HWSW Informatikai Kerekasztal: Vargáné és tsa. - a közveszélyes bűnöző ! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (84 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vargáné és tsa. - a közveszélyes bűnöző ! Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#321 Felhasználó inaktív   Tatti 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 02. 17. 08:29

idézet:
Ezt írta Naszta:

n+1 -edszer is leírom: + 2-3 ezer forint. (DTK táp, esetleg ház.) ;)
[/quote]
Bocs igazad van én magamból indultam ki (Enermax v. Chieftech) DE a nagytömegnek ténnyleg tökéletes a DTK (ja és a profiknak is mert yóó kis táp az)
A Vargenya, Acorp stb dzsunkához képest meg főleg....
Ez az aláírásom.

#322 Felhasználó inaktív   ZooLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 17. 12:46

idézet:
Ezt írta Tatti:

Bocs igazad van én magamból indultam ki (Enermax v. Chieftech) DE a nagytömegnek ténnyleg tökéletes a DTK (ja és a profiknak is mert yóó kis táp az)
A Vargenya, Acorp stb dzsunkához képest meg főleg....
[/quote]

Teljesen igazad van az előző hozzászólásodban, hogy a magyar vásárlóközönség nagyon árérzékeny. Sőt. Csak arra érzékeny. Nem az érdekli, hogy mit tud, hanem az hogy olcsó legyen. Az ilyeneknek nagy valószínűséggel fölösleges a szájtépés a jobb, de (esetleg) jóval drágább cuccokkal kapcsolatban, úgyis a teszk-ósanban fogja megvennia gépet.

Viszont hasznos lehet azoknak az ifjú titánoknak (kissrác a játékgépéhez, egyetemista a koleszos netszerveréhez, stb.) a figyelmét felhívni, akik erre költik a kevéske pénzüket, és egyesével veszik meg a +ramot, videókártyát, stb.-t, hogy inkább egy hónappal később vegyen dzsíforszhuszonhatzéypszilon videókártyát, vagy az újabb empéhárom albumokhoz a vinyót és vegyen egy picit jobb tápot. (ha a régit eladod egy bontóban, nem is olyan ütős összeg: +5-15e) Aki ma számítástechnikában utazik ennyit rá kell szánnia. KELL.
Az okos a más kárán tanul, a hülye...

Nekem már egy Enermax dolgozik a gépemben. Öcsém (á lá ifjú titán) most vett videókártyát. De most vacakol a gépe, újraindul, gyengélkedik. Milyen táp? Acorp 235W. Cseréljed hüjegyerek, mer' baj lesz. Jójó, majd cserélem, de most nem tudom, nincs lóvé. Adok. Á, nem kell egy kicsit még biztos jó lesz, két hét kell a fizuhoz.

Nem sikerült rábeszélni, hogy akkor legalább ne használja a gépet. De azt megmondtam, hogy tápra adok pénzt. Új cuccra nem fogok.

ZooLee

#323 Felhasználó inaktív   Tatti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 17. 13:06

Másik probléma a számtech boltok szakmai hozzáértése (tisztelet a kivételnek) és a vidéki (erről most nyitottam topikot mármint a vidéki júzerek siralmas helyzetéről) beszerzési lehetőségekről, tudniillik, hogy vidéken még a viszonylag ócsó (de már minőségileg megfelelő) DTK is nehezen beszerezhető (a másik két sokat emlegetett drágább márkáról már nem is veszélve)
NA ezért kellene kötelező olvasmánnyá tenni eme igen olvasmányos topikot mind az "ifjú titánok" (ne vegyen szar tápot) mind a nagyérdemű kereskedők (ne tartsonm szart vagy ne csak szart tartson) körében, így a vargenya (acorp stb többi dzsunka táp) igen előkelő piaci részesedése talán redukálódhatna az őket megillető mértékig vagy legalábbis annak közelébe (szvsz 0,00001% érdemelnének de aztiscsakazért hogy ez a topik nem haljon ki)
Ez az aláírásom.

#324 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 17. 13:20

Az átlagfelhasználót nehéz meggyőzni, amíg nem érzi a saját bőrén, hogy nem érdemes spórolni a tápon. Már írtam régebben egy tápos topicban, de leírom még egyszer, mert tanulságos eset.
Megkértek, hogy papíron állítsak össze egy jó játékgépet, a rendelkezésre álló összeg 300-350 ezer forint. Természetesen márkás táp szerepelt a konfigban, egy Enermax EG365AX-VE. Jött a kiakadás, hogy ez drága, amikor már 6000-ért tud komplett házat venni. Mondtam, akkor vegyen, de én itt kiszállok az egészből. Azóta azt hiszi, hogy át akartam verni.

(Lehet, hogy az Enermax maximalista megoldás volt, de inkább ez, mint a tokkal-vonóval 6000-es megoldás)

[ 2003. február 17.: Thrawn szerkesztette a hozzászólást ]
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#325 Felhasználó inaktív   Tatti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 17. 14:53

Enermax nem maximalista megoldás.
Csak a Vargenya, Codegen Acorp JNC megszokott (sajna) ahhoz képest tűnik annak.
Ez az aláírásom.

