HWSW Informatikai Kerekasztal: MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! Értékeld a témát: -----

#1341 Felhasználó inaktív   tnm 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 09. 18:08

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. szept. 9., vasárnap - 17:38

...

sajnos, csak egy abszolút szűz garancia füzetem van (semmit nem töltöttek ki, se frogalmazót, se eladás dátumát), abban pedig csak a "régi" eu-s országok nyelvein, csak az ott található helyek vannak.

az lg.hu-tól sem lettem okosabb, még annyi rémlik, hogy az LG magyar képviselet valahol a Könyves Kálmán körűt Lágymányosi-híd fele eső végén van, de oda csak nem sétálhatok be, vagy de??? :)

Budapesten vagyok, nem szeretnék Győrig utazni (bár kellemes város az is)...

közben azért az lg oldaláról írtam egy e-mailt a problémámról, hátha...

Szerkesztette: tnm 2007. 09. 09. 18:19 -kor

#1342 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 09. 18:29

Szerintem kerdezd meg lg-eket gyari szam alapjan, hogy sajatjuk, vagy szurkeimportos.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#1343 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 20:01

Idézet: tnm - Dátum: 2007. szept. 9., vasárnap - 19:08

sajnos, csak egy abszolút szűz garancia füzetem van (semmit nem töltöttek ki, se frogalmazót, se eladás dátumát), abban pedig csak a "régi" eu-s országok nyelvein, csak az ott található helyek vannak.

az lg.hu-tól sem lettem okosabb, még annyi rémlik, hogy az LG magyar képviselet valahol a Könyves Kálmán körűt Lágymányosi-híd fele eső végén van, de oda csak nem sétálhatok be, vagy de??? :)

Budapesten vagyok, nem szeretnék Győrig utazni (bár kellemes város az is)...

közben azért az lg oldaláról írtam egy e-mailt a problémámról, hátha...

Holnap megyek melózni, és előkaparok egy garlevelet, aztán megírom a szervíz címét és elérhetőségét.

Szerk: asdf ötletének is érdemes utánajárni.

Szerkesztette: lordrolee 2007. 09. 09. 20:01 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#1344 Felhasználó inaktív   tnm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 21:05

köszönöm mindkettőtöknek, reménykedem:)

#1345 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 09:03

Nah. Sajna nem jártam sikerrel garlevél ügyben, de lg honlapján kutakodva találtam ezt:
SERWARE KFT. (Termékcsoport)
      VIZIMOLNAR U. 2-4 , BUDAPEST,
      Telefonszám. 1-242-1009, Fax. 1-242-0103
      inbox@serware.hu
      KVENTA KFT. (Termékcsoport)
      VASUT UTCA 15. , BUDAPEST- BUDAORS,
      Telefonszám. 1-269-5262, Fax. 1-269-5262
      andras_hidvegi@kventa.hu
      HRP HUNGARY KFT. (Termékcsoport)
      VÉSŐ U. 5-7. , BUDAPEST,
      Telefonszám. 452-46-00, Fax. 349-1115
      info@hrp.hu
      COBRA KFT. (Termékcsoport)
      RÓBERT KÁROLY KÖRÚT 59. , BUDAPEST,
      Telefonszám. 1-350-6390, Fax.
      cobra@cobra.hu
      C SZERVIZ KFT. (Termékcsoport)
      VÁCI ÚT 117-119 , BUDAPEST,
      Telefonszám. 1-451-3580, Fax.
      laszlo_kovacs@chs.hu

Link: http://hu.lgservice.com/index_b2c.jsp
Sok sikert.

Szerkesztette: lordrolee 2007. 09. 10. 09:03 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#1346 Felhasználó inaktív   tnm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 15:54

Voltam Mistralnál egyelőre csak érdeklődni, hogy mire számíthatok. Minden negatív jóslat bejött. (Még azt is el akarta hitetni velem, hogy az LG nekiáll majd kijavítani a kiégett pixeleket valami ultrahangos rezegtetővel...)

Az LG ügyfélszolgálat válaszolt a levelemre, azt kérték hívjam fel őket. Megtettem, ennek alapján elmentem a fent is felsorolt (köszönöm) C-service-hez: Garanciális űgyintézésben a hivatalos LG garlevél hiányában is bevizsgálnak, és ha valóban pixelhiba, akkor adnak egy cserére jogosító utalványt, ami a Mistral-hoz szól... :((((

Szóval ettől még nem lettem beljebb. Olvastam jogszabályokat, hogy legyen mire hivatkozni, mikor majd bent asztalt borogatok. A legnagyobb problémám az, hogy a jogszabály végig fogyasztóként fogalmazza meg a vásárlót; cég pedig nem számít fogyasztónak. Esetleg tudna valaki pontos jogszabályokat, hogy cégek közötti árúvásárlásra milyen garancia, ill. milyen csere érvényes. Pl. itt is igazi, hogy csak azonos típusú új termékre cserélhetnek, aminek új garanciája van, ill. ha nincs ilyen termék, akkor elállhatok a szerződéstől, azaz vissza kell adniuk a készpénzt (a számlán szereplő összeget)?

#1347 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 15:57

Nemkell jogszabály. Ha a gyártó szervíze kiadja a csereigazolást, akkor azt mindenféle kérdezés nélkül teljesítenie kell a kereskedőnek. Más kérdés, hogyha nincsen rakin, akkor be kell szereznie és az pár napba beletelik.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#1348 Felhasználó inaktív   tnm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 16:07

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. szept. 11., kedd - 15:57

Nemkell jogszabály. Ha a gyártó szervíze kiadja a csereigazolást, akkor azt mindenféle kérdezés nélkül teljesítenie kell a kereskedőnek. Más kérdés, hogyha nincsen rakin, akkor be kell szereznie és az pár napba beletelik.

igen, de nem lesz ilyen típus, akkor mi van?
és mivel tudom őket zsarolni, hogy újrainduljon a garancia, mert szívbaj nélkül adnak majd egy maradék 5 hónapot?

Szerkesztette: tnm 2007. 09. 11. 16:08 -kor

#1349 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 16:27

Mivel csereigazolást kaptak a gyártótól, így az visszafelé nagyker, importőr felé is érvényes. Ha nincsen pontosan ugyanolyan típusú, akkor egy ugyanolyan tudással rendelkezőt kell adniuk.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#1350 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 09. 11. 18:39

Idézet: tnm - Dátum: 2007. szept. 11., kedd - 16:54

Szóval ettől még nem lettem beljebb. Olvastam jogszabályokat, hogy legyen mire hivatkozni, mikor majd bent asztalt borogatok. A legnagyobb problémám az, hogy a jogszabály végig fogyasztóként fogalmazza meg a vásárlót; cég pedig nem számít fogyasztónak.

de bizony annak számít, ha nem továbbértékesítésre veszi. valahol a fogyvédelmen is megtalálható.
vagy mégsem?
"fogyasztó az a személy, aki - gazdasági vagy szakmai tevékenység körén kívül - árut vesz, rendel, kap, használ, illetve akinek a részére a szolgáltatást végzik, továbbá, aki az áruval vagy szolgáltatással kapcsolatos tájékoztatás vagy ajánlat címzettje."
pedig valahol már láttam vmi állásfoglalást, meg a comcédos totyikban is van határozat...  :confused:

Szerkesztette: avman 2007. 09. 11. 18:52 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1351 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 18:53

előkapartam valahonnan:
"- A fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény (továbbiakban Fgytv) hatálya kiterjed a természetes és a jogi személynek, valamint a jogi személyiség nélküli gazdasági társaságnak, továbbá a külföldi székhelyű vállalkozás magyarországi fióktelepének a Magyar Köztársaság területén végzett mindazon tevékenységére, amely a fogyasztókat érinti vagy érintheti.
- fogyasztó: az a személy, aki - gazdasági vagy szakmai tevékenység körén kívül - árut vesz, rendel, kap, használ, illetve akinek a részére a szolgáltatást végzik, továbbá, aki az áruval vagy szolgáltatással kapcsolatos tájékoztatás vagy ajánlat címzettje

A fogyasztók köre nemcsak a természetes személyekre korlátozódik. Fogyasztó lehet az a gazdálkodó szervezet is, amely gazdasági vagy szakmai tevékenységi körén kívül árut vesz, rendel, kap, használ, illetve szolgáltatást vesz igénybe. Fogyasztónak minősül az is, aki az árut, vagy szolgáltatást még nem vette át, ill. igénybe, de azokkal kapcsolatosan tájékoztatást vagy ajánlatot kapott.

