HWSW Informatikai Kerekasztal: ASUS P4C800 i875 chipset - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (52 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ASUS P4C800 i875 chipset Értékeld a témát: -----

#521 Felhasználó inaktív   Roachy 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 02. 16:16

Üdv mindenkinek!
Adott egy Asus P4C800-E Deluxe alaplap, ebben 2 vinyó a primary ide channel-en. Ebbe tettem bele egy adaptec 19160 scsi vezérlőt és 2 scsi hdd-t.
Az történt, hogy munka miatt be kellet tennem a gépbe a 2db scsi vinyót, az egyiken oprendszerrel.
Betettem a scsi vezérlőt, rákötöttem a vinyókat, elindítottam a gépet, és megdöbbenve látom, hogy a scsi-ról boot-ol a gép, nem az én primary master ide vinyómról. Tüzetesebben megnéztem mivan és a primary ide csatornát egyáltalán nem látja az alaplap se bootoláskor, se a biosban, ha rajta van a scsi is. Gondolom sebaj, majd rádugom a promise raid vezérlőre ide módban őket. Ekkor már látta, de továbbra is a scsi-ról akart indúlni. Ha kiválsztottam az elején hogy miről indúljon, akkor látszólag elindúlt, mert bejött a winfos rossz leállítás utáni boot képernyő, ahol a csökkentet mód, a normál, vagy a legutolsó működőképes beállításokkal közűl lehet választani. De bármelyikkel próbálkoztam mindig újraindúlt a gép, a winfos meg nem töltődött be. Elegem lett és elindítottam a scsi-ról az xp-t, de mivel az teljesen más alaplapra lett telepítve, nem igazán tudtam vele dolgozni, mert mindig előjött valami gebasz! Most levettem a scsi-kat, visszaállítottam mindent de érdekes módon a vinyók a third ide channel-re, az optikai meghajtók a fourth ide channel-re kerűltek, egyébként ezt leszámítva minden a régi. Miért lehet ez, mit csinálok rosszúl? Más alaplapok biosában egyszerűen ki lehet választani hogy a scsi, vagy az ide channel legyen az elsődleges, de itt ilyet nem találtam.
A lényeg, hogy szeretnék ide vinyóról bootolni, úgy hogy lássa a scsi-kat is.

Szerkesztette: Roachy 2004. 07. 02. 16:18 -kor

#522 Felhasználó inaktív   Roachy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 02. 16:59

Idézet: Roachy - Dátum: 2004. júl. 2., péntek - 17:16

Üdv mindenkinek!
Adott egy Asus P4C800-E Deluxe alaplap, ebben 2 vinyó a primary ide channel-en. Ebbe tettem bele egy adaptec 19160 scsi vezérlőt és 2 scsi hdd-t.
Az történt, hogy munka miatt be kellet tennem a gépbe a 2db scsi vinyót, az egyiken oprendszerrel.
Betettem a scsi vezérlőt, rákötöttem a vinyókat, elindítottam a gépet, és megdöbbenve látom, hogy a scsi-ról boot-ol a gép, nem az én primary master ide vinyómról. Tüzetesebben megnéztem mivan és a primary ide csatornát egyáltalán nem látja az alaplap se bootoláskor, se a biosban, ha rajta van a scsi is. Gondolom sebaj, majd rádugom a promise raid vezérlőre ide módban őket. Ekkor már látta, de továbbra is a scsi-ról akart indúlni. Ha kiválsztottam az elején hogy miről indúljon, akkor látszólag elindúlt, mert bejött a winfos rossz leállítás utáni boot képernyő, ahol a csökkentet mód, a normál, vagy a legutolsó működőképes beállításokkal közűl lehet választani. De bármelyikkel próbálkoztam mindig újraindúlt a gép, a winfos meg nem töltődött be. Elegem lett és elindítottam a scsi-ról az xp-t, de mivel az teljesen más alaplapra lett telepítve, nem igazán tudtam vele dolgozni, mert mindig előjött valami gebasz! Most levettem a scsi-kat, visszaállítottam mindent de érdekes módon a vinyók a third ide channel-re, az optikai meghajtók a fourth ide channel-re kerűltek, egyébként ezt leszámítva minden a régi. Miért lehet ez, mit csinálok rosszúl? Más alaplapok biosában egyszerűen ki lehet választani hogy a scsi, vagy az ide channel legyen az elsődleges, de itt ilyet nem találtam.

Most ezt miért kellet ide betenni? :reklamacio:  :mad:  :reklamacio:  Nem véletlenűl nyitottam külön topikot, mert a probléma megoldása viszonyleg sürgős, itt viszont nincs szem előtt és hamar eltűnik a süllyesztőben!!!

#523 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 07. 02. 17:01

És én sem "véletlenül" vontam össze...
.:: A lényeg, hogy össze kell őket párosítani, hármasával ::.
.:: Fr33 YouR MinD ::.
.:: [Konfigok] ::: [Hunclickers] ::.
.:: Join the HWSW World Community-Team© ::: A HWSW UD-Team honlapja ::.

#524 Felhasználó inaktív   Roachy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 02. 17:05

Idézet: Fym - Dátum: 2004. júl. 2., péntek - 18:01

És én sem "véletlenül" vontam össze...

Szóval te "direkt" azt akarod, hogy nekem rosszabb legyen! Nem rossz! Thanx!  :respect:

#525 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 02. 17:10

Idézet: Roachy - Dátum: 2004. júl. 2., péntek - 18:05

Szóval te "direkt" azt akarod, hogy nekem rosszabb legyen! Nem rossz! Thanx!  :respect:

Nem, "direkt" akarom, hogy rossz legyen... De nem kell minden problémának külön topikot nyitni... Ennek itt a helye... Ha nem én vontam volna össze, akkor más tette volna meg...

Fórumszabályzat!!!
.:: A lényeg, hogy össze kell őket párosítani, hármasával ::.
.:: Fr33 YouR MinD ::.
.:: [Konfigok] ::: [Hunclickers] ::.
.:: Join the HWSW World Community-Team© ::: A HWSW UD-Team honlapja ::.

#526 Felhasználó inaktív   Roachy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 02. 17:16

Idézet: Fym - Dátum: 2004. júl. 2., péntek - 18:10

Nem, "direkt" akarom, hogy rossz legyen... De nem kell minden problémának külön topikot nyitni... Ennek itt a helye... Ha nem én vontam volna össze, akkor más tette volna meg...

Fórumszabályzat!!!

De ez nem egy "csipp-csupp" P4C800 probléma, hanem egy nekem fontos k..va nagy gáz, amit minnél hamarabb meg kéne oldanom, mert nem tudok dolgozni! Értem, hogy neked nem számít az én problémám, de ebben az esetben szerintem indokolt a külön topik. Ha te nem így gondolod, akkor zárd be nyugodtan a másik topikot is amit mindjárt csinálok és akkor tudom, hogy itt nem az a fontos, hogy mindenki megoldhassa a problémáját, és a jövőben ehhez tartom magam.
Mellesleg megnézheted mennyi hozzászólásom és hány topikom van mióta regisztráltam. Asszem ebből látszik, hogy én nem nyitok minden hülyeségért topikot, és a keresőt is használom.

Szerkesztette: Roachy 2004. 07. 02. 17:22 -kor

#527 Felhasználó inaktív   byr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 07. 06:12

Hi!

Nos úgy tűnik, hogy ez a SCSI probléma nem egyedi jelenség.

Adott egy ASUS P4C800 sima alaplap. Benne foglaltatik egy Adaptec 29320A-R SCSI RAID adaptem, ami ugyan PCI-X-es (64 bit), de a kézikönyve alapján lefelé kompatibilis, ha az alaplap tudja a PCI 2.1-et és a BUSMASTER-t. No most ez a lap mindkettő feltételt teljesíti.

Az alaplapon van 5 db PCI slot, nos a kártya már volt mind az ötben, de ugyanúgy nem működik.
Először is az egész bazi lassú. Pl. IDE vinyóról ghostolok a SCSI-ra, kb. 8-12Mb/sec az átviteli sebesség (ja két maxtor SCSI 36gb HDD van benne, RAID 1-ben (mirror)).
Másodszor a Win2k3 szerver telepítő sokszor már a szöveges telepítőrésznél lefagy (hiába etetem meg vele a drivert), egyszer a fájlok másolásánál fagyott le 92%-nál. Egyszer végigment, és amikor indult volna a grafikus telepítő, akkor fagyott le (kaptam egy egérkurzort meg egy szürke hátteret, aztán csókolom. A SCSI led világított néha, de semmi nem történt, csak 5-10 perc után homokóra lett az egérkurzorból és feketére váltott a háttér).
Letiltottam mindent a BIOS-ban, ami egyáltalán nem kell (USB, LAN, AUDIO, stb.), de így is ugyanúgy lefagyott. Aztán lehúztam a CD-ROM-ot (így már csak a SCSI kártya, a 2 HDD, VGA, RAM, Proci, alaplap) maradt. És láss csodát, a telepítő elindult, jóllehet egyből a CD-t kereste és nem is futott tovább. Kipróbáltam másik CD-ROM-mal de ugyanúgy lefagyott. Ma reggel viszont CD-ROM nélkül sem volt hajlandó elindulni. Az alaplap BIOS-a a legfrissebb.
Már próbáltam mindent, a SCSI kártyán a Term LVD-re tettem jumpert (pedig elvileg a SCSI setupban automatic-ra van állítva). A HDD-ken az egyiken volt egy jumper TermPWR, arra is tettem jumpert. Már gőzöm sincs, hogy mit évő legyek. Már arra gyanakszom, hogy vagy a SCSI vezérlő, vagy az alaplap halott, esetleg az egyik SCSI HDD (bár a RAID1-et felépíti, ugyan nagyon lassan (kb. 30 perc) de felépíti).

A konfig a következő:

ASUS P4C800 lap
2x512Mb PC3200 Kingston RAM
P4 2.8 800Mhz FSB, 1Mb cache
ASUS R9200SE 64Mb VGA
80Gb Samsung IDE HDD
LG DVD-RW 4082 asszem
Adaptec 29320A-R SCSI RAID kártya
2x Maxtor Atlas 10K IV SCSI HDD
TÁP: Chieftec 420W aktív PFC, dupla venti + ACP 500VA szünetmentes táp

Kérem segítsen valaki, mert fingom sincs, hogy mi van, lassan már mindent kipróbáltam, amit lehetett BIOS-ban is átállítottam.

(ja még annyi, hogy egyszer el tudtam indítani úgy, hogy az IDE HDD-ről elindult a win2k3 szerver, miközben bent volt a SCSI kártya a 2 vinyóval. Win alól lehetett szépen olvasni és írni a SCSI HDD-t, a SCSI kártya driverét szépen megette, szóval elvileg ha már win alatt vagyok, akkor működik. Csak az a baj, hogy sem ghostból, sem pedig új telepítéssel nem tudok eljutni a SCSI vinyókkal addig, hogy elinduljon a Win.)

Üdv: byr

Szerk: ja még annyit, hogy amikor a win telepítő elindul, és hajlandó fájlokat másolni a SCSI HDD-re, akkor a másolás úgy történik, hogy 5-10 %-ot felmásol, majd néhány percig semmit nem csinál (néha a SCSI led megvillan), aztán egyszer csak elindul, és néhány %-ot megint felmásol... aztán vagy lefagy, vagy végigmegy... (ha végigmegy, lásd feljebb a szituációt reboot után)

:mad:  :confused:

Szerkesztette: byr 2004. 07. 07. 06:42 -kor

I am Sorry! What's your name?

Konfig:
AMD Athlon 64 3200+, ASUS A8N-SLI Deluxe, 2x512MB DDR 400Mhz (PQI), 2x WD 74Gb SATA HDD RAID0, ASUS NV6600GT 128Mb

#528 Felhasználó inaktív   lkadar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 07. 13:23

Hi All!

Egy buta kerdesem lenne hozzatok. Nem regen (tegnap elott) vettem egy firewire/usb2-es kulso keretet 2.5"-os winyohoz. A winyo belemegy, mukodik az usb2-n, de a firewire nem hajlando normalisan mukodni. Bent a munkahelyemen mukodik a firewire is (egy texas instruments-es chip latja itt el a feladatat, mig a p4c800 deluxe lapon a via vt6307-es chip).
A nem normalis mukodes azt jelenti, hogy egy idejig olvas rola/ir ra, de egy ido utan megfagy, es nem hajlando tovabb mukodnmi, majd kis ido mulva a win2k feldob par dialogus ablakot, hogy nem sikerult masolnia...  :reklamacio:
A win2k-n minden frissitve van (windows update teljes mertekig...).

Elore is koszonom a valaszokat.

Udv.: lkadar.

#529 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 17:23

Olyan hibával találkoztatok P4C800-E DLX-nál hogy a háló az egyik pillanatról a másikra elfelejtette hogy rá van dugva a kábel és bontja a kapcsolatot (led sem világít). Mindezt pl sokat csinálta gépbekapcsolás után 1-2 percig aztán megjavult. Újra feltettem a wint azt hittem megjavul, de előferdül a hiba mostanában is.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#530 Felhasználó inaktív   Roachy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 12. 11:28

Idézet: XC-biker - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 18:23

Olyan hibával találkoztatok P4C800-E DLX-nál hogy a háló az egyik pillanatról a másikra elfelejtette hogy rá van dugva a kábel és bontja a kapcsolatot (led sem világít). Mindezt pl sokat csinálta gépbekapcsolás után 1-2 percig aztán megjavult. Újra feltettem a wint azt hittem megjavul, de előferdül a hiba mostanában is.

Velem volt ilyen, de nem ezzel a lappal, hanem egy MSI-vel. Akkor kicseréltem a kábelt és működött utána.

#531 Felhasználó inaktív   Roachy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 12. 11:31

Idézet: Roachy - Dátum: 2004. júl. 2., péntek - 17:16

Üdv mindenkinek!

Erre nem tud valaki megoldást, nekem továbbra sem sikerült? Vagy csak senki nem nézi a topikot!  :reklamacio:

#532 Felhasználó inaktív   Pitypang1974 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 17. 02:50

A scsi dologhoz nem tudok hozzá szólni, de lenne nekem is egy problémám.
Most cseréltem le egy asus P4T533-C alaplapot 512Mb Rd rammal 2.8Ghz P4 nortw.533Mhz FSB ,ATI9800XT konfigot Asus P4C800-E deluxe, 3.2Ghz 800FSB P4, 4x512Mb kingston KVR400X64C3AK2/1G Ram az ATI maradt.
A gond az, hogy a 3Dmark 2003-ban 6700 pontot értem el az elöző konfigal meg olyan 6300 körül.
A kérdésem az hogy ez normális? Mert én kevésnek tartom, de nem tudok rájönni hogy mi lehet a gond. Ja és nincsen húzzva semmi.

Elöre is kösz a segítséget.

#533 Felhasználó inaktív   Blue-MOD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 19. 07:27

Üdv!

