HWSW Informatikai Kerekasztal: ASUS P4C800 i875 chipset - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (52 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ASUS P4C800 i875 chipset Értékeld a témát: -----

#961 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 19. 16:47

szerintem a deszkának semmi baja - én asus fanatikus hívő vagyok de videókariban asust sohasem vennék... az el*aszott számozáskok és nevek melett a körítések amik hozzávannak.... :think:    szerintem ott van a bibi és nem a deszkában

egyébként kering a neten egy olyan história is, hogy nem szerncsés a 0.13 -as cu -t 0,09-es gpu -val összeereszteni meg fordítva sem - tehát 6600 mellé prescott, nortwood mellé pedig fx5xxx...
Nagy lehetőség elött állunk...
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#962 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 16:50

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2005. szept. 19., hétfő - 17:47

egyébként kering a neten egy olyan história is, hogy nem szerncsés a 0.13 -as cu -t 0,09-es gpu -val összeereszteni meg fordítva sem - tehát 6600 mellé prescott, nortwood mellé pedig fx5xxx...

:confused:
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#963 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 16:53

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2005. szept. 19., hétfő - 16:47

szerintem a deszkának semmi baja - én asus fanatikus hívő vagyok de videókariban asust sohasem vennék... az el*aszott számozáskok és nevek melett a körítések amik hozzávannak.... :think:    szerintem ott van a bibi és nem a deszkában

Eddig a VGA-t használtam másik lapba, kitűnően működött.  :)

Ez az 6600 - Prescott, Fx - Northwood szvsz baromság. Jól néznénk ki  :D

#964 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 17:07

Tudjátok mi volt a baj?
Asus smart doctor  :omg:  :reklamacio:

#965 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 21:45

Idézet: -=M@X[treme

=-,2005. szept. 21., szerda - 18:07] Tudjátok mi volt a baj?
Asus smart doctor  :omg:  :reklamacio:

ha jól tudom az nem a deszka hanem a vga részae...  :lefety: :nevet2: :lollypop:    :paci:

engem eddig ezek a gyáró által amatőrűl megírt kisprogik mindíg sz*rrá sz*pattak, ezért soha fel sem teszem - vga -ról meg annyit, hogy pci exoress-ben a foceware -ben kijön az 'autómatikus alkalmazásvezéret orajeltúlvezérlés' a p5gd2 premiumon -on meg beállítom a pcie peg-link -et auto -ra és csokolom...

a peg-link gyakorlatilag a forceware hw-es támogatása  :think:  ;)  :D

Szerkesztette: hekkerbarbi 2005. 09. 21. 21:53 -kor

Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#966 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 22:49

Csak most hekelhetem azt a kurv@ vga biost, mivel baxik driverbe kírni a hőmérsékletetket.  :D
Namajd kap a pofájára. :Đ

#967 Felhasználó inaktív   GyM 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 27. 08:54

SEGÍTSÉG! SEGÍTSÉG!
Most cserélték garanciálisan a 3 hetes P4C800-E Deluxe alaplapomat, és az új lap ugyanazt az őrületet produkálja! Helyből nem ismeri fel jól a 200 GB-os Samsung HDD-t: néha a típus nevét jól írja ki, de a méretét 33,8GB-osnak mutatja, néha a típusát is rosszul írja ki, aztán van, hogy csak 600 MB-osnak látja… Mindez még a setup-ban, tehát Windowstól és meghajtóktól függetlenül. Az előző példány egy idő után már a Setup-ba sem akart belépni, WAIT-et írt ki és fagyott. Cseréltem HDD-kábelt, töltöttem új BIOS verziót, lehúztam a CD-írót, semmi javulás. Ha eljut a Windows-ig, akkor a drive.exe 2-3 MB/sec lineáris sebességet és 3 MB/s cache olvasást mutat. UGYANEZEK a vinyók az öreg CUSL-2C alaplapos gépben vidáman mennek (50 MB/sec ill 80 MB cache olvasás, persze az még "csak" 137 GB-osnak látja a 200 GB-t, mert nem ismeri a 48 bites LBA-t) A P4C800-E Deluxe ismeri a 48 bites LBA-t, mert ritka jó pillanataiban meg is mutatja a 200 MB-ot.
Időnként a Primary helyett Third master-slave-nek írja ki a két HDD-t.
CSERÉLTEM video-vezérlőt is (Abit Radeon 9550-ről a régi Matrox M 450-re) – ettől a HDD sebesség megnőtt 20 MB/s-ra, de változatlanul 33,8 GB-osnak látja a 200 GB-ost.
Még egy disznóság: a csere előtti alaplappal a memtest gond nélkül lement, az újjal csak villan egyet és resetel, ciklusban.
Ha a BIOS-ban minden default, akkor is ezt csinálja, meg ha letiltom a Promise-t és az Enhanced Mode-nál P-ATA-t állítok be, akkor is.
Nem akarom elhinni, hogy az ASUS ilyen gagyi lenne.
A konfig lényeges elemei: 120 + 200 GB Samsung P-ATA, ASUS CD-író, Abit-GURU R9550 128 MB, 2GB Kingston DDR400, 3 GHz Intel Prescott, USB egér, PS2 billentyűzet, 410W Chieftec táp. 
M.

