HWSW Informatikai Kerekasztal: Optikai egér + Textil egérpad gondok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Optikai egér + Textil egérpad gondok Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Laca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 06. 05. 08:41

A Logitech egeren levo bal gomb nem zavaro? En is most akarok optikait venni, de felek a bal oldai gombos megoldastol, hogy egy hirtelen jobbra rantasnal az is megnyomodik, es az jatekban vegzetes lehet ugye :)))

Szoval nem zavaro? Mert van 800dpi-s dual optikas egere a Logitech-nek, ami normali 2+1 gombos (gorgos) es az talan szimpibb is... (Wheel Mouse Optical).

Vagy en nem jo keztartassal hasznalom az egeremet, de a jobb kezem huvelykujjaval is tolom az egeret jobbra...

Valamint megergy kerdes: a radios optikai egeret el kell felejteni jatekra? Van egy A4Tech RFSOP-35 nevu eger, ami eleg jonak nez ki, bar csak 400 dpi-s ha minden igaz :(

[ 2002. június 05.: Laca szerkesztette a hozzászólást ]

#22 Felhasználó inaktív   MuldR 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 06. 09. 05:32

MS Intelimouse Expolrer:

A monitor oldalán megy, a monitortol 2 mm re eltartva megy.

Egyébbként a legjobb, az asztalra celluxal leragasztott feher A4 es papir. nagyon tuti! Én csak azon tudok igazán Wolfozni.

#23 Felhasználó inaktív   CDman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 10. 19:49

Benne van a leírásában, hogy homogén világos felület a legjobb neki. Az Én tapasztalataim szerint egy papírlap a legjobb. Zsinórnélkülinél, minél világosabb a felület annál tovább tart az elem!
Fényes felületen egyáltalán nem megy.
"Gyakori hiba, hogy amikor valami nagyon tökéleteset akarnak tervezni az emberek, alábecsülik a nagyon tökéletlenek leleményességét."

Douglas Adams

#24 Felhasználó inaktív   metro 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 06. 20. 02:37

hali mindenki!

Nekem MS Intellimouse Optical van. (kb 1.5-2 eve) Kis kezueknek egy kicsit nagy talan. A plusz ket gomb netezes kozben nekem nagyon bejon. (Az egyikre Back, a masikra Close van rakva. Nincs az a felbukkano reklamablak, amit 0.3 mp alatt be ne lehetne csukni.) A pontossaga a golyosokhoz kepest nem rossz, es nem romlik a golyo/pad zsirosodasaval. Az egerezo felultetre szerintem erzekeny. Nem szereti a negyszinnyomasos egerpadokat, neha a textilpaddal is meggyulik a baja es az asztallapon is hulyeskedhet, ha nyomott famintas a felulete.
En egy RatPadZ ([url="http://"http://www.ratpadz.com"]RatPadZ.com[/url]) egerpaddal hasznalom, azota nincs olyan, hogy teveszt a minta miatt. (Ez egy furcsan rucskos, nagyon csuszos, fekete vastag muanyag (mint egy vagodeszka) egerpad.
Eddig egyszer szakadt el a drotja az eger toveben. Visszavagassal javithato volt. (csavarok a csuszopadok alatt vannak.)

Haveromnak Logitech iFeel Optical egere van. Amikor kiprobaltam, nem hittem a szememnek. Sokkal finomabb a mozgasa, mint az MS egernek. Ha lenne rajta plusz 2 gomb, akkor gondolkodas nelkul lecserelnem.

Amikor iden megjelenet az uj MS Wireless Intellimouse Explorer azt gondoltam, hogy most eljott az en idom. 6000 minta/mp feldolgozasa, 3x finomabb felbontas, sokkal nagyobb sebessegu egermozgasokat tud lekezelni mint eddig. Radasul rajta van a plusz ket gomb (ez mar fobia). Ez kell nekem. Penz nem szamit, SVED-nel brutto 20-ert kaphato volt.

Na azt a csalodast amit ez az eger okozott, azt nem tudom leirni. (Azert megprobalom.)
1. problemam. A kurzor mozgasa max annyira finom mint a zsinoros valtozaton. Talan meg egy kicsit rosszabb. A Logitech egerhez nem hasonlitanam. (Atvittem haveromhoz es mindket egeret bedugtuk egyszerre az osszehasonlitas vegett. Hat, eg es fold. A Logitech allva hagyta az MS egeret. Sokkal darabosabb volt a kurzor mozgasa az MS eseteben.) Szoval az a duma, hogy 6000kep/mp az lehet, hogy igaz, de a radios adatatvitel miatt az egesz lufuttyot sem er.
2. problemam. Ha elmegy az eger powersaving uzemmodba (2 vagy 5 mp mar nem emlekszem) akkor a nagyon finom mozgasokat nem veszi eleg gyorsan eszre. Akar 1/2 centit is lehet ugy mozgatni az egeret, hogy azt sem tudja, hogy mi van. Csak utana indul el a kurzor. Mintha gumiszalagon huznam. Ilyennel semmi pontos munkat nem lehet csinalni, mert idegbajt kap az ember. Razolas, cad, programok ablaktervezese kilove. A wordhoz meg kar ilyen draga egeret venni.
3. prob. Ha elmegy full powersavingbe, akkor nem veszi figyelembe a gorgo gorgeteset es a gorgetes nem kesleltiei a kikapcsolast. Tehat ha az ember olvas egy hosszu listat (hix/forum sok hozzaszolassal) es csak a gorgot hasznalja de az egeret nem moztija meg, akkor fel perc mulva meg kell mindenkeppen mozditania, mert nem tud gorgetni. (Igy leirva nem tunik nagy problemanak, de ha sokszor csinalja akkor mar veszettul idegesito.)

Ket napig sulykoltam magaba, hogy de hiszen ez jo eger, csak meg kell szokni. A harmadik nap aztan gyorsan visszavittem a meregdraga csecsebecset es szerencsere visszavettek. Ugyhogy visszatertem a regi jolbevalt zsinoros msie egerhez. Boldogan elunk amig ... mar annyira rovid nem lesz a madzagja, hogy nem er fol a geptol az asztalra. Akkor majd talan veszek egy Logitech egeret.

Bakker, ez egy kicsit hosszura sikeredett.

Nem az MS-t akartam bantani, es nem is a Logitech-et magasztani. Tapasztalataim alapjan ez a velemenyem.

Udv,
metro

#25 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 20. 07:14

Probalj ki egy dual optikai logitechet. Nem veletlen mondjak azt, hogy ok csinaljak a legjobb ragcsalokat. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#26 Felhasználó inaktív   Laca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 20. 08:16

En ket hete szereztem be egy dupla optikas Logitech-et.

Ez az elso optikasom, es nagyon vekengtem, hogy ilyet vagy egy radios optikas A4TECH-et. De aztan errol mindeki lebeszelt (a radiorol). Naszoval.
Az eger istencsaszar. Alapbul USB-s, de van kis atalakito, amivel Ps/2-re alakithato. A 800dpi-t csak USB-n tudja. En PS2-kent hasznalom, mert kulonbseget nem vettem eszre a ket csatlakozasi mod kozt. A hozza adott program eleg bena, legalabbis beallitasilag semmi erdemlegeset nem tudtam vele osszehozni. Szerintem fel kell venni a ps2 sebesseget 200hz-re, es mar folyik is az eger.
Naszoval.
Hasznalom sotetkek es szurke egerpadon is, talan a sotetkeket jobban szereti, de igazabol nem nagyon erdekli, hogy mi van alatta. Kb 1 cm magasrol mar nem latja a talajt, de ez csak jo, mert FPS kozben ha leszaladsz az egerpadrol nem kell 3 meter magasra felemelni, amig visszateszed. Az alakja kicsit fura, de konnyen megszokhato.

Ara 10-12e+afa korul mozog.

Szerintem kotelezo darab, telleg nagyon pontos es nagyon finom kis eger!

