HWSW Informatikai Kerekasztal: Tesco - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tesco

#141 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 12. 27. 17:40

idézet:
Ezt írta Crybaby:
...Elfelejtettem említeni a Fuji 80 perces 40x-es lemezét, ami szintén 169 ft/db[/quote]
Ugyanez Auchanban 149 Ft.
(Fuji, 80perces, 40x-es, normál tokos)
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#142 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 27. 21:34

idézet:
Ezt írta eszpe:

Ugyanez Auchanban 149 Ft.
(Fuji, 80perces, 40x-es, normál tokos)
[/quote]

Üdv eszpe

Én is ott vettem az Auch..-ben 80 perces FUJI-t 149 FT-ért. :D Egy egész dobozzal :D .Erről ennyit.

Üdv
macska ;)

ui:Mindezt 2002.12.20-án követtem el.Még megvan a blokk,de sajna nincs scanner-rem sajna :D
P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#143 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 10. 22:27

[url="http://"http://www.metro.hu/index.phtml?datum=20030210&rovat=penz&cikk=5"]Nő az üzletláncok áruházainak szerepe[/url]

Az otthoni felhasználók és a kisvállalkozók által működtetett információtechnológiai termékeknek már több mint fele a nagy üzletláncok áruházain keresztül talál gazdára.
A várakozások szerint a következő 4-5 évben az emelkedő trend nem törik meg, a háztartások és a kisvállalkozások informatikai célú költése is tovább nő.
(kiemelés tőlem - zako)

:(
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#144 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 15. 01:20

idézet:
Ezt írta zako:
[url="http://"http://www.metro.hu/index.phtml?datum=20030210&rovat=penz&cikk=5"]Nő az üzletláncok áruházainak szerepe[/url]

Az otthoni felhasználók és a kisvállalkozók által működtetett információtechnológiai termékeknek már több mint fele a nagy üzletláncok áruházain keresztül talál gazdára.
A várakozások szerint a következő 4-5 évben az emelkedő trend nem törik meg, a háztartások és a kisvállalkozások informatikai célú költése is tovább nő.
(kiemelés tőlem - zako)

:(
[/quote]

En rajottem hogy minden a maga hulyesegenek a kovacsa. Majd rajonnek hogy nem jo biznisz visszajarni garanciat ervenyesiteni.

#145 Felhasználó inaktív   John Black 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 15. 06:39

idézet:
Ezt írta zako:
....
[/quote]

Ezt két oldalról nézhetjük: az első, hogy a sok sz*r tömegcikket lehet majd nyomatni annyiért, mintha aranyat vennél. A másik: az összeállított konfigok nem fogják idegileg felb*szni a hozzá-nem-értő júzert, mert nem fog azzal szenvedni, hogy a DDR-ramot az SD-foglalatba erőltesse.
Nem tudom mennyire off, egy ismerősöm nemrég (egy-két hónapja) vett egy konfigot 160k HUF-ért, GF2MX volt benne. :eek: A többit gondolom nem nehéz odagondolni. :D

#146 Felhasználó inaktív   GeeKay 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 15. 14:49

Auchan:
1000Mhz számítógép
-1,2Ghz processzor
-...

na itt lettem kész :D

#147 Felhasználó inaktív   John Black 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 15. 17:27

Általában a "tesCORAuchan"-háromszögben csak cd-t érdemes venni, mert azzal nincsenek tisztában, milyen procit adnak el neked... :( Sajna ez a helyzet.

#148 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 15. 19:00

Ez most nem vicc....
A tesco-s eladokrol ennyit...
Kb 1 honapja szombaton délután 5 orakkor szét ut2003-aztam a billentyűzetem :D . Mivel más nem volt nyitva ezért elmentem a Tescoba billentyűzetet vásárolni. Odamegyek a csajhoz, (mellesleg +jegyzem ő foglalkozott a számítástechnikai részleggel) és megkértem rá hogy mutassa + milyen GAZDASÁGOS :D billentyűzetek vannak.
Csaj kicsit gondolkodik ,elindul és odahoz nekem kb 5 különböző típusú egeret ilyen szöveggel:
-Most csak ezek a típusok vannak ...áááááááááááááááááá
(mellesleg megjegyzem szőke volt :D )
NO COMMENT
....Még yo hogy a Tescoba hozzáértő és tanult emberek dolgoznak. mi lenne ha nem értenének ahoz amit csinálnak :D

#149 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 15. 19:51

Jujj!
Akkor nem halotátok hogy a tesco is belépet a mobil távközlésben asszem svájcban?NEm tudom kb 1honapja volt egy cikk rola de márt nagyon nem emlékszem rá!
Szoval annyi hogy saját hálozata van és joval olcsoban tudnak telefonálni az emberkék aki tesco gsm használ!
MI lesz itt??
Tesco gazdaságos adsl v rdsl?? :eek:
Tescom gprs :D
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#150 Felhasználó inaktív   John Black 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 15. 20:41

idézet:
Ezt írta Maxtreme 666:
...megkértem rá hogy mutassa + milyen GAZDASÁGOS :D billentyűzetek vannak.
Csaj kicsit gondolkodik ,elindul és odahoz nekem kb 5 különböző típusú egeret ilyen szöveggel:
-Most csak ezek a típusok vannak....
[/quote]

Nem értem, mi lehet a gondod. A csaj annyira gazdaságos billentyűzetet adott, hogy csak két (-három) gomb volt rajta.

:p :D :D :D

#151 Felhasználó inaktív   ssanyesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 16. 00:00

Hi!

Nekem is lenne egy Tesco-s történetem. Szóval a szitu a köv.: sulitól nem messze van a Tesco, menjünk ki vegyünk kaját, meg nézzünk körül...OK! Kaja helyett legelőször odatapadtunk a gépekhez. Néztük a monitorokat, aztán kiszemeltem egyet (amit máshonnan occsóbbé betudtam szerezni) csakhát nem volt beüzemelve. Toporzékolunk ott össze vissza, de sehol senki...hát jó mókoljuk meg a dógokat! Rákötöttük egy másik monitor helyére, eredmény: pocsék kép (gondolom jó kis Tesco gazdaságos vga-elosztó :)) Megnéztük a gépet amiről kapta a jelet, vmi SiS vga vidijó volt benne és asszem PnP vagy Alapértelmezett monitorként volt telepítve az illesztő. Nos ki is ábrándultam a moncsiból. Kb egy hétre rá: menjünk ki, vegyünk kaját... :) Ki is mentünk ismét, és megláttam egy másik monitort amiről jókat hallottam, csakhát szerettem volna megnézni ezt, me máshol még nem láttam működőképes állapotban (még dobozban sem). No mind1 a lényeg: be volt dobozolva. Hááááát...kéne vkinek szólni. Pulthoz oda, ha 20 percnél kevesebbet vártunk, akkor semennyit sem. Végre jött vki, majd forward az egyik "szakemberükhöz" h majd ő segít! Szóval kidobozol, mutatja: Milyen? Hát bassz :mad: Milyen lenne nem is láttam még!?!! Mondom neki szeretném látni működés közben hogy milyen képe van! Gondolkodik egy kicsit: sajnos ez nem lehetséges mert itt szigorú előírások vannak, és most nem lehet telepíteni hozzá a drivert. Majdnem elröhögtem magam :D de csak nyugodtan: nos akkor köszönöm szépen. Visszadobozol, majd észreveszi h nem húzta rá a zacskót, körülnéz, nem tétovázik, hipp-hopp felveszi és begyűri a dobozba, polcra vissza. :D

Van ám színvonal! :eek: Ezen sajnos már csak röhögni tudok, de talán azt is kínomban...meg sajnálni azokat akiket így vernek át (vagy csak próbálnak) :(

Bocs ha hosszúra sikerült.

[ 2003. február 16.: ssanyesz szerkesztette a hozzászólást ]
MB: Asrock H67M, CPU: Intel Core i5-3550S + Xigmatek Gaia, RAM: 2x4GB Kingmax Hercules DDR3 1600 MHz, VGA: Sapphire HD7850 2GB, Sound: Creative SB X-Fi XtremeMusic, SSD: Samsung 830 128GB, HDD: Samsung F1 320GB, Seagate 7200.12 500GB, WD Caviar Red 2000GB, WD Caviar Green 500GB, Optical: Optiarc AD-7260S, PS: Corsair VX450, Case: GIGABYTE GZ-X1, Scythe Kama Bay, TFT: Dell U2312HM, Speakers: Edifier R1900TII, Input: Lenovo Enhanced Performance USB Keyboard, Logitech MX 310, Logitech M505, PC Remote

BattleTag: ssanyesz#2866, Diablo3 Profil

#152 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 16. 09:58

idézet:
Ezt írta [Black]:

Nem értem, mi lehet a gondod. A csaj annyira gazdaságos billentyűzetet adott, hogy csak két (-három) gomb volt rajta.

:p :D :D :D
[/quote]

:D :D :D :D

#153 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 16. 10:15

Másik:
TESCO Gazdaságos leértékelt áruk:
Ilyen reklámszöveggel voltak kitéve 1 polcra a cumók.
Na mondom +nézem mit adnak itt ingyen :D
Asszongya 2 db övcsat nélküli First (szupermárkáyu walkman :D ) ami ráadásul yol le volt kopva. 2999- huf ezen akadt +először a szemem..
Na mondom poénbol +kérdem az eladot, mennyit enged el belőle mivel kopott (nem akartam +venni isten ments!!!!)
Erre az elado:
Ez azé ilyen occso me le van kopva.......
ahhhhhaaaaaaa mondom yo viszlát.......

Ezzel csak tudjátok mi az 1etlen gáz..... Multkor haverral bementünk a piacra körülnézni hogy milyen bovli szarokat árulnak, ugyanez a walkma csak rádios kiszerelésbe 1500-huf-ért volt kitéve original csomagolásba kifogástalan állapotba. Ismétlem önmagam nem akartam +venni még 1500-ér se ilyen bovli márkátlan szutyokért még 3 ft-ot se adnák ki, csak azért +döbbentő hogy mire nem képes a Tesco..

Ennyit a NAGY TUSCOS színvonalrol :D :(

U.i:
De azért már sejtem mért volt ilyen drága:
A megoldás kulcsa:
Nem volt benne rádio ,és emiatt volt gazdaságos elemkímélő kiszerelés.Attol nem kellett félni hogy a rádiohalgatás miatt kifogy az elem.. :D

[ 2003. február 16.: Maxtreme 666 szerkesztette a hozzászólást ]

#154 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 16. 17:08

Ezt a leértékelős játékot mindenhol megcsinálják. Mikor Kaposváron átépítették (=megnagyobbították) a Tescot, akkor szórták ki a beragadt készletet. Sok minden volt, de engem természetesen a műszaki cikkek érdekeltek (nem mintha vásárolni akartam volna, csak reménykedtem, hátha lesz valami ingyen).

Két dolog volt, amin teljesen megdöbbentem:
- Panasonic nem sík képcsöves 16:9-es tévé 400.000-ért
- Technics mittudoménmelyik hangfalpár 35.000-ért

Hogy mi ezzel a baj? Az, hogy végül mindkettőt megvették!
- A Panasonic kb. két éve volt beragadt készlete a Tesconak, ezidő alatt akármikor mentem be ez a tévé működött, szerintem még éjszakára sem kapcsolták ki. Azon kívül, hogy az összes vásárló összetapogatta, a két év alatt kb. annyit ment, amennyit egy normális háztartásban hat-nyolc év alatt. Jó biznisz ezt utána 400.000-ért ("az igazgató ajánlásával", hát bazdmeg ilyen süket szöveget is régen olvastam) megvenni, főleg mivel szaküzletben ugyanezt a Panasonicot (vagy talán még kicsivel újabb változatát) dobozból kibontva 350.000-ért vesztegették akciósan.
- A Technics hangfal bal felső sarkán sérülés volt, ugyanis a doboz felborult/leesett/stb. Elég csúnyán szétfröccsent a faforgácslap, házilag nem is egyszerű javítani és sohasem fog új állapotába kerülni. Hogy mekkora volt az esés és amiatt mekkora károsodást szenvedett a hangszóró mechanikája az kérdéses, mivel meghallgatni nem lehetett. Ugyanakkor az ilyen kategóriás Technics dobozok újonnan szintén 35-40.000 forint körüli áron kaphatóak, igaz nem "az igazgató ajánlásával".

Leértékelés egyébként most is van, valami 5 darabos Kenwood "házimozi hangdobozkészlet" van 28.000 forintért. Fogalmam sincs, hogy ez egyébként mennyibe kerül, de az biztos, hogy 5 műanyag dobozból áll, melyekben egyenként egy 8-10 centis szélessávú hangszóró van (=16000 forint nyersanyagár). Aki ilyen szarokat ráköt egy drága házimozi erősítőre, az meg is érdemli.

Senkinek sem tanácsolom tehát, hogy műszaki cikket vásároljon a Tescoból. Akárminek is akar tűnni ez az áruház, ez bizony egy nagy élelmiszer raktár. Ha gondod, kérdésed van, eladót nem találsz, vagy fingja nincs arról, amit kérdezel. Támogassuk inkább azokat a szaküzleteket, ahol normális kiszolgálást kapunk és hozzáértő eladók ugrálnak körbe minket.

Megjegyzem, élelmiszer vásárlásnál is oda kell figyelni, mert szívfájdalom nélkül átvernek, kiteszik/leértékelik (!!!) a lejárt szavatosságú élelmiszert (ezt puddinggal játszották el - kibontás után már az állagán is látszott, hogy valami nem kóser) és ha nem vigyázol, könnyen vehetsz olyat, aminek aznap jár le a szavatossága, pedig két hétig enni szeretnéd.

Na, jó bő nyálra eresztettem, bocsi. :)

[ 2003. február 16.: subvoice szerkesztette a hozzászólást ]

#155 Felhasználó inaktív   tnelis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 16. 18:02

Hi.

En egyszer jartam meg valami kajaval, ami jol le volt ertekelve (aszem tejszinhab). Otthon derult ki hogy mar reg lejart a szavatossaga. Azota mindig megnezem a szavatossagot, minden leertekelet cuccnal.

Amugy az a hozzaallas, hogy ha holanp jar le a szavatossag es tegyuk ki arangedmennyel, nem csak a tecsora hanem az InterSpar Spar boltokra is igaz.

Egyszer a tecsoban akart meggyozni az elado egy CD-R lemezrol, hogy biza azt le lehet torolni es ujrairni. Mi problatuk neki magyarazni hogy max multisession, de nem. Kategorikusan kijelentette hogy neki sikerult ilyen lemezt torolni es ujrairin.... Rohogtunk rajta hangosan es otthagytuk.

#156 Felhasználó inaktív   Bazsika32 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 16. 18:40

idézet:
Ezt írta subvoice:
Senkinek sem tanácsolom tehát, hogy műszaki cikket vásároljon a Tescoból. [ 2003. február 16.: subvoice szerkesztette a hozzászólást ][/quote]

A kenyersuto gepem tuti :-)))

#157 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 16. 23:46

Üdv mindenkinek

Szerintem a probléma ezeknél a nagy bevásárló központnál, hogy kevés az eladó, és aki épp ott van az lehet hogy tegnap a szőnyeg osztályon dolgozott.Spórolnak a munkaerővel, ami szakképzetlen az adott osztályon, és olyan kevesen vannak szegények, hogy nem is látni őket.Erről azt hiszem nem ők tehetnek elsősorban.Ami a lényeg szerintem, ha színvonalas és hozzáértő kiszolgálást szeretnél akkor nem ilyen helyen kell vásárolni.Ha pedig relatív olcsóbban akarsz vásárolni, akkor cserébe neked, a vevőnek kell az adott termék paramétereivel tisztába lenned.Mindennek megvan az előnye, és a hátránya.

Üdv
a macska ;)

ui: Ilyen helyen az akciós termékeket érdemes igazán vásárolni, de jó ha tudod mit veszel ;)
P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#158 Felhasználó inaktív   plor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 19. 15:48

én ilyen leértékelt kiflit, vagy brióst nem veszek, márt csak azért nem, hogy ha le van értkélve akkor valami gáz, a másik az, hogy odavertem kicsit a tartó széléhez és kopogott :D

#159 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 19. 16:14

idézet:
Ezt írta Plor:
én ilyen leértékelt kiflit, vagy brióst nem veszek, márt csak azért nem, hogy ha le van értkélve akkor valami gáz, a másik az, hogy odavertem kicsit a tartó széléhez és kopogott :D[/quote]

Ilyenkor arra vigyázz el ne törjön a tartó :D :D
Különben is 1szavad se lehet, gazdaságos: :D
+Sporolja neked a fogkrém árát, ha beletörnek a fogaid :D

#160 Felhasználó inaktív   Moe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 20. 20:13

[url="http://"http://www.tar.hu/ad1/hwsw/spar.jpg"] Kép [/url]

Klikk!

Ehhez mit szóltok? ;)
Nem szégyellik újságban hirdetni! :D SYS?! :cool:

Elképzelem azt a szerencsétlent, aki ennek az utolsó részletét 3 év múlva fizeti ki, amikor már bőven 5 GHz felett leszünk! :(

Játékhoz?! Kép Muhaha! :D A 128 MB RAM-ból vajon mennyi shared memory-t használ a SiS630 integrált VGA? :)

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.