HWSW Informatikai Kerekasztal: Tesco - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tesco

#2481 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 18. 16:24

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 18., szerda - 9:17

Itt most nem arról van szó, hogy hőbörgött - elég türelmes ember vagyok, lepereg rólam az ilyesmi - az tett be, hogy szólok neki, hogy fizetve van, meg rá is van pecsételve, mégis becsippantja, és utána még én vagyok a szemét, meg a tahó. Ha nem tettem volna a szalagra, akkor meg azért kapom a leb@szást, hogy biztos a fél boltot a dobozban akartam kivinni :D Kellemes társaság a biztonsági őr, de nekem tegnap nem volt rá szükségem.

Egyáltalán nem tartottam hibásnak a viselkedésedet, vélekedésedet az ügyben. Csak a Téged követő postból véltem azt kiérezni, hogy megint arra tendál a topic, hogy legyen egy 'apénztárosnakkussvan,merténvagyokavevőakibőlél' hozzáállású post-sorozat.

Tényleg emberek ülnek ott is, akiknek lehet tele a tökük más vásárlóval, mert inkorrekten viselkedtek. Nehéz átkapcsolni és az előző pillanatban még dühtől ökölbe szorult arcból nehezen lesz 1-2 mp alatt mosoly.
Nem védeni akarom a pénztárost, mert HIBÁZOTT, mégpedig komolyat! Csak az emberségre apellálok, másnak (mindenkinek) lehetnek rossz pillanatai.
Gondolkoztál már ma?

#2482 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 16:27

Idézet: roo760 - Dátum: 2006. jan. 18., szerda - 14:43

Mióta a nejem 2 éve nem jár velem hyperbe (gyerek még kicsi), azóta kerültem a Tesco-t. Meg volt a véleményem róla többévnyi látogatás után.
Év végén nyitott a város (Pécs) másik felén még egy műintézményt a lánc + rátaláltam erre a topikra. Hát kedvem kerekedett megpróbálni.

1. pizzaevés: sajna nincs, csak kb. 45 perc múlva, épp kasszazárás (du. 4h)

2. söröknél: Steffl dobozos. Raklapon a polc alatt. Polcon nagy címke: akció, kis címke vonalkóddal, névvel ára 100 HUF/doboz. 1 tálca beugrott. Otthon blokkot átnéztük, 1 doboz 169 Ft.  :eek:
Most vagy nagyon benéztem, vagy... Hiába újra szokni kell a szántást  :)
3. RCA-jack átalakító: tüskén 2db.....üres csomagolás. Hamar megkóstolták őket is  :reklamacio:

Egyébként ez a boltjuk egyenlőre tiszta, rendezett. Személyzet igyekvő, kultúrált. Megér majd még egy próbát.
A másik áruházuk viszont.... :boa:

1. 0-24 nyitvatartó üzletnél muszáj naponta 2x kasszazárást csinálni.
2. Valószínű, hogy benézted, össze kell hasonlítani ilyenkor az EAN (vonal) kódot, ha egyezik, mehet a harc! ;)
3. Sajnos a vevők, hát igen, mindenütt ugyanolyanok. De ha minden gondola sarkán áll egy biztőr, akkor meg diktatúra/rendőrállam.
Gondolkoztál már ma?

#2483 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 16:33

Idézet: carcass - Dátum: 2006. jan. 18., szerda - 9:10

Csak valahogy az a helyzet, hogy ha már a tisztelt vásárló odaviszi a pénzét - amit ezer más helyre is vihetne ...

... amely másik helyről is úgy zavarják el, ha taplón viselkedik, ahogy megérdemli.
El kéne felejteni mindörökre, hogy bármi pluszt is jelent az, hogy pénzt adsz valakinek/valamely cégnek. Két ember között normális viselkedés kell legyen MINDEN esetben, akkor is, ha doktorúr és hajléktalan, de akkor is, ha országgyűlési képvielő és TESCO-pénztáros a két fél. EMBEREK, akik azért emberek, hogy tudjanak viselkedni. Ezalól az sem menti fel az egyik felet, ha neki van pénze.
Mert hát ugye itt most az van, hogy NEKEM van pénzem, akkor én azért plusz elbánásban kívánok részesülni. Holott semmi pluszt nem érdemlek, csak korrekt eljárást.
Gondolkoztál már ma?

