HWSW Informatikai Kerekasztal: Vargáné és tsa. - a közveszélyes bűnöző ! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (84 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vargáné és tsa. - a közveszélyes bűnöző ! Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#361 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 03. 20. 23:39

idézet:
Ezt írta Degeczi:

= Vargánya
[/quote]

Pontosan. :confused:

Aztán lehet, hogy maga a JNC jó táp lenne, csak Ők kicsit bütykölnek rajta, és időzített bombává fejlesztik ezzel is határt szabva a lakosság túlzott szaporodásának.

#362 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 21. 20:54

idézet:
Ezt írta mumtaz:

Pontosan. :confused:
[/quote]

Na ebből gyorsan kitűnhet a magam részéről az okoskodás. :)

Alapoztam a fenti szöveget arra, hogy közben szétkaptam a tápot, mert nem hagyott nyugodni a dolog. Aztán meg vakaróztam is, mert a nemnormális egy Vargánés cimkét tett a JNC táp burkolatának belső felére.

Mi a frászt keres az ott!? :confused:

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2003. 03. 22. 13:16

idézet:
Ezt írta mumtaz:

Na ebből gyorsan kitűnhet a magam részéről az okoskodás. :)

Alapoztam a fenti szöveget arra, hogy közben szétkaptam a tápot, mert nem hagyott nyugodni a dolog. Aztán meg vakaróztam is, mert a nemnormális egy Vargánés cimkét tett a JNC táp burkolatának belső felére.

Mi a frászt keres az ott!? :confused:
[/quote]

Várta, hogy valaki felfedezze.
És ha ezt garanciaidőn belül teszed, majd rohansz vele vissza, joggal vonják meg a garanciát. :p
- Biztos bele is bütykölt !!! :p

#364 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 22. 14:42

idézet:
Ezt írta Dj.Kakukk:

Várta, hogy valaki felfedezze.
És ha ezt garanciaidőn belül teszed, majd rohansz vele vissza, joggal vonják meg a garanciát. :p
- Biztos bele is bütykölt !!! :p
[/quote]

Ezzel garanciaidőn belül!? Olyan Vagránya táppal még nem találkoztam, ami ezen az időn belül bekakukkolt volna.
Utána persze sorra, de kit érdekel. Garanciajegy egyébként nincs a tápon, szal ha behal, akkor még vihetem garanciális szervízre. A nagyobb kérdés az, hogy a gép alkatrészei kibírják-e a táp halálát. Akkor meg minek vigyem gariba, ha úgy sincs mit meghajtani vele.

#365 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 23. 05:14

idézet:
Ezt írta -=BeXxTeR=-:
hi.ki is kaptam gyorsan halozatbol, nagyon remélem h 1,5-2mp tol nem haltak meg a cuccok... :mad: :(
[/quote]
Ennek a toredeke alatt is megmakkan minden, ha kello feszkot kapnak...:/
Ezzel egyutt remelem, hogy nem vitt magaval semmit a a csodatap...

mumtaz:
JNC=vargane=acorp=...

2-More:
'Jut eszembe, lassan kéne egy toptíz sz*r táplistát összehozni, nem?'
Maximalisan tamogatom, oszinten szolva bennem mar az is felmerult par napja, hogy a hwsw-n a regi PAF rovatot (nem a forumon, hanem az oldalon) ujra kene inditani...
Kis nosztalgia:
Kép
Az a gaz, hogy EG-vel nem tudtam dumalni penteken, mailt irni meg meg lusta voltam:)

#366 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 23. 14:35

Saját magamat idézem a [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=11&t=001279&p=2"]Chieftec kontra JNC[/url] című topicból:

idézet:

