.5V -> 0.14 V ???
+3.3V -> 3.2 V 3.28 V
+5V -> 4.63 V 4.76 V
+12V -> 12.29 V 12.66 V

CPU -> 69 °C 72.8 °C

Amugy nekem nem mondanak nekem ezek semmit :eek:
Es nektek? :D

#218 Felhasználó inaktív   *Mogyi* 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 30. 18:01

Vegyél 350-400w-os tápot(ne Codegen vagy V....né és tsa.) ha ennyi minden van a gépedben,és egy PROCESSZORHŰTŐT :D !!!

#219 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 30. 18:13

idézet:
Ezt írta *Mogyi*:
Vegyél 350-400w-os tápot(ne Codegen vagy V....né és tsa.) ha ennyi minden van a gépedben,és egy PROCESSZORHŰTŐT :D !!![/quote]

Majd veszek de csak ha cserelek procit vagy videokarit addig meg majd figyelek hogy ne menjen tulsok minden egyszerre :)
A hutom amugy nagyobb procira van szal nem parazok. Tavaly amikor beletettem ezt a procit meg a hozza tartozo hutot, akkor ment 90-95 fok fole is! :D Kisse balassult meg fagyott meg hasonlok de nem ment tonkre hal' istennek. Ja ez mondjuk egy jateknal par perc utan :) Aztan kiderult hogy hiaba volt rairva a dobozara hogy jo az 1.3-as Duronra is a hivatalos weboldalon nem volt ott csak talan 1100-ig...hogy kapjak be. Aztan lett veve ra egy nagyobb venti, nem fogok venni 2Ghzesre valot most mar azert se :)

#220 Felhasználó inaktív   jpm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 30. 23:01

Sziasztok! Az lenne a gondom hogy a gépem szabálytalan időközönként újraindul. A táp ezeket az értékeket produkálja. Vélemény?
core0 - 1.6v
core1 - 2.46V
+3,3 - 3,22V
+5 - 4.89V
+12 - 11.67V
-12 - -3.44V
-5 - -5.09V

Téma megosztása:

• (288 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9