A fogyasztóvédelmi eljárások során sokszor kérdésként merül fel, hogy egy adott gazdasági társaság, fogyasztónak minősülhet-e panaszának intézése kapcsán. Ezt minden esetben a konkrét panasz dönti el. Például egy, a Cégnyilvántartás alapján mezőgazdasági tevékenységgel foglalkozó társaság az általa vett fűnyíró tekintetében nem minősül fogyasztónak, ugyanis joggal vélelmezhető, hogy a terméket szakmai tevékenységéhez használja fel. Nem minősülhet fogyasztónak az a gazdasági társaság sem, aki teherautót vesz a társaság nevére, ha azt fuvarozási gazdasági tevékenységéhez használja fel."
de számtech ügyben vajon mi számít szakmai tevékenyégnek???

Szerkesztette: avman 2007. 09. 11. 18:55 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#1352 Felhasználó inaktív   tnm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 19:18

Idézet: avman - Dátum: 2007. szept. 11., kedd - 18:53

...

nah, ez egy olyan, ami nagyon kellett. hatalmas köszönet!

lehetek olyan pofátlan, hogy megkérdezzem: azt esetleg nem lehet tudni, hogy ez milyen határozatban, vagy miben jelent meg -azaz mire kell hivatkozni majd Mistral-ban?

#1353 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 19:18

Idézet: tnm - Dátum: 2007. szept. 11., kedd - 16:54

Voltam Mistralnál...

...
Szóval ettől még nem lettem beljebb. Olvastam jogszabályokat, hogy legyen mire hivatkozni, mikor majd bent asztalt borogatok. A legnagyobb problémám az, hogy a jogszabály végig fogyasztóként fogalmazza meg a vásárlót; cég pedig nem számít fogyasztónak. Esetleg tudna valaki pontos jogszabályokat, hogy cégek közötti árúvásárlásra milyen garancia, ill. milyen csere érvényes. Pl. itt is igazi, hogy csak azonos típusú új termékre cserélhetnek, aminek új garanciája van, ill. ha nincs ilyen termék, akkor elállhatok a szerződéstől, azaz vissza kell adniuk a készpénzt (a számlán szereplő összeget)?

Hol van most a Mistral? Cím, név?

Ha nem fogyasztó vagy, hanem cég, akkor
- fogyasztóvédelmen nem foglalkoznak veled
- az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) korm. rendelet nem vonatkozik rád, annak 1. §-a miatt
- a kifogásodat (kellékszavatossági igény) csak 6 hónapig terjesztheted elő, míg a fogyasztó akár 2 évig is
- neked kell bizonyítani, hogy a cucc eleve hibás volt. Emiatt vagy igazán hátrányban egy fogyasztóhoz képest.

Ezt leszámítva ugyanazok a jogaid vannak, mint a fogyasztónak. "Megfelelő határidejük" van a javításra vagy az ugyanolyanra való cserélésre. Ha nem tudják teljesíteni, vissza kell adniuk az eredeti vételárat. Vonatkozó jogszabály a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény (Ptk.) 305-311. §§, főleg a 306. Megfelelő határidő: nem tisztázott, de a rád nem vonatkozó a korm. rendelet 15 napos szokást terjesztett el. Ennyi időt azért adj nekik, többet nem igen érdemes.

Ha nem tesznek eleget a fentieknek, úgy mielőbb fordulj bírósághoz.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1354 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 21:55

Idézet: tnm - Dátum: 2007. szept. 11., kedd - 20:18

nah, ez egy olyan, ami nagyon kellett. hatalmas köszönet!

lehetek olyan pofátlan, hogy megkérdezzem: azt esetleg nem lehet tudni, hogy ez milyen határozatban, vagy miben jelent meg -azaz mire kell hivatkozni majd Mistral-ban?

a comcédos, agyonhasznált megapixies totyikba linkelték be az alábbi határozatot.
http://www.bkik.hu/e.../bbt/796-06.htm
"A fogyasztó nyilatkozta, hogy a saját tulajdonába és ügyvezetése alatt álló gazdasági társaság a Synergia Center Kft nevében vásárolta meg a terméket és azt gazdasági vagy szakmai tevékenységi körén kívül használat."
de mint mondtam, sztem lehet csűrni-csavarni, mert ez ilyen játék. pl. az ipari jellegű felhasználás esetére sem úgy vonatkoznak a fogyasztói jogok.
de fogyvédős oldalon láttam vmi korrekt összefoglalót, de az istennek sem találom. sztem bővebbért nézz fel a fogyasztovedelem.com fórumba.

Szerkesztette: avman 2007. 09. 11. 21:57 -kor

#1355 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 08:53

Sztem teljesen mindegy, hogy mi az idevonatkozó jogszabály. A hivatalos szervíz adott a fogyasztónak csereigazolást, ami nem egy mindennapos dolog. Nálunk éppen most volt egy ilyen szitu Acer notival. A nagykerben a garis ügyintézést végző csóka meg is jegyezte, hogy hogyan sikerült kiharcolni, mert 100évente csak egyszer csinálnak ilyet az Acer-esek. Ez volt múlt pénteken, most várjuk az új notit. Acer olyan csereigazolást adott ki, mely szerint minimum ugyanazzal a belsővel kell rendelkezzen a gép (proci, ram, hdd, stb).
Szal ha viszed a csereigazolást nem köthetnek beléd.

Fogyasztó nem fogyasztó kérdéshez. Ha a cég tevékenységi köre nem számítástechnikai alkatrészek kereskedelme, vagy a tevékenységi kör nem tartalmazza ezt, akkor szvsz fogyasztónak minősül a cég is, hisz nem továbbértékesítési céllal vette. Pl egy fotós stúdió ha vesz egy fényképezőt, akkoris megilletik ugyanúgy a fogyasztói jogok, mint a Józsibácsit, mert nem továbbértékesítésre vette, hanem saját használatra.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#1356 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 09:27

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. szept. 12., szerda - 9:53

Fogyasztó nem fogyasztó kérdéshez. Ha a cég tevékenységi köre nem számítástechnikai alkatrészek kereskedelme, vagy a tevékenységi kör nem tartalmazza ezt, akkor szvsz fogyasztónak minősül a cég is, hisz nem továbbértékesítési céllal vette. Pl egy fotós stúdió ha vesz egy fényképezőt, akkoris megilletik ugyanúgy a fogyasztói jogok, mint a Józsibácsit, mert nem továbbértékesítésre vette, hanem saját használatra.

én is így értelmeztem először, de amit fentebb bevágtam, kicsit árnyalja. ha mint cég veszi, és fotóstúdió, akkor a fenti elv mentén bizony nem fogyasztó, ha f.gépet vesz illetve ha pl. fotónyomtatót akkor sem. merthogy az bizony a gazdasági tevékenységén belül esik. no de milyen gazdasági tevékenység eshet a számítástechnikához? programozás, webfejlesztés? hosting? megfigyelőrendszerek?  ezt nekem árnyalhatna valaki...

#1357 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 09:58

Manapság szinte bármi  :Đ.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#1358 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 10:55

hát ja, de sztem inkább a teáor alapján döntik el.

#1359 Felhasználó inaktív   derringer030 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 21:40

Idézet: tnm - Dátum: 2007. szept. 11., kedd - 16:07

igen, de nem lesz ilyen típus, akkor mi van?
és mivel tudom őket zsarolni, hogy újrainduljon a garancia, mert szívbaj nélkül adnak majd egy maradék 5 hónapot?

A helyedben körültekintően járnék el. A probléma ugyanis a cseretermékre jogosító papírral az lesz, hogy ellentétben egy normál számtech bolttal, ahol erre adnak egy ugyan olyat, vagy levásárolhatod vmi hasonlóra, itt max szerintem elhajtanak. Ugyanis a mustár nem hiszem, hogy bmit is tud kezdeni egy ilyen levéllel, lévén, hogy senki nem ad neki árut, még kp-ra sem. Így nem tudja termékre váltani a tőled kapott papírját. Tehát szerintem próbáld meg elérni, hogy a szervíz adjon neked egyet, vagy kell ismerőst keresni egy másik sztech boltban.

#1360 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 21:47

Annyit tennék hozzá, hogy a levásároltatást a jog nem ismeri, elállni lehet a szerződéstől, ha megvannak a jogi feltételei, pl sem cserére, sem javításra nincs joga a fogyasztónak, valamint egyező akarattal szerződést módosítani. Elállás ex tunc hatállyal szünteti meg a szerződést, a vételár jár vissza a fogyasztónak. Aztán majd dönt, hogy le akarja-e vásárolni ugyanot, vagy sem.

Fogyasztói minőség odaítélése a hatályos jogszabályok alapján jogászok egybehangzó véleménye és több BH alapján akkor ítélhető oda, ha a nem természetes személy végfelhasználóként jelenik meg az értékesítési lánc végén. Másik fórumban leírtam már jópárszor. :)

Mistral ellen van közérdekű kereset, amiben kötelezték őket arra, hogy kicserélés esetén a gar újrakezdődjön, valahol megvan a bíróság határozata is talán, majd utánanézek, ha érdekel vkit.

Szerkesztette: Captain Crash 2007. 09. 12. 21:49 -kor

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.