Idézet: Yoisten - Dátum: 2004. máj. 14, péntek - 19:27
Tényleg senki nem olvassa el azt, amit aláír vagy átvesz? A BF-nél is ki vannak függesztve a garfeltételek, legutóbb már azt hiszem a garlevélen is rajta volt. Ezek után van aki úgy vásárol egy ilyen kényes alkatrészt (proci), hogy meg sem nézi? Hol van itt a fogyasztói felelősség és tudatosság? Sehol. Hőzöngeni utána mindenki nagyszerűen tud, abba már nincs hiba.
Ha a most nagyszerűen üzemelő processzorod mégis megmurdel és visszaviszed, de nem veszik be, mondván, hogy sérült, akkor hőzöngeni fogsz? Persze. Igazad lesz? Nem. Így jártál? Így.
Igazad van, tényleg meg kellett volna nézni alaposan, de ezt a végén én is leírtam tanulságként. Ha már te vagy a Jóisten

, igazán leírhatnád, hogy mit tettél volna a helyemben, gondolom a legjobbat.(Ne azt írd, hogy te bizony alaposan átvizsgáltad volna, hanem azt ez esetet, hogy otthon kibontod a procit, és látod, hogy mi a helyzet.) Sajnos még most sem tudom a garfeltételeket, de ígérem, be fogom pótolni. (Már be is pótoltam, lásd lejjebb) Másoknak jól jöhet.
Idézet a Blusfish.hu-ról:
6. Garanciavesztés okai:
b. A terméken égés, törés, repedés vagy egyéb fizikai-, látható sérülés.
c. Nem rendeltetésszerû használat. Nem rendeltetésszerû használatnak minõsül a termék gyári beállításait meghaladó teljesítményen történõ használat (túlhúzás), a termék specifikációjában megadott paramétereket meghaladó mechanikai / elektromos terhelés illetve egyéb nem a célnak való felhasználás.
d. Helytelen tárolás, elemi kár okozta meghibásodás. (pl. villám, túláram)
7. Nem garanciális ok:
c. Szakszerûtlen szerelés, kábelezés.
8. Nem vállalunk garanciát az adott termék szállítás vagy üzemeltetés közben külsõ események hatására bekövetkezõ meghibásodásokra.
11. 3 napon belül csak hibás terméket cserélünk ki. (Kivétel képez, ha a termébe épített biztonsági elemek hibája (pl. elektromos biztosíték) okozta a meghibásodást)
Azt hiszem az esetem kimeríti a garanciavesztés feltételeit és a "nem garanciális ok"-ba is simán beférek(mondván hogy biztos én sarkaztam le a hűtővel). A 11.-es pont sem aktuális már, de mikor még 3 napon belül voltam, már akkor sem élt, mivel a garvesztés akkor már megvolt.
Egyébként nem kell itt minősítgetni engem meg másokat sem, én egy szóval sem szidtam a Bluefish-t. Csak azért írtam le ezeket, hogy más ne járjon így. Az eset egyébként sajnos nem egyedi, Grillo is így járt, neki szerencséje volt.
Hözöngeni pedig nem szoktam, de ezek szerint te nyilván már régóta ismersz.
Ha más a véleményed, szívesen hallgatom