A mult héten lettem én is Asus p4c800e-deluxe "boldog" tulaj, de rögtön van pár problémám/kérdésem a lappal kapcsolatban. (Az alaplapra integrált Fastrack IDE/RAID vezérlővel kapcsolatban)

1. A RAID portra rakott HDD-ről nem "akar" bootolni a gép. Illetve csak akkor, ha a BIOS-ban ezt külön kijelölöm, de minden ki/bekapcsolás után "elfelejti" ezt kijelölést és másról akar bootolni, nem arról amit kijelöltem.

2. A RAID-re rakott Optikai eszközöket (CDROM, DVDRW, CDRW) nem ismeri fel. Nem látja ezeket az eszközöket.  :confused:

A korábbi "fapados" Kouwell IDE/Raid vezérlőm nem volt ilyen "finnyás", arra, ha a vasfazekat rákötöttem, akkor azt is felismerte és bootolt-róla ...  :reklamacio:
Ha a tények nem igazolják az elméletet, változtasd meg - a tényeket. - Albert Einstein

#534 Felhasználó inaktív   Blue-MOD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 19. 08:56

:up: jóóóó reggelt ...  ... ? valaki ?
Ha a tények nem igazolják az elméletet, változtasd meg - a tényeket. - Albert Einstein

#535 Felhasználó inaktív   Blue-MOD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 19. 10:26

Minden Asus tulaj alszik még ... ???  :confused:  :think:

#536 Felhasználó inaktív   Blue-MOD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 19. 12:54

:(

#537 Felhasználó inaktív   Blue-MOD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 19. 15:21

:up:

#538 Felhasználó inaktív   Blue-MOD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 20. 10:09

Egyedül én voltam ilyen marha, hogy ilyen alaplapot vegyek ... ? :rolleyes:  :(

#539 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 20. 20:53

Idézet: Blue-MOD - Dátum: 2004. júl. 19., hétfő - 8:27

Üdv!

A mult héten lettem én is Asus p4c800e-deluxe "boldog" tulaj, de rögtön van pár problémám/kérdésem a lappal kapcsolatban. (Az alaplapra integrált Fastrack IDE/RAID vezérlővel kapcsolatban)

1. A RAID portra rakott HDD-ről nem "akar" bootolni a gép. Illetve csak akkor, ha a BIOS-ban ezt külön kijelölöm, de minden ki/bekapcsolás után "elfelejti" ezt kijelölést és másról akar bootolni, nem arról amit kijelöltem.

2. A RAID-re rakott Optikai eszközöket (CDROM, DVDRW, CDRW) nem ismeri fel. Nem látja ezeket az eszközöket.  :confused:

A korábbi "fapados" Kouwell IDE/Raid vezérlőm nem volt ilyen "finnyás", arra, ha a vasfazekat rákötöttem, akkor azt is felismerte és bootolt-róla ...  :reklamacio:

Az 1-esre én is kiváncsi vagyok....  :lol:
Tán csak annyi, hogy BIOS-od milyen verziójú?

A 2-esre: Az alaplap leírás 2-26-ik oldalát kéne megnézni.... :lol:
Ebben fehéren-feketén szerepel, hogy a Promise RAID vezérlő NEM támogatja az ATAPI meghajtókat, pl CD, DVD stb. Ez van... :evil2:
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#540 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 07. 20. 22:32

Idézet: Blue-MOD - Dátum: 2004. júl. 19., hétfő - 8:27

lehet de akkor se arra találták ki, azért mert a csatolófelület u.a. az nem azt jelenti hogy odavaló...

Idézet

az elem rendbe van?
bios verzio?
ha nincs rajta a cd/dvd akkor is elfelejti? (attól függetlenűl hogy nem látja)

Idézet

Egyedül én voltam ilyen marha, hogy ilyen alaplapot vegyek ... ?

Nem, de úgyfest hogy téged nem szeret :(
Engen annál inkább :D
Ha nagyon nem akar akkor dobd vissza gariba...ha nincs magadra vess...
World Of Warcraft / Arathor / Rise Legacy

Téma megosztása:

• (52 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.