#326 Felhasználó inaktív   kepii 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 02. 18. 09:12

Nézzetek meg egy számtech. szaklapot (szórakoztató lapot), pl. hírdetések, itt az Acorp, Vargáné, Azzona házak tömkelegét hírdetik, reklámozzák.
Kérdés - Öregember, mint régi Gurus teszter, miért nem ír soha tápegység tesztet, hisz a lehetősége meg lenne rá, sokan hallganak szavára, elvégre boltja is van, jól kellene látni a helyzetet.
De más újság teszterei is elvégzhetnének táp teszteket.

#327 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 18. 09:23

idézet:
Ezt írta kepii:
Nézzetek meg egy számtech. szaklapot (szórakoztató lapot), pl. hírdetések, itt az Acorp, Vargáné, Azzona házak tömkelegét hírdetik, reklámozzák.
Kérdés - Öregember, mint régi Gurus teszter, miért nem ír soha tápegység tesztet, hisz a lehetősége meg lenne rá, sokan hallganak szavára, elvégre boltja is van, jól kellene látni a helyzetet.
[/quote]

Igazad van! Az újságok tele vannak mindenféle hiper-szuper, agyonhúzott procik, videokártyák tesztjeivel, de ami az egészet élteti, mármint a táp, arról mélyen hallgatnak. Ott kellene elkezdeni a homály oszlatását, úgy talán nem lenne szélmalomharc.
Egy újabb adalék: ismerősöm, aki egyéni vállalkozóként próbál a vasból megélni, nagyon olcsó gépekre kapott megrendelést, s hogy alá tudjon kínálni a konkurrens megoldásnak, szupergagyi házat ajánlott. Megkapta a megrendelést, szállította a cuccot, ez kb. 2 napja volt, egy táp már el is szállt. De igényesebb megoldásnál nincs üzlet. Az igénytelen, úgymond "árérzékeny" kereslet megtorpedóz minden igyekezetet. :mad:
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#328 Felhasználó inaktív   ZooLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 18. 09:27

idézet:
Ezt írta kepii:
[/quote]

Hát egy ilyen tesztet elég nehéz lenne megcsinálni. Ugyebár ők is időhö vannak kötve, és a tápok (jó esetben) nem egy héten belül produkálják a komoly hibákat.
Mit tudnának azonnal mérni? Milyen stabil a táp, mennyi eszközt visz el (ezt se könnyű)
Már előre látom, hogy a legtöbb ember mit mondana? "Bázze, 0,3 volttal nagyobb az eltérés, oszt csak harmadannyiba kerül? Elmegye vele a gép? El. Akkor meg minek a drágább?"

Másik: A szaklapokat ki olvassa? Te meg én. Nem az, aki a teszkóba jár vásárolni, vagy aki úgy vesz tápot, hogy "adjon egy olyan dobozt, amiből a madzagok lógnak ki de olcsó legyen!" (vagy leginkább házat vesz 6e-ért) Téged meg már nem kell meggyőzni, legfeljebb érdekel a cikk.

ZooLee

#329 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 18. 09:38

idézet:
Ezt írta ZooLee:

Hát egy ilyen tesztet elég nehéz lenne megcsinálni. Ugyebár ők is időhö vannak kötve, és a tápok (jó esetben) nem egy héten belül produkálják a komoly hibákat.
Mit tudnának azonnal mérni? Milyen stabil a táp, mennyi eszközt visz el (ezt se könnyű)
Már előre látom, hogy a legtöbb ember mit mondana? "Bázze, 0,3 volttal nagyobb az eltérés, oszt csak harmadannyiba kerül? Elmegye vele a gép? El. Akkor meg minek a drágább?"

Másik: A szaklapokat ki olvassa? Te meg én. Nem az, aki a teszkóba jár vásárolni, vagy aki úgy vesz tápot, hogy "adjon egy olyan dobozt, amiből a madzagok lógnak ki de olcsó legyen!" (vagy leginkább házat vesz 6e-ért) Téged meg már nem kell meggyőzni, legfeljebb érdekel a cikk.

ZooLee
[/quote]

A populárisabb folyóiratokat kellene megcélozni, gondolok itt a játékújságokra, ha ott hirdetnék az "igét", talán termékeny talajra hullana.

#330 Felhasználó inaktív   Sentinel2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 18. 13:22

Bocsi,de ahol ilzen szutyok tápokat árulnak oda nem érdemes vásárolni menni.

#331 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 18. 14:06

idézet:
Ezt írta Thrawn:
Az átlagfelhasználót nehéz meggyőzni, amíg nem érzi a saját bőrén, hogy nem érdemes spórolni a tápon. Már írtam régebben egy tápos topicban, de leírom még egyszer, mert tanulságos eset.
Megkértek, hogy papíron állítsak össze egy jó játékgépet, a rendelkezésre álló összeg 300-350 ezer forint. Természetesen márkás táp szerepelt a konfigban, egy Enermax EG365AX-VE. Jött a kiakadás, hogy ez drága, amikor már 6000-ért tud komplett házat venni. Mondtam, akkor vegyen, de én itt kiszállok az egészből. Azóta azt hiszi, hogy át akartam verni.

(Lehet, hogy az Enermax maximalista megoldás volt, de inkább ez, mint a tokkal-vonóval 6000-es megoldás)

[ 2003. február 17.: Thrawn szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Egy ismerősöm vett gépet, de előtte nem kérdezett meg. 1700XP, Gef2MX, 256 MB DDR, HDD, CD, stb... Vásárlás után 1 hónappal jön hozzám, hogy néha nem kapcsol be a gép, csak sokadszori próbálkozásra. Látatlanban mondtam neki, hogy táp lesz a bűnös. Emberke hazamegy, házba benéz, és már nem emléxem jól, de vagy vargánya, vagy acorp 235 W-os táp ficegett benne. A vásárlás helyén ráadásul nem cserélték ki a tápot ráfizetéssel, mondván, nem tartanak Chieftec tápot. Na mondom, akkor bele 1 300-as Chieftec. Táp kivisz neki, beépít, az apja (aki 0 hozzáértéssel rendelkezik) csodálkozik, hogy miért is 3x súlyosabb a Chieftec, mint a régi táp. Srác is mondja, hogy most sokkal csöndesebb a gép is. Szal azért nem semmi boltok vannak, ahol ilyen gépeket építenek össze... :mad: :(

PS1: A saját gépem építését azzal kezdtem, hogy vettem 1 Enermax 350-es tápot, utána jött minden. :D

PS2: Bocs, ha hosszú voltam. :)

[ 2003. február 18.: Fym szerkesztette a hozzászólást ]
.:: A lényeg, hogy össze kell őket párosítani, hármasával ::.
.:: Fr33 YouR MinD ::.
.:: [Konfigok] ::: [Hunclickers] ::.
.:: Join the HWSW World Community-Team© ::: A HWSW UD-Team honlapja ::.

#332 Felhasználó inaktív   Hrváthg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 21. 09:03

Az én munkahelyi gépemben is Vargánya van, néha spontán módon újraindul... hehehe!!!
nagy kaka az egész....

hg.

#333 Felhasználó inaktív   Hrváthg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 21. 09:06

a konfig: asus a7v266-e XP1700+ matrox550DH 256 mB ram
hg

#334 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 21. 09:45

idézet:
Ezt írta Hrváthg:
Az én munkahelyi gépemben is Vargánya van, néha spontán módon újraindul... hehehe!!!
nagy kaka az egész....

hg.
[/quote]

Látod, ez itt a lagnagyobb probléma. A munkahelyeken is sok gagyi előfordul, mert spórolni akarnak. Sokszor a főkönyvelő dönt beszerzési ügyekben, csak a végösszeget nézve, a hozzáértők meg csak a fejüket csóválhatják, sok beleszólásuk nincs. Sajnos az én munkahelyemen is ez a helyzet, mondjuk Vargánya helyett Mercury tápok vannak.

#335 Felhasználó inaktív   Hrváthg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 21. 14:59

idézet:
Ezt írta Thrawn:

Látod, ez itt a lagnagyobb probléma. A munkahelyeken is sok gagyi előfordul, mert spórolni akarnak. Sokszor a főkönyvelő dönt beszerzési ügyekben, csak a végösszeget nézve, a hozzáértők meg csak a fejüket csóválhatják, sok beleszólásuk nincs. Sajnos az én munkahelyemen is ez a helyzet, mondjuk Vargánya helyett Mercury tápok vannak.
[/quote]

milyen szerencsés vagy!
:) :) :)

#336 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 23. 22:25

Csak nem tanulnak az emberek:
Haveromnak mondom, hogy gyenge a tápom le kéne cserélni(300 ATNG) erre ő: Á nekem nincs ilyen gondom, jó a tápom egy 300 as Mercury-m van. Na én itt padlót fogtam: próbáltam óvatosan rávezetni, hogy az talán mégsem olyan jó, de nem sikerült :)

#337 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 23. 23:33

idézet:
Ezt írta Mumia: ... gyenge a tápom le kéne cserélni(300 ATNG) ...[/quote]a 300W vagy az ATNG markanev miatt gyenge? udv fram
Ciciman is on borda

#338 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 23. 23:38

idézet:
Ezt írta fram:
a 300W vagy az ATNG markanev miatt gyenge? udv fram[/quote]

A 300W miatt.

#339 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 24. 00:04

OK. Az Intelnel anno az ATNG 420as ott volt a P4-OK listan.(Most mar nincs ilyen lista, megszuntettek; AMD is) Csak ezert kerdeztem ra.
udv fram
Ciciman is on borda

#340 Felhasználó inaktív   wep 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 24. 07:44

Sziasztok!

JHT márkájú tápról hallott már valaki?
Németországban vásárolt házikóban található,PFC-s,jó nehéz darab.
Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség, gyakorlatilag viszont van.

Nincs ez elb*szva, csak másra lesz majd jó..

Téma megosztása:

• (84 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.