HWSW Informatikai Kerekasztal: MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! Értékeld a témát: -----

#1141 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 23. 14:26

Idézet: kecsawi - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 14:39

:( Én is megjártam. Januárban vásárolt kingmax superram 512 MB PC-3200-as memóriám memtest szerint hibázik. Kerestem a debreceni Mistral üzletet, úgy tűnik megszünt. Felhívtam a központi számukat, ahonnan a szervízük számát adták meg. (270-9163) Érdeklődésemre azt válaszolták, hogy vigyem be Békéscsabára, vagy Pestre személyesen a modult. Postázni nem lehet. Az utazások többe kerülnének mint a memória ára!! Mit tehetek? :think:

nekem is gyanúsak voltak azok a memók, nekem is kínálgatta a hosszúhajú gyerek.
"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#1142 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 14:42

Idézet: kecsawi - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 12:39

:( Én is megjártam. Januárban vásárolt kingmax superram 512 MB PC-3200-as memóriám memtest szerint hibázik. Kerestem a debreceni Mistral üzletet, úgy tűnik megszünt. Felhívtam a központi számukat, ahonnan a szervízük számát adták meg. (270-9163) Érdeklődésemre azt válaszolták, hogy vigyem be Békéscsabára, vagy Pestre személyesen a modult. Postázni nem lehet. Az utazások többe kerülnének mint a memória ára!! Mit tehetek? :think:

Sajnos semmit, buktad, mint mindenki akinél megszünt a bolt és elromlott valami.

#1143 Felhasználó inaktív   kecsawi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 16:05

Szívesen odaadom valakinek aki fel tudja vinni a szervízbe. Dobozzal, garlevéllel. Debrecenből.(Kingmax Superram DDR-400)
Athlon64 X2 3800+@2750,Zalman CNPS7000A-Cu,
A8N SLI,3 GB RAM,MSI 6800GS,Maxtor 2x7L250S0, LE32R72B, 420-as Chieftec táp,Audigy 2 ZS,Gigabyte GN-WPKG,WinFast TV2000 Expert, Toshiba L30 volt

#1144 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 18:47

Idézet: Jazzos - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 8:22

Amig az emberek ezt eltűrik (mint te is), érdemi változás nem fog történni.

Kérlek világosíts fel, hogy mit tehettem volna.

Bizonytalan volt, hogy mikor kapnak legközelebb 6600GT-t, és az is, hogy az a széria már jó lesz-e. Tehát ez az út sem tűnt járhatónak.

#1145 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 19:02

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 9:14

Megkérdezted, hogy a mikor jönnek be a hibás kártyák cseredarabjai?

Kérhetted volna a tétel sztornóját  :omg:  pld. ha egy számlát elírnak még azt is lehet sztornózni és újat elkészíteni.
Ha online kapcsolat van a központ, raktár és az üzlet között még akkor is van tétel visszavonásra lehetőség (ez nem olyan mint a banki átutalás ahol az utalás megtörténte után már nem lehet visszavonni a tranzakciót)

Én elhiszem neked, és szerintem is nyilvánvaló, hogy így kellene működnie. Ők azonban nem álltak kötélnek, és bár büszkeség is van a világon, nekem nem éri meg hónapokig húzódó pereskedésbe kezdeni (sajnos, ezt ők is tudják).

Levásárlásról volt szó ugye. Bár utólag belegondolva azt kellett volna tennem, hogy kisétálok, és másnap visszamegyek, újra kikérve a tételeket (amikkel egyébként valami 1500Ft-ot fizettem rá a kártya árára). Legközelebb viszont nem lesz.

#1146 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 23:14

Idézet: pet - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 13:52

JFS83!

Ugye a feszültséget nem a bios-ban és egyéb hw monitor progiban néztétek?

Mert akkor ne számits korrekt értékekre.
Minden lap mást mér, söt totál pontatlanok csak változás mérésre jó.
Ezért volt más a szervizben a látott érték

Szal elö egy multimétert és azzal kutakodj.

ÜDv.

Én sem vagyok villamosmérnök, de annyit azért tudok, hogy hirtelen, rövid ideig tartó feszültségváltozásokat (v.ö. tüskék) nemigen fog kimutatni sem a BIOS, sem a multiméter. Ahhoz oszcilloszkóp kell, ami már jóval komolyabb cucc annál, hogysem közönséges háztartási eszköznek lehessen titulálni.

Ha másik táppal jó volt a gép, akkor a tápegység a bűnös, akár tetszik ez a szervizesnek, akár nem. Tisztességes, vevőbarát helyen ezt elismerik.
... a trip back in time is all I need ...