#27 Felhasználó inaktív   Laca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 20. 12:27

Na kolcsonbe beszereztem egy Genius Netscroll Optical-t (5+afa)

Hat igen.. most mar erzodik a kulombseg a Genius es a Logitech Dual kozt. A Logitechet hiaba rangattam mint az orult, teljesen kulturaltan viselkedett, arra ment amerre egy golyos tarsa menne.
De ha a Genius-t rangatom jobbra balra, akkor neha megy az egerem jobbra balra a kepernyon, neha meg csak egy szegmensen belul megy jobbra balra (tehat egy nagy balra huzasnal O megy balra,aztan az ut 1/5-od reszenel jobbra, aztan megint balra) szoval ilyen erdekes..
Namost a rangatast azt telleg ugy kell erteni, hogy bolond modjara rangatom, tehat csak teszt jelleggel, igy senki sem fog sem munka sem lovoldozes kozben rangatozni :)

de kis mozgasnal tokeletesen mukodik.

laca

#28 Felhasználó inaktív   xeri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 21. 15:51

[ 2002. június 21.: xeri szerkesztette a hozzászólást ]

#29 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 21. 17:52

Ezt írta Metro:
En egy RatPadZ ([url="http://"http://www.ratpadz.com"]RatPadZ.com[/url]) egerpaddal hasznalom, azota nincs olyan, hogy teveszt a minta miatt. (Ez egy furcsan rucskos, nagyon csuszos, fekete vastag muanyag (mint egy vagodeszka) egerpad

Hali Metro!
Hol lehet beszerezni ezt az egérpadot?
Mert nekem is MS Intellimouse Optical van, és néha bizony előadja a rosszabbik énjét.
Előre is köszi:arsenlupin

[ 2002. június 21.: arsenlupin szerkesztette a hozzászólást ]
Üdv:Arsene

#30 Felhasználó inaktív   metro 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 06. 21. 21:46

Hali arsenlupin!

Nem volt egyszeru. Eloszor megprobaltam a neten keresztul rendelni toluk, de ra se bagoztak. Aztan vegul az egyik haverom (akinel a logtech egerrel hasonlitgattam) testvere rendelt maganak (kint dolgozik) es elkuldte levelben.

udv,
metro

#31 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 22. 19:08

idézet:
Ezt írta metro:
Hali arsenlupin!

Nem volt egyszeru. Eloszor megprobaltam a neten keresztul rendelni toluk, de ra se bagoztak. Aztan vegul az egyik haverom (akinel a logtech egerrel hasonlitgattam) testvere rendelt maganak (kint dolgozik) es elkuldte levelben.

udv,
metro
[/quote]

Köszi!
Ez elég magas labda nekem, nem hiszek a leütésében. Talán én is átállok erre a dual optikai logitech-re!
Mégegyszer köszönöm:arsen

#32 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 23. 01:33

Nekem nem az egeremmel, hanem a hozzá adott szoftverrel voltak gondjaim... Miszerint van nékem egy jó kis M$, a keresztségben Intellimouse Optical Wheel nevet kapott egerem, és minden windows alatt, amikor fönt volt a 4-es szofotver, gyakran lagzott, egérpadtól függetlenül. Most nincs fönn a szoftver, mezei winxp driver, jó kis Dell textil egérpad, és semmi gon.
Egyre erősebb bennem az érzés, hogy a M$-nek inkább hardverrel kéne foglalkoznia, nem szoftverrel... :(

#33 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 01. 18:21

idézet:
Ezt írta Limonade Joe:
Miliméter papírt vittem mintának, hogy olyan egérpadot szeretnék! Megcsinálták! Frankón működik![/quote]

Bővebben?

#34 Felhasználó inaktív   g.R.E.g 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 03. 14:47

Én is hozzáteszem a magamét, főleg azért, mert Flash problémájával én is küzdök. A gyanusított egy ócska A4tech Optical GreetEye, de a bűnös nálam a alátét volt (made in Bivalybasznád).
Otthon egy egyszerű MS Wheelmouse Optical van. Nekem nagyon bejött. Szeretem. Egy klasz Audodesk-es alátéttel (a PC-m legidősebb darabja: 7 éves!!!)

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó