HWSW Informatikai Kerekasztal: Bluefish Tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bluefish Tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   xesedge 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 03. 07:56

Én eddig a Bluefish-nek kb.4milliót vittem be. Eddig mindenkinek ott vásároltam de most elegem lett belőlük egy életre. Vettem náluk Márciusban egy Coolink 350W-es tápot, egy Thermaltake Lanfire házat és 256DDR Ram-ot. A memória kapásból rossz volt. 25nap alatt ki is cserélték... A Coolink táp (mindenféle védelemmel ellátva) kikapcsolt álapotban lefüstölt és magával vitt mindent. A házam is ebbe halt bele. Nagy nehezen bevették garanciába és 15nap alatt rájöttek hogy kuka minden:D Nagyon gázos lett a szinvonaluk és a szervítük egy nagy nulla. Volt egy srác aki már egy csomószor visszavitte a HDD-jét és a szervízes ott oltotta hogy semmi baja a vinyónak. Nagyon gázosak...

#262 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 05. 05:26

Idézet: Etele - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 18:22

Annyiból jó lesz, hogy nagyobb hardverválaszték áll majd a rendelkezésetekre, nem?

RE: bár én ha Sopronban laknék, tuti csak Ausztriából vásárolnék hardvert...

Igen, de nem azon az áron, hogy egy másik bolt helyett lettek... egy yooo bolt volt... :(

Igen, Au. is bejátszik néha, csak a "húzós" dolgok kerülnek Mo.-n megvételre.
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#263 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 10:05

Na ja, mi egy Audigy-t akartunk ano a blúfosnál kicseréltetni, mert nem szólt a mély. Vártunk 20 percet a szervizre, utána még fél órát mig sorra kerültünk, az öklömet kellett a számba gyömöszölni mikor láttam mit bénázik össze a szervizes gyerek a "tesztlappal", amit sikerrel füstölt le a szemem előtt amikor menet közben ki, majd újra betette a kártyát. Végül hozott egy másikat, persze az is sz*r volt, igy 30 perc ugatás után visszaadták a pénzt. Konklúzió: 2 óra parkolási dij a bluefishnél, 2* szentendre-déli pu oda-vissza, 3 óra sz*rakodás, majd át a másik átkosba a moszkva közelében, igen az M betüsbe, és Terratec a gépben :D No more blúfos, no more audigy.

#264 Felhasználó inaktív   Pizsama 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 12:10

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. szept. 5., vasárnap - 9:05

Na ja, mi egy Audigy-t akartunk ano a blúfosnál kicseréltetni, mert nem szólt a mély. Vártunk 20 percet a szervizre, utána még fél órát mig sorra kerültünk, az öklömet kellett a számba gyömöszölni mikor láttam mit bénázik össze a szervizes gyerek a "tesztlappal", amit sikerrel füstölt le a szemem előtt amikor menet közben ki, majd újra betette a kártyát. Végül hozott egy másikat, persze az is sz*r volt, igy 30 perc ugatás után visszaadták a pénzt. Konklúzió: 2 óra parkolási dij a bluefishnél, 2* szentendre-déli pu oda-vissza, 3 óra sz*rakodás, majd át a másik átkosba a moszkva közelében, igen az M betüsbe, és Terratec a gépben :D No more blúfos, no more audigy.

Hát igen! Én is láttam már olyan eladókat, hogy építőkockával se engedném játszani, mert azt is elrontja! Hihetetlen kiket alkalmaznak néha!
(Kivette menet közben a kártyát? Ez komoly? Behalok!)

Szóval azt kell eldönteni, hogy ha nincs normális eladó /csak sok pénz a mi átbaszásunkból/, akkor ne új boltokat nyissanak, hanem esetleg a régit alakítsák már át valami vevőbarátibbá! Amúgy a sok láma user úgyis oda fog menni, mert nincs idejük, hogy a jól eldugott helyeken, hozzáértőemberek segítségét kérjék!
Ismerek egy kis PCboltot. Két szaki, akik kenik vágják a témát, meg egy bizniszes csaj, aki a pénzhez ért! Nincs nagy forgalmuk, és 5-nél több ember talán be se fér a boltba. Bennük valahogy megbízom!
http://elfwood.lysator.liu.se/art/p/i/pizsama/pizsama.html

"always look on the bright side of life"
"what is the meaning of life?.....42!"

#265 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 09. 05. 12:29

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. szept. 5., vasárnap - 11:05

Vártunk 20 percet a szervizre, utána még fél órát mig sorra kerültünk, az öklömet kellett a számba gyömöszölni mikor láttam mit bénázik össze a szervizes gyerek a "tesztlappal", amit sikerrel füstölt le a szemem előtt amikor menet közben ki, majd újra betette a kártyát. Végül hozott egy másikat, persze az is sz*r volt, igy 30 perc ugatás után visszaadták a

Ezért nem az user előtt kell szervizelni, meg szervizesnek vevővel foglalkozni, akkor tán oda is tud figyelni, nem azt kell lesni hogy mennyire vagy hisztis.
Make love not Wor.

#266 Felhasználó inaktív   aDoayen 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 12:43

Én mikor először voltam a BFnél a boltban szemem-szám elállt, azt mondtam, hogy így néz ki egy fullos sztech bolt. Hogy éppenséggel az ott dolgozó arcok bénák, az már igazából a vezetés hibája.

Én nyitás óta Usersben vásárlok és soha nem volt még gondom ami nem oldódott meg, pedig nem vagyok egyszerű eset nekik. Veszek egy gépet, és mivel 0-24h ben megy, meg ráadásul használom is rendesen ezért 10 alkatrészből 3 tuti garos csere lesz. És volt olyan, hogy winyó gond volt és igaz volt másik, de mondtam, hogy a rendszerwinyó halt be a másikon nem tudok szabad particiót kreálni, ezért fontos lenne, hogy azonnal kapjak egyet. És láss csodát megvolt, más esetben éppenséggel ki kellett várnom az időt, de az belefért.

Illetve a legmeredekebb, hogy egyszer (Egri vagyok) miattam maradtak nyitva 40 perccel tovább és utána még kb. 10 percet amíg összepakoltuk a dolgokat, mert nem tudtam odaérni időben.

Tudták, hogy nem elég a 4-6on hazazötykölődnöm, és megvártak.

Lehet, hogy ehhez kell az ismerettség, meg, hogy milliós tétel már amit elhordtam onnan (kb 2M), de szerintem mindenki ha normálisan áll hozzá, akkor a legjobbat adják szolgáltatásban.

Ez gyanítom, hogy a BFnél nem működik olyan jól, mert már tömegkiszolgálás.

Ez kb olyan, mint az ElektroPontban van egy spanom (ott ismertem meg) van rá ideje, hogy mindig ő foglalkozzon velem és onnan vettünk bnőmmel mosógépet és most hűtőt meg TVt is hozok el újat.

Ugyanez MediaMarktban elképzelhetetlen.

Más nagyságrend, más bánásmód. A nagyoknak sosincs arca, csak imázsa. Minden eladó ugyanolyan, szürkék stb... De ez így van rendjén véleményem szerint.

Másrészt szerintem nem érdemes az egyes esetekből általánosítani, mert lehet, hogy kötöttek 98,000 üzletet és ebből 115nél szemetek voltak vagy hibáztak. Ez van. Azokat sajnálom akik lúzerek és nem tudják megoldani a konfliktust. Ha velem hepciáskodna valaki bárhol, akkor az első az lenne, hogy befenyítem a fogyasztóvédelemmel (ez sokszor megoldja a gondot nagyon HIRTELEN), vagy vásárlók könyve, uccsónak balhé (érvekkel nem ordítozva paraszt módjára).

'Asztalborogatás' rulez  :reklamacio:  :D
chill,
aDoayen

#267 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 15:44

Nem szoktam hisztizni, inkább csendes apátiába süllyedve nézek magam elé, és csak akkor szólok bele ha kérdez. Ugyanis én se kedvelem, ha munka közben egy akár hozzáértő is. de belekotkodál abba amit csinálok. De muszáj tűrnöm amiatt, amit csinálok, és nekem valahogy belefér, hogy miközben akár hw, akár sw piszterga folyik, magyarázzam a tulajnak hogy mi történik. Sokan ugyanis zokon veszik, ha egy magamfajta lecsoffadt egyén, a szemre 500 forint értékű szerszámaival egy hang nélkül, mint valami monitorheaded bme szökevény, motyogva dugdossa makimajom módjára az alkatrészeket, amikre 100 év munkájával szedte össze a pénzt. Persze biztos bennem van a hiba.

#268 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 15:55

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. szept. 5., vasárnap - 16:44

magyarázzam a tulajnak hogy mi történik. Sokan ugyanis zokon veszik, ha egy magamfajta lecsoffadt egyén, a szemre

Szoktam persze, de amikor hoznak egy full összevirnyákolt gépet, hogy "fagy", aztán bekapcsolás után kérdezi, hogy mi baja, elsőre meg nem érti, hogy sokösszetevős, akkor bevágom a morcost. Mert lehet akár egy ingadozó 5 volt, lehet vírus, egy szar driver, de alaplaptól a ram hibáig _bármi_. Ez nem két perc. Aztán jön a "most mit csinál", "mi baja van"? Nahh, ekkor szoktam válkaszolni, hogy most matekozik, és az a baja, hogy rossz.
Make love not Wor.

#269 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 15:58

Én ilyennél elkezdek valami sci-fi szerű tesztprgt nyomni, és közben olyan szavakat használni, ami 3 óra gondolkozásra készteti az embert. De szerencsére ez ritka, ha fagy, akkor már viszem is mint a mikulás a zsákját, nem szeretek kihurcolni +procit, tápot, ramot, hogy azt cserebere mitől fagy. Inkább elviszem, megfirnyákolom otthon, azt ugy kapja vissza a paraszt.

#270 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 17:05

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. szept. 5., vasárnap - 16:58

közben olyan szavakat használni, ami 3 óra gondolkozásra készteti az embert. De szerencsére ez ritka, ha fagy, akkor

Idegen szavakat használ a fene, eléggé bajban vagyok a gigabyteoktól is, mikor ismerős a 80-as HDDre megkérdni, hogy az mit jelent, meg mire elég. Szerencsére elhitte, hogy Neki bőven sok, nem kell nagyobb, ha meg kell, akkor mellé lehet tolni.  Amúgy éppen van egy fagyós gépem, elég sokat megérne, ha valaki pikkpakk rendbevágná, nekem nincs lelkierőm, legális win van, mittomén.
Make love not Wor.

#271 Felhasználó inaktív   Pizsama 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 17:36

Idézet: aDannyBoy - Dátum: 2004. szept. 5., vasárnap - 11:43

Én mikor először voltam a BFnél a boltban szemem-szám elállt, azt mondtam, hogy így néz ki egy fullos sztech bolt. Hogy éppenséggel az ott dolgozó arcok bénák, az már igazából a vezetés hibája.

Én nyitás óta Usersben vásárlok és soha nem volt még gondom ami nem oldódott meg, pedig nem vagyok egyszerű eset nekik. Veszek egy gépet, és mivel 0-24h ben megy, meg ráadásul használom is rendesen ezért 10 alkatrészből 3 tuti garos csere lesz. És volt olyan, hogy winyó gond volt és igaz volt másik, de mondtam, hogy a rendszerwinyó halt be a másikon nem tudok szabad particiót kreálni, ezért fontos lenne, hogy azonnal kapjak egyet. És láss csodát megvolt, más esetben éppenséggel ki kellett várnom az időt, de az belefért.

Illetve a legmeredekebb, hogy egyszer (Egri vagyok) miattam maradtak nyitva 40 perccel tovább és utána még kb. 10 percet amíg összepakoltuk a dolgokat, mert nem tudtam odaérni időben.

Tudták, hogy nem elég a 4-6on hazazötykölődnöm, és megvártak.

Lehet, hogy ehhez kell az ismerettség, meg, hogy milliós tétel már amit elhordtam onnan (kb 2M), de szerintem mindenki ha normálisan áll hozzá, akkor a legjobbat adják szolgáltatásban.

Ez gyanítom, hogy a BFnél nem működik olyan jól, mert már tömegkiszolgálás.

Ez kb olyan, mint az ElektroPontban van egy spanom (ott ismertem meg) van rá ideje, hogy mindig ő foglalkozzon velem és onnan vettünk bnőmmel mosógépet és most hűtőt meg TVt is hozok el újat.

Ugyanez MediaMarktban elképzelhetetlen.

Más nagyságrend, más bánásmód. A nagyoknak sosincs arca, csak imázsa. Minden eladó ugyanolyan, szürkék stb... De ez így van rendjén véleményem szerint.

Másrészt szerintem nem érdemes az egyes esetekből általánosítani, mert lehet, hogy kötöttek 98,000 üzletet és ebből 115nél szemetek voltak vagy hibáztak. Ez van. Azokat sajnálom akik lúzerek és nem tudják megoldani a konfliktust. Ha velem hepciáskodna valaki bárhol, akkor az első az lenne, hogy befenyítem a fogyasztóvédelemmel (ez sokszor megoldja a gondot nagyon HIRTELEN), vagy vásárlók könyve, uccsónak balhé (érvekkel nem ordítozva paraszt módjára).

'Asztalborogatás' rulez  :reklamacio:  :D

User's nekem is kedvenc hely! Persze még a Ferenc körúti kis bolt, a Damjanich utcai már erősen hajaz a BF-re! Szóval ott már szinte haveri viszony van az eladókkal. Sokszor bemegyek, röhögnek, hogy már megint mit találtam ki! Pl. tavaly vettem 4000 forintért egy hibás 20Gigás IBM vinyót , amin a lapkáról elvált az egyik IDE csatlakozó tű! Bevittem User's-be, megmutatom tudnak-e valamit kezdeni vele (nem volt rá se gari, se semmi, nem is ott vette az arc), 2 prec alatt összeforasztotta nekem a srác! (Akitől vettem, azóta se tudja, hogy müxik a vinyója!) Mondta a userszes srác, hogy azért majd ne nagyon dugdosam ki-be, mert nem tökéletes. Azóta is remekül megy a mobilrackben! Kérdeztem, mennyi lesz, mondta, hogy semmi, már úgyis olyan sokat vásároltam náluk. Másnap azért vittem neki egy üveg Pilsner Urquell-t!

#272 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 20:38

Ha kell munkaerő ilyen tűzoltás-jellegű gépekhet, csak szólj :D Ugyis munkanélkül tengetem napjaimat az öregem folyamatos b*szogatását hallgatva, hogy miért nem megyek el az útkarbantartókhoz...

#273 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 20:55

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. szept. 5., vasárnap - 21:38

...Ugyis munkanélkül tengetem napjaimat az öregem folyamatos b*szogatását hallgatva, hogy miért nem megyek el az útkarbantartókhoz...

Brazilgépsor rulez? :) :D

#274 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 21:26

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. szept. 5., vasárnap - 21:38

folyamatos b*szogatását hallgatva, hogy miért nem megyek el az útkarbantartókhoz...

Én ott kezdtem. Vagyis húsiparban csomagolás, kamionrakás, ilyesmi. Első PC-met abból vettem.
Make love not Wor.

#275 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 21:32

Az elsőt én mindenféle idénysz*rból meg a kukából, de az első értelmeset azt én is melóból: méghozzá adatrögzitésből a TB-nél. Azóta is szidja pár ember valszeg az anyámat a rosszul kiküldött pénzforgalmi ellenőrző lapok miatt :D

#276 Felhasználó inaktív   - Jim74 - 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 06. 11:33

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. szept. 5., vasárnap - 20:26

Én ott kezdtem. Vagyis húsiparban csomagolás, kamionrakás, ilyesmi. Első PC-met abból vettem.

:respect:
Amelyik cápa a kezedből eszik, az a lábadból is fog ;-)

#277 Felhasználó inaktív   - Jim74 - 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 06. 11:36

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. szept. 5., vasárnap - 19:38

Ha kell munkaerő ilyen tűzoltás-jellegű gépekhet, csak szólj :D Ugyis munkanélkül tengetem napjaimat az öregem folyamatos b*szogatását hallgatva, hogy miért nem megyek el az útkarbantartókhoz...

Fúúú, ne is mondd. Nálam is ez volt a szitu, kiegyészítve a "nézd meg a bátyádat" mondattal és a "ha nem tetszik el lehet költözni" monológgal  :D
Amikor 19 voltam a bevonulás már megváltás volt.
Az öregem sosem fogadta el, hogy más vagyok, mint a bátyám.... :(
Így közel a 30-hoz rájöttem, hogy sosem fog megváltozni, na mind1...
Sorry, befejeztem az  :offtopic: -ot.
Amelyik cápa a kezedből eszik, az a lábadból is fog ;-)

#278 Felhasználó inaktív   Pizsama 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 06. 20:21

Első gép? Talán még '90 táján volt egy 286-os! Emlékszem az volt az első PC a lakótelepen! :D
Persze előtte volt még ZX spektrum, meg C4, de azokról csak halvány emlékeim vannak!

286-ban még 40MB-os(!) vinyó volt. Egy nap tesóm beállított egy 5 floppys játékkal mi meg szívtuk a fogunk, hogy nincs elég hely neki!
Később aztán 486-osunk lett, 255MB-os WD Caviar vinyóval (ami azóta is megvan és működik!)

Szerkesztette: Pizsama 2004. 09. 06. 20:25 -kor

#279 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 11. 22:33

Idézet: Viper0us - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 6:56

Erre otthon: gondoltam megnézem ezt az OTES csodát. Felbontottam a gépet: Na és akkor kezdtem ideges lenni. Nemhogy nem OTES volt, hanem sima Ti4200, hanem a táp egy 300W-os CODEGÁNY!!!!!!!!  :eek:  :eek:  De nem érdekelt. A ti4200-et hagytam, e-c***ect-től pedig rendeltem egy Enermaxot.

Szerinted arról a BF tehet, hogy te egy CG által gyártott (összerakott, szitázott stb) ház-táp párost vettél? Amilyen házat veszek a komplett géphez, abból tudod a tápot is. Ha nem tetszik, veszel más házat és tápot vagy kicserélteted vételkor.  :look:

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#280 Felhasználó inaktív   wferry 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 12. 00:07

udv mki
kerj valamit a kek csodaba es azt mondjak , h majd megrendeljuk
vagy probalj meg sulinetes valamit kerni
hat arra is mondanak par hetet.pedig az arlistan rajta van.
rendelni meg mindenki tud barhonnan..........
menj be inkabb egy elect** wor*** be es azonnal megkapod amit szeretnel
meg a sulinetes dolgokat is

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »