HWSW Informatikai Kerekasztal: Tesco - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tesco

#2681 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 28. 15:40

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 28., szombat - 15:15

Sógorom a Kőbányai Sörgyárban dolgozott (na jó, annak már vagy húsz éve), ott a söröstartályokból halászgatták a belefulladt egereket.

Alkesz szomszedunk egyszer a furedi hajogyarbol hazafele menet inni probalta a jol megerdemelt Balaton soret, aztan az uveget meghuzva hatrahokolt, mert egy doglott siklo volt benne.

De ennek is mar vagy 15 eve, mivel azota Fureden mind a hajogyar, mind a sorgyar bezarta kapuit.

Egyebkent a Balaton a Kobanyaival vetekedett mind arban, mind minosegben. :)

#2682 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 15:59

Idézet: reandre - Dátum: 2006. jan. 28., szombat - 15:07

jó ezt a részt Te sem gondoltad komolyan...  :D
már csak azért sem, mert ha Neked valami bajod lesz a kajától, és feljelented, és az ÁNTSZ kimegy megvizsgálni (márha kimegy), akkor azzal csak ők szopnak... a negatív reklám meg hiába reklám, ha ez egy olyan helyen ahol ételle foglalkoznak nem éppen nyerő dolog...

:offtopic:

Gondolom a vastag részes kiemelésre írtad, hogy nem gondolom komolyan.
Ismertem olyat, aki a pizzára ráhamuzott és a sercegős légyfogó tartalmát is ráborította sütés előtt.
Pont karácsony környékén volt egy ilyen műsor valamelyik adón, ahol éttermi rejtett kamerás felvételeket mutattak. A kajába nagyon sok helyen beleköptek, volt aki bele is pisált, és hidd el a hányást is csak azért írtam, mert ha hiszed ha nem, volt aki azt is megcsinálta. Pizzatészta gyúrás közben megtorölgette valaki az izzadt homlokát, a tenyerébe tüsszentett és gyúrta tovább. A kajafutárok az utcára kiborult kaját simán belesöpörték a dobozba és kiszállították. Volt olyan köpős nő, aki szerint ez természtes dolog, inkább megtiszteltetés volt, hogy ha valakinek a kajájába beleköpött, mert akkor magából adott egy részt. Másik helyen azt mondák, hogy ha van egy születésnapos annak adnak egy ingyen piát. Azt már csak ebben a műsorban mondták el, hogy az a pia a maradékokból van összeöntve, a pultról besöpörve.
Azt a közismert tényt is mondták, hogy ha valaki visszaviteti a kaját és újat kér, akkor jobban jár ha az új kaját nem eszi meg. :) Na meg ha nem ad valaki borravalót, akkor oda se ajánlott visszamenni.
Sajnos vannak ilyen szemét emberek, akik simán megcsinálják ezeket.

#2683 Felhasználó inaktív   kisködmön 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 01. 28. 16:02

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. jan. 28., szombat - 15:40

Egyebkent a Balaton a Kobanyaival vetekedett mind arban, mind minosegben. :)

A víz? :)
A szakemberek jogos keserve, hogy nem szabad figyelmen kívül hagyniok a haszontalan dolgokat.

#2684 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 16:16

világos sör....
na ?? beugrik ?

Balatoni világos

#2685 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 18:25

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. jan. 28., szombat - 15:59

:offtopic:

Gondolom a vastag részes kiemelésre írtad, hogy nem gondolom komolyan.
Ismertem olyat, aki a pizzára ráhamuzott és a sercegős légyfogó tartalmát is ráborította sütés előtt.
Pont karácsony környékén volt egy ilyen műsor valamelyik adón, ahol éttermi rejtett kamerás felvételeket mutattak. A kajába nagyon sok helyen beleköptek, volt aki bele is pisált, és hidd el a hányást is csak azért írtam, mert ha hiszed ha nem, volt aki azt is megcsinálta. Pizzatészta gyúrás közben megtorölgette valaki az izzadt homlokát, a tenyerébe tüsszentett és gyúrta tovább. A kajafutárok az utcára kiborult kaját simán belesöpörték a dobozba és kiszállították. Volt olyan köpős nő, aki szerint ez természtes dolog, inkább megtiszteltetés volt, hogy ha valakinek a kajájába beleköpött, mert akkor magából adott egy részt. Másik helyen azt mondák, hogy ha van egy születésnapos annak adnak egy ingyen piát. Azt már csak ebben a műsorban mondták el, hogy az a pia a maradékokból van összeöntve, a pultról besöpörve.
Azt a közismert tényt is mondták, hogy ha valaki visszaviteti a kaját és újat kér, akkor jobban jár ha az új kaját nem eszi meg. :) Na meg ha nem ad valaki borravalót, akkor oda se ajánlott visszamenni.
Sajnos vannak ilyen szemét emberek, akik simán megcsinálják ezeket.

Jó, leírtad, hogy mi minden rosszat hallottál innen-onnan, deistenbizonymegtörténthalálkomolyan.
Én meg azt mondom, hogy az ugyanilyen szinten, ugyanilyen logika alapján 'kreált' sztoriknak nincs értelme, nincs alapja.

@ nyunyu
Nekem is volt ismerősöm, akinek a testi-lelki jóbarátja istenbizony olyan kőbányauer-t vett a boltban, amiben benne figyelt az egérke. Lehet, hogy vannak közös ismerőseink? :)

15-20 évvel ezelőtt nagyon más világ volt még nálunk, ezt nem kéne elfelejteni.
Valamint megint kezd abba az irányba elmenni a topic, hogy generálisan az elmúlt 20 év minden vevőátverésének/megkárosításának a TESCO topicban van a helye.

Szerintem arra kéne koncentrálni, ahonnan, amin a vita kiindult.

És továbbra is nagyobb, ütősebb érv a vitában az 'ÉN LÁTTAM', mint a 'SZERINTEM ÍGY KELL LENNIE, vagyis 'az ismerősöm szerint is ELKÉPZELHETŐ, LOGIKAILAG'.

Köszönöm.

Szerkesztette: *Macika* 2006. 01. 28. 19:21 -kor

Gondolkoztál már ma?

#2686 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 19:11

Rossz hozzászólásra reagáltál, egy szót se írtam a sörökről. ;)

Amúgy az se jó amit Te csinálsz. Amit nem láttam az nincs, nem létezik.

#2687 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 19:30

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. jan. 28., szombat - 19:11

Rossz hozzászólásra reagáltál, egy szót se írtam a sörökről. ;)

Amúgy az se jó amit Te csinálsz. Amit nem láttam az nincs, nem létezik.

Szerkesztettem, bocsi.

Jó, Te most a másik oldalról sarkítasz. De vajon kinek van inkább igaza?

ANNAK, aki azt mondja, hogy valaha, 10-20 éve VOLT ilyen, meg külföldön is lebukott egy-egy ilyen csapat, tehát a logika szerint lennie kell itthon is ilyen szabálysértésnek?

vagy

ANNAK, aki azt mondja, hogy ő addig nem hiszi el, hogy van ilyen, ameddig ő maga nem tapasztalta, ezt alá tudja azzal is támasztani, hogy évekig járt nevezett intézménybe a nem vevő felőli bejáraton át?

Gondolj a lebukott egeres-pulykahúsos sztorira is, amikor csak a lejáratás miatt volt a bepróbálkozás, dehát lebuktak vele!

Szóval, szerinted kinek hitelesebb az állítása?
Gondolkoztál már ma?

#2688 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 19:46

Szerintem ez egyénfüggő, van aki elhiszi, van aki nem. Ezen nem lehet változtatni.
Nem azt mondom, hogy össze vissza csalnak, de arra se vennék mérget, hogy nem okoskodnak az ilyen helyeken.
Próbálok abban bízni, hogy nem vetetnek meg az emberrel lejárt dolgokat. A logika azt diktálná, hogy nem csalnak, mert minek? Egy tíz éves üzlet nagyon pontosan tudja, hogy miből mennyit kell rendlnie, mi az a mennyiség amit el tudnak adni. Emiatt nehezen nehéz elképzelni, hogy pl száz kiló sajtot átmatricáznak.
Persze néha tévedhetnek, és akkor jöhetnek az ilyen akciók. :D

Az epres-pulykahusos dolgról nem hallottam.

A beleköpős dolog dolog nem kreálmány, felvételek voltak az említett dolgokról. :)

#2689 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 19:50

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. jan. 28., szombat - 19:46

Szerintem ez egyénfüggő, van aki elhiszi, van aki nem. Ezen nem lehet változtatni.
Nem azt mondom, hogy össze vissza csalnak, de arra se vennék mérget, hogy nem okoskodnak az ilyen helyeken.
Próbálok abban bízni, hogy nem vetetnek meg az emberrel lejárt dolgokat. A logika azt diktálná, hogy nem csalnak, mert minek? Egy tíz éves üzlet nagyon pontosan tudja, hogy miből mennyit kell rendlnie, mi az a mennyiség amit el tudnak adni. Emiatt nehezen nehéz elképzelni, hogy pl száz kiló sajtot átmatricáznak.
Persze néha tévedhetnek, és akkor jöhetnek az ilyen akciók. :D

Az epres-pulykahusos dolgról nem hallottam.

A beleköpős dolog dolog nem kreálmány, felvételek voltak az említett dolgokról. :)

A beleköpősről nem írtam semmit, mivel nem hiszem, hogy sokáig működhetett volna ilyenmód (felvétellel bizonyítva) a helye.

Az egeres-pulykahúsos dologgal tel volt a sajtó (RTL Klubbal az élen) úgy 10 napja-két hete, itt a topicban is volt szó róla.
Gondolkoztál már ma?

#2690 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 20:11

Visszaolvasok akkor, nekem teljesen kimaradt, a TV-ben se láttam.

#2691 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 21:48

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. jan. 28., szombat - 18:25

15-20 évvel ezelőtt nagyon más világ volt még nálunk, ezt nem kéne elfelejteni.

Félre ne érts, én nem a Tesco ellen beszélek (szerintem nem sokan vannak itt, akiket talán még anyagi kár is érne, ha bezárna városuk teszkója. Én mindig ott vásárolok be, meló után ott tesz le a busz előtte, készpénz általában nem sok van nálam (jobban is érzem magam, ha a bankban van, meg Pesten túlságosan bankkártyafüggő lettem, nem szeretem, ha felgyűlik a sok apró), ha a következő "kártyás" boltig mennék, az a vásárlással együtt jó órás kerülőút hazafelé. A kártyáról meg havi négy pénzkivételem ingyenes, a többiért kemény sarcot húznak.)
A gond az emberekkel van. Kisebb boltokban a legtöbb dolgozó gyakran kapcsolatba kerül a vevőkkel, ezért a boltvezető magasabb elvárások alapján válogat (iskolázottság, küllem, jellem), és magasabb bért fizet, mint a hatalmas hipermarketek, amelyeknek - a sok alkalmazott miatt - "nem éri meg" a képzettebb, a szabályokra jobban ügyelő embereket több bérért fölvenni, inkább az érettségis (vagy "az alatti") embereket veszi föl kisebb fizetésért. Munkába állás után az emberünk kap egy párperces higiéniai hegyibeszédet, munkavédelmi, tűzvédelmi oktatást, viszont fizetést nem kap annyit, hogy szívvel-lélekkel dolgozzon, és mindig szem előtt tartsa a cég érdekeit. És ha leejtette azt a húst, vagy lejárt a címke a sajtról, akkor "fog a halál jegyzőkönyvet felvenni meg selejtezni", a többit kitalálhatod. Lusta, kevéssé motivált emberrel gondolom, Te is találkoztál már, nem kell bemutatni egyet se. :)

#2692 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 22:17

najó, mongyuk nemigazán szoktam étteremben enni...  :D a teszkóban meg már lassan 5 éve váráslunk, és még semmi bajunk nem lett... szóval nemhinném hogy itt különféle "ínyencségek" kerülnek az ételekbe...
hameg mégis, akkor ráb*sztam...  :eek:
bár magamat elnézve nem merném megscinálni velem... félnék hogy én járnék rosszabbul magammal szemben :D
a húsra megscak annyit, hogy az amúgysem egy 100%ig steril termék, annak nem számít hogyha megjárja a padlót, mert ígyisúgyis meg lesz sütve/főzve, onnantól kezdve pedig mind1 a bacinak hogy honnan jött... :D

#2693 Felhasználó inaktív   kisködmön 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 22:20

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 28., szombat - 21:48

Félre ne érts, én nem a Tesco ellen beszélek (szerintem nem sokan vannak itt, akiket talán még anyagi kár is érne, ha bezárna városuk teszkója. Én mindig ott vásárolok be, meló után ott tesz le a busz előtte, készpénz általában nem sok van nálam (jobban is érzem magam, ha a bankban van, meg Pesten túlságosan bankkártyafüggő lettem, nem szeretem, ha felgyűlik a sok apró), ha a következő "kártyás" boltig mennék, az a vásárlással együtt jó órás kerülőút hazafelé. A kártyáról meg havi négy pénzkivételem ingyenes, a többiért kemény sarcot húznak.)
A gond az emberekkel van. Kisebb boltokban a legtöbb dolgozó gyakran kapcsolatba kerül a vevőkkel, ezért a boltvezető magasabb elvárások alapján válogat (iskolázottság, küllem, jellem), és magasabb bért fizet, mint a hatalmas hipermarketek, amelyeknek - a sok alkalmazott miatt - "nem éri meg" a képzettebb, a szabályokra jobban ügyelő embereket több bérért fölvenni, inkább az érettségis (vagy "az alatti") embereket veszi föl kisebb fizetésért. Munkába állás után az emberünk kap egy párperces higiéniai hegyibeszédet, munkavédelmi, tűzvédelmi oktatást, viszont fizetést nem kap annyit, hogy szívvel-lélekkel dolgozzon, és mindig szem előtt tartsa a cég érdekeit. És ha leejtette azt a húst, vagy lejárt a címke a sajtról, akkor "fog a halál jegyzőkönyvet felvenni meg selejtezni", a többit kitalálhatod. Lusta, kevéssé motivált emberrel gondolom, Te is találkoztál már, nem kell bemutatni egyet se. :)

Én még itt egy ilyet se láttam. :D
A szakemberek jogos keserve, hogy nem szabad figyelmen kívül hagyniok a haszontalan dolgokat.

#2694 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 29. 02:17

Ezzel a hsz-eddel szinte TELJESEN azonosulni tudok. Ezt teszi az olcsó ár.
Nem éri meg (anyagi bukás lenne) mindenhozá az ajánlottan kvalifikált embert felvenni. Inkább a még épphogy megfelelőt veszik fel 2/3-annyiért. Ajánlott tudású és végzettségű embert csak olyan posztra vesznek fel, ahová mindenképpen muszáj, nincs kibúvó.
Sajnos ilyen a világ, az igazán húzóágazatok kivételével mindenütt ez megy. Az építőiparban is, de szinte mindenütt.

(OFF példa:
A házunkban tetőfelújítás (gyakorlatilag csere) van. Az építési fővállalkozónál reklamáltam, hogy nem jól rakták fel beázást gátló nejlont, mert így beázunk. Meg is említettem, hogy ezt józan ésszel is fel kellett volna érni. Keserű humorral mondta, hogy annak a melósnak, amelyiknek van annyi esze magától, hogy tudja, hogyan kell JÓL felrakni a nejlont, az már megy is vállalkozónak, hogy olyanokat foglalkoztasson fillérekért, akik nem tudják :))

Hát ilyen ez a mi kis harmadik évezredi magyar valóságunk. Reméljük lesz jobb.

Szerkesztette: *Macika* 2006. 01. 29. 02:19 -kor

Gondolkoztál már ma?

#2695 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 29. 08:31

"nem éri meg" a képzettebb, a szabályokra jobban ügyelő embereket több bérért fölvenni, inkább az érettségis (vagy "az alatti") embereket veszi föl

Nehogy már diplomás emberkék álljanak a pult mögött minden "bót"-ban. Talán egy érettségi elég lehet ezekre a helyekre, sőt...  :omg:

#2696 Felhasználó inaktív   gxa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 29. 10:09

Idézet: vatom - Dátum: 2006. jan. 29., vasárnap - 9:31

Nehogy már diplomás emberkék álljanak a pult mögött minden "bót"-ban. Talán egy érettségi elég lehet ezekre a helyekre, sőt...  :omg:

Sajnos nem a diplomától (vagy azok számától) függ, hogy kinek mennyi esze van...  :omg:

#2697 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 29. 11:28

Idézet: vatom - Dátum: 2006. jan. 29., vasárnap - 8:31

Szó sincs diplomáról. Alapintelligenciáról, társas viszonyokra való hajlandóságról van szó. Havi ötvenezerért senki sem lesz társas lény.

Egyébként az érettségi, hidd el, nem elég. HACCP vizsga, kereskedelmi végzettség, ésatöbbi, ésatöbbi. De minél több papírja van az illetőnek, annál több ezrest kell hó elején a markába pakolni.

#2698 Felhasználó inaktív   kisködmön 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 29. 11:50

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 29., vasárnap - 11:28

Szó sincs diplomáról. Alapintelligenciáról, társas viszonyokra való hajlandóságról van szó. Havi ötvenezerért senki sem lesz társas lény.

Egyébként az érettségi, hidd el, nem elég. HACCP vizsga, kereskedelmi végzettség, ésatöbbi, ésatöbbi. De minél több papírja van az illetőnek, annál több ezrest kell hó elején a markába pakolni.

Biztos vagy benne, hogy az árufeltöltést végzőknek vagy a pénztárosoknak ez mind-mind kell is?  :think:

És az alapintelligenciához tényleg fizetés kell? :D

#2699 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 29. 11:56

Kisboltokban ritkán van külön eladó, külön pénztáros meg külön árufeltöltő. Aki meg minden hónapban éppen kihúzza elsejéig, az meg nem nagyon szokott a vevői megelégedésre adni (ha meg is van hozzá a kellő intelligenciája, azt nem fogod észrevenni.)

#2700 Felhasználó inaktív   kisködmön 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 29. 12:25

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 29., vasárnap - 11:56

Kisboltokban ritkán van külön eladó, külön pénztáros meg külön árufeltöltő. Aki meg minden hónapban éppen kihúzza elsejéig, az meg nem nagyon szokott a vevői megelégedésre adni (ha meg is van hozzá a kellő intelligenciája, azt nem fogod észrevenni.)

A kisboltokban ugyanúgy ritkán van szakképzett eladó is, tedd hozzá.
De ezzel még mindig nem válaszoltál arra a kérdésre, hogy állunk a követelményekkel? Jól vannak-e belőve, vagy a semmi nem számít alapon mindent bele.

A másik pedig, ha emiatt nem veszem észre az alapintelligenciáját, akkor már kettőnek nincs. Neki, és az őt alkalmazónak.

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.