HWSW Informatikai Kerekasztal: Bluefish Tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bluefish Tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   A-Tom 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 12. 09:08

Bementem múlt héten a kispesti kékhal(ál)ba venni egy TEAC CD-W552E (50x24x52x) CD írót.
Míg én fizettem, az eladó beinzertálta a CD írót egy alkalmas zacskóba. Én meg balga módon nem ellenőriztem mit is veszek, csak hazafele a villamoson vetettem rá az első pillantást: meg is lepődtem, ugyanis a kütyü nem igazán úgy nézett ki, mint a TEAC honlapján lévő képen. Na mondom bazz biztos valami olvasót adtak helyette, mert csak 1 led van rajta, a TEAC-eken meg kettő szokott lenni.
No mind1, nem akartam látatlanba visszavinni, go haza. Beinzertál gépbe: újabb meglepetés: BIOS szerint ez egy CD-W552G (52x32x52x).
A hülyék eggyel jobb írót adtak, mint amit vettem. Számlán viszont az eredeti van, és azt is fizettem ki. Garanciapapíron a szériaszám egyezik, tehát még a garanciába se köthetnek bele.
Érdekesség hogy a BlueFish nem árul ilyen írót, tehát vagy azt se tudják mit árulnak, vagy most kezdenék árulni, és nem tudta még az eladó, hogy most már kétféle TEAC író van. (Aznap volt áruszállítás, mert vasárnap nem volt készleten, asszonták szerdán lesz szállítás).
Na kíváncsi leszek milyen lesz az író, mindenesetre eddíg működik, 8490 Ft-ot megért  :D
Bár én úgyse akarok 52x-esen írni, ezért talá jobb is lett volna a lassabb író, de mind1.

Szerkesztette: A-Tom 2004. 05. 12. 09:12 -kor

#62 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 09:54

A hulyek. Gondolom eszedbe se jutott visszavinni, es esetleg kicsereltetni arra, amit vasaroltal. Bezzeg ha forditva lett volna. A hulyek.

Krinyo

Ps: egyebkent elofordulhat, hogy szandekosan adtak ezt a modellt, ugyanis a regi mar kifutott es ez van helyette, vagy ilyesmi... en is jartam mar igy, 40x-es CDRW helyett 52x-es kaptam a 40x-es araban, mert az elfogyott es mar nem is lesz belole tobb...
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#63 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 10:07

Idézet: A-Tom - Dátum: 2004. máj. 12, szerda - 10:08

Bementem múlt héten a kispesti kékhal(ál)ba venni egy TEAC CD-W552E (50x24x52x) CD írót.
Míg én fizettem, az eladó beinzertálta a CD írót egy alkalmas zacskóba. Én meg balga módon nem ellenőriztem mit is veszek, csak hazafele a villamoson vetettem rá az első pillantást: meg is lepődtem, ugyanis a kütyü nem igazán úgy nézett ki, mint a TEAC honlapján lévő képen. Na mondom bazz biztos valami olvasót adtak helyette, mert csak 1 led van rajta, a TEAC-eken meg kettő szokott lenni.
No mind1, nem akartam látatlanba visszavinni, go haza. Beinzertál gépbe: újabb meglepetés: BIOS szerint ez egy CD-W552G (52x32x52x).
A hülyék eggyel jobb írót adtak, mint amit vettem. Számlán viszont az eredeti van, és azt is fizettem ki. Garanciapapíron a szériaszám egyezik, tehát még a garanciába se köthetnek bele.
Érdekesség hogy a BlueFish nem árul ilyen írót, tehát vagy azt se tudják mit árulnak, vagy most kezdenék árulni, és nem tudta még az eladó, hogy most már kétféle TEAC író van. (Aznap volt áruszállítás, mert vasárnap nem volt készleten, asszonták szerdán lesz szállítás).
Na kíváncsi leszek milyen lesz az író, mindenesetre eddíg működik, 8490 Ft-ot megért  :D
Bár én úgyse akarok 52x-esen írni, ezért talá jobb is lett volna a lassabb író, de mind1.

IMHO olvasóknál a 24x felett a ráírt szám elsősorban marketing, íróknál pedig végképp. Nem beszélve arról, hogy minél gyorsabban pörög a korong, annál labilisabb, szóval lehet, hogy én visszavittem volna, hogy adjanak lassabbat :)
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#64 Felhasználó inaktív   A-Tom 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 14. 03:02

"a hülyék"-ről annyit, hogy amennyiszer engem már megpróbáltak átverni, hülyének néztek, feleslegesen küldözgettek és telefonáltattak számtechboltok és szervízek, ennyit igazán megérdemlek. :p
Egyébként 3 nap lejárta után már vissza se cserélnék, max kifizettetnék a különbözetet, vagy csak egy rakás macerát okoznának.

Apropó Mistralból hoztam egy "Vásárlási és garanciális feltételek, szervízinformációk, tapasztalatok, tanácsok" nevű kiadványt, érdekes olvasmány, bár én azért utánnaolvasok, mert túl sok a "vonatkozó jogszabály ellenére" kikötés, kíváncsi vagyok mennyire jogszerű.

#65 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 14. 12:49

Álljon itt egy tanulságos eset, hogy nem szabad vásárolni. Vettem a BF-be egy 2500+ Bartont, amit az eladó jó gyorsan be is csomagolt egy kis téglalap alakú izébe(nem jut eszembe a neve, olyan szivacsos izé :) ). Nem néztem meg, hogy mi van benne, előtte vettem már ott procit, nem volt velük semmi baj. Hazaérve látom, hogy le van sarkazva!!! Illetve nem a sarka hiányzott, hanem egy nagyon kicsi rész a mag széléből. Gondoltam ha már itt van szétszedve a gép, hát rakjuk be. Azóta vígan megy 2375 Mhz-en  :D . Így különösebben nem zavar a dolog. Ha visszavittem volna, gondolom simán elzavarnak, de nem volt kedvem új tuningproci után szaladgálni. Tényleg, valaki felvilágosítana, hogy van-e olyan 3 napos visszafizetési dolog, hogy ha 3 munkanapon belül visszaviszed amit vettél, akkor szó nélkül vissza kell fizetniük az árát? Vagy ez hülyeség?

Tanulság: mindig nézzük meg alaposan, mit veszünk.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#66 Felhasználó inaktív   INT21H 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 14. 15:45

Én úgy tudom, három napon belül rögtön cserélik, ha a cucc hibás. Ha nincs ugyanolyan típus, akkor kötelesek visszafizetni a vételárat, ha kéred.

De majd az illetékes HWSW-s megmondóember megmondja :)
"Hanyatló kultúránknak az egyik legkórosabb eleme a járandósági felfogás (entitlement culture) ami szerint az állampolgárnak jár minden, az is, amiért soha életében nem fizetett."

"I meditate diligently every morning. The subjects are life and love. I quit after 3 seconds."

#67 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 14. 20:27

Tényleg senki nem olvassa el azt, amit aláír vagy átvesz? A BF-nél is ki vannak függesztve a garfeltételek, legutóbb már azt hiszem a garlevélen is rajta volt. Ezek után van aki úgy vásárol egy ilyen kényes alkatrészt (proci), hogy meg sem nézi? Hol van itt a fogyasztói felelősség és tudatosság? Sehol. Hőzöngeni utána mindenki nagyszerűen tud, abba már nincs hiba.
Ha a most nagyszerűen üzemelő processzorod mégis megmurdel és visszaviszed, de nem veszik be, mondván, hogy sérült, akkor hőzöngeni fogsz? Persze. Igazad lesz? Nem. Így jártál? Így.

#68 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 16. 15:44

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2004. máj. 14, péntek - 11:49

Álljon itt egy tanulságos eset, hogy nem szabad vásárolni. Vettem a BF-be egy 2500+ Bartont, amit az eladó jó gyorsan be is csomagolt egy kis téglalap alakú izébe(nem jut eszembe a neve, olyan szivacsos izé :) ). Nem néztem meg, hogy mi van benne, előtte vettem már ott procit, nem volt velük semmi baj. Hazaérve látom, hogy le van sarkazva!!! Illetve nem a sarka hiányzott, hanem egy nagyon kicsi rész a mag széléből. Gondoltam ha már itt van szétszedve a gép, hát rakjuk be. Azóta vígan megy 2375 Mhz-en  :D . Így különösebben nem zavar a dolog. Ha visszavittem volna, gondolom simán elzavarnak, de nem volt kedvem új tuningproci után szaladgálni. Tényleg, valaki felvilágosítana, hogy van-e olyan 3 napos visszafizetési dolog, hogy ha 3 munkanapon belül visszaviszed amit vettél, akkor szó nélkül vissza kell fizetniük az árát? Vagy ez hülyeség?

Tanulság: mindig nézzük meg alaposan, mit veszünk.

Az egyik haverom is ilyen procit kapott, csak azt hiszem a Tbred volt. Ráadásul gariba kapta. De működik, és neki ez volt a lényeg.

Én nem tudom mit tettem volna, mert én is múlt héten vettem a örs vezér téri boltjukban egy 2500+os bartont, de ott is olyan gyorsan betekerte abba szivacsba, hogy nem is gondoltam rá, hogy megnézzem. Igaz, nekem teljesen ép volt a felülete.
KomposztWC

#69 Felhasználó inaktív   Ghilette 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 17. 10:58

Valahol már leírtam, de ideillik a dolog. PCGuru korszak után évekkel, de még hwsw fórum előtt akartam videokarit venni. Én barom 9600Se-t néztem ki, és rakattam félre a BF-ben. Hál' Istennek nem volt, volt helyette ez meg az. Aztán kiderült, hogy mégis van, igaz valami P4-es proci....Mivel szó nem volt erről, irány horány, azaz a nyugatitól egy köpésre a Mistály, és lett helyette egy jó kis gexkocka prose. Bár ott is vacilláltam az 5700 és a 9600 között....utólag jó nagy mákom volt.
Sz'al ez a jó videókártya nem lenne a gépemben, ha nincs a Bluehal :tv:
. . . a n y t h i n g

#70 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 17. 11:10

Idézet: Yoisten - Dátum: 2004. máj. 14, péntek - 19:27

Tényleg senki nem olvassa el azt, amit aláír vagy átvesz? A BF-nél is ki vannak függesztve a garfeltételek, legutóbb már azt hiszem a garlevélen is rajta volt. Ezek után van aki úgy vásárol egy ilyen kényes alkatrészt (proci), hogy meg sem nézi? Hol van itt a fogyasztói felelősség és tudatosság? Sehol. Hőzöngeni utána mindenki nagyszerűen tud, abba már nincs hiba.
Ha a most nagyszerűen üzemelő processzorod mégis megmurdel és visszaviszed, de nem veszik be, mondván, hogy sérült, akkor hőzöngeni fogsz? Persze. Igazad lesz? Nem. Így jártál? Így.

Igazad van, tényleg meg kellett volna nézni alaposan, de ezt a végén én is leírtam tanulságként. Ha már te vagy a Jóisten  ;)  , igazán leírhatnád, hogy mit tettél volna a helyemben, gondolom a legjobbat.(Ne azt írd, hogy te bizony alaposan átvizsgáltad volna, hanem azt ez esetet, hogy otthon kibontod a procit, és látod, hogy mi a helyzet.) Sajnos még most sem tudom a garfeltételeket, de ígérem, be fogom pótolni. (Már be is pótoltam, lásd lejjebb)  Másoknak jól jöhet.

Idézet a Blusfish.hu-ról:

6. Garanciavesztés okai:
b. A terméken égés, törés, repedés vagy egyéb fizikai-, látható sérülés. 
c. Nem rendeltetésszerû használat. Nem rendeltetésszerû használatnak minõsül a termék gyári beállításait meghaladó teljesítményen történõ használat (túlhúzás), a termék specifikációjában megadott paramétereket meghaladó mechanikai / elektromos terhelés illetve egyéb nem a célnak való felhasználás.
d. Helytelen tárolás, elemi kár okozta meghibásodás. (pl. villám, túláram)

7. Nem garanciális ok:

c. Szakszerûtlen szerelés, kábelezés.

8. Nem vállalunk garanciát az adott termék szállítás vagy üzemeltetés közben külsõ események hatására bekövetkezõ meghibásodásokra.

11. 3 napon belül csak hibás terméket cserélünk ki. (Kivétel képez, ha a termébe épített biztonsági elemek hibája (pl. elektromos biztosíték) okozta a meghibásodást)

Azt hiszem az esetem kimeríti a garanciavesztés feltételeit és a "nem garanciális ok"-ba is simán beférek(mondván hogy biztos én sarkaztam le a hűtővel). A 11.-es pont sem aktuális már, de mikor még 3 napon belül voltam, már akkor sem élt, mivel a garvesztés akkor már megvolt.

Egyébként nem kell itt minősítgetni engem meg másokat sem, én egy szóval sem szidtam a Bluefish-t. Csak azért írtam le ezeket, hogy más ne járjon így. Az eset egyébként sajnos nem egyedi, Grillo is így járt, neki szerencséje volt.
Hözöngeni pedig nem szoktam, de ezek szerint te nyilván már régóta ismersz.
Ha más a véleményed, szívesen hallgatom
- Where are we going?
- Let's go find out.

#71 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 17. 11:13

Igen sajnos meg kell nezni rogton mit vesz at az ember, ellenben az meg szomorubb, hogy nem bizhatunk meg ennyire sem azokban akikkel bizniszt csinalunk :(

Amugy meg bf -bol at a m1str@lba... Khm... Sztem 1 kutya...

#72 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 22:52

Nekem 1 Kékhalas Maxtor vinyó halt be, de a szervizes srác azt mondta, h megoldható, h nagyobbra és más típusra cseréljem. Idáig okés is a dolog, de most végigolvasva a topicot kételyeim támadtak. Remélem, nem fognak előjönni mindenféle kifogással, h csak uolyanra cserélik... :(
Semper Fi

#73 Felhasználó inaktív   _Balagee_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 19. 00:37

Cserélheted nagyobbra, ha
- van nekik éppen
- megéri neked, mert a garis vinyóért kevesebbet adnak
- jó hangulatban vannak

#74 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 19. 08:01

Sziasztok!

Vett valaki Kékhalban sulinetes cuccot? Én áprilisban rendeltem tőlük, egy hónapos átfutást ígértek, kíváncsi vagyok, mi lesz belőle.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#75 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 19. 10:04

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. máj. 19, szerda - 9:01

Sziasztok!

Vett valaki Kékhalban sulinetes cuccot? Én áprilisban rendeltem tőlük, egy hónapos átfutást ígértek, kíváncsi vagyok, mi lesz belőle.

Sztem kicsit nevetséges, amit ők csinálnak Sulinetes rendelés alkalmával. '3-6 hét átfutás, vagy több' - mondták nekem, amikor A64-es prociról érdeklődtem. Aztán egy otthoni cégnél megrendeltem és kereken 1 (!) nap alatt meg is hozták! :eek:
Semper Fi

#76 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 19. 10:07

Idézet: _Balagee_ - Dátum: 2004. máj. 19, szerda - 1:37

Cserélheted nagyobbra, ha
- van nekik éppen
- megéri neked, mert a garis vinyóért kevesebbet adnak
- jó hangulatban vannak

Mennyivel kevesebbet?

A meghalt vinyóm kb. 18e most 0 km-esen, és egy kb. 27e ft-s vinyóra akarok váltani. Ez 9e ft +.
Ehhez képest mire számítsak? :think:
Semper Fi

#77 Felhasználó inaktív   Jack@l 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 19. 11:59

A legg@cibb módon az éppen aktuális árat számolják fel, mondván "lement az ára". :reklamacio:

#78 Felhasználó inaktív   Bluefish üzlet 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 19. 12:15

Üdvözlet Mindenkinek!

Most következik az, amit sok helyen csak bizonyítványmagyarázásnak hívnak, de mégis megpróbálkozom a lehetetlennel.
Először is: Könyves Viktor vagyok, a Bluefish üzletéből.
Több problémát látok a fórumon, kezdeném a Sulinettel: Karácsonykor hatalmas felhalmozódás történt az akció során, ami egészen tavaszig tartott. Ezt most túléltük, és megpróbálunk minél gyorsabban teljesíteni rendeléseket. De ez csak a kisebb baj. Az egész Sulinet program nagyon jól ki lett találva, de nagyon sok beszállító még nagyobb üzletet szeretne szerezni belőle, ezért seftelnek, illetve "szürkéznek" az áruval. Nekünk sem túl jó, higgyétek el, amikor bejelentik, hogy ebben a hónapban betelt a kvóta, nincs több áru. Ez nem a nagy keresletnek köszönhető. Sajnos mi sem tudjuk megsürgetni, akármennyire is szeretnénk.
A garancia a másik sarkalatos pont.
HA valaki a Bluefish üzletében vásárol, a termék átvételekor vizsgálja meg az árut! Igaz, hogy nincs kiírva az üzeltbe, de sok pupák azt sem olvassa el sokszor, hogy "kassza", és hogy "árukiadás", és állnak tanácstalanul a pénzükkel az értékesítő előtt. Így hosszabb szöveget egyáltalán nem fogja elolvasni. Tehát akármilyen kis apróságot vásároltok, legalább annyit tegyetek meg, hogy belekukkantotok, vagy megrázzátok a dobozt, hogy nem zörög-e. Ha a szállítás során történik valami az áruval, azt ott a helyszínen meg lehet vizsgálni. De egy hét múlva nem.
Ha pedig olyan garanciális problémátok van, amivel nem tudtok dűlőre jutni a szervízes kollégával, akkor nyugodtan kérjétek meg, hogy vezesse oda a szervíz vezetőjét, illetve ha vele sem értetek egyet, akkor a Teréz körúti irodában a kolléganőm direkt az ilyen panaszokkal foglalkozik. (Ha otthonról intézed az ügyet, akkor a honlapon is megtalálható emailcímre küldd a problémát!)
És még valami:
Nyugodtan gyertek be ismét az üzletbe (Teréz krt.), keressetek engem, vagy valamelyik kollégát, és értelmesen fogalmazzátok meg a panaszotokat, illetve lobogtassátok meg a papírokat (garancia, FogyVéd, stb.)
Remélem sikerült megválaszolnom a kérdéseket, és mostantól sokat nézelődök errefelé, ha valami van, kérdezzetek bátran:
Viktor

#79 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 19. 13:29

:offtopic: A Bluefish-től és ezen topic-tól függetlenül!

Idézet

Az egész Sulinet program nagyon jól ki lett találva, de nagyon sok beszállító még nagyobb üzletet szeretne szerezni belőle, ezért seftelnek, illetve "szürkéznek" az áruval.

Ehhe... Ennyit a SEx jelmondatáról, hogy csak legális forrásból mindent! Akkor most miért kerül minden Sulinetben jóval többe?

Viktor: Légy üdvözölve a fórumban! ;)
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#80 Felhasználó inaktív   _Balagee_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 19. 13:50

Viktor, elősször is  szintúgy üdvözölnélek. :)

Remélem, te tudsz válaszolni a kérdésemre...

Ha veszek egy árút, ami késöbb garis problémával visszakerül a boltba általam, és a szervíz is megállapítja, hogy ez biza garis problem. Akkor miért a jelenlegi áron veszik vissza, holott eredeti vásárolt számlán szereplő ár alapján kéne?!

Én többek között egy ilyen vita óta nem járok a Kékhalba...
Ja és a kedves stílus ami fogadott úgy 2 hete amikor nem volt más választásom, csak oda tudtam menni.
Egy házat akartam venni. Ki is néztem magamnak egyet a szemközti falon, de sajnos táppal együtt volt kiirva az ára. Mondom megkérdem, hátha van táp nélkül is. Az eladó olyan "kedvesen" elküldött szemészhez, hogy az még az Orosz vidéken is sértő lenne.
Megjegyzem a bolt kongott az ürességtől, tehát sok dolga nem volt...

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.