Tesco
Elküldve: 2006. 01. 16. 12:37
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA
Bravo
Elküldve: 2006. 01. 16. 12:40
Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. jan. 15., vasárnap - 23:28
Azért vetettem fel a dolgot, mert láttam és a srácot jól ismerem.
Bravo
Elküldve: 2006. 01. 16. 12:59
Idézet: carcass - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 12:40
Nem kell a kifogás, jóva'? Nyomás a teszkóba fűkaszáért, elrontani, aztán négyoldalas esszé fényképekkel. Tegnapra. :Đ
Elküldve: 2006. 01. 16. 13:09
Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 13:59
Akkor csak annyit, ha má ennyire,
Arról csak jót.Bár az olajcsere elég körülményes.Az meg má télleg
Bravo
Elküldve: 2006. 01. 17. 00:40
Idézet: Kory - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 8:15
Találtam róla linket:
http://www.fn.hu/ind...d=14&cid=115030
rtlklub, még videó is van
http://www.online.rt.../?id=0601215519
Ma vallották be, hogy preparált volt a cucc, utólag került bele az egérke a zacskóba.
Nem is indítanak eljárást senki ellen, ami egy ilyen esetben meglepő, tehát valószínűleg igaz.
Aztán arról nincs szó, hogy a multit szándékosan lejáratni akaró hölgy ellen indít-e az üzlet pert.
Elküldve: 2006. 01. 17. 00:49
Idézet: Pikkolo - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 11:57
Ugye ezt most direkt (viccből) csinálod?
Elküldve: 2006. 01. 17. 06:38
Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 0:49
Mire gondolsz?
Elküldve: 2006. 01. 17. 18:22
- Hát de akkor miért rakom a szalagra, blablabla, ő ekkora tételt nem tud stornózni, blablabla, mit idegesítem azzal, hogy ráteszem a szalagra, ő már milliószor elmondta, hogy fizetett árut ne rakjanak a szalagra. Telefon, felháborodott hangon panaszolja a vonal másik végébe, hogy neki van most egy négyezerháromszáz forintos sztornója. Kapok újabb lelkifröccsöt (én már meg sem szólalok, úgy tűnik, hogy süket, vagy egyszerűen kevés az IQ-ja a magyar nyelv megfelelő dekódolásához) és most már a mögötte ülő pénztárosnak ecseteli, hogy hogy kitoltam vele. Két gombnyomással stornóz (hú, ha tudom, hogy ekkora megerőltetést jelent, inkább elbújtam volna valamelyik sarokba és zokogtam volna reggelig.) A dobozba nem néz bele, pedig ez lenne a célja annak, hogy kifele is be kell mutatni blokkostul-dobozostul a cuccot (átfut a fejemen, hogy affene, a háromezer forintos 20 db×10×15-ös nyomtatópapír lazán elfért volna benne) ellenben még mindig magyaráz, hogy mekkora egy utolsó alakok járnak ide, akik arra kényszerítik, hogy ő mint pénztárosnő pénztárműveleteket végezzen. Összecsomagoltam és eljöttem. Mert a legkisebb is számít. Nem tudom, hogy hányszor kellett volna mondanom, hogy fizetve van már a cucc, vagy esetleg csináltatni kell jópénzért egy teszkó gazdaságos neonzölden világító "EZ MÁR FIZETVE VAN" táblát és az orra előtt lóbálni, de ezt a hangnemet kikérem magamnak. Ha nem sietek, és nem állnak mögöttem ötezren, tuti vásárlók könyve lett volna az ügyből.
Elküldve: 2006. 01. 17. 18:40
Idézet
Pontosan ezt akartam mondani.
Az a helyzet, hogy ez a dolga és a vásárlónak meg kéretik nem visszabeszélni, mert fejlettebb országokban:
THE CUSTOMER IS ALWAYS RIGHT.
És ebbe elég sok minden beletartozik.
Az egri tecsóban mondjuk én még ilyennel nem találkoztam.
Meg persze az is lehet, hogy rossz napja volt neki.
Szerkesztette: carcass 2006. 01. 17. 18:40 -kor
Bravo
Elküldve: 2006. 01. 17. 22:16
Idézet: carcass - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 18:40
Az a helyzet, hogy ez a dolga és a vásárlónak meg kéretik nem visszabeszélni, mert fejlettebb országokban:
THE CUSTOMER IS ALWAYS RIGHT.
És ebbe elég sok minden beletartozik.
Az egri tecsóban mondjuk én még ilyennel nem találkoztam.
Meg persze az is lehet, hogy rossz napja volt neki.
Na várjunk, ez azért ne legyen egyenlő 'a pénztáros a vásárló köcsöge' felfogással. Ne legyünk elcsattanva attól, hogy mi fizetünk, és ő belölünk él, mert mi is pont ugyanilyen függőségben vagyunk másokkal, nekünk sem esik/esne jól, ha puhatestűként kellene hajlonganunk csak azrét, mert 5e Ft-ot otthagy nálunk és nem a konkurenciánál.
Csak akkor várjuk el egy pénztáros megalázkodását előttünk, ha mi is tudunk megalázkodva hajlongani mások előtt.
Szertintem sokkal tisztább és tisztességesebb lenne, ha nem lenne olyan ember, akinek ab ovo igaza kell legyen. Hanem mindig a helyzet hozza, hiszen elképzelhető hogy egyszer nekünk, egyszer másoknak van igaza, mint az életben általában. Senki sem tévedhetetlen, főleg az nem, aki azt hiszi magáról, hogy ő igen
A leírt szomorú eset tényleg nem vet jó fényt a TESCO-ra, de nem tudhatjuk, miért volt kiakadva a pénztáros. Végülis ők sem gépek, egy-egy műszak végére elfáradhatnak annyira, hogy egy olyan kis dolog is kiakaszthatja őket (mint a jelen példa is mutatja), amiben egyáltalán nincs igazuk.
Azt hiszem, összességében kell vizsgálni a dolgot. Mert kétségtelen, hogy a topictárssal nem járt el korrekten, de elképzelhető, hogy azért, mert egy előző vásárló viszont teljesen jogtalanul és igazságtalanul akasztotta ki őt és még nem tudott lenyugodni.
Sajnos az az érzésem, hogy a pénztárosok ahhoz képest, ami fizetést kapnak, ahhoz képest még így is vastagon az azért a pénzért elvárható szint felett teljesítenek.
Elküldve: 2006. 01. 17. 22:33
Szokás szerinti szereptévesztés.
Elküldve: 2006. 01. 17. 22:54
Szvsz ilyenkor kellően körültekintően és udvariasan el kell neki mondani azt, amit röviden úgy lehetne megfogalmazni, hogy haggyámá a p*csába.
Nem ok nélkül, én nagyon békés vagyok még akkor is ha éppen kibasznak velem, csak reménykedem hogy rosszul értem a dolgokat.
És itt igazat adok Macikának. " Ne legyünk elcsattanva attól, hogy mi fizetünk, és ő belölünk él, mert mi is pont ugyanilyen függőségben vagyunk másokkal, nekünk sem esik/esne jól, ha puhatestűként kellene hajlonganunk csak azrét, mert 5e Ft-ot otthagy nálunk és nem a konkurenciánál."
Bár azért az udvariasság és korrektség nem puhatestűség. Sőt.
Szerkesztette: Joooe 2006. 01. 17. 22:56 -kor
Elküldve: 2006. 01. 17. 23:03
Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 18:22
- Hát de akkor miért rakom a szalagra, blablabla, ő ekkora tételt nem tud stornózni, blablabla, mit idegesítem azzal, hogy ráteszem a szalagra, ő már milliószor elmondta, hogy fizetett árut ne rakjanak a szalagra. Telefon, felháborodott hangon panaszolja a vonal másik végébe, hogy neki van most egy négyezerháromszáz forintos sztornója. Kapok újabb lelkifröccsöt (én már meg sem szólalok, úgy tűnik, hogy süket, vagy egyszerűen kevés az IQ-ja a magyar nyelv megfelelő dekódolásához) és most már a mögötte ülő pénztárosnak ecseteli, hogy hogy kitoltam vele. Két gombnyomással stornóz (hú, ha tudom, hogy ekkora megerőltetést jelent, inkább elbújtam volna valamelyik sarokba és zokogtam volna reggelig.) A dobozba nem néz bele, pedig ez lenne a célja annak, hogy kifele is be kell mutatni blokkostul-dobozostul a cuccot (átfut a fejemen, hogy affene, a háromezer forintos 20 db×10×15-ös nyomtatópapír lazán elfért volna benne) ellenben még mindig magyaráz, hogy mekkora egy utolsó alakok járnak ide, akik arra kényszerítik, hogy ő mint pénztárosnő pénztárműveleteket végezzen. Összecsomagoltam és eljöttem. Mert a legkisebb is számít. Nem tudom, hogy hányszor kellett volna mondanom, hogy fizetve van már a cucc, vagy esetleg csináltatni kell jópénzért egy teszkó gazdaságos neonzölden világító "EZ MÁR FIZETVE VAN" táblát és az orra előtt lóbálni, de ezt a hangnemet kikérem magamnak. Ha nem sietek, és nem állnak mögöttem ötezren, tuti vásárlók könyve lett volna az ügyből.
Látod debaj, mindennek te vagy az oka. Már megint megsértetted annak a szegény pénztárosnak az emberi méltóságát. Azt hitted, azért van ott, hogy dolgozzon. Legközelebb légy szíves simogasd meg a haját, érdeklődj a gyerekei felől, vigyél neki cukorkát és kérj mélyen meghajolva elnézést, mert zavarni mered.
Elküldve: 2006. 01. 17. 23:51
Idézet: kisködmön - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 22:33
Szokás szerinti szereptévesztés.
Nem írtam ilyet, elég komoly szinten belemagyarázol a postomba olyat, ami nincs benne.
Elküldve: 2006. 01. 18. 09:10
Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 23:16
...Csak akkor várjuk el egy pénztáros megalázkodását előttünk, ha mi is tudunk megalázkodva hajlongani mások előtt...
Erről szó sincs, én nem ezt írtam.Bocs ha félreérthető volt a dolog.Úgy értettem, hogy neki ez a munkája ebből él.Ha szeretné az állását megtartani, akkor sajnos le kell nyelnie bizonyos dolgokat.
Ami persze nem azt jelenti, hogy le kell ugatni, meg leszedni a fejét.
Csak valahogy az a helyzet, hogy ha már a tisztelt vásárló odaviszi a pénzét - amit ezer más helyre is vihetne - akkor ezt nem felejtsük már el.
Szerkesztette: carcass 2006. 01. 18. 09:17 -kor
Bravo
Elküldve: 2006. 01. 18. 09:17
Elküldve: 2006. 01. 18. 09:20
Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 18., szerda - 10:17
Végül is, stornózhatta volna a tétel egy szó nélkül is, nem?Nem olyan nagy feladat az.
Szerkesztette: carcass 2006. 01. 18. 09:22 -kor
Bravo
Elküldve: 2006. 01. 18. 09:27
Idézet: carcass - Dátum: 2006. jan. 18., szerda - 9:20
Két gombnyomás.
Elküldve: 2006. 01. 18. 10:54
A minap találtam egy régi öltönyömben egy kb. 6-8 éves új, bontatlan papírzsebkendő csomagot. Feltünt, hogy valami nem stimmel vele, valahogy nem a megszokott... Összehasonlítottam a minap a tescoban vásárolt papírzsepivel:
Jobb oldalon a régi, a bal oldalon az új zsepi .

Érdekes. Biztos az összes zsepigyártó csökkentett a méreteken. /Majd megnézem/
Elküldve: 2006. 01. 18. 10:58

Súgó
A téma zárva.