#968 Felhasználó inaktív   GyM 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 27. 11:32

Még annyi, hogy a cserélt új alaplap SerialNumber-ét nem fogadja el az ASUS support regisztáció, mindván, hogy ilyen SN nem létezhet. A szerviz szerint ők nem a SN-re vállalnak garanciát... Viszont az alaplap sem működik, érdekes módon pont olyan hibákkal, mint az előző. Szerintetek OK ez így?
M.

#969 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 16:47

Szerintem kezgyük a hibát keresni és ne fikázni a deszkát mert finomanszólva a i875 sikertörtörténetű deszkájáról van szó - ha esetleg ez téged figyelmen kívül hagyott volna...  :omg:

1.
nem írtad, hogy a samu vinyód sata-e (mert ha igen akkor az már sata-2 és lehet dzsámperelni, hogy stata 1 legyen, bár a 2004 -et nem)

2.
tudnunk kellne milyen feloszlásban van az a 2Gb Ram !!! - ez ku*vára fonos volna(!)

3.
amennyiben használz ata eszközöket - nem átana ha tisztáznád magadban tudod-e mi az, hogy slave, master és dzsámper és az sem ártana ha tudod, hogy pl rendszervinyát mindíg masternek kötünk be oly modon, hogy azt a széles kábelnak a hosszabbik magányos vége az alaplapra csatlakoztatandó majd az ehhez ehhez közelebb eső lesz a slave és a 'másik vége' a master. Ha ezzel megvagy az alaplap sajátossága, hogy mivel sata csatlakozókat is tartalmaz ki kell sakkozni, hogy neked melyik IDE konfiguráció játszik - sata+pata stb...

4.
ha nem értesz hozzá 2 választásod van
a, elejétől elolvasod figyelmesen a topicot
b, olyanoz fordulsz aki ért hozzá

jóccakát...

#970 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 02. 11:51

Lenne ismételten 1 kérdésem :)
Ezt a bordát szeretném lecserélni valami brutálisabbra. Az sem baj ha ventit is tudnék rárakni. Finoman szólva eszméletlenül melexik.  :)

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Mit ajánlatok?
Most ráraktam 1 mobile rack ventit, de még így is forró  :D
(tuning nélkül is, pláne tuningal :) )

Elvárásom annyi lenne hogy könnyen fel lehessen szerelni, és ne kerüljön 10e-kbe :D
De ha valaki tud olyan helyet ahol kapok rá normális ventit, az is jó.  :)

#971 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 02. 12:27

Idézet: -=M@X[treme]=- - Dátum: 2005. okt. 2., vasárnap - 10:51

Lenne ismételten 1 kérdésem :)
Ezt a bordát szeretném lecserélni valami brutálisabbra. Az sem baj ha ventit is tudnék rárakni. Finoman szólva eszméletlenül melexik.  :)

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Mit ajánlatok?
Most ráraktam 1 mobile rack ventit, de még így is forró  :D
(tuning nélkül is, pláne tuningal :) )

Elvárásom annyi lenne hogy könnyen fel lehessen szerelni, és ne kerüljön 10e-kbe :D
De ha valaki tud olyan helyet ahol kapok rá normális ventit, az is jó.  :)

http://www.thermalta...ipset/a1899.htm

ill a TT tiger is jó.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#972 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 02. 18:59

Hi!

Kétségtelen, hogy X-Biker megoldása is király de nekem az a tapasztalatom, hogy minnél kisebb egy ventillátor annál gyorsabban kell forogjon és annál zajosabb is - sivít. Ezt nem szeretem - viszont a csipszetret én is hűhöm. Mimódon? Naszól, tudom, hogy neked is 6600 -át van azért jön ez de mert minden 6600 sorozatos kari sarkán van egy lyuk - ez fontos - nekem a procin frezzer 7 van- de freezer 4-nél ugyanez a helyzet, hogy 2 karon lóg a venti - namost a 6600 kari sarka és a freezer karja közt ~ 8cm a távolság - én erre két pontra rögzítettem e fel kábelközözővel egy Silent Eagle 1000 -et - ez 1000-en forgó görgőcsakágyas golflabdabordás venti ami nagyon halk és pont annyi levegőt fúj hangtalanúl a csipszettre amennyit kell és még a 6600gt hátuljára is jut belőle - király!

Kép

agyasboltban 2,5 alat van a cucc...

#973 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 02. 19:04

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2005. okt. 2., vasárnap - 17:59

Hi!

Kétségtelen, hogy X-Biker megoldása is király de nekem az a tapasztalatom, hogy minnél kisebb egy ventillátor annál gyorsabban kell forogjon és annál zajosabb is - sivít. Ezt nem szeretem - viszont a csipszetret én is hűhöm. Mimódon? Naszól, tudom, hogy neked is 6600 -át van azért jön ez de mert minden 6600 sorozatos kari sarkán van egy lyuk - ez fontos - nekem a procin frezzer 7 van- de freezer 4-nél ugyanez a helyzet, hogy 2 karon lóg a venti - namost a 6600 kari sarka és a freezer karja közt ~ 8cm a távolság - én erre két pontra rögzítettem e fel kábelközözővel egy Silent Eagle 1000 -et - ez 1000-en forgó görgőcsakágyas golflabdabordás venti ami nagyon halk és pont annyi levegőt fúj hangtalanúl a csipszettre amennyit kell és még a 6600gt hátuljára is jut belőle - király!

Kép

agyasboltban 2,5 alat van a cucc...

ez kétségtelen, én ezért cseréltem le a tigert, maradt a passzív.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#974 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 07:31

köszi mind2töknek  :cool:  :respect:

#975 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 11:04

valahogy így néz ki az én bandázsom is...

Kép

#976 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 16:39

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. Nekem ASUS P4C800E-Deluxe alaplapom van. Régen észrevettem már, hogy néha elkezd sisteregni, cirippelni vagy sipolni. ( nem tudom mi a legjobb kifejezés rá, de olyan mintha sipolna valami benne). És az utóbbi pár hétben ezt néha már nagyon hangosan csinálja. Nos ez mi lehet? Nem tudjátok? Ti találkoztatok már ezzel a jelenséggel?

Előre is köszi a segítséget

Üdv, Bajszi

#977 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 20:32

Idézet: bajsz - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 15:39

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. Nekem ASUS P4C800E-Deluxe alaplapom van. Régen észrevettem már, hogy néha elkezd sisteregni, cirippelni vagy sipolni. ( nem tudom mi a legjobb kifejezés rá, de olyan mintha sipolna valami benne). És az utóbbi pár hétben ezt néha már nagyon hangosan csinálja. Nos ez mi lehet? Nem tudjátok? Ti találkoztatok már ezzel a jelenséggel?

Előre is köszi a segítséget

Üdv, Bajszi

A terheléstől. Némely lapnál csak tuningnál jön elő. Valszeg northbridge + cpu és a köré épített elektromos alkarészek okozzák. Tekercseknél merülhet föl ilyen jelenség.

Szerkesztette: XC-biker 2005. 11. 10. 20:33 -kor

#978 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 09:21

Idézet: XC-biker - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 19:32

A terheléstől. Némely lapnál csak tuningnál jön elő. Valszeg northbridge + cpu és a köré épített elektromos alkarészek okozzák. Tekercseknél merülhet föl ilyen jelenség.

Szia!

Köszi a választ. Igen szerintem kb onnan jön a hang, a northbridgetől... Volt tunningolva a gépem, de mostanában alapon megy a 2.6-os Northwood proci. És valszinű tényleg ez a probléma mert akkor adja ezeket a hangokat, ha dolgozik a gép, de mivel a windows sokszor "dolgozik" ezért eléggé gyakori ez a jelenség. :( És ilyenkor mi a teendőm? nincs valami ötletetek? És ezektől a viselkedésektől csökkenhet az alaplapom élettartama? Remélem nem... :)

Üdv, Bajszi

#979 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 11:48

Idézet: bajsz - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 8:21

Szia!

Köszi a választ. Igen szerintem kb onnan jön a hang, a northbridgetől... Volt tunningolva a gépem, de mostanában alapon megy a 2.6-os Northwood proci. És valszinű tényleg ez a probléma mert akkor adja ezeket a hangokat, ha dolgozik a gép, de mivel a windows sokszor "dolgozik" ezért eléggé gyakori ez a jelenség. :( És ilyenkor mi a teendőm? nincs valami ötletetek? És ezektől a viselkedésektől csökkenhet az alaplapom élettartama? Remélem nem... :)

Üdv, Bajszi

nincs értelme foglalkozni vele.
Enyém is csinálja. Sőt az eddig nálam megfordult 4féle, ugyanilyen chipsetű lap mindegyike csinálta.

#980 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 15:01

Idézet: XC-biker - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 10:48

nincs értelme foglalkozni vele.
Enyém is csinálja. Sőt az eddig nálam megfordult 4féle, ugyanilyen chipsetű lap mindegyike csinálta.

Köszi szépen, akkor megnyugodtam. A hangot meg már úgyis megszoktam...  :D

Üdv, Bajszi

Téma megosztása:

• (52 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »