idézet:
Ezt írta Lala9:
Mindenféle engedély jele rajta van, de ez nem jelent sokat, tapasztalatból tudom.[/quote]
Annyira, hogy egyik ismerosomek vettek 10db tapot (termeszetesen Vargane), aztan a boltostol megkerdeztek, van-e TUV tipusengedelye a tapnak (mert amihez kell a tap, nemet piacra megy)
Persze a kereskedo mindenfele rizsat levagott, hogy igy engedelyezett, meg ugy, de az ismerosom hajthatatlan volt, hogy vagy mutatnak neki engedelyt, vagy o bevizsgaltatja, de a koltsegeket az elado allja.
Inkabb visszavettek a tapokat...
Vargáné és tsa. - a közveszélyes bűnöző !
Elküldve: 2002. 06. 04. 17:35
Elküldve: 2002. 09. 25. 09:45
De az EMAIL címük nem műkszik, mert próbáltam nekik levelet írni!
Íme a levél:
------------------------------------------------------------
Tisztelt VARGÁNÉ ÉS TÁRSA KFT!
Az önök által forgalmazott "VARGÁNÉ ÉS TÁRSA KFT" felirattal ellátott tápegységek véleményem szerint nem felelnek meg a biztonsági előírásoknak!
A tápegységek általában kevesebb, mint 1 éven belül meghibásodnak, és az esetek nagy részében a számítógépek teljes javíthatatlan meghibásodását okozzák !!!!
1. A tápegységen nem tüntetik fel a maximális üzemóra számot (mely üzem óra szokatlanul kevesebb, mint a hagyományos tápegységeknél).
2. A hiperrövid élettartamhoz képest aránytalanul magas az eladási ár, főleg akkor, ha hozzászámítjuk a számítógép (jobb sorsra érdemes) alkatrészeit is, amit az Önök "tápegysége" tett tönkre !
3. A tápegységek alkatrészei alul vannak méretezve, nem szakszerűen vannak beépítve (biztosítékot nem lehet kicserélni, mert nincs beépítve a foglalat, hanem a biztosíték fixen be van forrasztva), hiányzik a bemenő nagyfrekvenciás szűrő áramköri rész, az alkatrészek szó szerint "be vannak hányva" !
4. A kapcsolóüzemű tápegységek az esetek nagy részében a gyengeáramú oldalon (szekunder oldalon) túlfeszültség keletkezik, a teljes meghibásodás előtt furcsa erős sípoló hangot ad ki magából, a számítógép, és perifériák átmeneti működési zavarát okozza, esetleg tönkre is teszi azok érzékeny áramköreit! A kimenő feszültséget digitális, és analóg multiméterrel mérve az átlagérték megfelelőnek bizonyul, de oszcilloszkópon nézve komoly feszültség ingadozások (gerjedések) tapasztalhatóak, mely zavarja az alkatrészek működését, és a megengedett határértékeken kívülre esik!
------------------------------------------------------------
Udv.: Hardware :confused:
[ 2002. szeptember 25.: hardware szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 09. 25. 12:30
Azt mondta az illető, hogy még 71 hasonló ügy van már a bíróságon.
Remélem megkapja Vargáné a megérdemelt bűntetését!
Enterprise Forever!
Elküldve: 2002. 09. 25. 13:29
1. A tápegységen nem tüntetik fel a maximális üzemóra számot
En meg nem lattam olyan tapot, amelyre ez ra lenne irva. Nekem 340 wattos Chieftec tapom van es erre sincs rairva, pedig ez mar nem az a gagyi kategoria. A jobb tapok honlapjan meg van adva az MTBF. A Varganya es Tsa altal forgalmazott tapok gyartojanak honlapjan (http://www.junkware....ework-psu.html) esetleg utananezhetsz

2. A hiperrövid élettartamhoz képest aránytalanul magas az eladási ár
Olcsobban talan megvenned es rabiznad a 2-300 rongyot ero geped?
Elküldve: 2002. 09. 25. 14:16
idézet:
Ezt írta Nestroy:
hardware:
1. A tápegységen nem tüntetik fel a maximális üzemóra számot
En meg nem lattam olyan tapot, amelyre ez ra lenne irva. Nekem 340 wattos Chieftec tapom van es erre sincs rairva, pedig ez mar nem az a gagyi kategoria. A jobb tapok honlapjan meg van adva az MTBF. A Varganya es Tsa altal forgalmazott tapok gyartojanak honlapjan (http://www.junkware....ework-psu.html) esetleg utananezhetsz![]()
2. A hiperrövid élettartamhoz képest aránytalanul magas az eladási ár
Olcsobban talan megvenned es rabiznad a 2-300 rongyot ero geped?[/quote]
Nem bíznám rá, de hogy lehet szart ugyan abban az árban eladni, mint egy minőségit!?
![]()
Elküldve: 2002. 09. 25. 14:37
idézet:
Ezt írta hardware:
Nem bíznám rá, de hogy lehet szart ugyan abban az árban eladni, mint egy minőségit!?
[/quote]
A szart úgy lehet eladni bármilyen árban.... hogy megveszik.
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2002. 09. 25. 14:58
De gondold végig, hogy egy átlagos PC felhasználó bemegy az üzletbe, és tápot akar venni a gépéhez, és a sz*rra az ottani eladók, melyek szakértőnek merik nevezni magukat, azt mondják a sz*r tápra, hogy ez minőségi megbízható drágább kategóriás termék!
Mert Én is így jártam a minap az UNITEL TEAM COMPUTERS szaküzlet és szervizben.
Bementem tápot venni, és erre kihoztak egy 4400 Ft-os CODEGEN 235W-os tápot, és egy 6500Ft–os 300W-os VARGÁNÉ ÉS TÁRSA tápot, mely tápra azt mondták, hogy kitűnő minőség, megbízható, és hogy nekik sosem volt ezekkel problémájuk!!!

Elküldve: 2002. 09. 25. 15:10

Elküldve: 2002. 09. 25. 15:21
idézet:
Ezt írta hardware:
..........De gondold végig, hogy egy átlagos PC felhasználó bemegy az üzletbe...........[/quote]
Én tudom - és bizonyos fokig meg is értelek - de azt kell mondjam, hogy....
1. átlagos felhasználó nem vesz külön tápegységet (ne is vegyen, vegyen komplett gépet), ne ott vegye....
2. átlagos felhasználó fizesse meg az árát, na erre felhördül (tudod(m) legtöbbször úgy van: szinte ingyen, szinte csúcsminőséget)
3. és akkor még van egy-két dolog, amit tisztába kellene tenni.....
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2002. 09. 25. 16:08
Esetleg mond valakinek valamit az, hogy Huntkey táp ? Ez egy 300 Wattos csoda, a cég aki gyártotta valami Shenzhen Chiyuan Industrial Co., LTD.

Elküldve: 2002. 09. 25. 16:15
idézet:
Ezt írta iNTi:
Nekem is lenne egy kérdésem, ugyan nem vargáné csodálatos és meglepetésekkel teli tápja található a gépemben, de sejtem valami hasonló.
Esetleg mond valakinek valamit az, hogy Huntkey táp ? Ez egy 300 Wattos csoda, a cég aki gyártotta valami Shenzhen Chiyuan Industrial Co., LTD.Gondolom a tajvani Vargáné. Ez olyat szokott csinálni, hogy ha bekapcsolom a gépet minden felpörög, csak éppen nincs se kép, se hang. Nyomnom kell egy resetet, hogy beinduljon valóban is beinduljon ... Ez gondolom nem jó dolog, de esetleg félnem kellene ? A táp már több mint 1 éves, és ezen kívűl még mást nagyon nem produkált, csak kicsit elkezdtem parázni azokután amit itt írtatok.
[/quote]
Szerintem próbálj ki egy másik tápot is, valami jobb és ismertebb minőségit, mielőtt nagy költségekbe vernéd magad!
Több mint valószínű a táppal van a probléma.
![]()
Elküldve: 2002. 09. 25. 17:26

powa: XP 2.4+, 512 DDR, GeForce FX5.6, 15+40+120G, SBLive
kool: K7c 650, 128+64+32+32 SD, Voodoo 3, 1.2+4.3G, SB16V
vaio: P3M 1.2, 512 SD, MRadeon 16M DDR, 60G, iSmax
pda: HTC Wizard
Elküldve: 2002. 09. 25. 22:44
idézet:
Ezt írta hardware:
... VARGÁNÉ ÉS TÁRSA tápot, mely tápra azt mondták, hogy kitűnő minőség, megbízható, és hogy nekik sosem volt ezekkel problémájuk!!!
[/quote]
Es igazat mondtak. Mert ugye nem is nekik volt vele problemajuk, hanem a vevoknek.
Elküldve: 2002. 09. 25. 22:52
idézet:
Ezt írta JulWCZar:
AZ egy dolog hogy a táp forgalmazója kifizeti a kártérítést, de újra fog-e Vargáné (vagy a társa) gépelni egy X*100 oldalas vizsgadolgozatot, ami a vinyóval füstölt el, s került írója által belélegzésre???[/quote]
En ha komolyabb munkat vegzek a geppel, akkor naponta 2 floppyra csinalok mentest es a biztonsag kedveert meg egy webcimre is feltoltom az aznap elvegzett munkamat. Igy legrosszabb esetben is csak egynapi munkam veszhet el.
Mas kerdes, ha a nyaralasrol keszult ketoras videod keszre vagott verzioja fustol el...
Elküldve: 2002. 09. 25. 23:42

Aztá elszállt egy másik tápom is, SkyHawk...ez nem csinál semmit se, szóval megnyomom a powergombot és cseszik rám ...
[ 2002. szeptember 26.: Waveson szerkesztette a hozzászólást ]
<b>1.:</b> Gigabyte P35-DS3,Core 2 Duo E6400 2,13@3Ghz, Sapphire AMD Radeon HD7770 OC, 4GB DDR2 800Mhz, 1TB Samsung HD103UJ, 1.1A, 19' 931BF Samsung TFT,Pioneer DVDíró, Chieftec 350W GPS-350EB-101A PSU
<b>2.:</b> GigaByte m55s-s3, Athlon 64 X2 3800+@2300mhz, Geforce7900GT,1024MB DDR2 667 Mhz, 2x250GB HDD, AC97, 19' TFT LG, 1.1A, ASUS DVDRW, 400W UltraPower PSU
<b>Laptop1: Dell N1015V: i3-2310M 2,1Ghz, 4GB, 640GB, GT525M
Laptop2: Acer Aspire, C2D,7300GS, 2GB, 250GB
Laptop3:</b> HP-Compaq EVO N1015V@512Mb Ram
Elküldve: 2002. 09. 26. 07:50
idézet:
Ezt írta Waveson:
Úgy kezdte hogy windowsban nem működött az egér..aztán vinyó leállt....kikapcsolt a gép..aztán utána megint működött minden, csak soros egérrel nemtuttam mivan, másnap meg már be se indult csak kattan egyet amikor bekapcsolom...!
[ 2002. szeptember 26.: Waveson szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
A napokban javítottam egy gépet és ott is ugyan ezek a problémák jelentkeztek.
Először lelassult a gép (winfos) aztán már fagyizott a winfos, majd behalt az egér. De én nem vártam meg még teljesen tönkremegy, és inkább kicseréltem. Azóta a gép gyorsabb lett, stabil, és nem fagy a winfos és az egér is meggyógyult…
![]()
Elküldve: 2002. 09. 26. 08:17
idézet:
Ezt írta Waveson:
Nya pár hete kapcsolom be a gépet...és hallom katt-katt amikor menyomom a gombot...acorp 300w....háez meghót! ... 1ébként vettem ma még1 acorp tápot, 250wattos p4eset, az a gáz hogy 0,15A-os a ventije, ami nagyon gyengén fújja a levegőt[/quote]
Ezt nevezem én márkahűségnek!![]()
Elküldve: 2002. 09. 26. 10:07
idézet:
Ezt írta Waveson:
Nya pár hete kapcsolom be a gépet...és hallom katt-katt amikor menyomom a gombot...acorp 300w....háez meghót! Úgy kezdte hogy windowsban nem működött az egér..aztán vinyó leállt....kikapcsolt a gép..aztán utána megint működött minden, csak soros egérrel nemtuttam mivan, másnap meg már be se indult csak kattan egyet amikor bekapcsolom...! Azt vágom hogy tönkrement, de mégis mi szállt el benne? 1ébként vettem ma még1 acorp tápot, 250wattos p4eset, az a gáz hogy 0,15A-os a ventije, ami nagyon gyengén fújja a levegőt
Aztá elszállt egy másik tápom is, SkyHawk...ez nem csinál semmit se, szóval megnyomom a powergombot és cseszik rám ...
[ 2002. szeptember 26.: Waveson szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Vegyél még egy Acorpot:-)))))))))
Elküldve: 2002. 09. 26. 23:18
A héten cseréltem ki a 235W-os JNC tápomat egy 300W-os Chieftec-re, hát mit mondjak, ég és föld! A Jenci elég meleg levegőt fújt ki, ez viszont sokkal hidegebb, csendesebb. És ezt már bátrabban merem otthagyni pl. videotömörités céljára...a minőség az minőség! Ha valakit érdekel, itt szereztem be a Chieftec-et:www.overclock.hu . Postai utánvéttel rendeltem, ugyhogy még utaznom se kellett érte