A ház egy VENUS (ami Vargáné oldalán is fent van) és a táp benne volt. A sorozatszáma ennek is LC-235ATX, mint a Vargáné féle tápnak, de a cimkéje teljesen más, ugyanakkor ezen a JNC mint JNC COMPUTER CO,. LTD. szerepel, viszont a burkolat belső felén egy Vargáné cimke van. Ezen a cinkén semmi más nincs, csak a megszokot Vargáné és tsa. kft. felirat, valamint egy dátum (mellékesen megjegyzem: ugyanilyen cimke van a ház hátuljára is ráragasztva).
Van egy ugyanolyan tápom is, mint ami a fenti képen van. A kettőt szétszedve a belső felépítésük hasonlóságot mutat, de az alkatrészek (pl. a kondik és ellenállások mérete) egyáltalán nem egyeznek meg, illetve a beépített hűtőbordák mérete és formája is teljesen más. Ugyanakkor a burkolat és a cimke már alapjaiban különböző (értsd.: minőségibb anyagból van a burkolat, illetve a cimke is dizájnosabb). Maga a számítógépház sem ugyanolyan, mint Vargáné oldalán, mivel ez kidolgozottabb és az oldala lyukacsos és dombornyomott mintázat van rajta (A Vargáné féle ház oldala teljesen sima).Ugyanakkor a VENUS és a VARGANE házakat a PC WORLD 2002 márciusi számában található számítógépház osszehasonlító tesztben is külön sorakoztatták fel.

Elképzelhető, hogy a JNC tényleg egy külön cég, akiktől Vargáné a fenti képen lévő zöld cimkés tápot, illetve a házat csak utángyártja, illetve lekoppintja?

[/quote]

Folytatólag kicsit többet kutakodtam a neten és az ott találtakra hivatkozva a következőt írtam a fent említett topicba:
idézet:
ehhehe! Már kezdem megszokni, hogy magamnak válaszolom meg a kérdést, de másnak is tanulságos lehet, ezért leírom.

Tehát! Találtam a neten egy JNC nevezetű céget, aminek a logója megegyezik a tápon található logóéval, illetve a tápjaik is ugyanilyenek. Ugyanakkor a ház is megtalálható a cég kínálatában. Ami a poén, hogy ez már tényleg pontosan olyan, mint az én számítógépházam (lukacsos, dombornyomott oldal és felépítés) és nem olyan sima oldalú, mint a Vargáné oldalán.

Ezek szerint megnyugodhatok, hogy az én tápom és házam eredeti JNC márkájú és nem Vargáné!? :confused:
A kérdés már csak az, hogy ez az "eredeti" JNC cég milyen minőségű cuccokat csinál. Bár, hogyha a táp is olyan minőségű, mint a ház, akkor nincs mitől tartanom.
[/quote]

Egyébként le kell szögeznem, hogy - a JNC oldalát és a saját házamat nézegetve - egész pofás házakat csinálnak, amiket még normálisan ki is lehet használni.

[ 2003. március 23.: mumtaz szerkesztette a hozzászólást ]

#367 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 23. 18:48

Valamikor augusztusban dumaltam FeC-cel, es szoba kerultek a tapok is (tapokat is javit az arc, ugyhogy jol kifaggattam;)
JNC-re azt mondta, hogy ahogy oregszik a stuff vhogy nem kapcsol ki 'rendesen', tehat standby allapotban is forognak a ventik, +12V-on +3...8V merheto, +5 ill. +3.3V-on hasonlo aranyban csokkent tapfeszultseg jelenik meg, de ha bekapcsolod, akkor a tapfeszek 'normalisak'.

#368 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 23. 23:10

idézet:
Ezt írta NEUROFiRE:
Valamikor augusztusban dumaltam FeC-cel, es szoba kerultek a tapok is (tapokat is javit az arc, ugyhogy jol kifaggattam ;)
JNC-re azt mondta, hogy ahogy oregszik a stuff vhogy nem kapcsol ki 'rendesen', tehat standby allapotban is forognak a ventik, +12V-on +3...8V merheto, +5 ill. +3.3V-on hasonlo aranyban csokkent tapfeszultseg jelenik meg, de ha bekapcsolod, akkor a tapfeszek 'normalisak'.
[/quote]

Na pakolják itt alám alovat, mivel a konfigomat csak 4 hete újítottam fel ASUS P3B-F+333@525 cerkáról ECS P6VXAT+Cerka 1000-re (három napja proci Tua cerka 1200, de ez nem lényeg). Mióta ez az ECS alplap benne van, a gépet nem lehet fullra kikapcsolni.
Értsd: kikapcs után a CD-ROM ledje kb 2-3 percig villog, majd amikor elalszik, akkor a HDD led és a billentyűzet NUM LOCK ledje is világít egyfolytában. Nem csekély áramot adhat a táp, mivel ilyen állapotból - 4-5 óra után - visszakapcsolva a gépet a táp ventije a szobahőmérséklettől legalább 10 fokkal nagyobb hőt nyom ki magából. Ha csak egy icipici áramot termelne az azért nem melegítené ennyire.

