HWSW Informatikai Kerekasztal: ASUS P4C800 i875 chipset - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (52 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ASUS P4C800 i875 chipset Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 19. 15:27

idézet:
Ezt írta albamin:
Sziasztok!

Most újítottam P4P800-ról P4C800-ra (elszállt az előző alaplapom :mad: és kis ráfizetéssel ilyenre cseréltem)

a Q-fan-nal kapcsolatban lenne egy kérdésem.
Mindkét alaplapon ugyanaz a 3-as proci volt ill. van húzás nélkül, eredeti Intel hűtővel.
A P-s alaplapnál a Q-fan 11/16-ra volt állítva és nagyon szépen levitte a sebességet 2500 körülire (alig volt hallható) a hőfok tartása mellett (40 fok)
A C-s alaplapon ugyanezen beállítás esetén teljesen leállítja a ventillátort és csak akkor kezdi őrült módon forgatni ha a hőfok elérte az 55 fokot, majd miután 40 fok alá csökkentette ismét teljesen leáll. Ez normális?????
Ha igen akkor nem az igazi, mert szívesebben elviselek egy folyamatos kis zajt, mint pár percenként egy őrült sivítást a gépből.

12/16 és a többi kapcsoló esetén 4300-as fordulaton forog a ventllátor minimális fordulatszám hullámzással.
[/quote]

En egyszer probaltam ki a Q-Fan-t de nekem se tetszett, hogy TELJESEN leallitja a ventit. Azota megvan a zalman7000, es allandoan 1450 rpm, es nem kell vele foglalkozni.

#242 Felhasználó inaktív   oporto 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 19. 19:26

idézet:
Ezt írta UnConnecteD:

En egyszer probaltam ki a Q-Fan-t de nekem se tetszett, hogy TELJESEN leallitja a ventit. Azota megvan a zalman7000, es allandoan 1450 rpm, es nem kell vele foglalkozni.
[/quote]

Mivel nekem is eredeti Intel hűtőm van és még nem sikerült folyamatosan 4000 alá vinnem a fordulatszámot (Q-fan 12/16-os beállítással)igencsak érdekelne hogy működik ez a zalman7000? Ez az 1450-es fordulat az alap, vagy ez változhat a proci terhelésétől függöen?

#243 Felhasználó inaktív   Max Payne 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 19. 20:10

idézet:
Ezt írta oporto:

Mivel nekem is eredeti Intel hűtőm van és még nem sikerült folyamatosan 4000 alá vinnem a fordulatszámot (Q-fan 12/16-os beállítással)igencsak érdekelne hogy működik ez a zalman7000? Ez az 1450-es fordulat az alap, vagy ez változhat a proci terhelésétől függöen?
[/quote]

Manuálisan állíthatod a fordulatszámot 1350 és 2400 RPM között.
Hogyan kérdezzünk okosan...

They come, they fight, they destroy, they corrupt. It always ends the same.

#244 Felhasználó inaktív   oporto 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 19. 21:01

idézet:
Ezt írta Max Payne­:

Manuálisan állíthatod a fordulatszámot 1350 és 2400 RPM között.
[/quote]

Ezt a manuális állítást, hogy érted? A hűtőn lévő potival, vagy esetleg valamilyen progi segítségével?

Ez a Q-fan jobb megoldásnak tűnik ha úgy működne ahogy Albamin írta a P4P8000-as alaplapon. Nem értem hogy a 875-ös alaplapoknál miért kell leállítani teljesen a hűtőt. :(

#245 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 21. 01:38

idézet:
Ezt írta oporto:

Ezt a manuális állítást, hogy érted? A hűtőn lévő potival, vagy esetleg valamilyen progi segítségével?

Ez a Q-fan jobb megoldásnak tűnik ha úgy működne ahogy Albamin írta a P4P8000-as alaplapon. Nem értem hogy a 875-ös alaplapoknál miért kell leállítani teljesen a hűtőt. :(
[/quote]

mert minek mennyem ha nem kell? (kevesebb zaj kevesebb áram, por ...) Különben nem rossz dolog de ha pl 3-4 órát ott csücsülsz a gép mellett a csöndbe úgy hogy nem megy a fan és hirtelen bekapcsol 3-4e fordulattal akkor az biza nagyon idegesítő tud lenni. Egy darabig használtam de aztán lemondtam róla mert zavaró volt a csend után a venti könnyebb megszokni ha folyamatosan megy ~2500-on (most annyin megy a gyári intelem és nem olyan hangos így)
World Of Warcraft / Arathor / Rise Legacy

#246 Felhasználó inaktív   Hazo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 21. 12:03

Sziasztok! Kérdeztem már régebben is, de nem nagyon válaszoltatok rá : a következő kérdésem lenne: van két darab samsung 120 gigás vinyóm (paralel ata). p4c800 delux-ot használok. Az intel vagy a promise vezérlőre dugjam őket? mert ha jól tudom, a promise tudja az ata133-at, az intel viszont gyors vezérlő szokott lenni. Egyébként a promise tud raid-et 2 paralel ata között?

A másik kérdésem: érdemes lenne vennem 2 pata-sata átalakítót és azzal küldeni a vinyókat szerintetek?
választ előre is köszi
P4C800 Deluxe * P4 2.4GHz@3GHz Northwood* Zalman CNPS7000A-ALCU * 2 x 512MB Kingmax Hardcore DDR500 * 2x120GB Samsung HDD * Excalibur HIS Radeon 9800 Pro 128 MB * Zalman ZM80C-HP + OP-1* Pioneer 107d * Teac w58e * Chieftec HPC-360 + Zalman ZM-F2

#247 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 21. 14:07

idézet:
Ezt írta Hazo:
Sziasztok! Kérdeztem már régebben is, de nem nagyon válaszoltatok rá : a következő kérdésem lenne: van két darab samsung 120 gigás vinyóm (paralel ata). p4c800 delux-ot használok. Az intel vagy a promise vezérlőre dugjam őket? mert ha jól tudom, a promise tudja az ata133-at, az intel viszont gyors vezérlő szokott lenni. Egyébként a promise tud raid-et 2 paralel ata között?

A másik kérdésem: érdemes lenne vennem 2 pata-sata átalakítót és azzal küldeni a vinyókat szerintetek?
választ előre is köszi
[/quote]

1.Promise-ra dugd őket, nekem is azon voltak anno, működött frankón! Intelre nem is tudnád raidelni őket mivel azt írtad sima p4c800 deluxed van s nem az e-s.

2.Az ilyen átalakítős öszvér megoldást felejtsd el!

#248 Felhasználó inaktív   Hazo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 21. 14:39

Ha most egyszerűen átdugom az intelről a promisra akkor semmi gond nem lesz, megy majd a rendszerem is egyből meg minden?

A promise tud raidelni két pata között???
P4C800 Deluxe * P4 2.4GHz@3GHz Northwood* Zalman CNPS7000A-ALCU * 2 x 512MB Kingmax Hardcore DDR500 * 2x120GB Samsung HDD * Excalibur HIS Radeon 9800 Pro 128 MB * Zalman ZM80C-HP + OP-1* Pioneer 107d * Teac w58e * Chieftec HPC-360 + Zalman ZM-F2

#249 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 21. 16:34

idézet:
Ezt írta Hazo:
Ha most egyszerűen átdugom az intelről a promisra akkor semmi gond nem lesz, megy majd a rendszerem is egyből meg minden?

A promise tud raidelni két pata között???
[/quote]

Meg kell csinálni a raid tömböt előbb, ergo mentsd le a dolgaid és két szűz winyóval építsd fel a tömböt majd újra telepítés stb...
Promise tud raidelni a két pata között, mondom használtam így, sőt két sata között is tud raidelni, most így használom ;)

#250 Felhasználó inaktív   Hazo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 22. 00:34

köszi a választ.

egyébként külön, egymástól függetlenül gondoltam a két kérdést. nem a működő rendszerből szeretnék tömböt.

#251 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 26. 11:33

idézet:
Ezt írta Hazo:
[/quote]

aha!

#252 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 26. 11:36

idézet:
Ezt írta Lufinyul:

Promise tud raidelni a két pata között, mondom használtam így, sőt két sata között is tud raidelni, most így használom ;)
[/quote]

és melyik a jobb vagy édes mindegy?

#253 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 26. 11:38

idézet:
Ezt írta Kecsöpp:

és melyik a jobb vagy édes mindegy?
[/quote]

Sztem a Sata-s winyókkal kicsit gyorsabb, de alig észrevehető!

#254 Felhasználó inaktív   gmomo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 26. 14:30

Sziasztok!
Most keszulok ilyen lapot venni,es azt szeretnem kerdezni,hogy 2 db 256-os 400mhz-es A-DATA samsung ram-ok jok hozza?
A Mistral-ban lattam.Azert gondoltam erre,mert ez kaphato sulinetben is. :D Szoval jok lennenek hozza?Van valaki,akinek esetleg ilyen ram-jai vannak?

