HWSW Informatikai Kerekasztal: Bluefish Tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bluefish Tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 27. 09:45

Én eddig csak a Nagyenyed utcai Blufish üzletben vásároltam, a többi boltjukban nem. Nos Tegnap érkezett tőlük egy levél(megjegyzem vidéki vagyok), gondoltam mifene vmi szórólap, hát nem az volt. Pénteken vettem náluk egy billentyüt, akkor nem volt jó a számlázó PC-jük és kézzel írt számlát adtak, hát elég nagy meglepődésemre elküldték a nyomtatott verzióját, garancialevéllel együtt.

Szerintem ez nagyon korrekt volt tőlük! :up:

Üdv: Dan
Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#122 Felhasználó inaktív   _Balagee_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 27. 13:26

Menj be Viktorhoz. Azt mondta, szívesen lát ilyen problémákkal :D
Vicc, hogy egy cég ennyire csak a szavait ömlessze, de tettekkel nem tesz semmit a jó hírnévért.
Igaz ez utóbbi kicsit kölcségesebb...de jobban megtérül!

#123 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 19:28

A sztori vége happy end, mert tegnap fölhívott és mondta, hogy mehetek a vinyóért.
Már be is szereltem. :)
Semper Fi

#124 Felhasználó inaktív   Xao 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 23:41

Idézet: joshua7 - Dátum: 2004. máj. 28, péntek - 20:28

A sztori vége happy end, mert tegnap fölhívott és mondta, hogy mehetek a vinyóért.
Már be is szereltem. :)

;)
--== WEF WEF ==--

WoW:  Xaó lvl 80 Nightelf Hunter (Bloodscalp) stb :D

#125 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 13:55

Sz*r az örs vezér boltosa, nincs semmije. :( Hiába jöttem vásárolni...  :omg:
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#126 Felhasználó inaktív   Torzonborz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 03. 17:07

Leírom én is a Blue Fishes esetemet, ami röviden a következő:
Márciusban vettem egy komplett konfigot a Blue Fish Teréz körúti üzletében, a vásárlásnál nem volt semmi probléma. 160 GB-os  Samsumg SATA vinyót tetettem bele, ami kb. 2 hónap után bemondta az unalmast. 05.20.-án délután bevittem az egész gépet, ahol megnézték, és tényleg, Smart hibás a vinyó. Azt mondták, hogy külső garanciás a termék, el kell küldeniük a Samsunghoz bevizsgálásra, és ez 15 napos átfutási időt jelent, de ha én elviszem egy márkaszervizbe, úgy gyorsabb, mert ők adnak másik vinyót ( :confused:  - ez már gyanús volt nekem, de – ekkor még - jóhiszemű voltam)
Kiszerelték a vinyót, a gépet pedig otthagytam. Másnap 05.21.-én reggel elvittem a legközelebbi Samsung szervizbe, ahol fogták a fejüket, hogy miért küldözgeti a Blue Fish a vevőt hozzájuk, hiszen a Samsung a kereskedő cégeket értesítette arról, hogy a hibás vinyókat bevizsgálás nélkül cserélni kell, mert olcsóbb a csere, mint a javítgatás. (a Samsung márkaszervizben meg se nézték a HDD-t) Adtak egy visszárujegyet, és visszaküldtek a Blue Fishbe a hibás vincseszterrel együtt. Aznap délután be is mentem a szervizbe, ahol kb. félórás várakozás után végre hajlandó volt velem valaki foglalkozni, aki, mint utólag kiderült, valszeg a szervizvezető lehetett (de lehet, hogy tévedek). Elmondtam, hogy mi a helyzet, ő kapásból nem értette, aztán azt mondta, hogy lefagyott a szerverük, így nem tudnak az átvételről semmilyen bizonylatot adni, és különbenis, holnap (05.22.) költözködik a szerviz, nem veszik át a vincsesztert, és punktum. Mondtam, hogy legalább kézzel írják rá a szervizátvételi lapra hogy visszahoztam a HDD-t, hadd ne vigyem már haza, de hajthatatlanok voltak. Azért  még a biztonság kedvéért megkérdeztem, hogy ugye a költözködés után is meglesz a gépem??
Nem értem rá a következő 3 napban, így 05.25.-én kedden mentem vissza, ekkor már az új helyen lévő szervizbe. Mondom, visszahoztam a cserés vinyót a visszárujeggyel, garanciával együtt, amit pénteken nem akartak átvenni; a szervizes srác átvette mindenféle papír kiállítása nélkül! Hátramegy a szerviztérbe, járkál előre-hátra, visszajön: nincs meg a gép! Na, f***a! Megint visszamegy, keresi, aztán azt mondja, a gép még biztos odaát van az üzletben, menjek át az oda, ott le van téve a nevemre a cserevinyó. OK, átmegyek, az eladó szerint még nem jött meg a HDD, menjek vissza a szervizbe, hogy adjanak róla valamilyen papírt, hogy leadtam a hibás vinyót. Nagyon nyugodt ember vagyok, de ekkor már kezdett bennem felmenni a pumpa... Visszamegyek, kiállította a szervizátvételi jegyet, és megint elkérték a számomat (immár kb. ötödször!), mondván, hogy majd értesítenek. Tegnap már felhívtam a szervizt, mivel ők nem hívtak, hogy ugyan mi van a gépemmel, de az úriember kb. 3 percnyi keresés után közölte, hogy még nincs kész. Itt tartok most, 3.-án 18:00-kor, azóta sem hívott a BF-től senki, és 06.04.-én lejár a 15 nap. Kedves Viktor, szerinted ez az eljárás normális???

#127 Felhasználó inaktív   Bluefish üzlet 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 04. 11:25

Válaszom rövid lesz:
Nem, ez nem normális eljárás. A költözés miatt tényleg volt egy kis kavarodás, az a bizonyos szerverleállás tényleg megtörtént (akkor én sem tudtam dolgozni), az ezek miatti csúszások miatt szíves elnézést kérek az üzlet nevében mindenkitől.
Ami a konkrét problémádat illeti, azt továbbítottam a kompetens személyeknek, akik remélem lépnek valamit az esetre. Azt sajnos nem tudom megígérni, hogy kész lesz a vinyó, nincs módomban a szervízt utasítani. Sajnálom az esetet, de rajta vagyok százzal!

#128 Felhasználó inaktív   Torzonborz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 04. 12:58

Idézet: Bluefish üzlet - Dátum: 2004. jún. 4., péntek - 12:25

... Sajnálom az esetet, de rajta vagyok százzal!
Köszi! Remélem, történik is valami a következő napokban!

#129 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 04. 14:29

samsung vinyókhoz nem saját (samsungos) gar.jegy jár?

#130 Felhasználó inaktív   Torzonborz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 05. 21:23

Idézet: Torzonborz - Dátum: 2004. jún. 4., péntek - 13:58

Köszi! Remélem, történik is valami a következő napokban!
Happy end: az előző hozzászólásom után kb. 5 percre már hívtak is a BF-től! Samsung vinyó nincs, de nem baj, kaptam helyette egy kb. megegyező paraméterű Seagate-et (persze egyeztetés és többszöri elnézéskérés után  :up: ) Sőt, még a RAM-bővítést is megoldották  :)  (nem volt Infineon raktáron, így helyette adtak egy Hynixet, ami mellé vettem még egyet.) Köszönöm a gyors reakciót és a segítséget Viktornak és Zsoltnak, szvsz mindig kb. így kellene intézni a szervizügyeket...  :up: Kár, hogy a gyors elintézéshez az én hozzászólásom is kellett a Pocsék Áruk Fórumán, ami pedig nem jó reklám...
De azért remélem, az új vinyóval nem lesz problémám!

#131 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 07. 09:53

Idézet: pgyafi - Dátum: 2004. jún. 4., péntek - 15:29

samsung vinyókhoz nem saját (samsungos) gar.jegy jár?

