HWSW Informatikai Kerekasztal: Tesco - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tesco

#2941 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 22. 10:45

Idézet: Dzsoni - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 10:14

Sajnos márkásak között is vannak kostrukciós hibás termékek.

Valamelyik kamerás Nokiát reklámozták úgy hogy "2 megapixeles kamera, Zeiss-optikával." A 'Zeiss-optikáról tudni kell, hogy ugyanaz a műanyaglencse, mint a többiben, ugyanabból az anyagból és kb. ugyanabban a minőségben, az a különbség, hogy a patinás hírű Zeiss gyárban készült, nem Csanhajpejben.

#2942 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 11:01

Idézet: debaj - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 10:45

Valamelyik kamerás Nokiát reklámozták úgy hogy "2 megapixeles kamera, Zeiss-optikával." A 'Zeiss-optikáról tudni kell, hogy ugyanaz a műanyaglencse, mint a többiben, ugyanabból az anyagból és kb. ugyanabban a minőségben, az a különbség, hogy a patinás hírű Zeiss gyárban készült, nem Csanhajpejben.

Mondjuk azon mindig jót röhögök, mikor valaki beveszi, hogy egy negyedkörömnyi optikával jó képet lehet csinálni... A negyed megpixeles és a négy megapixeles fényképezős telefon között az a különbség, hogy az egyikkel kicsi és szar, a másikkal pedig nagy és szar képet lehet csinálni....
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#2943 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 12:52

Én vettem(kaptam) egy nikon coolpix azon rendes optika volt, meg majdnem 90.000 volt, de ekkora szemét fényképezőt már régen láttam, egy tescos 15.000 forintos nonam gép is jobb nála, márkás mégis hulladék...

#2944 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 02. 22. 13:04

Idézet: debaj - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 7:05

bevásárlókocsival. A legdurvább: tolómérő MŰANYAGBÓL. Öröm volt ránézni a tizedmilliméteres skálára, össze-vissza

Vettem blankolófogót, valami hasonló árkategóriában, mert tényleg eseti melóra kellett. Első nyomásnál ripityára esett. Utámna tesztelési célzattal később vettem még párat, meg Auchanban, Obiban is, azok ugyanúgy reccs, egy széria, ennyi volt. Siralmas, ezt a részét nem is engedném forgalmazni...
Make love not Wor.

#2945 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 13:23

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 13:04

Vettem blankolófogót...

Én egy öreg kombinált fogó drautvágó szekciójával haraptam rá két különböző átmérőjű acélszegre, azzal blankolok :D Nincs is rá panasz.

Javaslat új topiccímre: Szerszámok, szerszámgépek :nevet:

Szerkesztette: debaj 2006. 02. 22. 13:24 -kor

#2946 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 13:26

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 12:04

Vettem blankolófogót, valami hasonló árkategóriában, mert tényleg eseti melóra kellett. Első nyomásnál ripityára esett. Utámna tesztelési célzattal később vettem még párat, meg Auchanban, Obiban is, azok ugyanúgy reccs, egy széria, ennyi volt. Siralmas, ezt a részét nem is engedném forgalmazni...

Abból amit a barkácsboltokban pénzből vehettél volna egy használhatót is...

#2947 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 14:47

Idézet: Dzsoni - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 14:56

Én egy éve vettem egy rondy tipusú fúrókalapácsot vagy 8 ezerért, de igazából ezt árulják mindenhol csak különböző neveken, mint einhell, stb. Hát mit mondjak, úgy vettük a tesco ban hogy van rá egy év gar azalatt majd befosik aztán csere majd vmi másra. Hát az istenért sem lehet tönkretenni, már havernak is odaadtam építkezéshez, és azt is kiállta. Még simán viszi a beton. Egyszerűen tönkretehetelen.

Ilyen is van.....