Egy ideig én is a tápon gondolkoztam, de másik alaplappal nem csinálja, tehát az alaplappal lehet valami. Valahol olvastam már hasonlót, ahol a BIOS flashelése után az újabb BIOS-al csinálta ezt.

#369 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 03. 23. 23:22

idézet:
Ezt írta mumtaz:
..........
kikapcs után a CD-ROM ledje kb 2-3 percig villog, majd amikor elalszik, akkor a HDD led és a billentyűzet NUM LOCK ledje is világít egyfolytában........
[/quote]

Azért nem kellene megnézni a kézikönyvet is előbb, mert a világító NUM LOCK a billentyűről való bekapcsolhatóság jelzése szokott lenni? :rolleyes:
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#370 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 23. 23:44

idézet:
Ezt írta lameXpert:

a világító NUM LOCK a billentyűről való bekapcsolhatóság jelzése szokott lenni? :rolleyes:
[/quote]

Na és a 2-3 percig villogó CD-ROM led? Amikor a rackben is van vinyó, akkor a rack ledjei is világítanak.

#371 Felhasználó inaktív   Freeze 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 24. 00:21

Idézet: langferi

Tavasszal én is tápot hajtottam, és bementem egy boltba, kérdem:
-Chieftech vagy Enermax van-e?
Válasz:Ezekről még nem is hallotunk.
Ajánlottam nekik a hwsw- fórumot, és a neten rendeltem egy chieftechet :).

A héten én is tápot kerestem, miután befejezte a pályafutását a 300W-os Codegen tápom, természetesen netes rendelés lett a dologból.
bolt1:
[mikor bementem, egy src éppen egy Mercury tápot fizetett ki. Akkor már tudtam, hogy sok jóra nem számíthatok...]
- Chieftec agy Enermax táptok van?
- Nincs...
- Csak ez a Mercury?
- Igen...
- Viszlát!
bolt2:
- Chieftec vagy Enermax táp?
[csávó hátramegy, kis idő mulva visszajön]
- Csak használt tápunk van...
- Viszlát!
bolt3:
- Chieftec vagy Enermax tápegység kellene!
[csávó hátramegy, kihoz egy Mercury tápot]
- Viszlát!
Több boltba már nem mentem be... az a gond, hogy minden cuccból ez a helyzet, egyszerűen semmi igényes dolog nincs ezekben az üzetekben.

Szerkesztette: Freeze 2004. 04. 12. 23:20 -kor

#372 Felhasználó inaktív   cyph 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 03. 24. 01:50

idézet:
Ezt írta Freeze*:

A héten én is tápot kerestem, miután befejezte a pályafutását a 300W-os Codegen tápom, természetesen netes rendelés lett a dologból.
...
Több boltba már nem mentem be... az a gond, hogy minden cuccból ez a helyzet, egyszerűen semmi igényes dolog nincs ezekben az üzetekben.
[/quote]

Az Aqua-nál van ChiefTec táp is, 300W 10e+áfa

#373 Felhasználó inaktív   Freeze 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 24. 02:04

Idézet: cyph

E-Connecttől rendeltem 9276Ft+tréfáér, remélem csütörtökre ideér...

Szerkesztette: Freeze 2004. 04. 12. 23:11 -kor

#374 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 24. 19:53

idézet:
Ezt írta cyph:

[/quote]

Azon morfondíroztam én is. Viszont most gondolkodom, mert közben találtam egy 2 hónapos CT360A-t 12000-ért.
Most nemtom eldönteni, hogy melyiket vegyem meg, a 300W-ost a bótbó', vagy 360W-ost kéz alól. :confused:

tipp?

#375 Felhasználó inaktív   Freeze 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 24. 20:54

Idézet: mumtaz

Azon morfondíroztam én is. Viszont most gondolkodom, mert közben találtam egy 2 hónapos CT360A-t 12000-ért.
Most nemtom eldönteni, hogy melyiket vegyem meg, a 300W-ost a bótbó', vagy 360W-ost kéz alól. :confused:

tipp?
Az a kérdés, miért eladó az a táp. Elképzelhető, hogy bele lett manipulálva és ugrott a gari(?) Vágülis csak 2000-el olcsóbb, mint boltba... én valszeg boltba venném, sose veszek használt cuccot a gépembe.

Szerkesztette: Freeze 2004. 04. 12. 23:08 -kor

#376 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 24. 21:04

idézet:
Ezt írta Freeze*:

Az a kérdés, miért eladó az a táp. Elképzelhető, hogy bele lett manipulálva és ugrott a gari(?) Vágülis csak 2000-el olcsóbb, mint boltba... én valszeg boltba venném, sose veszek használt cuccot a gépembe.
[/quote]

Az eladó állítása szerint egy új házat vesz, amiben 400W-os chieftec van. Állítása szerint mozgássérült, tehát nem tud nagyon utánajárni, hogy hol adnak neki többet érte.
Egyébként egy örökgaris Chieftec-be miért turkálnának bele? Esetleg csak kivehetnek belőle alkatrész, de nem hiszem, hogy csak ezért szétszednék.

Egyébként boltban a 360-as Cheftec 17500 HUF

[ 2003. március 24.: mumtaz szerkesztette a hozzászólást ]

#377 Felhasználó inaktív   Turboboszi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 06. 21:39

idézet:
Kiégett egy hetedik emeleti lakás Budapesten

2003. április 6., vasárnap, 21:50

Kigyulladt egy számítógép és lángba borította egy XXI. kerületi ház hetedik emeleti lakását. Három embert füstmérgezés miatt kórházba szállítottak.

Kiégett egy hetedik emeleti lakás Budapesten, a XXI. kerületi Zrínyi utcában vasárnap. Molnár Péter, a tűzoltóság szóvivője elmondta, hogy egy számítógép gyulladt ki, majd a tűz pillanatok alatt átterjedt a berendezési tárgyakra. Hárman könnyebb füstmérgezés miatt kórházba kerültek. Az épületből a nagy füst miatt 60 személyt kellett kimenteni. [/quote]

Van egy tippem, mitől!?
Vajon nyilvánosságra hozzák valaha a pontos okot? :confused:
[url="http://"http://www.origo.hu/itthon/20030406kiegett.html"]forrás[/url]
„Megtanultam, hogy egy embernek csak akkor van joga a másikra felülről lenézni, amikor annak talpra állni nyújt segítő kezet.'' Gabriel García Márquez

#378 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 04. 06. 22:04

idézet:
Ezt írta turboboszi:
Van egy tippem, mitől!?
Vajon nyilvánosságra hozzák valaha a pontos okot? :confused: ......
[/quote]

Nem mondod, hogy a KGB? :rolleyes: ;)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#379 Felhasználó inaktív   Turboboszi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 06. 22:22

idézet:
Ezt írta lameXpert:

Nem mondod, hogy a KGB? :rolleyes: ;)
[/quote]
De! Csak nem a topic címéből jöttél rá? :p
„Megtanultam, hogy egy embernek csak akkor van joga a másikra felülről lenézni, amikor annak talpra állni nyújt segítő kezet.'' Gabriel García Márquez

#380 Felhasználó inaktív   Freeze 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 07. 00:50

Idézet: turboboszi

Van egy tippem, mitől!?
Vajon nyilvánosságra hozzák valaha a pontos okot? :confused:
forrás

Bazzz, ez durva! :eek: Vargányané ezúttal kegyetlenül lecsapott...  :(

Szerencsére én már egy hete nyugodtan alhatok...

Szerkesztette: Freeze 2004. 04. 12. 22:52 -kor

Téma megosztása:

• (84 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.