#1147 Felhasználó inaktív   JFS83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 23:45

Na erről van szó, felesleges itt méricskélni, eszembe se jutott volna megnézni a feszkókat, ha nem működött volna rosszul a gépem. Az az arcvonásai és a görbe orra alapján bizonyára nagymúltú kereskedőcsaládból származó boltvezető úr pedig csak azzal példálózott, hogy az ő tesztgépükön benne van a tűréshatárban az érték és az a gép nem hibázik vele és azt akarta bebizonyítani, hogy biztos az én gépemben valami más alkatrész a rossz, azért nem jó nálam az érték. Érdekes módon más tápegységgel az állítólagos hibás alkatrészem mégis rendeltetésszerűen funkcionál és nem veszi le a 3,3V-ot 2,9-re. És ez nem igadozás volt, ha terhelve volt a gép, ha nem, tartósan 2.9V volt az érték. Egyértelműen az ő alkatrészük volt a rossz, szerintem más boltban nagyon maximum, hogy bevitetik velem a gépet, hogy mutassam meg, hogy tényleg valami cinkes benne és kicserélik. Sőt, az ő rendszerükön is látta, hogy éppen az alsó határt éri el, mégis zs*dóskodott azon a párezer forinton. Egyszerűen ezek ennyire aljasak.

#1148 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 05. 24. 06:51

Idézet: JFS83 - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 0:45

Na erről van szó, felesleges itt méricskélni, eszembe se jutott volna megnézni a feszkókat, ha nem működött volna rosszul a gépem. Az az arcvonásai és a görbe orra alapján bizonyára nagymúltú kereskedőcsaládból származó boltvezető úr pedig csak azzal példálózott, hogy az ő tesztgépükön benne van a tűréshatárban az érték és az a gép nem hibázik vele és azt akarta bebizonyítani, hogy biztos az én gépemben valami más alkatrész a rossz, azért nem jó nálam az érték. Érdekes módon más tápegységgel az állítólagos hibás alkatrészem mégis rendeltetésszerűen funkcionál és nem veszi le a 3,3V-ot 2,9-re. És ez nem igadozás volt, ha terhelve volt a gép, ha nem, tartósan 2.9V volt az érték. Egyértelműen az ő alkatrészük volt a rossz, szerintem más boltban nagyon maximum, hogy bevitetik velem a gépet, hogy mutassam meg, hogy tényleg valami cinkes benne és kicserélik. Sőt, az ő rendszerükön is látta, hogy éppen az alsó határt éri el, mégis zs*dóskodott azon a párezer forinton. Egyszerűen ezek ennyire aljasak.

-Az antiszemita sugallatú hozzászólást légyszíves mellőzd.

-Ha a szervizes a tesztgépén rendben lévőnek találja a feszültséget, akkor nem fogja neked elhinni, hogy azzal van gond-vidd be és mutasd meg a gépeddel, mivel a mistralnak nincsen olyan berendezése, amivel le lehet tesztelni egy tápegységet. Nekik tesztgépeik vannak csak. Erre pedig azt fogja válaszolni, hogy a táp kevés a gépedhez, baj nincsen vele. Erre pedig Te azzal érvelhetsz, hogy mutassa meg, hogy a tápon specifikált adatokhoz képesta  géped többet fogyaszt a 3,3V-os ágon...
Mivel a táp tesztelése ezen a módon meglehetősen felszínes, kompromisszumos megoldásként érdemes megemlíteni egy külső, független szerviz lehetőségét, ahol le is tudják tesztelni műterhelés segítségével a táp paramétereinek meglétét.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1149 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 07:00

Idézet: JFS83 - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 10:03

Rámdumáltak valami márka nélküli tápegységet

Már itt kilóg a ló lába. Ma a pc-s piacon a márka nélküli cuccok felejtősek, pláne a tápok. Még a márkás termékekből is sok hibás széria akad, azokból is félve kell lassan válogatni.
Máskor sehol ne hagyjad magad márkátlan árura rádumálni, sőt semmire. Vagy valami normálisat kinézel és neked az kell, vagy ne vegyél semmit. Fő a céltudatosság. Ha valamit tukmálnak a vásárlóra, ott baj van.

A pénzed vissza tudod szerezni, két úton is:
1) Eladod a tápot olcsóért olyan vevőnek, aki sokkal kisebb fogyasztású (régebbi) gépben használná és nem okoz neki gondot a kevesebb fesz, persze felhívod a hibára a figyelmét. Legalább visszaszerzed a pénz egy részét.
2) Elviszed bevizsgáltatni egy komoly helyre és jön a hosszas jogi út: vásárlók könyvébe beírás, fogyasztóvédelmen panasz, fizetési felszólítás, fizetési meghagyás, bírósági per. Ez vidéken minimum fél év, Bp-en minimum 1 év és a költségek is garantáltan 100 ezer fölé rúgnak. A per végén viszont minden veszteség megtérül.

Szerkesztette: N0zer0 2006. 05. 24. 07:02 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1150 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 07:20

Érdemes elolvasni a Mistrálról szóló külföldi fórumokat is, mert vannak ám....
"Skandalshop"
http://forum.geizhal...59.html#3350059

#1151 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 24. 07:29

Budai Mistral hová "költözött"?  :think:
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#1152 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 08:06

Idézet: Csybe - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 19:47

Kérlek világosíts fel, hogy mit tehettem volna...

Ez itt a HWSW-n már mindenki kivülről tudja: ha a pénz nem hajlandóak visszafizetni, akkor vásárlók könyve+fogy.védelem+feljelentés! Meg cserélj tápot. :D
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#1153 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 08:06

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 8:20

Érdemes elolvasni a Mistrálról szóló külföldi fórumokat is, mert vannak ám....
"Skandalshop"
http://forum.geizhal...59.html#3350059

Nem tudok németül ;(
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#1154 Felhasználó inaktív   INT21H 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 08:53

Idézet: Jazzos - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 9:06

Nem tudok németül ;(

Rövided: a srác vett 3 Asus lapot, az egyiknek a doboza kicsit meg volt nyomorgatva.
Később kiderült hogy a lap nem működik, és a doboz tartalma is hiányos.
Visszavitte, erre jött a szokásos kampó szöveg: nincs rajta matrica, biztos (!?) lekaparta. Hess-hess, csúnya vevő!

Vagyis a valószínűleg használt lapot sóztak rá, amire nem is tettek matricát. Az más kérdés, hogy a srácnak nem kellett volna elfogadni a nyomott dobozt - sőt nem kellett volna ott vásárolnia...:Đ
"Hanyatló kultúránknak az egyik legkórosabb eleme a járandósági felfogás (entitlement culture) ami szerint az állampolgárnak jár minden, az is, amiért soha életében nem fizetett."

"I meditate diligently every morning. The subjects are life and love. I quit after 3 seconds."

#1155 Felhasználó inaktív   JFS83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 09:34

Itt tulajdonképpen mindenkinek igaza van, különösképp annak, aki megkért, hogy ne firtassam senki hovatartozását. Egyértelmű, hogy mindenki tud ezzel-azzal érvelni a maga igaza mellett. Annyi azért tény, ami mellettem szól, hogy az akkori gépem egy Cel 2.0GHz-es volt, 512 RAMmal egy FX5500-as kártyával, 2 winyóval és 2 DVDvel, mellesleg kipróbáltam, hogy csak az alaplap és a videókártya volt a gépben és akkor is 2.9V volt az érték. Se 1 winyó, se egy DVD nem volt rajta! Addig meg tökéletesen elment egy 300W-os táppal, ez a hibás pedig egy 420W-os példány. Furcsa, hogy mégsem bír azzal a kis gagyi géppel. A mostani tápegységem sem drága fajta, 400W-os, 2,4es P4-el, 2*512Rammal, 6600GT kártyával, 3 winyóval és 2 DVDvel minden feszültség a helyén van és akármilyen fokozott terhelés sem fog ki rajta. Amúgy van valami márkajelzés a tápon, de életemben nem hallottam még róla, de nekem kellett volna határozottabbnak lennem, hogy csak megbízható márkát veszek meg. Az viszont biztos, hogy rossz a táp, ezt ők is tudták szerintem, azt is, hogy az egész akkori gépem tőlük való volt, igaz, hogy már nem minden alkatrész volt garis, de akkor is... azt a gépet úgy eladtam, ahogy volt és vettem egy újat, a mistralba meg többet még egy csavart sem veszek.

#1156 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 17:26

Idézet: didyman - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 6:51

-Az antiszemita sugallatú hozzászólást légyszíves mellőzd.

:offtopic:

Túlzásba estél, nem gondolod? :)

#1157 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 17:29

Idézet: Jazzos - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 8:06

Ez itt a HWSW-n már mindenki kivülről tudja: ha a pénz nem hajlandóak visszafizetni, akkor vásárlók könyve+fogy.védelem+feljelentés! Meg cserélj tápot. :D

Mint a hwsw-n mindenki, akkor én is beszéltem telefonon a FVF-fel, és közölték, hogy levásárlásra vonatkozó kötelezettség nem létezik, igazamat azonban csak bírósági úton próbálhatom érvényesíteni, az pedig nekem sajnos nem éri meg. Táp problémáim nem nekem vannak, olvasd el mégegyszer.

#1158 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 18:33

Idézet: Csybe - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 18:26

Túlzásba estél, nem gondolod? :)

Nem gondolja.

;)

#1159 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 19:41

Idézet: Csybe - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 18:29

Mint a hwsw-n mindenki, akkor én is beszéltem telefonon a FVF-fel, és közölték, hogy levásárlásra vonatkozó kötelezettség nem létezik, igazamat azonban csak bírósági úton próbálhatom érvényesíteni, az pedig nekem sajnos nem éri meg. Táp problémáim nem nekem vannak, olvasd el mégegyszer.

Őszintén? Ilyenkor kell keresni egy ismerős ügyvédet, rajta keresztül beperelni a M****-t és minden elképzelhető valós (és vélt) indokkal növelni a perértéket. Az alap perköltség nem olyan magas, viszont esélyes, hogy inkább belemennek a peren kívüli egyezségbe, mint hogy mindent ők fizessenek a végén. Mert nyerni nem sok esélyük van.

#1160 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 05. 24. 20:34

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 19:33

Nem gondolja.

;)

Jól gondolod :D
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.