HWSW Informatikai Kerekasztal: ASUS P4C800 i875 chipset - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (52 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ASUS P4C800 i875 chipset Értékeld a témát: -----

#281 Felhasználó inaktív   FCs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 08. 12:32

nem érdemes 1.65 fölé menni, a gyakorlat azt mutatja, hogy hagyományos hűtés esetén inkább hátrányosan hat a tuningra, és a proci gyors elhalásának is nő a valószínűsége..

#282 Felhasználó inaktív   Hazo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 16. 12:18

Sziasztok!

Két kérdésem is lenne:

1., P4c800 delux alaplap mellett milyen feszre kell emelnem a 2.4-es P4-es procit (800 MHz), hogy menjen 3.6-on. Úgy hallottam stabilan lehet küldeni, csak kis feszt kell emelni.

2., Valaki kipróbálta már az új bios-t? vélemények?

választ előre is köszönöm
P4C800 Deluxe * P4 2.4GHz@3GHz Northwood* Zalman CNPS7000A-ALCU * 2 x 512MB Kingmax Hardcore DDR500 * 2x120GB Samsung HDD * Excalibur HIS Radeon 9800 Pro 128 MB * Zalman ZM80C-HP + OP-1* Pioneer 107d * Teac w58e * Chieftec HPC-360 + Zalman ZM-F2

#283 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 16. 17:08

idézet:
Ezt írta Hazo:
Sziasztok!

Két kérdésem is lenne:

1., P4c800 delux alaplap mellett milyen feszre kell emelnem a 2.4-es P4-es procit (800 MHz), hogy menjen 3.6-on. Úgy hallottam stabilan lehet küldeni, csak kis feszt kell emelni.

[/quote]

HUHH...

1. Valamit felreerthettel szerintem. A 2.4C alapbol 12x200-on megy. Mivel szorzot nem tudsz allitani, 3600 Mhz-hez 12x300 kellene, azt meg nem fogja birni. Ha veletlenul megis birna, igencsak jo RAM kellene hozza, meg aztan odakeszithetned a nitros vodrot is a gep melle :) De egyebkent kb. 1.85 - 1.9 V kell hozza, es valami ISZONYAT BRUTAL hutes. Levegovel, de talan meg vizzel SE fogj hozza, kompresszor minimum.

2. Melyik szamit neked ujnak, hanyas verzio?

#284 Felhasználó inaktív   Reel 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 16. 17:14

Sziasztok!
Szívok a C800 Delux Promise raidjével.
Rajta egy SATA és egy ATA. W2k-sp3.
Az olvasási sebességek 50 körül, de az irási csak 15 MB/sec.
Már több mindent próbáltam, a Biosok 2k3 szeptember körüliek. A felső két PCI-ben van egy nagy két slotos kártya.(Korábban a 2. 3. slotban is kipróbáltam, máshová már nem tudom rakni, mert akkor letakarja a Sata csatikat.)
Rámérnétek a Promise winyójának a sebességére egy Nortonnal, vagy egy Aidával? Mennyit tud nektek?

[ 2004. február 16.: Reel szerkesztette a hozzászólást ]

#285 Felhasználó inaktív   Hazo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 16. 22:28

idézet:
Ezt írta UnConnecteD:

HUHH...

1. Valamit felreerthettel szerintem. A 2.4C alapbol 12x200-on megy. Mivel szorzot nem tudsz allitani, 3600 Mhz-hez 12x300 kellene, azt meg nem fogja birni. Ha veletlenul megis birna, igencsak jo RAM kellene hozza, meg aztan odakeszithetned a nitros vodrot is a gep melle :) De egyebkent kb. 1.85 - 1.9 V kell hozza, es valami ISZONYAT BRUTAL hutes. Levegovel, de talan meg vizzel SE fogj hozza, kompresszor minimum.

2. Melyik szamit neked ujnak, hanyas verzio?
[/quote]

1., Memória abszolút nem kell hozzá különleges, mert ha 3:2-höz állítom az FSB-memo arányt, akkor egy kicsit se húzom a 400MHz-es memót. Nem?
egyébként úgy hallottam, hogy ezzel a lappal, ezzel a procoival + intel hűtővel megoldható...állítólag 0,1 V-ot kell emelni. Ez érdekelne részletesebben. Nem hallottatok ilyesmit?

2., p4c81015-re gondoltam
P4C800 Deluxe * P4 2.4GHz@3GHz Northwood* Zalman CNPS7000A-ALCU * 2 x 512MB Kingmax Hardcore DDR500 * 2x120GB Samsung HDD * Excalibur HIS Radeon 9800 Pro 128 MB * Zalman ZM80C-HP + OP-1* Pioneer 107d * Teac w58e * Chieftec HPC-360 + Zalman ZM-F2

#286 Felhasználó inaktív   OctaLAN 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 16. 23:54

idézet:
Ezt írta Hazo:
Sziasztok!

Két kérdésem is lenne:

[/quote]

Hogy mennyin fog menni a nagyban a procitól függ. Az enyém 3500-ig bírja, viszont az egyik barátomé csak 3000-ig. Ez nagyban szerencse kérdése. Kalandra fel, de csak óatosan!
"Kell néha pár bolyhos emlék, szótöredék, villanó mondat-foszlány, hogy megtaláld elhagyott gyermekarcod, s magadból valamit újra visszahozzál."

#287 Felhasználó inaktív   Hazo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 17. 09:26

aha, és Neked milyen feszen bírja a 3500-at?

#288 Felhasználó inaktív   Gollam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 17. 09:44

Meg tudná valaki mondani, hogy hozzá lehet-e rendelni fixen pci-slot-->IRQ-t? Nem igazán találom az üdvözítő megoldást. Van egy digitalizáló kártya, mely elvileg működik xp alatt is. Gyakorlatilag nem. Az APIC miatt megkapja a 26. irq-t. Valószínüsítem, hogy ez nem tetszik neki, win98 alatt megy. A kártya egy Dazzle DVD.master (DVCII).
Esetleg valami egyébb ötlet?

ja! a lap: P4C800 DeLuxe

[ 2004. február 17.: Gollam szerkesztette a hozzászólást ]

#289 Felhasználó inaktív   OctaLAN 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 17. 10:11

idézet:
Ezt írta Hazo:
aha, és Neked milyen feszen bírja a 3500-at?[/quote]

Minmális emeléssel 1.55V-on tud ennyit.
"Kell néha pár bolyhos emlék, szótöredék, villanó mondat-foszlány, hogy megtaláld elhagyott gyermekarcod, s magadból valamit újra visszahozzál."

#290 Felhasználó inaktív   Reel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 17. 10:30

[QUOTE]Ezt írta Gollam:
A kártya egy Dazzle DVD.master (DVCII).
Esetleg valami egyébb ötlet?

Szia Gollam!
Van egy ilyen kártyám, Win2k alatt használtam régebben. A digizés inditásakor a Movistar valami(a kártya nem áll készen?) üzenetet irt. Ha egyszer elindul a digizés utánna már stabilan működött. Úgy tudom, ezt XP alatt is csinálja,
ez "ismert probléma". Nem ez a gondod?
Én ezért száműztem, untam, hogy sokszor a harmadik újraindítás után sem látta a kártyát, az ügyfél meg közben ott toporgott. Nem tett jót az image-mnek.
Win 98-cal még nekem is jól működött.
- Azt a 26-os IRQ-t ne vedd túl komolyan! Nekem van olyan IRQ is, amin 6 device szerepel, és mind működik. Rakd át a kártyát egy másik PCI slotba. Ha csak ütközött valamivel, ott remélhetőleg működni fog.

#291 Felhasználó inaktív   Gollam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 17. 11:03

Reel!
Köszönöm a bíztató szavakat, de a slot cserén már túl vagyok. Nekem egyszer sem indult el a MovieStar XP alatt. Előtte próbaképp felraktam egy 2000-t, azon sem. "A program szabálytalan műveletet hajtott végre". Igazából én nem is nagyon ragaszkodnék a moviestar-hoz, ha a kártya menne. Az eszközkezelőben rendben látszik minden. Próbáltam VirtualDub-bal is, ott megtalálja a kártyát, de ahogy elkezdene digizni, azt modja, hogy más aplikáció használja, így nem enged csinálni semmit. Mindenesetre örülök, hogy nálad ment, ez azt jelenti, hogy érdemes még futnom vele pár kört. Köszönöm mégegyszer.

#292 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 17. 19:13

idézet:
Ezt írta Hazo:
Sziasztok!

Két kérdésem is lenne:

[/quote]

Ez egy 50%-os húzás akárhogy számolom. Nem fog sikerülni szvsz. Stabil is legyen? Áh. 3-3,2 körül ha tudod küldeni akkor már jól jártál. Az eredeti 1,5-ről 1,8-ra történő volt átállítás meg nem is olyan kicsi.
World Of Warcraft / Arathor / Rise Legacy

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2004. 02. 17. 20:10

Nekem is 1.525 helyett 1.6V a vcore minden alapon optimized defaults-on, de tökmindegy 1.6V bőven tűréshatáron belül van, más bajom nincs a lappal, nem serceg 3300-on teljesen stabil, megéri az árát!

Azért aki nagyon vágja angolt az írhatna nekik, hogy default fesz az nem 1.6V!

#294 Felhasználó inaktív   ZsilBi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 17. 21:58

idézet:
Ezt írta diegho:
Nekem is 1.525 helyett 1.6V a vcore minden alapon optimized defaults-on, de tökmindegy 1.6V bőven tűréshatáron belül van, más bajom nincs a lappal, nem serceg 3300-on teljesen stabil, megéri az árát!

Azért aki nagyon vágja angolt az írhatna nekik, hogy default fesz az nem 1.6V!
[/quote]

Hmm, nekem is ez a problemam, csak nekem fagy is rendesen a gép.. Most veszek Tt 480W os tápot majd meglatom...

#295 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 26. 04:16

kinek van fent a 15-ös bios?
van valami értelme besütni mert ez elég gyér infó és nem is túl érdekes.

idézet:
Do not use old version Afudos.exe to flash BIOS.Must use new Afudos.exe which is included in zip file to flash BIOS.
Using ASUSLiveUpdate to flash BIOS,you need to upgrade ASUSLiveupdate to v 5.22.02 or later before flash BIOS.
Support new CPUs. Please refer to our website at: [url="http://"http://www.asus.com.tw/support/cpusupport/cpusupport.aspx"]http://www.asus.com....cpusupport.aspx[/url]
Fix boot devices fail to be disabled when more than one boot device in the same group.
[/quote]

esetleg van benne valami újítás?

#296 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 17:26

idézet:
Ezt írta Kecsöpp:
kinek van fent a 15-ös bios?
van valami értelme besütni mert ez elég gyér infó és nem is túl érdekes.

esetleg van benne valami újítás?
[/quote]

úgylátom nincs :)

#297 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 17:31

idézet:
Ezt írta Kecsöpp:

úgylátom nincs :)
[/quote]

Ha már a bios frissitésnél vagyunk, akkor segitsetek lécci. Nekem P4C800E-Deluxe alaplapom van. letöltöttem hozzá a saját biosát az asus honlapjáról, és nem tudtam frissiteni, mert kiirta hogy nekem nem E-s az alaplapom. Ilyenkor mi van??? :confused:

#298 Felhasználó inaktív   balage79 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 03. 02. 00:39

Hi.

Kellene egy kis segítség, mostanra már elég tanácstalan vagyok. :(

Október óta van egy P4-C800 deluxom, utobbi hetekben fagyogatott elég rendesen.
Elkezdtem tezstelni hogy mi is lehet a baj.Windows install, régi driver,másik videokarival, memoriával, ua fagyás van.
Futtattam memtest86-ot és már a teszt elején kifagyott, amikor 1 rammal próbáltam tesztelni, az jött ki hogy ha usb-s egeret dugok rá akkor kifagy, ha nem (vagy ps/2 átalakítóval)akkor megy, na akkor gondoltam meg van a hiba, vissza alaplapot gariba, meg is volt égve az egyik alkatrész, méghozzá a B memoria foglalattól balra (IDE felől nézve) a 2. tranzisztor (nem az ami közvetlenül a memoria mellett van).
Új alaplapot hozom haza, ez már rev 2.0, rakom be, tesztelem kicsit, memtest ok úgy hogy rajta az USB-s egér, na akkor szuper minden, játszok kicsit vele ^.^
Erre megint ugyanaz a fagyás ami eddig volt, indítom memoria teszt programot az is kifagy, PS/2-re átdugom az egeret megy tovább.

2 érdekes jelenséget még hozzáfűznék:
1.: Északi híd rohadt meleg.(nem is annyira érdekes)
2.: Egér hátulján van egy kék led ami villogni kezd a memteszt fagyása elött egy kicsivel, utána fagy a gép (PS/2-n nem villog), egyébként folyamatosan világítana.

Mi a fenét tudnék vele csinálni? hát megüt a guta.
Most már fogalmam sincsen hogy mi lehet a gond. :(

Gondolok még egérre, talán az szar?
Raktam a gépbe egy mediaboxot lehet hogy az?
Áhh elegem van veszek egy tetrist, de ha az is beszarik akkor sakkozom (de szerintem nálam az is elromlana :( )

Ja igen a configom:

Ház Codegen 9011-C10 350watt
Intel P4 2,4 GHz (512kb) 800 FSB
Alaplap P4C800-deluxe (érdekes)
2x 256Mb DDR400 Hynix
Ati radeon 9600 Pro 128Mb (connect 3D)
Intel Pro 100+ hálokari
Monitor Likom L5032LD
Maxtor 2B020H1 20 GB, 5400 RPM,
SAMSUNG SV3002H 30 GB, 5400 RPM (mobil rackben figyel)
PIONEER DVD-ROM DVD-113R
PLEXTOR CD-R PX-W1210A
Multimediabox ME-103 (Azona termék)
Logitech MouseMan wheel optikai egér.

#299 Felhasználó inaktív   JacKasske 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 08:25

1.4-nel van mar ujabb bios?

#300 Felhasználó inaktív   FCs 

• Senior tag