HWSW Informatikai Kerekasztal: Tesco - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tesco

#2441 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 16. 12:37

Ez má nagyon jó. :up: Ejtettük a szaros témát és egész jól beindult itt a dolog. :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#2442 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 12:40

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. jan. 15., vasárnap - 23:28

Nézd, én azon a véleményen vagyok, hogy ha valamiről véleményt mondunk, akkor az legyen a SAJÁT, első kézből származó tapasztalatunk.

Azért vetettem fel a dolgot, mert láttam és a srácot jól ismerem.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#2443 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 12:59

Idézet: carcass - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 12:40

Azért vetettem fel a dolgot, mert láttam és a srácot jól ismerem.

Nem kell a kifogás, jóva'? Nyomás a teszkóba fűkaszáért, elrontani, aztán négyoldalas esszé fényképekkel. Tegnapra. :Đ

#2444 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 13:09

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 13:59

Nem kell a kifogás, jóva'? Nyomás a teszkóba fűkaszáért, elrontani, aztán négyoldalas esszé fényképekkel. Tegnapra. :Đ

Akkor csak annyit, ha má ennyire, :) hogy a saját gép egy - négykerekes-tologatós - benzinmotoros Briggs&Stratton. :p
Arról csak jót.Bár az olajcsere elég körülményes.Az meg má télleg  :offtopic:

Bravo

#2445 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 00:40

Idézet: Kory - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 8:15

Most egy nagykanizsai áruházban fagyasztott pulykahúsban találtak fagyott egeret :) Még fénykép is van róla, fake vagy valódi? :)

Találtam róla linket:

http://www.fn.hu/ind...d=14&cid=115030

rtlklub, még videó is van :)

http://www.online.rt.../?id=0601215519

Ma vallották be, hogy preparált volt a cucc, utólag került bele az egérke a zacskóba.
Nem is indítanak eljárást senki ellen, ami egy ilyen esetben meglepő, tehát valószínűleg igaz.

Aztán arról nincs szó, hogy a multit szándékosan lejáratni akaró hölgy ellen indít-e az üzlet pert.
Gondolkoztál már ma?

#2446 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 00:49

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 11:57

Én azt mondom, hogy a vásárló nem hibás.

Ugye ezt most direkt (viccből) csinálod?
Gondolkoztál már ma?

#2447 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 06:38

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 0:49

Ugye ezt most direkt (viccből) csinálod?

Mire gondolsz?

#2448 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 18:22

Na, most sikeresen felhúzott egy tescos pénztáros. Vettem a kollegámnak egy SD kártyás mp3 lejátszót, ha már úgyis beugrok hazafelé a tescoba, miért ne. A műszaki pultnál kifizetem, számlát ad, lepecsételi a dobozt és a számlát egy öles FIZETVE pecséttel, aztán felhívja a figyelmem, hogy a pénztárnál mutassam majd be. Oké, megveszem az én cuccaimat is, megyek a pénztárhoz. Pakolok a szalagra, aztán odaadom a pénztárosnőnek a dobozt, mondom, hogy fizetve van. Erre szó nélkül csippantja be a pénztárgépbe. Megismétlem: fizetve van. És ekkor:
- Hát de akkor miért rakom a szalagra, blablabla, ő ekkora tételt nem tud stornózni, blablabla, mit idegesítem azzal, hogy ráteszem a szalagra, ő már milliószor elmondta, hogy fizetett árut ne rakjanak a szalagra. Telefon, felháborodott hangon panaszolja a vonal másik végébe, hogy neki van most egy négyezerháromszáz forintos sztornója. Kapok újabb lelkifröccsöt (én már meg sem szólalok, úgy tűnik, hogy süket, vagy egyszerűen kevés az IQ-ja a magyar nyelv megfelelő dekódolásához) és most már a mögötte ülő pénztárosnak ecseteli, hogy hogy kitoltam vele. Két gombnyomással stornóz (hú, ha tudom, hogy ekkora megerőltetést jelent, inkább elbújtam volna valamelyik sarokba és zokogtam volna reggelig.) A dobozba nem néz bele, pedig ez lenne a célja annak, hogy kifele is be kell mutatni blokkostul-dobozostul a cuccot (átfut a fejemen, hogy affene, a háromezer forintos 20 db×10×15-ös nyomtatópapír lazán elfért volna benne) ellenben még mindig magyaráz, hogy mekkora egy utolsó alakok járnak ide, akik arra kényszerítik, hogy ő mint pénztárosnő pénztárműveleteket végezzen. Összecsomagoltam és eljöttem. Mert a legkisebb is számít. Nem tudom, hogy hányszor kellett volna mondanom, hogy fizetve van már a cucc, vagy esetleg csináltatni kell jópénzért egy teszkó gazdaságos neonzölden világító "EZ MÁR FIZETVE VAN" táblát és az orra előtt lóbálni, de ezt a hangnemet kikérem magamnak. Ha nem sietek, és nem állnak mögöttem ötezren, tuti vásárlók könyve lett volna az ügyből.

#2449 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 18:40

Idézet

Ha nem sietek, és nem állnak mögöttem ötezren, tuti vásárlók könyve lett volna az ügyből.

Pontosan ezt akartam mondani.
Az a helyzet, hogy ez a dolga és a vásárlónak meg kéretik nem visszabeszélni, mert fejlettebb országokban:
THE CUSTOMER IS ALWAYS RIGHT.
És ebbe elég sok minden beletartozik.
Az egri tecsóban mondjuk én még ilyennel nem találkoztam.
Meg persze az is lehet, hogy rossz napja volt neki.

Szerkesztette: carcass 2006. 01. 17. 18:40 -kor

Bravo

#2450 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 22:16

Idézet: carcass - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 18:40

Pontosan ezt akartam mondani.
Az a helyzet, hogy ez a dolga és a vásárlónak meg kéretik nem visszabeszélni, mert fejlettebb országokban:
THE CUSTOMER IS ALWAYS RIGHT.
És ebbe elég sok minden beletartozik.
Az egri tecsóban mondjuk én még ilyennel nem találkoztam.
Meg persze az is lehet, hogy rossz napja volt neki.

Na várjunk, ez azért ne legyen egyenlő 'a pénztáros a vásárló köcsöge' felfogással. Ne legyünk elcsattanva attól, hogy mi fizetünk, és ő belölünk él, mert mi is pont ugyanilyen függőségben vagyunk másokkal, nekünk sem esik/esne jól, ha puhatestűként kellene hajlonganunk csak azrét, mert 5e Ft-ot otthagy nálunk és nem a konkurenciánál.
Csak akkor várjuk el egy pénztáros megalázkodását előttünk, ha mi is tudunk megalázkodva hajlongani mások előtt.

Szertintem sokkal tisztább és tisztességesebb lenne, ha nem lenne olyan ember, akinek ab ovo igaza kell legyen. Hanem mindig a helyzet hozza, hiszen elképzelhető hogy egyszer nekünk, egyszer másoknak van igaza, mint az életben általában. Senki sem tévedhetetlen, főleg az nem, aki azt hiszi magáról, hogy ő igen ;)

A leírt szomorú eset tényleg nem vet jó fényt a TESCO-ra, de nem tudhatjuk, miért volt kiakadva a pénztáros. Végülis ők sem gépek, egy-egy műszak végére elfáradhatnak annyira, hogy egy olyan kis dolog is kiakaszthatja őket (mint a jelen példa is mutatja), amiben egyáltalán nincs igazuk.
Azt hiszem, összességében kell vizsgálni a dolgot. Mert kétségtelen, hogy a topictárssal nem járt el korrekten, de elképzelhető, hogy azért, mert egy előző vásárló viszont teljesen jogtalanul és igazságtalanul akasztotta ki őt és még nem tudott lenyugodni.
Sajnos az az érzésem, hogy a pénztárosok ahhoz képest, ami fizetést kapnak, ahhoz képest még így is vastagon az azért a pénzért elvárható szint felett teljesítenek.
Gondolkoztál már ma?

#2451 Felhasználó inaktív   kisködmön 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 01. 17. 22:33

Tehát a másnapos pénztárosnő minden további nélkül belegyalogolhat ezek szerint a kedves vevőbe - aki persze, hogy tehet minden bajáról, hoszen munkát adott neki -, mert csak.  :think:

Szokás szerinti szereptévesztés.
A szakemberek jogos keserve, hogy nem szabad figyelmen kívül hagyniok a haszontalan dolgokat.

#2452 Felhasználó inaktív   Joooe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 22:54

No azért a pénztáros is ember :)
Szvsz ilyenkor kellően körültekintően és udvariasan el kell neki mondani azt, amit röviden úgy lehetne megfogalmazni, hogy haggyámá a p*csába. :D Mint ahogy bunkó vevő is van, bunkó pénztáros/eladó is van, ilyenkor ha nagyon kiakaszt én lehet hívnám a főnökét, vásárlók könyve, stb. , szóval gondoskodni róla, hogy szívjon. De csak akkor ha erre valós okom van.

Nem ok nélkül, én nagyon békés vagyok még akkor is ha éppen kibasznak velem, csak reménykedem hogy rosszul értem a dolgokat.  :eek: Jójó, tudom ez egy kicsit hiba, de tényleg csak akkor szeretek balhézni, ha biztosan igazam van.  Én vevőként tényleg nem várom el, hogy kinyalják a s*ggem, csak korrektséget, és semmi mást.
És itt igazat adok Macikának. " Ne legyünk elcsattanva attól, hogy mi fizetünk, és ő belölünk él, mert mi is pont ugyanilyen függőségben vagyunk másokkal, nekünk sem esik/esne jól, ha puhatestűként kellene hajlonganunk csak azrét, mert 5e Ft-ot otthagy nálunk és nem a konkurenciánál."  :respect:

Bár azért az udvariasság és korrektség nem puhatestűség. Sőt.

Szerkesztette: Joooe 2006. 01. 17. 22:56 -kor

Kemény és kitartó munka idővel meghozza gyümölcsét. A lustasag azonnal.

#2453 Felhasználó inaktív   kisködmön 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 01. 17. 23:03

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 18:22

Na, most sikeresen felhúzott egy tescos pénztáros. Vettem a kollegámnak egy SD kártyás mp3 lejátszót, ha már úgyis beugrok hazafelé a tescoba, miért ne. A műszaki pultnál kifizetem, számlát ad, lepecsételi a dobozt és a számlát egy öles FIZETVE pecséttel, aztán felhívja a figyelmem, hogy a pénztárnál mutassam majd be. Oké, megveszem az én cuccaimat is, megyek a pénztárhoz. Pakolok a szalagra, aztán odaadom a pénztárosnőnek a dobozt, mondom, hogy fizetve van. Erre szó nélkül csippantja be a pénztárgépbe. Megismétlem: fizetve van. És ekkor:
- Hát de akkor miért rakom a szalagra, blablabla, ő ekkora tételt nem tud stornózni, blablabla, mit idegesítem azzal, hogy ráteszem a szalagra, ő már milliószor elmondta, hogy fizetett árut ne rakjanak a szalagra. Telefon, felháborodott hangon panaszolja a vonal másik végébe, hogy neki van most egy négyezerháromszáz forintos sztornója. Kapok újabb lelkifröccsöt (én már meg sem szólalok, úgy tűnik, hogy süket, vagy egyszerűen kevés az IQ-ja a magyar nyelv megfelelő dekódolásához) és most már a mögötte ülő pénztárosnak ecseteli, hogy hogy kitoltam vele. Két gombnyomással stornóz (hú, ha tudom, hogy ekkora megerőltetést jelent, inkább elbújtam volna valamelyik sarokba és zokogtam volna reggelig.) A dobozba nem néz bele, pedig ez lenne a célja annak, hogy kifele is be kell mutatni blokkostul-dobozostul a cuccot (átfut a fejemen, hogy affene, a háromezer forintos 20 db×10×15-ös nyomtatópapír lazán elfért volna benne) ellenben még mindig magyaráz, hogy mekkora egy utolsó alakok járnak ide, akik arra kényszerítik, hogy ő mint pénztárosnő pénztárműveleteket végezzen. Összecsomagoltam és eljöttem. Mert a legkisebb is számít. Nem tudom, hogy hányszor kellett volna mondanom, hogy fizetve van már a cucc, vagy esetleg csináltatni kell jópénzért egy teszkó gazdaságos neonzölden világító "EZ MÁR FIZETVE VAN" táblát és az orra előtt lóbálni, de ezt a hangnemet kikérem magamnak. Ha nem sietek, és nem állnak mögöttem ötezren, tuti vásárlók könyve lett volna az ügyből.

Látod debaj, mindennek te vagy az oka. Már megint megsértetted annak a szegény pénztárosnak az emberi méltóságát. Azt hitted, azért van ott, hogy dolgozzon. Legközelebb légy szíves simogasd meg a haját, érdeklődj a gyerekei felől, vigyél neki cukorkát és kérj mélyen meghajolva elnézést, mert zavarni mered. :)
A szakemberek jogos keserve, hogy nem szabad figyelmen kívül hagyniok a haszontalan dolgokat.

#2454 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 23:51

Idézet: kisködmön - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 22:33

Tehát a másnapos pénztárosnő minden további nélkül belegyalogolhat ezek szerint a kedves vevőbe - aki persze, hogy tehet minden bajáról, hoszen munkát adott neki -, mert csak.  :think:

Szokás szerinti szereptévesztés.

Nem írtam ilyet, elég komoly szinten belemagyarázol a postomba olyat, ami nincs benne.
Gondolkoztál már ma?

#2455 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 09:10

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 23:16

Na várjunk, ez azért ne legyen egyenlő 'a pénztáros a vásárló köcsöge' felfogással...
...Csak akkor várjuk el egy pénztáros megalázkodását előttünk, ha mi is tudunk megalázkodva hajlongani mások előtt...

Erről szó sincs, én nem ezt írtam.Bocs ha félreérthető volt a dolog.Úgy értettem, hogy neki ez a munkája ebből él.Ha szeretné az állását megtartani, akkor sajnos le kell nyelnie bizonyos dolgokat.
Ami persze nem azt jelenti, hogy le kell ugatni, meg leszedni a fejét.
Csak valahogy az a helyzet, hogy ha már a tisztelt vásárló odaviszi a pénzét - amit ezer más helyre is vihetne - akkor ezt nem felejtsük már el.

Szerkesztette: carcass 2006. 01. 18. 09:17 -kor

Bravo

#2456 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 09:17

Itt most nem arról van szó, hogy hőbörgött - elég türelmes ember vagyok, lepereg rólam az ilyesmi - az tett be, hogy szólok neki, hogy fizetve van, meg rá is van pecsételve, mégis becsippantja, és utána még én vagyok a szemét, meg a tahó. Ha nem tettem volna a szalagra, akkor meg azért kapom a leb@szást, hogy biztos a fél boltot a dobozban akartam kivinni :D Kellemes társaság a biztonsági őr, de nekem tegnap nem volt rá szükségem.

#2457 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 09:20

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 18., szerda - 10:17

Itt most nem arról van szó, hogy hőbörgött - elég türelmes ember vagyok, lepereg rólam az ilyesmi - az tett be, hogy szólok neki, hogy fizetve van, meg rá is van pecsételve, mégis becsippantja, és utána még én vagyok a szemét, meg a tahó. Ha nem tettem volna a szalagra, akkor meg azért kapom a leb@szást, hogy biztos a fél boltot a dobozban akartam kivinni :D Kellemes társaság a biztonsági őr, de nekem tegnap nem volt rá szükségem.

Végül is, stornózhatta volna a tétel egy szó nélkül is, nem?Nem olyan nagy feladat az.

Szerkesztette: carcass 2006. 01. 18. 09:22 -kor

Bravo

#2458 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 09:27

Idézet: carcass - Dátum: 2006. jan. 18., szerda - 9:20

Nem olyan nagy feladat az.

Két gombnyomás. ;)

#2459 Felhasználó inaktív   Fefe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 10:54

Nem kifejezetten tesco-s téma, de érdekes lehet : :)
A minap találtam egy régi öltönyömben egy kb. 6-8 éves új, bontatlan papírzsebkendő csomagot. Feltünt, hogy valami nem stimmel vele, valahogy nem a megszokott... Összehasonlítottam a minap a tescoban vásárolt papírzsepivel: ;)

Jobb oldalon a régi, a bal oldalon az új zsepi .

Kép

Kép

Érdekes. Biztos az összes zsepigyártó csökkentett a méreteken. /Majd megnézem/ :D
"Az élet egy félkegyelmű meséje." - William Shakespeare

#2460 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 10:58

Igen, csökkentettek, de már jópár éve ;) Elég ez is, nem? :)

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.