HWSW Informatikai Kerekasztal: ASUS P4C800 i875 chipset - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (52 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ASUS P4C800 i875 chipset Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   FCs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 11. 28. 18:10

most látom a képen, hogy neked is ez van. korábban én is tapasztaltam hasonlót, akkor simán floppy-ról frissítettem.

#182 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 04. 22:46

PAT bekapcsolasanal ket lehetoseg van: auto/enable. Ha auto-n van akkor hasznalja vajon van nem?

#183 Felhasználó inaktív   JacKasske 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 04. 22:54

idézet:
Ezt írta csosz:
PAT bekapcsolasanal ket lehetoseg van: auto/enable. Ha auto-n van akkor hasznalja vajon van nem?[/quote]

NEM

#184 Felhasználó inaktív   PikPuk 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 08. 00:21

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, aki tud segítsen.

Most 2 hetes az új gépem (Asus P4C800-E Deluxe, Intel P4 2.60c proci, 2*512MB 400Mhz DDR Brand memória,MSI MS-StarForce GeForce FX 5600(128 MB) videokártya, OP rendszer XP Home). Ez mind szép és jó, de néha kiugrik programok futása közben és megjelenik az Asztal.

A kérdésem a következő:
Miért érzékel 2 db procit a Windows Eszközkezelő, és miért érzékel A számítógépnél:APCI többprocesszoros PC?

Az Aida szerint Az Oprendszernél a Problémák és javaslatok alatt Javaslatként a következő olvasható: Csak 1 CPU található, a HAL cseréje javasolt egyprocesszorosra.

Ez mit jelent, talán azt, hogy az Eszközkezelőben le kell tiltanom az "egyik" processzort? Milyen következménye lesz ennek? És melyiket, hiszem "mindkettő" szó szerint ugyanúgy szerepel?

Aki tud segítsen? Előre is köszönöm...

Üdv: PikPuk

#185 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 08. 01:40

Nekem is ugyanez a konfigom (kiveve VGA), szinten par hetes.
Az erdekelne, hogy az alaplap dobozodon E-Deluxe van irva vagy csak Deluxe? Nalam az a fura helyzet, hogy a chipset huto E-Deluxe - os, mig a dobozon sima Deluxe van es a bios is azt ir ki.

LiveUpdate-el futtass biosfrissitest, nalam is volt jonehany bug (pl. reset-el nem indult ujra a gep, ki kellett kapcsolni)

Ja es Aida-bol a legfrissebb kell!

#186 Felhasználó inaktív   PikPuk 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 08. 13:10

Kedves Csosz!

Az alaplap dobozon pontosan a következő áll:
P4C800-E DELUXE-EAY.

A kérdesem a következő, ha tudsz kérlek segíts. A BIOS-ban
az Advanced - Chipset alatt. A Graphics Aperture Size: 64 MB van írva, de én balga mivel a videokártyám 128MB-os átállítottam 128 mb. Na ekkor a Megjelenítés menüben a MSI Clock-nál a Mhz-ek ? jelre és nullára változtak. Gyorsan visszaállítottam a BIOS-t 64 MB-ra. Azóta bekapcsoláskor mikor feltűnik az Asztal vibrál egyet és bármikor a Vezérlőpult-Megjelenítés-Beállítások alatt a Speciális fülre kattintva megint vibrál egyet.

De miért kell 64 MB-ra állítani a BIOS-t? Amikor a kártya 128Mb bír? Vajon elromlott a kártyám? Vagy ne törödjek vele?

Csak tudod bosszantók ezek az apróságok egy új gépnél.

A BIOS-ról mivel nekem 2.60C procim van az ASUS csak a 1010-est javasolja, és ez is van fennt, nem merek frissíteni.

#187 Felhasználó inaktív   JacKasske 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 08. 13:14

idézet:
Ezt írta PikPuk:
Kedves Csosz!

Az alaplap dobozon pontosan a következő áll:
P4C800-E DELUXE-EAY.

A kérdesem a következő, ha tudsz kérlek segíts. A BIOS-ban
az Advanced - Chipset alatt. A Graphics Aperture Size: 64 MB van írva, de én balga mivel a videokártyám 128MB-os átállítottam 128 mb. Na ekkor a Megjelenítés menüben a MSI Clock-nál a Mhz-ek ? jelre és nullára változtak. Gyorsan visszaállítottam a BIOS-t 64 MB-ra. Azóta bekapcsoláskor mikor feltűnik az Asztal vibrál egyet és bármikor a Vezérlőpult-Megjelenítés-Beállítások alatt a Speciális fülre kattintva megint vibrál egyet.

De miért kell 64 MB-ra állítani a BIOS-t? Amikor a kártya 128Mb bír? Vajon elromlott a kártyám? Vagy ne törödjek vele?

Csak tudod bosszantók ezek az apróságok egy új gépnél.

A BIOS-ról mivel nekem 2.60C procim van az ASUS csak a 1010-est javasolja, és ez is van fennt, nem merek frissíteni.

[/quote]

Ez a bios szerintem nem igaz,mert nekem 1014A van fennt kifogastalan es 2.6-os van nekem is es tunigolva hibatlan!!!

#188 Felhasználó inaktív   PikPuk 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 08. 14:18

Kedves JAcKasske!

Biztos igazad van. Én innen vettem, amit mondtam: [url="http://"http://www.asus.com.tw/support/cpusupport/cpusupport.aspx"]http://www.asus.com....cpusupport.aspx[/url]

Talán a 2.6-os és a 2.6C nem ugyanaz mivel a 2.6C támogatja a HyperThreading-et. Nekem 2.6C van.
A fennt említett linken csakis a 1010-est javasolják.

Köszönöm a gyors segítséget.

#189 Felhasználó inaktív   JacKasske 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 08. 15:24

idézet:
Ezt írta PikPuk:
Kedves JAcKasske!

Biztos igazad van. Én innen vettem, amit mondtam: [url="http://"http://www.asus.com.tw/support/cpusupport/cpusupport.aspx"]http://www.asus.com....cpusupport.aspx[/url]

Talán a 2.6-os és a 2.6C nem ugyanaz mivel a 2.6C támogatja a HyperThreading-et. Nekem 2.6C van.
A fennt említett linken csakis a 1010-est javasolják.

Köszönöm a gyors segítséget.

[/quote]

Miert szerinted nekem mi van 2.6-osat csak nem veszem meg HT nelkul!!
Siman megy errol ennyit es haveromnak is!!
:D ;)

#190 Felhasználó inaktív   FCs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 08. 18:03

idézet:
Ezt írta PikPuk:

[/quote]

jaj.. kis angol segítség; since -> óta, amióta

#191 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 08. 18:07

Ami 800 as az HT-s is?

#192 Felhasználó inaktív   FCs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 08. 18:26

igen

#193 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 08. 18:51

K. PikPuk

idézet:
Most 2 hetes az új gépem (Asus P4C800-E Deluxe, Intel P4 2.60c proci, 2*512MB 400Mhz DDR Brand memória,MSI MS-StarForce GeForce FX 5600(128 MB) videokártya, OP rendszer XP Home). Ez mind szép és jó, de néha kiugrik programok futása közben és megjelenik az Asztal.[/quote]

Ezt sajna nem tudom talán driver/detonátor frissítés segít

idézet:
A kérdésem a következő:
Miért érzékel 2 db procit a Windows Eszközkezelő, és miért érzékel A számítógépnél:APCI többprocesszoros PC?[/quote]

Ez teljesen normális mivel egy HT-s proceszor tulajdonosa vagy az alapértelmezetten be van kapcsolva a biosba ha nem szeretnéd akkor csak kapcsold ki (habár ez a lehető legnagyobb butaság ennek a procinak pont ez a lényege)

idézet:
Az Aida szerint Az Oprendszernél a Problémák és javaslatok alatt Javaslatként a következő olvasható: Csak 1 CPU található, a HAL cseréje javasolt egyprocesszorosra.[/quote]

