HWSW Informatikai Kerekasztal: MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! Értékeld a témát: -----

#1361 Felhasználó inaktív   tnm 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 12. 22:13

Idézet

Mistral ellen van közérdekű kereset, amiben kötelezték őket arra, hogy kicserélés esetén a gar újrakezdődjön, valahol megvan a bíróság határozata is talán, majd utánanézek, ha érdekel vkit.

engem még lehet érdekel

elnézést kérek, hogy itt sokakat ugráltattam, lehet, hogy megúszom az egészet -vagy legalábbis egy darabig

mára egy képpont visszajött a "halálból", kettő pedig vörösen izzott
innen rájöttem, hogy akkor ez nem kiégés. ->wikipedia->találtam egy pár módszert, amellyel talán sikerül teljesen megszüntetni a hibát. most úgy néz ki a monitor, hogy minden pixel világít, csak az eddigi rosszak, nem teljes erővel, és nem egészen azzal az árnyalattal, amivel kéne. 7 kék subpixel még mindig olyan, mintha nem üzemelne, ez is bőven túllépi az LG pixel politikáját, ill. a hivatkozott ISO szabványt, tehát ezzel még nem veszítettem semmit, de talán sikerül helyrehozni az egészet - és nagyon remélem, hogy úgy is marad...

mégegyszer elnézést, ha a végén fölöslegesen kértem a segítségeteket; mentségemre szóljon, pár órája nem is tudtam, hoyg létezik külön olyan fogalom, hogy beragadt pixel (stock pixel) a kiégett pixel (dead pixel) mellett. mindig tanul valami újat az ember

a Mistral ettől függetlennül egy mocsok banda, nagyon örülök, hogy mással nem kell hozzájuk mennem
-és komolyan fontolgatom, hogy valamelyik szabadnapomon kiállok az üzlet elé, és a potenciális vásárlókat figyelmeztetem...

#1362 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 12. 22:50

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. szept. 12., szerda - 22:47

Annyit tennék hozzá, hogy a levásároltatást a jog nem ismeri, elállni lehet a szerződéstől, ha megvannak a jogi feltételei, pl sem cserére, sem javításra nincs joga a fogyasztónak, valamint egyező akarattal szerződést módosítani. Elállás ex tunc hatállyal szünteti meg a szerződést, a vételár jár vissza a fogyasztónak. Aztán majd dönt, hogy le akarja-e vásárolni ugyanott, vagy sem.

Na jo, de mistralnal elallni marhasag, addigra mire lenne belole valami,mar a sinclair ceguknek is kampo lesz kb :) (vagy ha meg nem unjak, csinalnak egy harmadikat)
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#1363 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 22:50

Azt azért ne tedd. Az már másik kategória.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#1364 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 09. 12. 23:51

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. szept. 12., szerda - 22:47

Fogyasztói minőség odaítélése a hatályos jogszabályok alapján jogászok egybehangzó véleménye és több BH alapján akkor ítélhető oda, ha a nem természetes személy végfelhasználóként jelenik meg az értékesítési lánc végén. Másik fórumban leírtam már jópárszor. :)

Ptk.: fogyasztó a gazdasági vagy szakmai tevékenység körén kívül szerződést kötő személy.
Fvt:  fogyasztó az a személy, aki gazdasági vagy tevékenységi körén kívül árut vesz, rendel, kap, használ, illetve akinek részére a szolgáltatást végzik, továbbá aki az áruval vagy szolgáltatással kapcsolatos tájékoztatás, vagy ajánlat címzettje.
belinkelt határozatban szintén így szerepel kihangsúlyozva:
"A fogyasztó nyilatkozta, hogy a saját tulajdonába és ügyvezetése alatt álló gazdasági társaság a Synergia Center Kft nevében vásárolta meg a terméket és azt gazdasági vagy szakmai tevékenységi körén kívül használat."
az általam pár posttal régebben idézett rész a fogyasztóvédelem berkeiből származik:
www.zalakozig.hu/ugymenet/fogyv/panaszugyintezes.doc
szóval akkor asszem most te jössz linkekkel és elvi állásfoglalásokkal mert én sehol nem találok végfelhasználót, mint olyat.

Szerkesztette: avman 2007. 09. 12. 23:52 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1365 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 23:58

Idézet: asdf - Dátum: 2007. szept. 12., szerda - 22:50

Na jo, de mistralnal elallni marhasag, addigra mire lenne belole valami,mar a sinclair ceguknek is kampo lesz kb :) (vagy ha meg nem unjak, csinalnak egy harmadikat)

Miért, az jobb, hogy leárazzák a tiédet és megvetetnek veled egy másik terméket, - amire lehet nincs is szükséged - és ha elromlik, akkor ott vagy, hogy mégtöbbet buktál és vehetsz egy másikat ismét náluk? Valamikor csakrájössz, hogy el kell állni. És Mistral-tól függetlenül levásárlást nem ismer a jog.

#1366 Felhasználó inaktív   Csaba_20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 13. 02:53

Idézet: avman - Dátum: 2007. szept. 12., szerda - 22:51

szóval akkor asszem most te jössz linkekkel és elvi állásfoglalásokkal mert én sehol nem találok végfelhasználót, mint olyat.

Én ezt találtam:

Idézet

EBH2004. 1093. Fogyasztónak minősül az a nem természetes személy is, aki az áru végső felhasználója [1997. évi CLV. tv. 2. § e) pontja].
BH2000. 554. A fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény alkalmazása körében - az egyéb törvényi
feltételek megvalósulása esetén - nemcsak a természetes személy, hanem adott esetben a gazdasági
társaság is fogyasztónak minősül [1997. évi CLV. tv. 2. § e) pont, 20. § (1) és (2) bek., 32. §, 2145/1996. (VI. 13.) Korm. határozat 1.1. a) pontja].

A guglit használtam hozzá. Mintha Captain_Crash is ezekre hivatkozott volna.

#1367 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 13. 08:03

Idézet: asdf - Dátum: 2007. szept. 12., szerda - 23:50

A sinclair-nek már most kampó. Valami új formációt nyomnak Gerzsenyiék, aminek még a nevét sem tudom.

tnm nem árulja el, hogy hol van most a Mistral.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1368 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 13. 08:46

Idézet: avman - Dátum: 2007. szept. 12., szerda - 23:51

Ptk.: fogyasztó a gazdasági vagy szakmai tevékenység körén kívül szerződést kötő személy.
Fvt:  fogyasztó az a személy, aki gazdasági vagy tevékenységi körén kívül árut vesz, rendel, kap, használ, illetve akinek részére a szolgáltatást végzik, továbbá aki az áruval vagy szolgáltatással kapcsolatos tájékoztatás, vagy ajánlat címzettje.
belinkelt határozatban szintén így szerepel kihangsúlyozva:
"A fogyasztó nyilatkozta, hogy a saját tulajdonába és ügyvezetése alatt álló gazdasági társaság a Synergia Center Kft nevében vásárolta meg a terméket és azt gazdasági vagy szakmai tevékenységi körén kívül használat."
az általam pár posttal régebben idézett rész a fogyasztóvédelem berkeiből származik:
www.zalakozig.hu/ugymenet/fogyv/panaszugyintezes.doc

Ha már így elkezdted ezt a kérdéskört feszegetni, akkor had mondjam el, hogy a fogyasztói minősítés odaítélése véleményem szerint eseti jellegű, azonban ipso iure nem zárhatóak ki a nem természetes személyek a fogyasztók köréből. A sajnálatos dolog az egészben, hogy a különböző jogszabályok eltérően definiálják a fogyasztó fogalmát. Például a Fgy tv. és a ptk. látszólag azonosan definiálja a fogyasztók körét, azonban amíg a Fgy tv. a szerződés másik alanyát sem nevesíti, addig a ptk. az alanyi kört és a szerződés tartalmát külön definiálja. A Reklám törvény is másként definiálja a fogyasztó fogakmát, és például versenyjogban a legtágabb a fogyasztó értelmezése.

De - ahogy az elhangzott - én az egybehangzó jogtudományi álláspontokra, és a két már a fórumon is idézett bítósági határozatra (EBH2004. 1093, BH 2000. 554.) - kiemelve a Legfelsőbb Bíróság eseti döntését - alapozom azon állításomat, hogy amennyiben a nem természetes személy végfelhasználóként jelenik meg az értékesítési lánc végén, abban az esetben a bírói gyakorlat az, hogy a bíróság odaítéli a fogyasztói minősítést a jogosultnak.

#1369 Felhasználó inaktív   tnm 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 13. 15:54

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2007. szept. 13., csütörtök - 8:03

jah, de elárulom én, csak nem értettem a kérdést

a váci úti üzletük (Bp) még üzemel (azt hiszem ez is volt az első, amit nyitottak), itt van a szervíz is

egyébként a mistral.hu oldalon fenn van

#1370 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 16. 20:32

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2007. szept. 13., csütörtök - 9:03

A sinclair-nek már most kampó. Valami új formációt nyomnak Gerzsenyiék, aminek még a nevét sem tudom.

a váci úti bolt LFFH Kft. nevében ad számlát

#1371 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 02. 20. 14:00

http://index.hu/tech/uzlet/rzzm080220
Make love not Wor.

#1372 Felhasználó inaktív   rulla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 14:05

Az utolsó stronghold-jukat is megszállták a Káosz erői: http://index.hu/tech/uzlet/rzzm080220/
The blood of martyrs is the seed of the Imperium.

#1373 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 14:29

Remélem beszopnak. :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1374 Felhasználó inaktív   Arkhon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 02. 20. 15:18

http://index.hu/tech/uzlet/rzzm080220/

Remélem vége, én vagy 8 éve várok erre a pillanatra.
Számomra rejtély, hogy húzták egyáltalán eddig, nyilván időbe telt
felgöngyölíteni a megvesztegetett kapcsolatrendszert és a korrupt sepregetőket.
Bízom benne, hogy egy korszak, egy stílus, egy mentalitás megy a sírba.

Minden idők anticégeinek aranyveretes kőtáblára vésett, elrettentő példája.
Mindig tudtam, hogy egyszer pusztulniuk kell, lehet pezsgőt bontani!!!

A tőlem lehúzott pénzből remélem babkonzervet vesznek a hosszú-hosszú börtönévekre.
A hű vásárlók lelkéért elnézést kérek, de ennyi meg nekem járt, és szerintem
soktízezer védtelenül becsapott, kártérítés nélkül elkergetett vásárló hasonlóan érez.
Gigabyte EP35-DS3R - Core Quad Q9550@3650MHz - 2x2GB OCZ 1113MHz 5-5-5-15 DDR2- Gigabyte HD4870X2 2GB - 2xRAID0 Samsung F1 750GB - Coba Nitrox 750W tápegység - Chieftec BB ház

EVEREST Mem: 9251MB/s   WinRAR: 2617kB/s   3DMark2005: 24133  3DMark2006: 20835

#1375 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 15:28

Idézet: Arkhon - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 15:18

Számomra rejtély, hogy húzták egyáltalán eddig, nyilván időbe telt
felgöngyölíteni a megvesztegetett kapcsolatrendszert és a korrupt sepregetőket.
Bízom benne, hogy egy korszak, egy stílus, egy mentalitás megy a sírba.

Minden idők anticégeinek aranyveretes kőtáblára vésett, elrettentő példája.
Mindig tudtam, hogy egyszer pusztulniuk kell, lehet pezsgőt bontani!!!

A tőlem lehúzott pénzből remélem babkonzervet vesznek a hosszú-hosszú börtönévekre.
A hű vásárlók lelkéért elnézést kérek, de ennyi meg nekem járt, és szerintem
soktízezer védtelenül becsapott, kártérítés nélkül elkergetett vásárló hasonlóan érez.

Nem kételkedek abban, hogy amit írtál, annak van valóságtartalma. Személyes tapasztalatom azonban mást mutat, legalábbis az azóta - sajnálatomra - megszűnt fehérvári Mistral esetében. Több mindent vettem ott anno, a K7S5A alaplapommal garis gondom is akadt, korrektül intézték. A 2 eladó csóka értett is ahhoz, amit csinált, az online raktári készletek stimmeltek, ha valami aszerint volt Fehérváron, akkor bizts volt, hogy ha mentem érte, akkor nem mondták azt, hogy nincs. Ha csak 1 db volt, kérésre eltették, mikor már tudták, hogy menni fogok érte biztosan (ismertek).

Persze mindez a magánvéleményem, nem az egész Mistralt minősítettem, hanem a fehérvári boltot.

#1376 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 15:29

Idézet: Arkhon - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 15:18

Ha vámosok razziáznak, akkor ott valami csempészés lehet a háttérben.
A kezdetekben én is ráfaragtam velük, nem is egyszer, sok topikot is olvastam róluk. A kirívóan magas selejtarány láttán (hallatán) nekem mindig az volt az érzésem (csak magamba fojtottam), hogy a gyártósori végellenőrzésen megbukott cuccokat forgalmazhatják, amelyekért talán pénzt sem kell adni, ha újrahasznosítás céljából történik a begyűjtés.
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#1377 Felhasználó inaktív   AndrewBoy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 15:34

Engem káresemény nem ért, csak egy gáz van, náluk vettünk egy monitort egyik vasárnap és közölték, hogy náluk garis, nem a samsungnál, kezdhetek idegeskedni, mi lesz ha lemegy a roló.... :think:

#1378 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 15:48

Ma már 4x linkelték be ezt a cikket. Jó látni, hogy mennyien fújnak rájuk  :)
Mistralnak sajna sose fog eljönni a kaszás. Gerzsenyi fivérek elég találékonyak, ha ez a bolt befuccsol, akkor kinyitják a bizniszt egy másik álnéven  :(

AndrewBoy: ha baj lesz a monitorral, akkor az esetlegesen felmerülő jótállási kárt a Mistrál mostani kft-jének (LFFH Kft) volt tagjain lehet követelni, feltéve hogy vagyonnal szűnik majd meg a cég és nem csupa tartozással.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1379 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 15:57

Elképzelhető, hogy távozott hatalmi pozícióból  az az illető, aki eddig fedezte őket, és a konkurencia alájuk tette a BlackandDeckert.  Mert eddig  sok mindent símán megúsztak.

#1380 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 16:45

Bluefisht meg az apeh szorongatja :D

Valszeg ezek azok a nagy cégek, akik annó csempészárukból jól felpakoltak és megszedegették magukat. Aztán ugye amikor legalizálódni kellett, már nem ment annyira a szekér és szépen összeroskadtak :)
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.