Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. jan. 28., szombat - 18:25
15-20 évvel ezelőtt nagyon más világ volt még nálunk, ezt nem kéne elfelejteni.
Félre ne érts, én nem a Tesco ellen beszélek (szerintem nem sokan vannak itt, akiket talán még anyagi kár is érne, ha bezárna városuk teszkója. Én mindig ott vásárolok be, meló után ott tesz le a busz előtte, készpénz általában nem sok van nálam (jobban is érzem magam, ha a bankban van, meg Pesten túlságosan bankkártyafüggő lettem, nem szeretem, ha felgyűlik a sok apró), ha a következő "kártyás" boltig mennék, az a vásárlással együtt jó órás kerülőút hazafelé. A kártyáról meg havi négy pénzkivételem ingyenes, a többiért kemény sarcot húznak.)
A gond az emberekkel van. Kisebb boltokban a legtöbb dolgozó gyakran kapcsolatba kerül a vevőkkel, ezért a boltvezető magasabb elvárások alapján válogat (iskolázottság, küllem, jellem), és magasabb bért fizet, mint a hatalmas hipermarketek, amelyeknek - a sok alkalmazott miatt - "nem éri meg" a képzettebb, a szabályokra jobban ügyelő embereket több bérért fölvenni, inkább az érettségis (vagy "az alatti") embereket veszi föl kisebb fizetésért. Munkába állás után az emberünk kap egy párperces higiéniai hegyibeszédet, munkavédelmi, tűzvédelmi oktatást, viszont fizetést nem kap annyit, hogy szívvel-lélekkel dolgozzon, és mindig szem előtt tartsa a cég érdekeit. És ha leejtette azt a húst, vagy lejárt a címke a sajtról, akkor "fog a halál jegyzőkönyvet felvenni meg selejtezni", a többit kitalálhatod. Lusta, kevéssé motivált emberrel gondolom, Te is találkoztál már, nem kell bemutatni egyet se.