Idézet

Na, erre pontosan tudom a választ: tényleg elfogyott, és még tényleg nem jött meg, de a rendelés le van adva, mind a samsungnak, mind a belineának. A címlista is megvan, utánanéztem! Ahogy megérkezik, postázva lesz!
Bluefish

Nem értem én sem, h mit kavarnak a garjeggyel... eddig még én sem kaptam meg a beigért garjegyet...
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#132 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 16:47

Nem tudom volt-e már ez probléma, ha igen bocs, de hirtelen felindulásból írok. Történt, hogy kinéztem a netes sulinetes árlistából egy hangfalrendszert. A gond az, hogy ua. két áron is fel volt sorolva. Viszont 2e volt a kül. Gondoltam bemegyek, hogy majd megkérdem, mi a különbség, hisz miért fizessek többet. Hát nem tudta a srác megmondani, azaz a BF nem tudja, mit árul!!! Utánna magyarázott valamit, hogy nincs raktáron, meg a beszállítótól függ, de könyörgöm, meddig tartott volna megereszteni egy telefont? Másik eset, ugyanaz a srác.
Vevő(én):-Láttam netes árlistában Azona 400W-os tápot. Szeretném megnézni.
Eladó:-Már egy hete nincs.
Vevő:-És mikor lesz esetleg?
Ea.:-Majd valamikor.
Hát kösz. Én végeztem a BF-el, pedig eleinte jónak tűntek. Egy vásárló mínusz. Bár gondolom nekik nem számít.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#133 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 16. 15:04

Látom megint páran azt hitték M.O.-on minden flottul megy.  :ninja:
"A gond az, hogy ua. két áron is fel volt sorolva. ... mi a különbség, hisz miért fizessek többet. Hát nem tudta a srác megmondani, azaz a BF nem tudja, mit árul!!!"
Nem a BF vagy a Gipsz Jakab Kft. árulja, hanem a T. Pályáztató alaias nagyker.
Ha ugyan az két áron, akkor én logikám szerint SEMMIBEN se különbözik.
Mivel T. Pályáztató sok succhoz nem ír gyártót vagy típússzámot se, néha örülhet a bolt ha VGA kártya helyett nem jön fűnyíró.

Amúgy nem mellékesen sok saját garjegyes cucchoz a T. Forgalmazó nem küldi a hozzájáró garjegyet, ennek utólagos beszerzése vetekszik egy Elm utcai rémálommal.

Bocs, hogy csak így belepofáztam egy témába, de a SuliNet-el hócipöm tele, meg azzal, hogy a már előre látható problémái miatt (is) a boltosokat szidják a vevők. Nem elég nekik a saját nyűg?  :think:
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#134 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 16. 15:10

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2004. jún. 16., szerda - 16:04

Látom megint páran azt hitték M.O.-on minden flottul megy.  :ninja:
"A gond az, hogy ua. két áron is fel volt sorolva. ... mi a különbség, hisz miért fizessek többet. Hát nem tudta a srác megmondani, azaz a BF nem tudja, mit árul!!!"
Nem a BF vagy a Gipsz Jakab Kft. árulja, hanem a T. Pályáztató alaias nagyker.
Ha ugyan az két áron, akkor én logikám szerint SEMMIBEN se különbözik.
Mivel T. Pályáztató sok succhoz nem ír gyártót vagy típússzámot se, néha örülhet a bolt ha VGA kártya helyett nem jön fűnyíró.

Amúgy nem mellékesen sok saját garjegyes cucchoz a T. Forgalmazó nem küldi a hozzájáró garjegyet, ennek utólagos beszerzése vetekszik egy Elm utcai rémálommal.

Bocs, hogy csak így belepofáztam egy témába, de a SuliNet-el hócipöm tele, meg azzal, hogy a már előre látható problémái miatt (is) a boltosokat szidják a vevők. Nem elég nekik a saját nyűg?  :think:

Már nem azért, de akkor melyiket rendeljem meg? nekem számít az a kis különbség is. Ha meg ua., akkor mért van 2* rajta a listán? Amúgy még azt is írtam, hogy az eladó nem tett semmit az ügyért, azt mondta nem tudja, részéről le van zárva. Hát milyen hozzáállás ez?
- Where are we going?
- Let's go find out.

#135 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 16. 15:14

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2004. jún. 16., szerda - 16:04

Úgy tűnik megküzdöttek érte, ugyanis épp egy órája hívott a bátyám, h ajánlott levelet kaptam a BF-től, benne a garjeggyel :up:.
@BF: :respect:
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#136 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 16. 15:19

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2004. jún. 16., szerda - 14:10

Ha meg ua., akkor mért van 2* rajta a listán?

Hmm. Ugyan EZ nem a SuliNet topicja, de ha így megkérdezted:
Ha jól tudom 28 pályázó van a SuliNet-ben (vagy már több?), magyarán egy termék elvileg 28x és 28 különböző áron is benne lehet az árlistában. Ennyi. Ilyen esetben az ólcsóbbat lenne érdemes választani.
És lehet imádkozni, hogy ne csak az árlistáján legyen a Pályáztatónak, meg ne legyen más ára, mire megérkezik.  :rolleyes:

#137 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 16. 15:30

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2004. jún. 16., szerda - 16:19

Hmm. Ugyan EZ nem a SuliNet topicja, de ha így megkérdezted:
Ha jól tudom 28 pályázó van a SuliNet-ben (vagy már több?), magyarán egy termék elvileg 28x és 28 különböző áron is benne lehet az árlistában. Ennyi. Ilyen esetben az ólcsóbbat lenne érdemes választani.
És lehet imádkozni, hogy ne csak az árlistáján legyen a Pályáztatónak, meg ne legyen más ára, mire megérkezik.  :rolleyes:

Ez mind szép és jó, de miért nem tudja az a szerencsétlen eladó megkérdezni pl. telefonon, hogy ugyan mi a helyzet? Vagy azt se tudja, ki a beszállító? Mert akkor nagy gondok lehetnek.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#138 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 16. 15:54

Nem tudom, gondolom boltfüggő. De van ám olyan bolt, ahol a "Beszerző" nevű istenen kivűl senki se diskurálhat a forgalmazókkal. Másrészt amilyenek a viszonyok, lehet semmivel se tudna meg többet. De jogos a felvetés.

Szerkesztette: Inquisitor 2004. 06. 16. 15:55 -kor

#139 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 16. 15:56

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2004. jún. 16., szerda - 16:54

Nem tudom, gondolom boltfüggő. De van ám olyan bolt, ahol a "Beszerző" nevű istenen kivűl senki se diskurálhat a forgalmazókkal. Másrészt amilyenek a viszonyok, lehet semmivel se tudna meg többet. De jogos a felvetés.

Kíváncsi vagyok mit reagál a Bluefish, ha ír egyáltalán valamit.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#140 Felhasználó inaktív   Bluefish üzlet 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 17. 13:12

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2004. jún. 16., szerda - 16:30

...miért nem tudja az a szerencsétlen eladó megkérdezni pl. telefonon, hogy ugyan mi a helyzet? Vagy azt se tudja, ki a beszállító? Mert akkor nagy gondok lehetnek.

Üdv!
Első kérdés: Sulinet. A Sulinetes árlistában igenis előfordul, hogy két ugyanazon termék más áron szerepel. Ennek oka, hogy más beszállítótól jön az áru, és mi feltüntetjük mind a kettőt. Különbség nincs, az olcsóbbat kell megvenni!
2. kérdés: Az eladónak nem kötelessége tudnia, hogy melyik termék melyik beszállítótól jött. Ez a beszerzési vezetők gondja. Ha nem kérdezed meg az eladót, hogy ki a beszállító, ő nem fogja megkeresni neked, mert nem gondoltolvasó. Ám, ha megkéred, hogy légyszi, nézz ennek meg ennek utána, akkor viszont van jogosultsága a programban utánanézni, és meg tudja mondani.
BF

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.