Ha jól tudom, akkor a Rondy kb olyan zöld színű mint a Bosch. Páran ezt észre is vették, és szépen átmatricázták Bosch-nak a Rondy gépeket, amiket aztán becsöngetéses módszerrel árulnak. Otthon a szemben lévő utcában volt olyan aki 80K-t adott egy ilyen ál Bosch készletért. :(

#2948 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 14:53

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 11:01

Mondjuk azon mindig jót röhögök, mikor valaki beveszi, hogy egy negyedkörömnyi optikával jó képet lehet csinálni... A negyed megpixeles és a négy megapixeles fényképezős telefon között az a különbség, hogy az egyikkel kicsi és szar, a másikkal pedig nagy és szar képet lehet csinálni....

Ehh, gondolom, fotóztál már a Nokia N90-esével (merthogy arról van szó).
Mert én igen!

Amúgy fényképezőgépnek Canon 20D-t használok 4 optikával, de amit ez a Nokia (de hozzátehetem a 2 MP-es, VALÓDI autófókuszos K750i/D750i/W800i telót is) tud, na attól lef*stam a bokámat.
Igaz, drága játék.

De - ha szabadna kérnem - addig ne mondjuk rá valamire hogy szar (mert SZAR KELL LEGYEN elképzelésünk szerint!!!), ameddig nem próbáltuk ki, vagy legalább nem beszéltünk közvetlen olyan emberrel, aki már próbálta. Köszönöm.

Tesztképeket tőlem lehet kérni... :)
Gondolkoztál már ma?

#2949 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 15:14

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 14:53

de amit ez a Nokia (de hozzátehetem a 2 MP-es, VALÓDI autófókuszos K750i/D750i/W800i telót is

Ha szabad kérdeznem, merre található ezeken a telefonon az aszférikus üveglencse a lencsetorzítások ellen, valamint a szervóvezérelt lencserendszer a VALÓDI autofókuszhoz? :) Hol fér ezekben el egy akkora érzékelő és optika, hogy normális minőségű 2 megapixeles képet adjon, interpoláció és színtorzulás nélkül?

(Megnéztem pár Nokia N90 tesztképet, nem találtam bokalefosnivalót a képeken. Háromakós hordótorzítás, színtorzulás, életlen kép, szemmel látható interpoláció és JPEG tömörítési torzulások, egy párezer forintos 2 megapixeles, normális optikával felszerelt digigépnek jobb a képe. Kamerás mobilok között persze nagyon jó a képe, de ez is csak játszani jó, meg ha nincs kéznél a fényképezőgéped, és mindenáron fényképezni akarsz.)

#2950 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 15:43

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 14:53

Ehh, gondolom, fotóztál már a Nokia N90-esével (merthogy arról van szó).
Mert én igen!

Amúgy fényképezőgépnek Canon 20D-t használok 4 optikával, de amit ez a Nokia (de hozzátehetem a 2 MP-es, VALÓDI autófókuszos K750i/D750i/W800i telót is) tud, na attól lef*stam a bokámat.
Igaz, drága játék.

De - ha szabadna kérnem - addig ne mondjuk rá valamire hogy szar (mert SZAR KELL LEGYEN elképzelésünk szerint!!!), ameddig nem próbáltuk ki, vagy legalább nem beszéltünk közvetlen olyan emberrel, aki már próbálta. Köszönöm.

Tesztképeket tőlem lehet kérni... :)

Spec én sehol nem mondtam, hogy arról beszélek álltalában mondtam. És ezt kb most is tartom. Megnéztem a tesztképeket. Telefonhoz képest nagyon jó, pl a 6310imet, meg a régi my-x6-omat kenterbe veri ez tény, majdnem megközelíti a régebbi meg a lowend fényképezőgépek minőségét, de láthatóan fényképezésre azért alkalmatlan. Nehezen viseli a kontrasztot, hordós, sötétben, félhomályban zizis, és nem érzem rendbenlevőnek a színeit (talán fehéregyensúly :confused: ) (Arról már nem is beszélnék, hogy kicsi, rögzíthetetlen, stb stb.)

Szóval, ha szabadna kérnem, had legyen már meg -- a nem teljesen légbőlkapott -- véleményem a dolgok jelenlegi állásáról. Köszönöm.