#255 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 26. 17:54

idézet:
Ezt írta gmomo:
Sziasztok!
Most keszulok ilyen lapot venni,es azt szeretnem kerdezni,hogy 2 db 256-os 400mhz-es A-DATA samsung ram-ok jok hozza?
A Mistral-ban lattam.Azert gondoltam erre,mert ez kaphato sulinetben is. :D Szoval jok lennenek hozza?Van valaki,akinek esetleg ilyen ram-jai vannak?
[/quote]

mondjuk ez az A-DATA nekem nem mond semmit de ez nem is jelent semmit. Amíg ezek a ramok megfelelnek a DDR I speckóknak (és a 400Mhz-ból arra következtetek hogy igen) addig bele fog menni rendesen nyugodt lehetsz.

#256 Felhasználó inaktív   gmomo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 26. 19:01

Ahh!Koszi,megnyugtattal!Igy legalabb tudok egy kis penzt sporolni... :D

#257 Felhasználó inaktív   Brian63 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 26. 21:35

Mostanában a P4c800deluxe-om fél év tökéletesség után sz@rakodik. Bekapcsoláskor az alábbiak váltakoznak:

1. XP home felirat után fekete képernyő egér mozog semmi több
2. ugyanez a kék üdvözlégy képernyőnél
3. XP asztal is betöltődik de egér és biil. is fagyott
4. Kékhalál, és figyelmeztet egy esetleges sz@r új driverre (ami persze nincs)
5. BIOS után reseteli magát és újra indul a gép

ha viszont belépek a bios-ba vagy egyszerűen nyomok egy break-et és várok 5-10 percet (mostanában egyre többet kell) utána bootolva tökéletes a gép. Megy egész nap. Video digitalizálok, izzasztom mindennel. Tökéletes.

Valaminek valszeg be kell melegednie.... De hogyan tudnám behatárolni???? Szétszedés macerás a vízhűtésem miatt.

Van ötlete valakinek???

RAM, HDD, CDrom, BIOS, Rádiós bill. + egér csere volt...

[ 2004. január 26.: Brian 63' szerkesztette a hozzászólást ]

#258 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 26. 22:01

idézet:
Ezt írta Brian 63':
Mostanában a P4c800deluxe-om fél év tökéletesség után sz@rakodik. Bekapcsoláskor az alábbiak váltakoznak:

1. XP home felirat után fekete képernyő egér mozog semmi több
2. ugyanez a kék üdvözlégy képernyőnél
3. XP asztal is betöltődik de egér és biil. is fagyott
4. Kékhalál, és figyelmeztet egy esetleges sz@r új driverre (ami persze nincs)
5. BIOS után reseteli magát és újra indul a gép

ha viszont belépek a bios-ba vagy egyszerűen nyomok egy break-et és várok 5-10 percet (mostanában egyre többet kell) utána bootolva tökéletes a gép. Megy egész nap. Video digitalizálok, izzasztom mindennel. Tökéletes.

Valaminek valszeg be kell melegednie.... De hogyan tudnám behatárolni???? Szétszedés macerás a vízhűtésem miatt.

Van ötlete valakinek???

RAM, HDD, CDrom, BIOS, Rádiós bill. + egér csere volt...

[ 2004. január 26.: Brian 63' szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Huhh ez nehéz dió! Sztem szét kéne kapd és a lapot más környezetben kipróbálni, ebből sokmindent le tudnál szűrni!

#259 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 27. 00:51

azért van víz mert szereted a csöndet vagy mert meg van húzva mint a nyavaja? (vagy csak megmaradt régi konfigból és nem akartál lemondani róla) Mert 5-10 perc az rengeteg idő a "bemelegedésre" és én úgy saccolom hogy 5-10 perc az az idő amíg a vízhűtésbe lévő víz egyenletes hőfokot ér el. Mást nem tudok elképzelni aminek ennyi idő kellene mert ennyi idő alatt a pbc is elolvad :) ha rosszúl van hűtve.

#260 Felhasználó inaktív   CsaBx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 27. 07:24

Azért egy clear cmos-t (jumperrel) megpróbálnék mielőtt messzemenő következtetéseket vonnék le. Ezután valszeg másik táppal is megnézném, majd ezután kezdenék csak el aggódni. Ja persze cmos clear után ne tuningolj, előbb lássuk mit csinál alapból. (ha nem tuningolsz akkor bocs).
-=[ ASUS A8V Deluxe - 1024MB A-Data DDR500 - A64 3200+ S939 - Asus R9800XT 256MB ]=-
               -=[ Zalman CNPS7000A-Cu cooler, Thermaltake Xaser III V2000+]=-
                         -=[ LG DVDRAM GSA-4040B,SB Audigy2+Inspire 5300 ]=-
                            -=[ Member of Seti@Home HWSW.Forum Team ]=-

Téma megosztása:

• (52 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15