Senki se mondta hogy tökéletes az AIDA nem kell annak se mindent elhinni.

idézet:
Ez mit jelent, talán azt, hogy az Eszközkezelőben le kell tiltanom az "egyik" processzort? Milyen következménye lesz ennek? És melyiket, hiszem "mindkettő" szó szerint ugyanúgy szerepel?[/quote]

Ne tiltsd le le fog lassulni a rendszer kb 8-10%-al. Még 1x ne higy el mindent az aidának (vagy lehet hogy abból is jobb lenne 1 frissebb verzio.

u.i.: a bios frissítést meg nyugodt szívvel engedd rá mert jót tesz neki különösen ha bajok vannak a géppel.

[ 2003. december 08.: Kecsöpp szerkesztette a hozzászólást ]
World Of Warcraft / Arathor / Rise Legacy

#194 Felhasználó inaktív   PikPuk 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 08. 23:51

Szisztok!

Köszönöm a segítséget és a válaszokat, valóban nem olvastam el rendesen. Már csak egy kérdés, hogy lehet a BIOS-t a legegyszerűbben frissíteni, úgy, hogy én a laikus is biztonságosan megtegye?

Előre is köszönöm a válaszokat, minden butaságomért bocsi...

Üdv.: PikPuk

#195 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 09. 00:05

Alaplapi CD-n: ASUS Update (elegge adja magat). Restart utan be kell menni biosba es Save.

#196 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 09. 07:49

idézet:
Ezt írta csosz:
Alaplapi CD-n: ASUS Update (elegge adja magat). Restart utan be kell menni biosba es Save.[/quote]

És utána imádkozz az elektromos művekhez hogy ne pont akkor legyen áramszünet amikor írja be az új bios-t (vagy ha van szünetmentes akkor...) :)

#197 Felhasználó inaktív   Lackaa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 11. 00:36

Sziasztok!

Van itt nekem egy P4C800-E lapom, aminúgyebár van két SATA vezérlő is. Szóval gondoltam ki kéne próbálni, a RAID 0 -át és azon gondolkotam el, hogy melyik vezérlővel kéne ezt megtennem! Magyarul, melyik a jobb? INTEL RAID, vagy PROMISE RAID ?

Danke a válaszokat...

#198 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 11. 07:28

idézet:
Ezt írta Lackaa:
Sziasztok!

Van itt nekem egy P4C800-E lapom, aminúgyebár van két SATA vezérlő is. Szóval gondoltam ki kéne próbálni, a RAID 0 -át és azon gondolkotam el, hogy melyik vezérlővel kéne ezt megtennem! Magyarul, melyik a jobb? INTEL RAID, vagy PROMISE RAID ?

Danke a válaszokat...
[/quote]

szerintem édes mindegy mert szabvány a SATA 150 a többi meg csak körítés.

#199 Felhasználó inaktív   Lackaa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 11. 13:10

Még lenne egy kérdésem, miszerint ha megcsinálom a RAID 0 -át a 2 DB 80GB vinyóval, akkor nyugottan particionálhatom 2-3 részre, a így keletkezett területet (153 GB), vagy nem ajánlott?

Köszi...

#200 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 11. 19:14

idézet:
Ezt írta Lackaa:
Még lenne egy kérdésem, miszerint ha megcsinálom a RAID 0 -át a 2 DB 80GB vinyóval, akkor nyugottan particionálhatom 2-3 részre, a így keletkezett területet (153 GB), vagy nem ajánlott?

Köszi...
[/quote]

én azt tapasztaltam hogy a raid által nyert töbletsebesség a particionálás által elveszik igaz a P4c800 deluxemon még nem teszteletem ezt de szerintem nem külömbözik ez se a többitől. A 153Gb pedig manapság már nem méret Xp lekezeli kényelmesen (SP1!)

Mielött feldarabolod mérd le a sebességet és part magiccal utána is bele tusz vagdosni azt ami épp jól esik.

Téma megosztása:

• (52 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.