#2484 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 19:04

Szó sincs arról, hogy valakinek járna bármi plusz ha a pénzét odaviszi ahová, ne akard a hsz-embe bemagyarázni. :)
Csak arról van szó, hogy ha a vásárló korrekt módon áll a dolgokhoz, akkor a pénztáros ne higgye már hogy ő szarta azt a bizonyost...Asszem  debaj is normálisan állt hozzá...Akkor hol is itt a korrekt eljárás? :think:
Nyugatabbra meg megkérdezhetsz bárkit, a "Customer is always right" akkor is igaz ha esetleg mégse. :D
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#2485 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 19:05

Úgyhogy inkább beszéljünk a müzliről.  :cool:

Szerkesztette: carcass 2006. 01. 18. 19:05 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#2486 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 21:10

Idézet: carcass - Dátum: 2006. jan. 18., szerda - 19:04

Asszem  debaj is normálisan állt hozzá...Akkor hol is itt a korrekt eljárás? :think:
Nyugatabbra meg megkérdezhetsz bárkit, a "Customer is always right" akkor is igaz ha esetleg mégse. :D

Igen, debaj kulturáltan állt hozzá, kétségtelen.
A korrekt eljárást Ő nem kapta meg, ezért jogos a pénztáros elleni felháborodása.

A 'vevőnek nyugaton midig igaza van'-t csak azok gondolják komolyan, akik még nem éltek kint huzamosabb ideig. Én éltem.
Gondolkoztál már ma?

#2487 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 09:21

Idézet

A 'vevőnek nyugaton midig igaza van'-t csak azok gondolják komolyan, akik még nem éltek kint huzamosabb ideig.

Akkor csak nekünk sikerült mindig egy korrekt eladóba botlani? :think:  :)

Szerkesztette: carcass 2006. 01. 19. 09:22 -kor

Bravo

#2488 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 15:31

Idézet: carcass - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 9:21

Akkor csak nekünk sikerült mindig egy korrekt eladóba botlani? :think:  :)

Nem.
Kint (kint alatt én a német nyelvterületet értem, ott dolgoztam) az egész társadalom máshogyan van berendezkedve. Mivel majdnem olyan erős agymosás van, mint nálunk az átkosban, így egészen más az emberek egymáshoz való viszonya. Senki nem képzeli, hogy valakinek is meg kéne alázkodnia a másik előtt, de azt sem, hogy neki magának meg kellene alázkodnia mások előtt.

Kint a 'Leben und leben lassen' az alapfelfogás, nem az 'Én mindenki előtt'.
Gondolkoztál már ma?

#2489 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 16:53

Aha.Én a legmesszebb Dániában voltam.Asszem soha nem fogunk arra a szintre jutni. :(

Idézet

az alapfelfogás, nem az 'Én mindenki előtt'.

ez meg olyan mint az "egy mindenkiért - mindenki értem". :D

Bravo

#2490 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 17:36

Én franciáéknál éltem (jártam) egy ideig, de a jól fejlett bürokrácián kívül nem éreztem, hogy bunkóbbak lettek volna az emberek, mint itt. Különösen mióta Bp élek, hát ezt a szintet alulmúlni nehéz lenne.

Ott a szolgáltatások viszont sokkal jobban működtek, a bankban nem kellett órákat sorban állni és nem volt semmilyen számlakezelési költség vagy pénzfelvételi díj, a postán vannak pénzváltó (apróról papírpénzre és vissza) és bélyegvásárló automaták (itthon meg állhatok be a sorba a 75 forintos bélyegért is)... Ott is tépik egymást az emberek az akciós pulóverekért, viszont a szezonvégi kiárusítás náluk tényleg a teljes készlet kiárusítását jelenti, kezdetben mindenből minden méretet és színt megtalálsz, a végén, amikor már hiányosabb a skála, lemennek az árak akár 60-80%-kal is (pl. valódi angórapulcsi 6 euróért). És, mint már valahol előbb is írtam, a "gazdaságos" áruházlánc márkás termékek is minőségiek mind...

Szerkesztette: Ariadne 2006. 01. 19. 17:39 -kor

Muszáj mindig megoldást találnunk? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?

#2491 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 19:14

Külföldön is minden ugyanolyan. :)

#2492 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 19:19

Csak ahogy Ariadne is írta, valahogy flottabbul megy minden. :(

Bravo

#2493 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 19:58

Idézet: carcass - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 19:19

Csak ahogy Ariadne is írta, valahogy flottabbul megy minden. :(

Itt pl sorszámot kell tépned midnenhol. A gyógyszertárban, az üzletekben, a rendőrségen, a lottózóban, stb., még a boltban a felvágottas pult előtt is. :) Ez jó, mert nincs olyan, hogy ki volt ott előbb, elmehetsz pisálni és nem mennek eléd huszan. :D
Valami flottabbul megy, valami nem, minden egyszerre nem mehet jól.

#2494 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 20:40

Idézet: Ariadne - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 17:36

Én franciáéknál éltem (jártam) egy ideig, de a jól fejlett bürokrácián kívül nem éreztem, hogy bunkóbbak lettek volna az emberek, mint itt. Különösen mióta Bp élek, hát ezt a szintet alulmúlni nehéz lenne.

Ott a szolgáltatások viszont sokkal jobban működtek, a bankban nem kellett órákat sorban állni és nem volt semmilyen számlakezelési költség vagy pénzfelvételi díj, a postán vannak pénzváltó (apróról papírpénzre és vissza) és bélyegvásárló automaták (itthon meg állhatok be a sorba a 75 forintos bélyegért is)... Ott is tépik egymást az emberek az akciós pulóverekért, viszont a szezonvégi kiárusítás náluk tényleg a teljes készlet kiárusítását jelenti, kezdetben mindenből minden méretet és színt megtalálsz, a végén, amikor már hiányosabb a skála, lemennek az árak akár 60-80%-kal is (pl. valódi angórapulcsi 6 euróért). És, mint már valahol előbb is írtam, a "gazdaságos" áruházlánc márkás termékek is minőségiek mind...

Pont azt nem írtam, hogy bunkóbbak lettek volna külföldön.

Kicsit innen minden szebb, ami kint van, de ha több, mint 1 évet kint élsz, akkor már kezdenek előjönni az észrevételek.
Ami legelőször szembe tűnik, hogy EGYMÁST nem bántják ok nélkül az emberek. És ez az, amit el kéne lesnünk!!!
Gondolkoztál már ma?

#2495 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 21:06

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 19:58

Ez jó, mert nincs olyan, hogy ki volt ott előbb, elmehetsz pisálni és nem mennek eléd huszan. :D

Mert tisztelik a másikat, egy másik egyenrangú személyt látnak benne és nem leigázandó alárendeltet.
Ezt a fajta alap-szabálytiszteletet kéne itthon is meghonosítani újra.
Gondolkoztál már ma?

#2496 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 21:56

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 21:06

Mert tisztelik a másikat, egy másik egyenrangú személyt látnak benne és nem leigázandó alárendeltet.
Ezt a fajta alap-szabálytiszteletet kéne itthon is meghonosítani újra.

Na de ha elhagyod közben a cetlit amin a sorszámod van, akkor téphetsz újat és mehetsz a sor végére. :)
Viszont számtech boltban már néztek hülyének. Ahelyett, hogy válaszoltak volna, hogy van egy chipset hűtöjük, elkezdtek akadékoskodni, hogy miért akarom én azt kicsierélni, van a lapomon, csak elrontom, stb. :omg:

#2497 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 22:07

Csak jót akartak  :D

#2498 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 20. 08:02

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 23:07

Csak jót akartak  :D

Nekünk is jót akarhattak, amikor tegnap hiába is vártuk a sportszereknél a kollégát, csak nem jött.Még mielőtt megjegyzi valaki, szóltunk a vevőszolgálatnál. :D
A csokismüzlit meg elfelejtettem. :mad:

Bravo

#2499 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 20. 09:06

Idézet: carcass - Dátum: 2006. jan. 20., péntek - 8:02

Nekünk is jót akarhattak, amikor tegnap hiába is vártuk a sportszereknél a kollégát, csak nem jött.Még mielőtt megjegyzi valaki, szóltunk a vevőszolgálatnál. :D

Biztos tesztvezetésre ment egy görkorcsolyát óhajtó vásárlóval  :D

#2500 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 20. 09:18

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 21:40

Pont azt nem írtam, hogy bunkóbbak lettek volna külföldön.

Kicsit innen minden szebb, ami kint van, de ha több, mint 1 évet kint élsz, akkor már kezdenek előjönni az észrevételek.
Ami legelőször szembe tűnik, hogy EGYMÁST nem bántják ok nélkül az emberek. És ez az, amit el kéne lesnünk!!!

Lehet, hogy nem írtam egyértelműen, de én is kint éltem, több mint fél évig. Ráadásul "csóróként", mert ösztöndíjas egyetemista voltam, szóval kénytelen voltam a "gazdaságos" megoldásokkal tapasztalatokat gyűjteni... Megérte.  :)

A fogarasi úti tecsó szintjén koszos és elhanyagolt üzletet ott nem sikerült találnom, pedig jártam külvárosi olcsó üzletlánc üzletébe is vásárolni, de még az is kulturáltabb hely volt...  :(

Egyébként egyetértek veled.  :juggle:

Szerkesztette: Ariadne 2006. 01. 20. 09:24 -kor

Muszáj mindig megoldást találnunk? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.