HWSW Informatikai Kerekasztal: Acorp 180W táp - a gyilkos - képek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Acorp 180W táp - a gyilkos - képek

#161 Felhasználó inaktív   Zool 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 05. 19. 09:48

A Feel IV és Feel V házakban elvileg nem Acorpnak kellene lennie! Huntkey van az enyémben is. ;) Valaki szedett már szét egy ilyet és masszívabb, mint Acorp, Codegen és egyéb.

Multiméterrel megmértem és 1-2 tizedes eltéréssel pontos értékeket ad le.

#162 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 19. 21:12

idézet:
Ezt írta GprsZool:
A Feel IV és Feel V házakban elvileg nem Acorpnak kellene lennie! Huntkey van az enyémben is. ;) Valaki szedett már szét egy ilyet és masszívabb, mint Acorp, Codegen és egyéb.

Multiméterrel megmértem és 1-2 tizedes eltéréssel pontos értékeket ad le.
[/quote]

van egy cég, aki behozzá dszunkából a házakat,
a tápra olyan matricát nyom rá, amilyen ház éppen kell:
acorp, huntkey, mercury, codegen, jnc .....

#163 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 20. 00:45

Nézzétek meg egy VENUS ház alját :) A keleti kultusz varázsa! :)

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#164 Felhasználó inaktív   Zool 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 20. 14:47

idézet:
Ezt írta pgyafi:

van egy cég, aki behozzá dszunkából a házakat,
a tápra olyan matricát nyom rá, amilyen ház éppen kell:
acorp, huntkey, mercury, codegen, jnc .....
[/quote]

Már bocs, de kicsiny Huntkeyem MBM5 szerint:
+3,3 min 3,28 high 3,3 avg 3,28
+5 min 5,0 high 5,3 avg 5,0
+12 min 11,92 high 12,04 avg 11,99
Mindezt 17000 kiolvasás után. ;) :D Szvsz nem rossz annyira. CPU Burn alatt is tartja magát a kialkudott feszekhez. :)

Amugy sztem olvasd át
[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=12&t=000124"]ezt a topikot[/url] és formáld át a véleményed. :) ;)

[ 2003. május 20.: GprsZool szerkesztette a hozzászólást ]

#165 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 20. 16:46

idézet:
Ezt írta GprsZool:

Már bocs, de kicsiny Huntkeyem MBM5 szerint:
+3,3 min 3,28 high 3,3 avg 3,28
+5 min 5,0 high 5,3 avg 5,0
+12 min 11,92 high 12,04 avg 11,99
Mindezt 17000 kiolvasás után. ;) :D Szvsz nem rossz annyira. CPU Burn alatt is tartja magát a kialkudott feszekhez. :)

Amugy sztem olvasd át
[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=12&t=000124"]ezt a topikot[/url] és formáld át a véleményed. :) ;)

[ 2003. május 20.: GprsZool szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

nem tudom, ezt mire írtad, de az én Codegenem is bőven tartja a feszültségeket; akár 25db cpuburn alatt is;
ettől még se rossz, se jó(bb) táp nem lesz;

én tudom (látom), hogy mi megy egyes cégeknél - vagy elhiszed, vagy nem

[ 2003. május 20.: pgyafi szerkesztette a hozzászólást ]

#166 Felhasználó inaktív   Zool 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 20. 19:53

idézet:
Ezt írta pgyafi:

nem tudom, ezt mire írtad, de az én Codegenem is bőven tartja a feszültségeket; akár 25db cpuburn alatt is;
ettől még se rossz, se jó(bb) táp nem lesz;

én tudom (látom), hogy mi megy egyes cégeknél - vagy elhiszed, vagy nem

[ 2003. május 20.: pgyafi szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Hiszek neked :)

#167 Felhasználó inaktív   Tiger5 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 07. 18. 13:54

Ma behoztak egy gépet a szervízbe, hogy nem indul el. Rádugtam a tápot, utána a billentyű csatit, épp nyúltam a monitor kábelért, amikor a fülemtől 20 centire szólt egy akkorát a táp, hogy azt hittem megsüketülök. És még csak be sem kapcsolam. Gyorsan kirántottam a tápkábelt a gépből, nehogy elvigyen még valamit, de már késő volt. Amikor szétszedtem kiderült, hogy egy 235W-os ACORP táp volt, és a memórián meg a kislemezmeghajtón kívül minden elszállt. Szóval emberek, csak óvatosan a kábeldugdosással! :)
ASUS TUSL2-C rev.1012
1000@1350MHz/135FSB+INTEL BOX Cooler
256/133 Hyunday SDRAM
Inno3D GefFX5200, SB Live 5.1
80GB/7200 Maxtor HDD, ASUS 52xCD, Toshiba DVD

#168 Felhasználó inaktív   Zoz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 18. 15:06

Ha nekem hoznak gépet javítani, egyből belenézek, és ha Acorp/Vargánya,stb féle szutyok van benne, egyből tápcserét javasolok, nem vagyok hajlandó azzal a táppal kipróbálni...
Általában az esetek 90%-ban a tápcserével meg is szünnek azok a panaszok ami miatt behozták a gépet (nem indul,fagy, magától újraindul,stb)

Ha nem egyezik bele a tápcserébe az illető, akkor is amíg nálam van a gép, egy normális táppal üzemeltetem...
Enterprise 128 / Zilog Z80A@7.12Mhz / 1MB DIP RAM 80ns / 32KB CMOS SRAM / 512KB ROM / Quantum Fireball 540 / WD1772@8/16Mhz / Teac FD55FV / TEAC FD55GFR / NEC FD1305 / ALPS DFP723A
Enterprise Forever!

#169 Felhasználó inaktív   Joey_the_man 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 07. 18. 20:52

Jaj de örülök most .. haleluja ugyanis nekem pont ugyanilyen tápom volt... :) De hálistennek most vettem egy új házat ugyhogy én nem fogok szép kis képeket küldeni a gépem maradványairól.. Pedig egy Asus TUSL2-C | 1100@1452 Tua | 512 sdram | LG író | Nec Olvasó | 80 GB maxtor |20 GB Quantum(rack) | GF2Ti | 3 com lan | sb live 5.1 |Tv tuner | fire wire | modem szal ez ha leég lehet nekimeyek a Dunának..... :) mindenesetre már nem kell aggodnom most egy 350W-os Coolink dolgozik 3 év ari van rá csak nem ég le :)

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2003. 07. 18. 22:07

Coolink : ez is low-end... :(
[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=12&t=000063&p=12"]https://www.hwsw.hu/...2&t=000063&p=12[/url]

[ 2003. július 18.: Dj.Kakukk szerkesztette a hozzászólást ]

#171 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 18. 23:21

idézet:
Ezt írta Dj.Kakukk:
[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=12&t=000063&p=12"]https://www.hwsw.hu/...2&t=000063&p=12[/url]

[/quote]

Én itt nem látom az infot, ami igazolja ezt !
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2003. 07. 19. 11:38

idézet:
Ezt írta Piftuka:

Én itt nem látom az infot, ami igazolja ezt !
[/quote]

Ez igaz, de a hőértékei nem túl jók.
Keresgesd ki a Coolink és az Enermax értékeit, hogy mikor kezdi el magát vadul hűteni !!!

30% vs. 60%

Ez SZVSZ elgondolkodtató a belső passzív hűtésről...

#173 Felhasználó inaktív   attilav 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 19. 13:24

Na én is cseréljek tápot ? nekem Acorp 230W-os van. A lenti konfigra. Bekapcsoláskor zörgő hangot ad de kb 10-20 mp múlva elhallgat. A gépet összerakó ismerős azt mondja ez ventire rakódott por miatt van, szét kell szedni és kiporszívózni. Vagy vágjam ki és rakjak bele Chieftecet ? CT300A ra gondoltam mer jó árba van(egyhavi zséből vehetnék a köv hónap elején), de jönne mellé még egy 7200-as hdd + hűtés, spóroljak még egy hónapot erősebb tápra ?
Abit IC7, Kingmax MPXD42F-D8KT4B 400Mhz 2x1GB,
Pioneer 112D, Prescott 2.8, Leadtek A6200TD,
Samsung 160GB 8MB HD160JJ S-ATA NIDEC motor,
WD5002ABYS-01B1B0 S-ATA 500 GB, Hannsg HI221DP 22" LCD,
Intel Pro/100S

#174 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 19. 14:21

idézet:
Ezt írta attilav:
Na én is cseréljek tápot ? nekem Acorp 230W-os van. A lenti konfigra. Bekapcsoláskor zörgő hangot ad de kb 10-20 mp múlva elhallgat. A gépet összerakó ismerős azt mondja ez ventire rakódott por miatt van, szét kell szedni és kiporszívózni. Vagy vágjam ki és rakjak bele Chieftecet ? CT300A ra gondoltam mer jó árba van(egyhavi zséből vehetnék a köv hónap elején), de jönne mellé még egy 7200-as hdd + hűtés, spóroljak még egy hónapot erősebb tápra ?[/quote]

Igen. Vegyel egyel nagyobb chieftec-et, es ha gepet fejlesztesz/cserelsz akkor is boven eleg lesz. Ha nincs tervben akkor jo a CT300A.

#175 Felhasználó inaktív   fdsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 19. 14:23

idézet:
Ezt írta attilav:
Na én is cseréljek tápot ? nekem Acorp 230W-os van. A lenti konfigra. Bekapcsoláskor zörgő hangot ad de kb 10-20 mp múlva elhallgat. A gépet összerakó ismerős azt mondja ez ventire rakódott por miatt van, szét kell szedni és kiporszívózni. Vagy vágjam ki és rakjak bele Chieftecet ? CT300A ra gondoltam mer jó árba van(egyhavi zséből vehetnék a köv hónap elején), de jönne mellé még egy 7200-as hdd + hűtés, spóroljak még egy hónapot erősebb tápra ?[/quote]
Én a helyedben cserélnék, amíg nem késő. Szétszedheted a tápot, kiporszívózhatod, megolajozhatod a ventilátort, az a hangján valamit segít. De nézd meg a nagy elkók alatt a NYÁK-ot, valószínűleg találsz barna foltokat, ami az elkóból kifolyt elektrolit maradványa. Nézd meg azt is, hogy a hűtőbordák közelében vannak-e kisebb elkók. Egyes tápoknál néhány elkó helyét úgy tervezték, hogy szinte hozzáér a bordához, az melegíti, az elektrolit felforr, és az elkó felrobban. Utána már bármi történhet, attól is függ, hogy az elkó lerepült hengeres fémháza hol okoz rövidzárt.
cseszlovák

#176 Felhasználó inaktív   attilav 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 20. 12:14

idézet:
Ezt írta fdsa:

Én a helyedben cserélnék, amíg nem késő. Szétszedheted a tápot, kiporszívózhatod, megolajozhatod a ventilátort, az a hangján valamit segít. De nézd meg a nagy elkók alatt a NYÁK-ot, valószínűleg találsz barna foltokat, ami az elkóból kifolyt elektrolit maradványa. Nézd meg azt is, hogy a hűtőbordák közelében vannak-e kisebb elkók. Egyes tápoknál néhány elkó helyét úgy tervezték, hogy szinte hozzáér a bordához, az melegíti, az elektrolit felforr, és az elkó felrobban. Utána már bármi történhet, attól is függ, hogy az elkó lerepült hengeres fémháza hol okoz rövidzárt.
[/quote]

A tesóm meg anyám azt mondja hogy képzelem, h szétszedem a tápot, vigyem szervízbe mondják. Tényleg ennyire gáz szétszedni :confused: , lehet nem is porszívózható ki a'la képcső, csak valami spéci fúvókával tisztítható :confused:
Vagy ők a hülyék :confused:
Abit IC7, Kingmax MPXD42F-D8KT4B 400Mhz 2x1GB,
Pioneer 112D, Prescott 2.8, Leadtek A6200TD,
Samsung 160GB 8MB HD160JJ S-ATA NIDEC motor,
WD5002ABYS-01B1B0 S-ATA 500 GB, Hannsg HI221DP 22" LCD,
Intel Pro/100S

#177 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 20. 23:03

idézet:
Ezt írta attilav:

A tesóm meg anyám azt mondja hogy képzelem, h szétszedem a tápot, vigyem szervízbe mondják. Tényleg ennyire gáz szétszedni :confused: , lehet nem is porszívózható ki a'la képcső, csak valami spéci fúvókával tisztítható :confused:
Vagy ők a hülyék :confused:
[/quote]

Miért lennének hülyék? Nem túl durva szó ez a saját családtagjaidra? Még ha csak gondolod róluk, de le is írod?
Így is szólítjátok egymást?

Annyiban igazuk van, hogy elektronikai képzettség nélkül felelőtlenség szétszedni egy berendezést, amiről (úgy olvasom,) nem is tudod, mi van benne. Lehet, hogy szétszedés közben halálos áramütés ér, ha sajnos mégsem, akkor kárt tehetsz a gépben. Aki nem ért hozzá, vigye szervizbe. A szevizesnek is meg kell élnie a munkájából. Aki meg ért hozzá, csinálja maga. Az autója kötelező szervizeit is.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#178 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 20. 23:38

idézet:
Ezt írta fdsa:
De nézd meg a nagy elkók alatt a NYÁK-ot, valószínűleg találsz barna foltokat, ami az elkóból kifolyt elektrolit maradványa. Nézd meg azt is, hogy a hűtőbordák közelében vannak-e kisebb elkók. Egyes tápoknál néhány elkó helyét úgy tervezték, hogy szinte hozzáér a bordához, az melegíti, az elektrolit felforr, és az elkó felrobban. Utána már bármi történhet, attól is függ, hogy az elkó lerepült hengeres fémháza hol okoz rövidzárt.[/quote]
A 'nagy' elkok aranylag ritkan szoktak megadni magukat (eddig egy esetet lattam, ott csillagpont-elkotes volt a 'bunos', de kb. minden meghalt, tv, huto, stb.)
BTW, legjobb tudomasom szerint nem az elko lerepulo femhaza okoz gondot, hanem az, hogy a szoban forgo elko a tap szabalyzokorenek egyik kritikus alkatresze.

BTW, megfelelo szakertelem nelkul nem erdemes sem javitani, sem a (meg) mukdokepes tapot atalakitani (ugy sem fog sikerulni...)

#179 Felhasználó inaktív   Levente 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 25. 11:58

idézet:
Ezt írta Dj.Kakukk:
[/quote]

Jó táp az...
[ kitaláltam, és attól kezdve van ]

#180 Felhasználó inaktív   Ewron 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 07. 25. 13:30

Nekem is volt Acorp tápom. Másfél éve karácsony után - mikor máskor - égett ki. Bekapcsoltam a gépet belobbant, füst és vége. Bánta az alaplapom, a processzorom és a DVD meghajtóm. A többi megúszta :)

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.