HWSW Informatikai Kerekasztal: Acorp 180W táp - a gyilkos - képek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Acorp 180W táp - a gyilkos - képek

#141 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 03. 17. 21:33

idézet:
Ezt írta -=BeXxTeR=-:

... pont a DTK-3007 est válaszotottam ... (sajnos csak erre telik most :( )
[/quote]

Az bőven jó! Vinni fog mindent egy darabig! (mármint úgy értem, hogy 4-5 Ghz és 72x cd íróikig) :D

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#142 Felhasználó inaktív   Waveson 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 18. 22:47

Ebben az egészben az a legjobb, hogy én tudom hogy milyen rosszak ezek a tápok, mégis a másik gépem, ilyen > Abit BM6, Celeron366@550, Geforce3 Ti 200, 384Mb Sdram, 40GB Maxtor 7200RPM, LG52x cdíró, 52x lg cdrom, realtek hálókard, intellimouse 1.1A...és a vicc, a táp > Acorp 250W... :( Sajna nincs pénzem drágábbat venni, őszintén szólva a gép nem igazán mozgat, de azért mégse mennyen már tönkre magában egy ilyen xartól^^.. Arra használom hogy SMS-eket írok a barátnőmnek miközben "tanulok"..^^...meg puskát írok vele.. szal végülis nem használom sokat, de ''ACORP'', bármikor felrobbanhat, és akkor tutti nagyon fogom bánni... ehhh..mind1 én szurkolok neki, hogy maraggyon egybe még legalább 1 évet KI KELL BÍRNIA!!!!!!!!!!!!!!!!! Drukkoljatok plíz =)))))))))))))
ÚJ KONFIG:D
<b>1.:</b> Gigabyte P35-DS3,Core 2 Duo E6400 2,13@3Ghz, Sapphire AMD Radeon HD7770 OC, 4GB DDR2 800Mhz, 1TB Samsung HD103UJ, 1.1A, 19' 931BF Samsung TFT,Pioneer DVDíró, Chieftec 350W GPS-350EB-101A PSU
<b>2.:</b> GigaByte m55s-s3, Athlon 64 X2 3800+@2300mhz, Geforce7900GT,1024MB DDR2 667 Mhz, 2x250GB HDD, AC97, 19' TFT LG, 1.1A, ASUS DVDRW, 400W UltraPower PSU
<b>Laptop1: Dell N1015V: i3-2310M 2,1Ghz, 4GB, 640GB, GT525M
Laptop2: Acer Aspire, C2D,7300GS, 2GB, 250GB
Laptop3:</b> HP-Compaq EVO N1015V@512Mb Ram

#143 Felhasználó inaktív   A-Tom 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 19. 16:42

Nekem anno egy SkyHawk tápom volt. Az nem szállt el, bár szerintem nem sok híjja' volt. Olyat csinált, hogy cefettül zümmögött kikapcsolt állapotban (lehet bekapcsolva is, de azt nem hallottam, mert a venti hangosabban zümmögött) :D
Az egyik táp kábelre rá volt kötve egy relés cucc, ami levette az áramot egy elosztóról, amibe a hangfal, modem, lámpa, nyomtató, egyéb volt dugva. Na most akkor kezdtem furcsálni a dolgot, amikor ez a relés cucc a gép kikapcsolása után csak 10-15 másodperccel kapcsolt ki. Aztán került a gépbe egy rack keret is, ami egyértelműen megmutatta a gond forrását: a zöld (power) led a gép kikapcsolása után is még pislákolt. Ekkor szétszedtem,és kimértem műszerrel, és a 12V-os sárga vezetéken kikapcs után 1 percig még jó 4-5 Volt fesz volt :D
Úgyhogy kuka, és vettem egy új 250W-os Acorp tápot, ami eme téma olvasgatása után kezd kicsit nyugtalanítani ;)

Más

Kérdés: lehetne-e valamilyen eszközt alkotni a tápkábelekre, hogy egy táp elszállás esetén ne rántsa magával az egész konfigot?
Illetve a tápokban nem szokás valami ilyen védelmet alkalmazni?

#144 Felhasználó inaktív   A-Tom 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 19. 16:47

idézet:
Ezt írta Waveson:
ehhh..mind1 én szurkolok neki, hogy maraggyon egybe még legalább 1 évet KI KELL BÍRNIA!!!!!!!!!!!!!!!!! Drukkoljatok plíz =)))))))))))))[/quote]

Az én 250W-os Acorpom má több mint egy éve húzza (kopp kopp), pedig jó napi 6-8 órákat megy (nem vicc)
Előtte a SkyHawk is ment 3 és fél évet robbanás nélkül
:D

#145 Felhasználó inaktív   csucs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 19. 17:29

idézet:
Ezt írta A-Tom:

Az én 250W-os Acorpom má több mint egy éve húzza (kopp kopp), pedig jó napi 6-8 órákat megy (nem vicc)
Előtte a SkyHawk is ment 3 és fél évet robbanás nélkül
:D
[/quote]

Valahogy olyan érzésem van, hogy látunk itt még vigyor nélkül is :rolleyes: :)

#146 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 19. 17:46

idézet:
Ezt írta A-Tom:
Kérdés: lehetne-e valamilyen eszközt alkotni a tápkábelekre, hogy egy táp elszállás esetén ne rántsa magával az egész konfigot?
Illetve a tápokban nem szokás valami ilyen védelmet alkalmazni?
[/quote]

Hi!

Igen, több topikban is előfordult már ez a gond. Tápőrnek hívják a cuccot, ha akarod, magad is legyárthatod, vagy valahol kapható is, de nem tudom, hogy hol. Itt van héhány link, amely egy-egy HWSW topikra mutat, amiben erről volt már szó: [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=11&t=000893"]https://www.hwsw.hu/...c&f=11&t=000893[/url] [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=6&t=001139"]https://www.hwsw.hu/...ic&f=6&t=001139[/url]

Egyébiránt jobb tápok taralmazzák ezt a védelmet.
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#147 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 19. 17:48

Megtaláltam közben a céget is, ahol kapható (azt hiszem ők is gyártják): [url="http://"http://www.tothpc.hw.hu/"]http://www.tothpc.hw.hu/[/url]

#148 Felhasználó inaktív   Tinca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 19. 19:03

Helo!

Ma olvastam bele először a hwsw fórumba, és nem bírom ki, hogy meg ne köszönjem mindenkinek, aki e témához hozzászólt, hogy segít egy kis fényt gyújtani. Igenis, tévednek ide "eccerű, gumicsimmás" felhasználók -mint amilyen én is vagyok (hála a munkahelynek ;)-, akiknek utoljára jutna eszükbe, hogy a táp is tönkreteheti -mondjuk- többéves munkájukat. (Ebben a szám.tech lapok sem segítenek.) Na, sietek is haza, megnézni mi az, ami küszködik az Acorp(!) házban.
Szóval kösz, kösz, kösz és így tovább!
Tinca tinca: Szerényen háttérbe szorul ... holott előnyös tulajdonságai miatt  a mainál nagyobb megbecsülést érdemelne. (Pénzes - Tölg)

#149 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 20. 00:46

idézet:
Ezt írta *Iguana*:
Közben megvolt a fényképezés:

[url="http://"http://free.x3.hu/leguan/hwswpics/tap01.jpg"]Kép 1[/url]

[url="http://"http://free.x3.hu/leguan/hwswpics/tap02.jpg"]Kép 2[/url]
[/quote]

Hozzám bekerült egy gép, amit nem lehetett bekapcsolni. Szétszerelés után gyorsan kiderült, hogy egy 1,5 éves Vargáné van benne amit szétszerelve pontosan úgy nézett ki, mint amit Te is beraktál. Mellesleg van egy 98 elején vásárolt AT-s 235 W-os Vargáné tápom, ami 2001-ig gépben üzemelt éjjel-nappal, és még most is azt használom meghajtók tesztelésére.

Mellesleg ezekkel a JNC tápokkal mik a tapasztalatok, mert nekem most az van kb 5 hónapja.

#150 Felhasználó inaktív   bp56 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 20. 08:07

idézet:
Ezt írta mumtaz:

Mellesleg ezekkel a JNC tápokkal mik a tapasztalatok, mert nekem most az van kb 5 hónapja.
[/quote]

Hát, kollega Úr! A kérdett tápról már jó párszor leírták, hogy erősen sanszos, és akkor még finoman fogalmaztam!
Szvsz a teendő: házból kiszerel, jobb váll felett nagy ívben hátrahajít, új tápot (Enermax, Chieftec stb.)vásáról, majd beszerel. Kb. ennyi.
[ Script Execution time: 237.4565 -  2005. november 24 12:00]
[ Script Execution time: 0.1000 ]

#151 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 20. 14:03

Így van.
Hogy röviden és tömören fogalmazzak JNC=Vargáné :(
(Ja és sajnos saját tapasztalat)

#152 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 20. 23:46

idézet:
Ezt írta Mono:
Így van.
Hogy röviden és tömören fogalmazzak JNC=Vargáné :(
(Ja és sajnos saját tapasztalat)
[/quote]

Rájöttem, amikor ma szétszedtem :rolleyes: :rolleyes:

Viszont az fránya régi AT-s Vargánya csak nem akar meghalni (szerencsére).

[ 2003. március 20.: mumtaz szerkesztette a hozzászólást ]

#153 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 21. 11:43

Az más tészta, AT-s Acorp tápok messzemenőkig jobban bírták, mintaz ATX-esek.

#154 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 21. 20:44

idézet:
Ezt írta Mono:
Az más tészta, AT-s Acorp tápok messzemenőkig jobban bírták, mintaz ATX-esek.[/quote]

Na de ennyivel? Néha még egy 12 V-os erősítőt is hajtok vele 2db 150 W-os szobai dobozzal. Ez mondjuk nem kimondottan "rendeltetésszerű" használat. :)

[ 2003. március 21.: mumtaz szerkesztette a hozzászólást ]

#155 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 24. 12:58

idézet:
Ezt írta mumtaz:

Na de ennyivel? Néha még egy 12 V-os erősítőt is hajtok vele 2db 150 W-os szobai dobozzal. Ez mondjuk nem kimondottan "rendeltetésszerű" használat. :)

[ 2003. március 21.: mumtaz szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Mhm. Én is használtam ilyen "alternatív" célokra PC tápot (AT-s). Csak azt nem írtad, hogy az erősítőd hány wattos, ugyanis van otthon 2 db Reflex 400W-os mélyládám és volt, hogy egy néhány wattos erősítővel volt hajtva. Úgy is szól :), de nyilván nem a 400W-os hangfal adja a teljesítményt....
De hát Te látod a legjobban, nem? Megy róla az erősítő, klasszul, pedig gondolom nem tavaly gyártották azt az AT-s tápot... :)

#156 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 24. 15:59

idézet:
Ezt írta Mono:

Mhm. Én is használtam ilyen "alternatív" célokra PC tápot (AT-s). Csak azt nem írtad, hogy az erősítőd hány wattos, ugyanis van otthon 2 db Reflex 400W-os mélyládám és volt, hogy egy néhány wattos erősítővel volt hajtva. Úgy is szól :), de nyilván nem a 400W-os hangfal adja a teljesítményt....
De hát Te látod a legjobban, nem? Megy róla az erősítő, klasszul, pedig gondolom nem tavaly gyártották azt az AT-s tápot... :)
[/quote]

Ez csak egy 150W-os erölködő, szépen megy a két hangfal vele :)

Azért lenne itt egy kérdés, mivel nem nagyon ismerem a tápokat. A CODEGEN tápk mennyire megbízhatóak?

#157 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 25. 20:07

idézet:
Ezt írta murcicomp:
1, 180 watt annó a AT időszakban volt hagyományos ATX-ben talán nem is forgalmaztak.
[/quote]
Ki kell abranditsalak:
Egy 145W-os ATX tap mar lassan negyedik eve minden problema nelkul visz egy p3-500+2vmi 5k4-es hdd+cdrw gepet.
145W...

#158 Felhasználó inaktív   fdsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 26. 09:08

idézet:
Ezt írta mumtaz:
[QB]

Ez csak egy 150W-os erölködő, szépen megy a két hangfal vele :)

QB][/quote]
Hogyan tudsz 150 W-ot kihozni a 12 V-os tápból?
Nekem 4 Ohm-ra csak 4 W jön le. Ha hídba kötök két végfokot, akkor 16 W.
cseszlovák

#159 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 26. 09:19

idézet:
Ezt írta fdsa:

Hogyan tudsz 150 W-ot kihozni a 12 V-os tápból?
Nekem 4 Ohm-ra csak 4 W jön le. Ha hídba kötök két végfokot, akkor 16 W.
[/quote]

150W a kimenőteljesítmény (legalábbis ennyi van ráírva). Egyébként lehet igazság, mert ezt a két dobozt - mindenféle erölködő nélkül - egy AWE64-es hangkártya is csodálatosan meghajtotta mindenféle torzítás nélkül. Kár, hogy a mostani deszkámon nincs ISA . :(

#160 Felhasználó inaktív   cyph 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 03. 28. 00:50

FONTOS KÉRDÉS!

Én itt csak régebbi Acorp tápokról látok "eléggé" negatív kritikákat. van valakinek hasonló tapasztalata új acorp tápokkal is. most látom, hogy az új gépemben 400Wattos acorp táp van. cseréljem le még most rögtön vagy várjam a robbanást? :eek:

egyébként egy Feel IV-es házhoz adták!! azt hittem az minőségi márkás cucc, saját márkájú (Azona)táppal - nem sejtettem, hogy ilyen táp lesz benne, és hülye voltam megkérdezni... (egyébként Aqua Computer)
:(

[ 2003. március 28.: cyph szerkesztette a hozzászólást ]

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »