Ja és a házat a táppal együtt újonnan vettem 1 éve!!!
Most vettem egy szép 300as Azona tápot, remélem ez nem okoz ilyen meglepetéseket. Gondolom, mert 2* annyi volt maga a táp mint az acorp ház+ táp
Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Elküldve: 2003. 01. 21. 14:32
Elküldve: 2003. 01. 23. 10:45
idézet:
Ezt írta xmatrix:
Én csak annyit akarok hozzászólni, hogy aki teheti kerülje az acorp cuccokat. 2 hete Ugyanígy durrant szét az én 230W-os tápom [/quote]
azonosítódból + reg.dátum (2001.febr.) következtetve bőven találkozhattál vargányás+atxtápfigyelmeztetés+stb topicokkal, ennek ellenére bíztál az Acorp230W-ban?
ja, jut eszembe vajon pokeas bátyó aptivás minőségi eredeti 30ezer forintos IBM floppy meghajtója vajon használta-e a 12V-ot?![]()
Elküldve: 2003. 01. 23. 12:14
idézet:
Ezt írta szabiii:
azonosítódból + reg.dátum (2001.febr.) következtetve bőven találkozhattál vargányás+atxtápfigyelmeztetés+stb topicokkal, ennek ellenére bíztál az Acorp230W-ban?
[/quote]
nem pontosan értem, mi is az összefüggés???
én is csak pár topicok olcasok, vannak olyanok amit még sosem olvastam - mert nem érdekel a téma
Elküldve: 2003. 01. 23. 13:41
Elküldve: 2003. 01. 23. 14:01
idézet:
Ezt írta bundas:
...[/quote]
1. A hiba okáról, máshol, már elég sokat beszéltünk. _Nem_ a 7805-től indul a dolog.
2. Durrogtak az AT-s tápok is.
3. Az előre összeszerelt gépek tápját sok esetben nagyon pontosan a kész géphez állítják be - ha más konfiggal használják, baj lehet belőle.
Elküldve: 2003. 01. 24. 16:56
Elküldve: 2003. 01. 27. 14:40
Elküldve: 2003. 01. 27. 15:13
idézet:
Ezt írta *Iguana*:
Közben megvolt a fényképezés:
................[/quote]
Az a szép, az a szép.... dióda-kondenzátor-ellenállás együttes volt olyan szívmelengető?
Elküldve: 2003. 01. 27. 15:22
Elküldve: 2003. 01. 27. 16:15
idézet:
Ezt írta Rive:
Gyönyörű
Hiába no, az alulméretezett standby részek felülmúlhatatlanok[/quote]
Az a lényeg, hogy nem vitt el semmit... Az utolsó pillanatban sikerült cserélni.
Elküldve: 2003. 01. 27. 16:18
idézet:
Ezt írta lameXpert:
Az a szép, az a szép.... dióda-kondenzátor-ellenállás együttes volt olyan szívmelengető?[/quote]
Inkább szívizom-rezegtető...
Elküldve: 2003. 01. 27. 17:56
Elküldve: 2003. 01. 27. 18:07
idézet:
Ezt írta *Iguana*:
Jah, egy 235W-os Acorpról van szó, ami előtte nálam kb. másfél évig üzemelt (azóta +4 hónap). Szal még nem volt 2 éves a kicsike...[/quote]
Talán még ma is élhetne?![]()
Nem mindegy, milyen lapot tett rá. Egy ilyesmi táp békésen éltet nálam egy BH6-ot, de egy korszerűbb lapot már nem mernék rákötni. Túlterhelésnek, égésnek semmi nyoma vagy előjele, persze az elkók más téma, nyilván felújítás nélkül nem merném használni.
Előfordul, hogy amikor valaki vásárol egy új lapot, a tápon spórol (had maradjon a régi). Aztán jön a szívás...
A régebbi tápok méretezésénél az első idézetet vették tekintetbe, míg ma már a második a mérvadó:
idézet:
ATX Specification - Version 2.03
5VSB is a standby voltage that may be used to power circuits that require power input during the powered-down state of the power rails. The 5VSB pin should deliver 5V +/-5% at a minimum of 10mA maximum from this pin unless a power supply with higher current capabilities is clearly specified. This power may be used to operate circuits such as soft power control. For future implementation, it is recommended that the 5VSB line be capable of delivering 720mA.This increased current will be needed for future implementation with features such as "wake on LAN"
[/quote]
idézet:
ATX/ATX12V Power Supply Design Guide
Version 1.2
3.3.3. +5 VSB
+5 VSB is a standby supply output that is active whenever the AC power is present. It provides a power source for circuits that must remain operational when the five main DC
output rails are in a disabled state. Example uses include soft power control, Wake on LAN, wake-on-modem, intrusion detection, or suspend state activities.
The +5 VSB output should be capable of delivering a minimum of 1.0 A at +5 V ± 5% to external circuits. Because trends indicate a growing demand for standby power, it is recommended that designs be scalable to 2.0 A to meet future needs. The power supply must be able to provide the required power during a "wake up" event. If an external USB device generates the event, there may be peak currents as high as 2.5A lasting no more than
500mS.
Overcurrent protection is required on the +5 VSB output regardless of the output current rating. This ensures the power supply will not be damaged if external circuits draw more current than the supply can provide. [/quote]
[ 2003. január 27.: Signal szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 01. 27. 19:27
idézet:
Ezt írta Signal:
Talán még ma is élhetne?
...
[/quote]
Asus A7v133
AMD TB 1000
Leadtek Gef2 MX400
2*256 MB Samsung
CD író + olvasó
Maxtor 60Gb 5400-as vinyó
floppy
vmi modem
vmi hálókártya
asszem, SB128
Egyébként a táp még ma is él... csak kissé rizikós használni (talán érthető)
Elküldve: 2003. 01. 27. 19:54
Elküldve: 2003. 01. 27. 22:18
idézet:
Ezt írta Degeczi:
nem latom semmilyen szinten megindokoltnak, h egy alvo P4/Athlon alaplap (a proci ilyenkor nyilvan nem szamit) miert terhelne jobban a tapot[/quote]
Akkor nem értem, miért másoltam ide a fenti idézeteket, ha úgysem olvasod el.
Azt sem értem, hogy miért gyártják a mostani tápokat 5 Vsb min. 2 Amperes teherbírással, legalábbis egy magára valamit adó gyártó esetében. Szemben a régebbi, kisebb 5Vsb terhelhetőségű tápokkal. Ha Degeczi szerint indokolatlan...
idézet:
ilyen 235-os vargane/acorp nalam is egy 450-es PII alatt durrant el
[/quote]
"Durrant el", ezzel nem mondtál semmit. Mint amikor beszól valaki a fórumra, hogy kék a képernyő, vagy jelez a tűzfal, vajon mi lehet a baj ilyenkor?
Tönkremenés és tönkremenés körülményei között számtalan különbség lehet. Nem tudom, életedben hány db kapcsolóüzemű tápegységet javítottál már, de én főleg TV, video, néha monitor stb. készülékekben megszámlálhatatlanul sokat és persze nemcsak tápegységet, hanem minden áramkört. Ami nem kártya csere-berével történik természetesen.
Ezzel arra akarok célozni, hogy amit írtál:
idézet:
felelotlenseg, orosz rulett ilyet barmilyen gephez hasznalni [/quote]
Ez általános óvatossági rendszabályként valóban igaz lehet, kivéve legalább egy esetet: ha azt a tápegységet — megfelelő alkatrészekkel — Signal újította fel, illetve tartja karban, illetve üzemelteti...![]()
Elküldve: 2003. 01. 28. 09:06
Elküldve: 2003. 01. 28. 11:52
idézet:
Ezt írta Degeczi:
eppen ez az, h elolvastam, es orommel vennem, ha ramutatnal hol van benne barmi utalas, h egy mai gep alaplapja nagyobb keszenleti aramot igenyelne
kulso, USB periferiakra hivatkozik - aminek ehhez semmi koze, azok eppugy lehetnek egy oreg, 350-es Celeronra kotve is
"durrant el": hideg bekapcsolas utan par masodperccel (USB periferia semmi nem volt rajta) a tapban egy elko szo szerint folrobbant
mindez egy regi, BX-es, slot-os Abit alaplappal
ismerosoknel ugyszinten nem kellett korszeru gep ahhoz, h ezek a vackok beadjak a kulcsot
egyszeruen csak veszelyesnek tartom azt, h nehanyan esetleg az irasod olvasva megnyugodnak, mert ok pl csak oreg celeront hasznalnak
elhiszem, h biztonsagosra tudod modositani ezeket - de sokkal egyszerubb venni egy jo minosegu termeket
vegtere is a legtovabb kitarto alkatresz a gepben
[ 2003. január 28.: Degeczi szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Aki nem ért hozzá, annak egyszerűbb, de erre már utaltam fentebb, általános óvatossági rendszabályként.
Pusztán azért, mert bizonyos tapasztalatok birtokában megemlítettem egy figyelembevehető lehetőséget ("talánnal" és kérdőjeles mondattal kezdve) egy konkrét esetben, ne akard már nekem bebizonyítani, hogy én be akarom bizonyítani, milyen jók ezek az ócska tápegységek. Aki netán eddig félreérthette volna, immár annak számára is egyértelmű. Hála Neked...
Az alaplapok standby áramfelvételével kapcsolatos feltételezésekből kiszállok (főleg, hogy az említett idézetek is inkább csak feltételezésekre adnak alapot), mivel pont alaplapokkal egyébként nem foglalkozom, és idő hiányában most nem is tudok konkrétabban utánanézni.
Olyan esetekről tudok, hogy valakinek a régi tápja nem tudott megbirkózni az újonnan vásárolt alaplapjával, aztán ebből a meccsből mindkettő vesztesen került ki, persze nem a hidegen való bekapcsolás és megfutás esete történt, hanem simán túlterhelődött az 5Vsb és a megfutás csak később következett. Persze ebbe is bele lehetne kötni (tyúk vagy tojás volt előbb?), de e fórum keretein belül kár volna belemenni egyéb részletekbe.
Te nyilván jobban tudod (talán alaplapokat tervezel, vagy vannak dokumentációid, kapcsolási rajzaid?), ami alapján kijelented:
idézet:
nem latom semmilyen szinten megindokoltnak,... [/quote] Egy ilyen állítás mögött valami olyan ismeret állhat, mely tudás birtokában talán alaplapokat is konstruálhatnál, csak erre tudok gondolni. Nekem erről esetleg elképzeléseim lehetnek, az említett elektronikai ismeretekre támaszkodva. De nem látom megindokoltnak, hogy annak alapján ilyen egyértelmű kijelentéseket tegyek.
[ 2003. január 28.: Signal szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 01. 28. 12:13
Elküldve: 2003. 01. 28. 12:29
idézet:
Ezt írta Degeczi:
a kotozkodestol jobb lesz belul vmi?
ezt ereztem veszelyesnek: "békésen éltet nálam egy BH6-ot, de egy korszerűbb lapot már nem mernék rákötni"[/quote]
Ami félreérthető, már többszörösen egyértelművé lett téve. Hála Neked...
Én gyakorlati tapasztalatokra támaszkodtam. Cáfold meg legalább valami alaplap dokumentációval, vagy bármi konkrétummal.idézet:
nem latom semmilyen szinten megindokoltnak,... [/quote] Ez kevés...