HWSW Informatikai Kerekasztal: ASUS P4C800 i875 chipset - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (52 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ASUS P4C800 i875 chipset Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   Max Payne 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 13. 20:16

idézet:
Ezt írta Kecsöpp:

Nekem is pattog de csak bios szinten (a beépített kisasszony). Zene, játék,...közbe jó. Ez a driver van fent és tök jó vele:
[/quote]

Az Asus oldaláról töltötted? Most nem lehet elérni a supportot. :confused: Tudnál linket adni?
Hogyan kérdezzünk okosan...

They come, they fight, they destroy, they corrupt. It always ends the same.

#322 Felhasználó inaktív   Lazy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 14. 00:22

Segítséget szeretnék kérni. Most lett kicserélve az alaplap az egyik gépünkben. Korábban egy ABIT BE7-R volt benne. 4 HDD-vel, 1 CD-RW, 1 DVD-RW és még 1 rack backup HDD-knek. A gépet videóvágásra használjuk.

Most van benne egy P4C800-E Deluxe. A PriIDE és Sec IDE rendben működik. A PriRaid-re (IDE) szeretnék rátenni még két HDD-t. Nem akarom RAID-be kötni. Megoldható? A szűz installt követően sem látja az alaplap a Promise kontrollert. Van valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a gond?

Előre is köszi,
Lazy
CrossNet
www.crossnet.hu

#323 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 14. 02:06

Nem teljesen idevágó a téma, de a többi topikot nem olvassa senki, újat pedig nem szabad nyitni..

ASUS P4P800-Deluxe alaplapom van, egy ismerősömnek ASUS P4C800, a gépeket én szereltem össze. Mindkét alaplapnál ugyanúgy a secondary IDE körön van a CD író (MASTER) és a DVD olvasó (SLAVE), azonos UDMA-2 módokban. A *C800-as gép optikai meghajtói előzőleg egy ABIT, Intel 845PE chipset-es alaplapon voltak, ahol hibátlanul működtek egy időben (azaz, nem voltak kihatással egymásra párhuzamos műveleteknél). A probléma, hogy a fent említett alaplapokkal ezek a meghajtók nem szeretik egymást egy IDE körön, például CD másolásnál úgy tűnik nem képes egyidőben olvasni és írni, azaz csak egy meghajtót használ (az IDE visszajelző ledek, szakaszosan, felváltva villognak), emiatt nem egyszer volt buffer underrun (Plextor íróval). Ha párhuzamosan elindítok két Nero CD/DVD speed-et, lecsökken az olvasási sebesség az egyes meghajtókon, vagyis darabossá válik, ami a visszajelző ledek villogásából látszik. Más gyártók, például ABIT Intel 865/875 chipset-es alaplapjainál szintén fennálló bajról van szó, vagy ez ASUS specialitás? Tehát a chipset vagy az ASUS a gond?

Tápok megfelelő teljesítményűek/minőségűek. Kábelezés biztosan jó, 40 eres (ATA-33) kábelek felhasználásával. BIOS-ban kétféle lehetőség van, Compatible/Enhanced mode, amelynek változtatása hatástalan.

#324 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 14. 02:47

idézet:
Ezt írta Max Payne­:
Nekem is gondjaim vannak a P4C800-al. Az integrált hangkártya pattogó, illetve recsegő-ropogó hangot szokott kiadni néha. Mp3 lejátszás és játék közben is. Ez leginkább az NFS UG alatt hallható. Ezt a pattogást ahhoz tudnám hasonlítani, mint ami pl. egy bakelit lemez lejátszásánál jelentkezik. :confused: Teljesen véletlenszerű. Nagyon nem vészes, zenelejátszásnál apró kis pattanásokat lehet hallni. Egyébként ez engem nagyon idegesít. Először az erősítőre és a hangfalakra gondoltam. Kipróbáltam más hagszóróval, azzal is ugyanaz volt a helyzet. Aztán betettem a gépbe a régi SB 64V-t és megszűnt a jelenség.

Kipróbáltam tuning nélkül is, de a soundmax-al úgy is pattogott. A gép 70%-os tuning mellett is teljesen stabil.

Van valakinek valmi ötlete? Meghalt az integrált hangkártya vagy mi? Én már teljesen tanácstalan vagyok. :(
[/quote]

Ez nálam is kezdetek óta megvan, de nálam akkor is pattog kb 5 perces időközönként, amikor a gép nem megy, csak a hangfal van bekapcsolva(mert sosem nyomom ki a hangfalat). De erre azt a választ kaptam az egyik haveromtól, hogy a szobában lévő hűtő amikor ki és bekapcsol, akkor van egy ilyen pattogás. Sajnos még máshol nem tudtam kipróbálni, a hűtő meg olyan halk, hogy nem lehet hallani amikor bekapcsol. De szerintem tényleg amitt van. Nem tudom hogy neked van-e esetleg ilyen a környékeden...

#325 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 14. 02:54

Végigolcastam az egész topicot, de egy két kérdésre nem kaptam választ...
Az egyik a sercegés. Nekem is serceg, de ezt akkor vettem nagyon észre, amikor a memóriatesztet elindítottam. Most 500on ketyegnek a 400as memóriák, de eddig atombiztosan. (kopp-kopp) De a számítógépben csovizó pár voltok adhatnak ki hangot? :confused:
A másik! P4C800as tulajdonosok, légyszi irjatok erre a kérdésre minél többem választ! Mi van a dobozotokon? Konkrétabban: Én egy P4C800-E Deluxe alaplapot vettem, és a számlán is így van feltüntetve. De a dobozára ez van írva, hogy: P4C800 Deluxe-Eay. Eleinte azt hittem, hogy az Eay az az E betű. De már szép lassan kiderült hogy az E-s az abban különbözik az E nélkülitől, hogy inteles gigabit lan van rajta. És ma vettem észre hogy a chipseten nekem is 3Com-os. És láttam, hogy valakinek P4C800-E Deluxe Eay-e van. Nos? Légyszi irjatok sokan, mert lehet hogy átvágtak az üzletben, és nem véletlen akartam E-s alaplapot venni...

[ 2004. március 14.: bajsz szerkesztette a hozzászólást ]

#326 Felhasználó inaktív   FCs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 14. 04:41

egyértelmű a dolog; ha 3com lan van rajta, akkor nem e

#327 Felhasználó inaktív   FCs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 14. 04:45

idézet:
Ezt írta Lazy:
Segítséget szeretnék kérni. Most lett kicserélve az alaplap az egyik gépünkben. Korábban egy ABIT BE7-R volt benne. 4 HDD-vel, 1 CD-RW, 1 DVD-RW és még 1 rack backup HDD-knek. A gépet videóvágásra használjuk.

Most van benne egy P4C800-E Deluxe. A PriIDE és Sec IDE rendben működik. A PriRaid-re (IDE) szeretnék rátenni még két HDD-t. Nem akarom RAID-be kötni. Megoldható? A szűz installt követően sem látja az alaplap a Promise kontrollert. Van valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a gond?

Előre is köszi,
Lazy
[/quote]

bios-ban átállítod az alap raid-et ide-re, utána a cd-ről felrakod a promise ide driver-t /külön van a raid a lemezen/

#328 Felhasználó inaktív   Lazy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 14. 09:19

idézet:
Ezt írta FCs:

bios-ban átállítod az alap raid-et ide-re, utána a cd-ről felrakod a promise ide driver-t /külön van a raid a lemezen/
[/quote]

AZ átállítást megcsináltam. A driverek közül a Promise RAID driver-t kell feltenni?

Két driver van: az egyik az ATA (ez gondolom S-ATA) a másik a RAID. A RAID drivert tudom feltenni, de nem látszik az eszköz az eszközkezelőben. Tehát manuálisan Hardver telepítés. Kiválasztok egy RAID eszközt és fellököm a drivert. Ezután azt mondja, hogy az driver települt de az eszköz nem indítható el (hibakód: 10)

Nem értem...
CrossNet
www.crossnet.hu

#329 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 14. 11:51

idézet:
Ezt írta Max Payne­:

Az Asus oldaláról töltötted? Most nem lehet elérni a supportot. :confused: Tudnál linket adni?
[/quote]

sajna nem :( fel akartam tölteni neked mert nekem valahol megvan de nem találom a cd-t :( Ha megtalálom privezek hogy fent van de lehet hogy hamarabb beindul az asus support mint hogy megkerül az a vacak.
World Of Warcraft / Arathor / Rise Legacy

#330 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 14. 12:03

Idézet

Ezt írta bajsz:
Végigolcastam az egész topicot, de egy két kérdésre nem kaptam választ...
Az egyik a sercegés. Nekem is serceg, de ezt akkor vettem nagyon észre, amikor a memóriatesztet elindítottam. Most 500on ketyegnek a 400as memóriák, de eddig atombiztosan. (kopp-kopp) De a számítógépben csovizó pár voltok adhatnak ki hangot?          :confused:
A másik! P4C800as tulajdonosok, légyszi irjatok erre a kérdésre minél többem választ! Mi van a dobozotokon? Konkrétabban: Én egy P4C800-E Deluxe alaplapot vettem, és a számlán is így van feltüntetve. De a dobozára ez van írva, hogy: P4C800 Deluxe-Eay. Eleinte azt hittem, hogy az Eay az az E betű. De már szép lassan kiderült hogy az E-s az abban különbözik az E nélkülitől, hogy inteles gigabit lan van rajta. És ma vettem észre hogy a chipseten nekem is 3Com-os. És láttam, hogy valakinek P4C800-E Deluxe Eay-e van. Nos? Légyszi irjatok sokan, mert lehet hogy átvágtak az üzletben, és nem véletlen akartam E-s alaplapot venni...

[ 2004. március 14.: bajsz szerkesztette a hozzászólást ]

Kép      Ez volna az "E" doboza
  Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]     
Ez meg maga az alaplap ahol tisztán látható hogy a 2. és 3. PCI slot között ott van hogy P4C800-E
Mivel nekem nem "E"-s a lapom (sajna még anno nem létezett amikor vettem) ezért az AGP slotnál csücsülő téglalap alaku csip a 3com márkajelzéssel van ellátva és jóval nagyobb a mérete is mint a képen lévő Intel csipppp (- csirippp).

u.i.: ami még szembetűnő hogy a "nem E"-n a csatlakozó lábak nincsenek színkodolva míg az "E"-n igen. (power, hdd led, reset gomb, speaker,....) (bal alsó sarok a képen)

u.u.i.: már rájöttem hogy mi az a Eay nálad (nálam ugyanis uay van) Ha ott a fehér kis matricán továbbolvasod a dolgot akkor rá van írva valahol hogy 3com akkor tuti lehetsz benne hogy átb@szt@k kő keményen! (de mondjuk hogy lehet megvenni 1 alaplatpot 40-50e-ért ha nem is ismeri az ember - ez szvsz 10-15e ft-ig ok de felette.... :confused: )

[ 2004. március 14.: Kecsöpp szerkesztette a hozzászólást ]

Szerkesztette: Kecsöpp 2004. 04. 03. 06:29 -kor

#331 Felhasználó inaktív   FCs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 14. 14:05

idézet:
Ezt írta Lazy:

AZ átállítást megcsináltam. A driverek közül a Promise RAID driver-t kell feltenni?

Két driver van: az egyik az ATA (ez gondolom S-ATA) a másik a RAID. A RAID drivert tudom feltenni, de nem látszik az eszköz az eszközkezelőben. Tehát manuálisan Hardver telepítés. Kiválasztok egy RAID eszközt és fellököm a drivert. Ezután azt mondja, hogy az driver települt de az eszköz nem indítható el (hibakód: 10)

Nem értem...
[/quote]

nem azt csináltad amit mondtam.. :) az ata driver-t rakjad fel, akkor működni fog

#332 Felhasználó inaktív   FCs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 14. 14:07

szeretnék megkövetni mindenkit, akinek kétkedtem a sercegéssel kapcsolatos beszámolójában, amióta 4ghz-n megy a procim nekem is serceg. egy fél nap kellett mire beugrott, hogy ez a hang az, amiről itt is szó volt, addig a hangforrást kerestem.. :) szóval tényleg idegesítő..

#333 Felhasználó inaktív   Lazy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 14. 14:56

idézet:
Ezt írta FCs:

nem azt csináltad amit mondtam.. :) az ata driver-t rakjad fel, akkor működni fog
[/quote]

FCs: Mindjárt megpróbálom... bár most elrohantam és vettem egy ATA Raid kártyát... Kérdés: mihez kell felrakni a drivert...? Milyen eszközt kell hozzáadni?

Köszi,
L
CrossNet
www.crossnet.hu

#334 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 14. 15:11

idézet:
Ezt írta Lazy:

bár most elrohantam és vettem egy ATA Raid kártyát...
[/quote]

Hjaaa akinek sok pénze van...

#335 Felhasználó inaktív   Lazy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 14. 15:19

idézet:
Ezt írta Kecsöpp:

Hjaaa akinek sok pénze van...
[/quote]
6240 Ft... nem nagy pénz :D ha sikerül megoldani a problémát, akkor meglátjuk mi lesz vele :D
CrossNet
www.crossnet.hu

#336 Felhasználó inaktív   FCs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 14. 15:36

idézet:
Ezt írta Lazy:

FCs: Mindjárt megpróbálom... bár most elrohantam és vettem egy ATA Raid kártyát... Kérdés: mihez kell felrakni a drivert...? Milyen eszközt kell hozzáadni?

Köszi,
L
[/quote]

az eszközkezelőben raid vezérlő, illesztő frissítése, cd-ről nem a raid, hanem az ata driver

#337 Felhasználó inaktív   Lazy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 14. 16:28

idézet:
Ezt írta FCs:

az eszközkezelőben raid vezérlő, illesztő frissítése, cd-ről nem a raid, hanem az ata driver
[/quote]

Hát nem megy :( Eszköz nem indítható el...
CrossNet
www.crossnet.hu

#338 Felhasználó inaktív   Lazy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 14. 16:54

Nos a Kouwell kártya behelyezését követően látom az összes eszközt... :D
CrossNet
www.crossnet.hu

#339 Felhasználó inaktív   FCs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 14. 16:55

a bios-ban biztos ide mód van beállítva? elötte leszedted a raid drivert?

[ 2004. március 14.: FCs szerkesztette a hozzászólást ]

#340 Felhasználó inaktív   Lazy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 14. 17:08

idézet:
Ezt írta FCs:
a bios-ban biztos ide mód van beállítva? elötte leszedted a raid drivert?

[ 2004. március 14.: FCs szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Igen megtettem.... :(

Lehet, hogy hibás a lap? Nincs kedvem kiszerelni...

Van az első bios oldalon: P-ATA, S-ATA, P-ATA + S-ATA

Vagy valami ilyesmi... Azt is próbáltam állítgatni...

[ 2004. március 14.: Lazy szerkesztette a hozzászólást ]
CrossNet
www.crossnet.hu

Téma megosztása:

• (52 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19