Sziasztok!
Ha jól emlékszem páran kérték korábban, hogy valaki mutassa be a Genius Comfy KB-21e Scroll billentyűzetet részletesebben. Most igyekszem ezt teljesíteni.
Tegnap vettem egy ilyen bill.-t a HFH-ban potom 3400+áfáért, szóval kegyetlen olcsó (bár a Bluefishnél dupla ennyi). Eredetileg egy Logitech Internet Navigatort akartam venni, de sajna sehol sem találtam. Illetve a Bluefishnél volt Internet Keyboard, amit mindjárt lefoglaltattam, de mint kiderült nem ugyanaz. Egyébként kétféle Internet Keyboardot árulnak, az egyik black, a másik fekete.

Rá is kérdeztem a srácnál, hogy ugyan már mi a különbség, mire a válasz: "az egyik black, a másik fekete". A végén azért kiderült, hogy hót ugyanaz a kettő, csak más a dobozuk, de azért az egyik 500Ft-al drágább. Kösz.
Szóval maradt a Genius.
Kinézet és használhatóság 5-ös. Kegyetlen jól néz ki és jó is, meg kényelmes. Jók a gombok, bár középen fenn van 3 speciális internet gomb (back, www, forward), ami egy kicsit ramaty. Bár azért örülnék, ha ez lenne a legnagyobb baja a billnek.
A Ledek látáskárosodást okoznak, ha föléjük hajolsz, de kit érdekel.
Továbbá a dobozon fel van tüntetve nagy betűvel, hogy támogatja az Euró jelet, a valóságban egyik billentyűn sincs feltüntetve, de azért az altgr+u alatt megtalálható.
Szóval a hardverrel nincs semmi baj. Bár azt, aki kitalálta, hogy tegyenek ilyen Windszaros Start menü gombot a Ctrl és Alt közé kerékbe töretném. Legalább a baloldali ctrl és alt közül kispórolhatták volna, hogy száradnának meg.
Eddig azért még király a cucc.
Viszont a szoftveres része DÖBBENETESEN SZAR. EGY MERŐ DÖBBENET.
Amit hozzáadnak Driver, csak két spec. billentyűt tud átkonfigolni, de azt is, csak alkalmazás futtatására. Egyébként legalább 21 ilyen spec gomb van. Szóval azt hiszem ez igazán elvárható lenne, nem? Valószínűleg a hülye vásárló azért vesz 1001 gombos bill.-t, mert nem komplett, így már legalább had programozhassa kénye kedvére azokat a kib***ott gombokat, úgy ahogyan akarja.
Lehet, hogy betegesen igényes vagyok, de ez azért nekem kellene.
Azért nem adtam fel, megnéztem a honlapjukat. A "főhadiszállásukon" valami ezer éves drivert lehet csak letölteni, ami még ennyit sem tud (legalább nem foglal sok helyet a memóriában).
A német oldalukon azonban már le lehet tölteni egy új drivert, ami viszont ezt a 2 gombot már nem tudja átkonfigolni, helyette 3 másikat tudsz (Email, WWW, Media), de persze hiába állítod be médiának a winampot, a play, next track... szarik működni, mert azt már nem lehet átkonfigolni. Köszönjük szépen!
Szóval most igyekszem keresni valami normális drivert. A KB-29-es drivere csak egy fokkal jobb, de tényleg csak egy fokkal. Végül a Logitechtől töltöttem le egy drivert, ami természetesen nem ismeri a gombok felét, de legalább a winamp+play... működik vele és a felismert pár gombra lehet menüt, programot, bill. kombinációt beállítani.
Csak azt nem értem, hogy a kedves Genius bácsik miért sajnáltak kb. egy szaros napot arra áldozni, hogy írjanak hozzá egy normális kezelőszoftvert??????
Ha valaki esetleg tudna ebben a problémában segíteni (milyen progi jó vagy ilyesmi), nagyon megköszönném, mert én ilyen elvetemült időmilliomos vagyok, aki szeretné magára szabni a billentyűzetét.
Egyébként alapból működnek a spec billentyűk, de én a felét nem arra használnám ami. (Pl. a refresh gomb 2 cm-re van az F5-től, minek az exploreres stop gomb, ha ott az ESC?, az ócska cd lejátszó helyett Winampot akarok, az intéző helyett pedig Commandert, a sleep helyett meg shut downt....)
Végezetül tehát, ez egy kitűnő billentyűzet és kifejezetten olcsó. Csak nagyon idegesítő, hogy a 21+ gombot nem lehet átkonfigurálni. Azért mindezek mellett alapfunkcióját tökéletesen betölti és élvezet rajta pötyögni.