(Mellesleg, megnéztem azokat a képeket, és nem változott a véleményen. Ügyes, de mint mondtad, drága _játék_. Egyszer talán valóban eljutunk oda, hogy nem fogok magammal fényképezőgépet vinni kirándulni, meg várostnézni, mert lesz olyan telefon, ami meg fog felelni a kattogtatás céljára, de ez még nem az.)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#2951 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 16:24

Idézet: debaj - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 15:14

a) egy párezer forintos 2 megapixeles, normális optikával felszerelt digigépnek jobb a képe.

b) Kamerás mobilok között persze nagyon jó a képe, de ez is csak játszani jó, meg ha nincs kéznél a fényképezőgéped, és mindenáron fényképezni akarsz.)

a) Megtennéd, hogy linkelsz nekem egy ilyen, általad jobbnak tartott gépet ide?
Csak mert br. 25e alatt nem láttam AF-es, makró-képes kompaktgépet, aminek jobb lenne a képminősége, mint pl. W800i-nek.

b) Erről van szó! Mint említettem, fényképezni én sem ezzel szoktam. De a CIF és VGA-felbontású borzalmak után ezeket már legalább némi jóindulattal lehet fényképezőgépnek titulálni. És ha törik, ha szakad, a mobilod általában Náladvan, és meg tudsz örökíteni vele dolgokat, amit meg tudsz mutatni másoknak.
SŐT, láttam 10x15-ös PAPÍRKÉPET K750i-vel készített képről, meg kell mondjam, nem hittem el, hogy nem valami egyszerűbb, 60e alatti kompaktgéppel készült...
Gondolkoztál már ma?

#2952 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 16:31

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 15:43

Szóval, ha szabadna kérnem, had legyen már meg -- a nem teljesen légbőlkapott -- véleményem a dolgok jelenlegi állásáról. Köszönöm.

Most, hogy már legalább láttál vele készült képeket, már van alapod rá, hogy legyen róla negatív véleményed. :)

A következő lépés, hogy gyakorlott amatőrként (gondolom, minimum ez vagy, ha ennyire szíveden viseled a dolgot) készítesz vele pár olyan képet, ami nem csak úgy készül, hogy 'odaálltamosztelkattintottam', hanem esetleg kiveszed ZÖLD, ALL AUTOMAT állásból a gépet. ;)

Én megtettem.

Nem azt írtam, hogy ezentúl eldobom a 20D-met, hanem csak annyit, hogy ahhoz képest, hogy a mobiltelefon csak egy lyukkal és egy gombbal lett több a kameranélküli mobilnál, ahhoz képest elfogadható, használható és alap igényeket figyelembe véve élvezhető képeket gyárt.
Esküvőkön ezentúl is a 20D-met fogom használni, ígérem!!! :)
Gondolkoztál már ma?

#2953 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 18:26

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 16:24

a) Megtennéd, hogy linkelsz nekem egy ilyen, általad jobbnak tartott gépet ide?
Csak mert br. 25e alatt nem láttam AF-es, makró-képes kompaktgépet, aminek jobb lenne a képminősége, mint pl. W800i-nek.

Pl 20 ezer forint körül már lehet kapni (igaz, nem újonnan, de gyárilag felújítva) HP Photosmart 735-öt.

A ma is forgalmazott, tehát újonnan kapható termékek közül 22080 forintért elviheted a HP Photosmart M22-t, amely bár 20 centiről tud makrózni, a képminősége viszont még mindig veri a W800i-t.

A telefonjaid háromszor, négyszer (ötször) ennyibe kerülnek. Igaz, telefonálni is lehet velük, de olcsóbb egy ötezer forintos telefon meg egy fentebb lévő kamera vásárlása. :)

Kérsz még linket? :)

#2954 Felhasználó inaktív   Dzsoni 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 20:47

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 14:47

Ha jól tudom, akkor a Rondy kb olyan zöld színű mint a Bosch. Páran ezt észre is vették, és szépen átmatricázták Bosch-nak a Rondy gépeket, amiket aztán becsöngetéses módszerrel árulnak. Otthon a szemben lévő utcában volt olyan aki 80K-t adott egy ilyen ál Bosch készletért. :(

Ez speciel kék de a Bosch gyárt kéket is. De láttam már sárgában zöldben meg szürkében is csak más néven.

#2955 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 20:56

Hm, ma a fogarasi tecsóban jártam. A húspultoknál valami olyan iszonyatos szag volt, mintha öt napja rothadó tetemeket rejtettek volna el valahol.
Komolyan, már-már gyomorforgató volt. :(

#2956 Felhasználó inaktív   Waveson 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 00:24

Hát nemtom sztem egyes telókkal igenis jó képeket lehet csinálni, nem torzul nem borzul, tök jók.
Nekem VGA-s 3220asom van, 640x480, általában éles képeket csinál és tök jó.
No persze sokkal jobbakat csinálnak a megapixeles telók, de amíg nem lesz olyanom addig ezzel is megelégedek.
Mindíg nálam van, van amikor napokig nem fotózok vele, viszont van amikor csinálok 50et...:) Tök jó visszanézni őket.
ÚJ KONFIG:D
<b>1.:</b> Gigabyte P35-DS3,Core 2 Duo E6400 2,13@3Ghz, Sapphire AMD Radeon HD7770 OC, 4GB DDR2 800Mhz, 1TB Samsung HD103UJ, 1.1A, 19' 931BF Samsung TFT,Pioneer DVDíró, Chieftec 350W GPS-350EB-101A PSU
<b>2.:</b> GigaByte m55s-s3, Athlon 64 X2 3800+@2300mhz, Geforce7900GT,1024MB DDR2 667 Mhz, 2x250GB HDD, AC97, 19' TFT LG, 1.1A, ASUS DVDRW, 400W UltraPower PSU
<b>Laptop1: Dell N1015V: i3-2310M 2,1Ghz, 4GB, 640GB, GT525M
Laptop2: Acer Aspire, C2D,7300GS, 2GB, 250GB
Laptop3:</b> HP-Compaq EVO N1015V@512Mb Ram

#2957 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 07:33

Fölösleges beruházás egy megapixeles teló. A mai technika nem tart még ott, hogy olyan méretű érzékelő, ami elfér egy telefonban, elfogadható minőségű képet adjon, valamint egy telefon optikájába való, precízen csiszolt üveglencse gyártása majdnem hogy költségesebb, mint a telefon eladási ára, de még ez sem jelentene megváltást, ekkora optikával képtelenség normális fényerejű, részletes képeket készíteni. Ezért marad a műanyaglencse meg a rossz minőségű érzékelő, esetleg zajszűréssel "javított" képek. A digitális zoomról meg ne is beszéljünk. Aki önszántából ront az amúgy sem hűdejó képminőségen, az meg is érdemli.
Szóval azért fölösleges pénzkidobás az új telefon, hogy "jobb képet csinál", tartsd meg a régi telefonodat, az újnak az árából meg vegyél egy olyan gépet, amiben a fényképező funkció nem arról szól, hogy volt egy kis szabad hely a készülék burkolata alatt, meg marketingfogásnak is milyen jó.

#2958 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 17:42

Mi meg vettünk a feleségemmel a gyöngyösi tescoban vagy 3 hete egy elliptikus edzőgépet (nagy mániája neki) asszem 29k-ért vettük.Nem volt akciós- az ilyet nem nagyon szokták.
Tegnap láttam az egriben ugyanazt 43-ért. :eek:
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#2959 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 18:02

Elliptikus gép jóóóóóóóóóóóó! :up:

Az árkülönbség meg elég furi... nem központi beszerzéssel dolgoznak tecsóék? :think:

#2960 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 18:04

Idézet: carcass - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 17:42

Mi meg vettünk a feleségemmel a gyöngyösi tescoban...

hordják el a jó cuccot :(
:D

Szerintem tipikus tesco gazdaságos félreárazás volt ott Egerben.

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó