Bluefish Tapasztalatok
Elküldve: 2004. 09. 03. 07:56
Elküldve: 2004. 09. 05. 05:26
Idézet: Etele - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 18:22
RE: bár én ha Sopronban laknék, tuti csak Ausztriából vásárolnék hardvert...
Igen, de nem azon az áron, hogy egy másik bolt helyett lettek... egy yooo bolt volt...
Igen, Au. is bejátszik néha, csak a "húzós" dolgok kerülnek Mo.-n megvételre.
Elküldve: 2004. 09. 05. 10:05
Elküldve: 2004. 09. 05. 12:10
Idézet: 2-More - Dátum: 2004. szept. 5., vasárnap - 9:05
Hát igen! Én is láttam már olyan eladókat, hogy építőkockával se engedném játszani, mert azt is elrontja! Hihetetlen kiket alkalmaznak néha!
(Kivette menet közben a kártyát? Ez komoly? Behalok!)
Szóval azt kell eldönteni, hogy ha nincs normális eladó /csak sok pénz a mi átbaszásunkból/, akkor ne új boltokat nyissanak, hanem esetleg a régit alakítsák már át valami vevőbarátibbá! Amúgy a sok láma user úgyis oda fog menni, mert nincs idejük, hogy a jól eldugott helyeken, hozzáértőemberek segítségét kérjék!
Ismerek egy kis PCboltot. Két szaki, akik kenik vágják a témát, meg egy bizniszes csaj, aki a pénzhez ért! Nincs nagy forgalmuk, és 5-nél több ember talán be se fér a boltba. Bennük valahogy megbízom!
"always look on the bright side of life"
"what is the meaning of life?.....42!"
Elküldve: 2004. 09. 05. 12:29
Idézet: 2-More - Dátum: 2004. szept. 5., vasárnap - 11:05
Ezért nem az user előtt kell szervizelni, meg szervizesnek vevővel foglalkozni, akkor tán oda is tud figyelni, nem azt kell lesni hogy mennyire vagy hisztis.
Elküldve: 2004. 09. 05. 12:43
Én nyitás óta Usersben vásárlok és soha nem volt még gondom ami nem oldódott meg, pedig nem vagyok egyszerű eset nekik. Veszek egy gépet, és mivel 0-24h ben megy, meg ráadásul használom is rendesen ezért 10 alkatrészből 3 tuti garos csere lesz. És volt olyan, hogy winyó gond volt és igaz volt másik, de mondtam, hogy a rendszerwinyó halt be a másikon nem tudok szabad particiót kreálni, ezért fontos lenne, hogy azonnal kapjak egyet. És láss csodát megvolt, más esetben éppenséggel ki kellett várnom az időt, de az belefért.
Illetve a legmeredekebb, hogy egyszer (Egri vagyok) miattam maradtak nyitva 40 perccel tovább és utána még kb. 10 percet amíg összepakoltuk a dolgokat, mert nem tudtam odaérni időben.
Tudták, hogy nem elég a 4-6on hazazötykölődnöm, és megvártak.
Lehet, hogy ehhez kell az ismerettség, meg, hogy milliós tétel már amit elhordtam onnan (kb 2M), de szerintem mindenki ha normálisan áll hozzá, akkor a legjobbat adják szolgáltatásban.
Ez gyanítom, hogy a BFnél nem működik olyan jól, mert már tömegkiszolgálás.
Ez kb olyan, mint az ElektroPontban van egy spanom (ott ismertem meg) van rá ideje, hogy mindig ő foglalkozzon velem és onnan vettünk bnőmmel mosógépet és most hűtőt meg TVt is hozok el újat.
Ugyanez MediaMarktban elképzelhetetlen.
Más nagyságrend, más bánásmód. A nagyoknak sosincs arca, csak imázsa. Minden eladó ugyanolyan, szürkék stb... De ez így van rendjén véleményem szerint.
Másrészt szerintem nem érdemes az egyes esetekből általánosítani, mert lehet, hogy kötöttek 98,000 üzletet és ebből 115nél szemetek voltak vagy hibáztak. Ez van. Azokat sajnálom akik lúzerek és nem tudják megoldani a konfliktust. Ha velem hepciáskodna valaki bárhol, akkor az első az lenne, hogy befenyítem a fogyasztóvédelemmel (ez sokszor megoldja a gondot nagyon HIRTELEN), vagy vásárlók könyve, uccsónak balhé (érvekkel nem ordítozva paraszt módjára).
'Asztalborogatás' rulez
aDoayen
Elküldve: 2004. 09. 05. 15:44
Elküldve: 2004. 09. 05. 15:55
Idézet: 2-More - Dátum: 2004. szept. 5., vasárnap - 16:44
Szoktam persze, de amikor hoznak egy full összevirnyákolt gépet, hogy "fagy", aztán bekapcsolás után kérdezi, hogy mi baja, elsőre meg nem érti, hogy sokösszetevős, akkor bevágom a morcost. Mert lehet akár egy ingadozó 5 volt, lehet vírus, egy szar driver, de alaplaptól a ram hibáig _bármi_. Ez nem két perc. Aztán jön a "most mit csinál", "mi baja van"? Nahh, ekkor szoktam válkaszolni, hogy most matekozik, és az a baja, hogy rossz.
Elküldve: 2004. 09. 05. 15:58
Elküldve: 2004. 09. 05. 17:05
Idézet: 2-More - Dátum: 2004. szept. 5., vasárnap - 16:58
Idegen szavakat használ a fene, eléggé bajban vagyok a gigabyteoktól is, mikor ismerős a 80-as HDDre megkérdni, hogy az mit jelent, meg mire elég. Szerencsére elhitte, hogy Neki bőven sok, nem kell nagyobb, ha meg kell, akkor mellé lehet tolni. Amúgy éppen van egy fagyós gépem, elég sokat megérne, ha valaki pikkpakk rendbevágná, nekem nincs lelkierőm, legális win van, mittomén.
Elküldve: 2004. 09. 05. 17:36
Idézet: aDannyBoy - Dátum: 2004. szept. 5., vasárnap - 11:43
Én nyitás óta Usersben vásárlok és soha nem volt még gondom ami nem oldódott meg, pedig nem vagyok egyszerű eset nekik. Veszek egy gépet, és mivel 0-24h ben megy, meg ráadásul használom is rendesen ezért 10 alkatrészből 3 tuti garos csere lesz. És volt olyan, hogy winyó gond volt és igaz volt másik, de mondtam, hogy a rendszerwinyó halt be a másikon nem tudok szabad particiót kreálni, ezért fontos lenne, hogy azonnal kapjak egyet. És láss csodát megvolt, más esetben éppenséggel ki kellett várnom az időt, de az belefért.
Illetve a legmeredekebb, hogy egyszer (Egri vagyok) miattam maradtak nyitva 40 perccel tovább és utána még kb. 10 percet amíg összepakoltuk a dolgokat, mert nem tudtam odaérni időben.
Tudták, hogy nem elég a 4-6on hazazötykölődnöm, és megvártak.
Lehet, hogy ehhez kell az ismerettség, meg, hogy milliós tétel már amit elhordtam onnan (kb 2M), de szerintem mindenki ha normálisan áll hozzá, akkor a legjobbat adják szolgáltatásban.
Ez gyanítom, hogy a BFnél nem működik olyan jól, mert már tömegkiszolgálás.
Ez kb olyan, mint az ElektroPontban van egy spanom (ott ismertem meg) van rá ideje, hogy mindig ő foglalkozzon velem és onnan vettünk bnőmmel mosógépet és most hűtőt meg TVt is hozok el újat.
Ugyanez MediaMarktban elképzelhetetlen.
Más nagyságrend, más bánásmód. A nagyoknak sosincs arca, csak imázsa. Minden eladó ugyanolyan, szürkék stb... De ez így van rendjén véleményem szerint.
Másrészt szerintem nem érdemes az egyes esetekből általánosítani, mert lehet, hogy kötöttek 98,000 üzletet és ebből 115nél szemetek voltak vagy hibáztak. Ez van. Azokat sajnálom akik lúzerek és nem tudják megoldani a konfliktust. Ha velem hepciáskodna valaki bárhol, akkor az első az lenne, hogy befenyítem a fogyasztóvédelemmel (ez sokszor megoldja a gondot nagyon HIRTELEN), vagy vásárlók könyve, uccsónak balhé (érvekkel nem ordítozva paraszt módjára).
'Asztalborogatás' rulez
User's nekem is kedvenc hely! Persze még a Ferenc körúti kis bolt, a Damjanich utcai már erősen hajaz a BF-re! Szóval ott már szinte haveri viszony van az eladókkal. Sokszor bemegyek, röhögnek, hogy már megint mit találtam ki! Pl. tavaly vettem 4000 forintért egy hibás 20Gigás IBM vinyót , amin a lapkáról elvált az egyik IDE csatlakozó tű! Bevittem User's-be, megmutatom tudnak-e valamit kezdeni vele (nem volt rá se gari, se semmi, nem is ott vette az arc), 2 prec alatt összeforasztotta nekem a srác! (Akitől vettem, azóta se tudja, hogy müxik a vinyója!) Mondta a userszes srác, hogy azért majd ne nagyon dugdosam ki-be, mert nem tökéletes. Azóta is remekül megy a mobilrackben! Kérdeztem, mennyi lesz, mondta, hogy semmi, már úgyis olyan sokat vásároltam náluk. Másnap azért vittem neki egy üveg Pilsner Urquell-t!
Elküldve: 2004. 09. 05. 20:38
Elküldve: 2004. 09. 05. 20:55
Idézet: 2-More - Dátum: 2004. szept. 5., vasárnap - 21:38
Brazilgépsor rulez?
Elküldve: 2004. 09. 05. 21:26
Idézet: 2-More - Dátum: 2004. szept. 5., vasárnap - 21:38
Én ott kezdtem. Vagyis húsiparban csomagolás, kamionrakás, ilyesmi. Első PC-met abból vettem.
Elküldve: 2004. 09. 05. 21:32
Elküldve: 2004. 09. 06. 11:33
Idézet: Jahno - Dátum: 2004. szept. 5., vasárnap - 20:26
Elküldve: 2004. 09. 06. 11:36
Idézet: 2-More - Dátum: 2004. szept. 5., vasárnap - 19:38
Fúúú, ne is mondd. Nálam is ez volt a szitu, kiegyészítve a "nézd meg a bátyádat" mondattal és a "ha nem tetszik el lehet költözni" monológgal
Amikor 19 voltam a bevonulás már megváltás volt.
Az öregem sosem fogadta el, hogy más vagyok, mint a bátyám....
Így közel a 30-hoz rájöttem, hogy sosem fog megváltozni, na mind1...
Sorry, befejeztem az
Elküldve: 2004. 09. 06. 20:21
Persze előtte volt még ZX spektrum, meg C4, de azokról csak halvány emlékeim vannak!
286-ban még 40MB-os(!) vinyó volt. Egy nap tesóm beállított egy 5 floppys játékkal mi meg szívtuk a fogunk, hogy nincs elég hely neki!
Később aztán 486-osunk lett, 255MB-os WD Caviar vinyóval (ami azóta is megvan és működik!)
Szerkesztette: Pizsama 2004. 09. 06. 20:25 -kor
Elküldve: 2004. 09. 11. 22:33
Idézet: Viper0us - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 6:56
Szerinted arról a BF tehet, hogy te egy CG által gyártott (összerakott, szitázott stb) ház-táp párost vettél? Amilyen házat veszek a komplett géphez, abból tudod a tápot is. Ha nem tetszik, veszel más házat és tápot vagy kicserélteted vételkor.
Üdv!
Elküldve: 2004. 09. 12. 00:07
kerj valamit a kek csodaba es azt mondjak , h majd megrendeljuk
vagy probalj meg sulinetes valamit kerni
hat arra is mondanak par hetet.pedig az arlistan rajta van.
rendelni meg mindenki tud barhonnan..........
menj be inkabb egy elect** wor*** be es azonnal megkapod amit szeretnel
meg a sulinetes dolgokat is

Súgó
A téma zárva.