HWSW Informatikai Kerekasztal: Bluefish Tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bluefish Tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#921 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 26. 09:42

Idézet: [sabee] - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 10:15

Amúgy a számlán ott van hogy Venice tehát nem kételkedtem benne ott a boltban (3. megerősítés)

Akkor vidd vissza, hogy cseréljék ki egy Venice magosra vagy adják vissza a dellát.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#922 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 10:30

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 16:43

Azert a bolt a hibas?

egy regi problema kapcsan a fogyasztovedelem a kovetkezo tajekoztatast adta: a vevo akkor jogosult reklamaciora, ha vasarlaskor egyertelmuen megnevezi, hogy mire van szuksege, milyen kompatibilitast var el a termektol, stb, stb (nalam EDO ram 486-osban valo mukodese volt a kerdes..)

ergo jelen esetben igen, a bolt volt a hibas, es meg akkor is a bolt lenne, ha nem szerepelne vegul a szamlan a mar revizio. a boltnak van lehetosege azt mondani, hogy "fogalmam sincs, nezd meg a kodot, oszt dontsd el, hogy kered-e!", de ha konkret termek keresere azt allitotta, hogy ez az, akkor biza hibazott.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#923 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 11:20

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 11:30

egy regi problema kapcsan a fogyasztovedelem a kovetkezo tajekoztatast adta: a vevo akkor jogosult reklamaciora, ha vasarlaskor egyertelmuen megnevezi, hogy mire van szuksege, milyen kompatibilitast var el a termektol, stb, stb (nalam EDO ram 486-osban valo mukodese volt a kerdes..)

ergo jelen esetben igen, a bolt volt a hibas, es meg akkor is a bolt lenne, ha nem szerepelne vegul a szamlan a mar revizio. a boltnak van lehetosege azt mondani, hogy "fogalmam sincs, nezd meg a kodot, oszt dontsd el, hogy kered-e!", de ha konkret termek keresere azt allitotta, hogy ez az, akkor biza hibazott.

Ez eddig szép és jó, de ettől még nem lesz a pénzénél (magjánál) a user. Ha a számlára is az van írva, akkor meg vissza kell menni és verni az asztalt kissé.

#924 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 12:18

visszamenni es asztalt verni menden esetben lehet, es sokszor erdemes is. mint ahogy irtam, a szobeli tajekoztatas alapjan is lehet fogyasztovedelmi eljarast inditani. ergo ha csak a bolt nem kezd el HAZUDNI boven van eselye az embernek.

jelen esetben meg a helyzet annyira egyszeru, hogy csak na. meg csak asztalt sem kell verni. bolt vissza, mosolyogva "ugy tunik elneztek valamit" megjegyzessel a cseret vagy penzt visszakerni. (bar diszno dolog igy tenni az emberrel a mosolygas itt talan kifizetodobb!)
a forum ma:

#925 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 14:47

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 13:18

ergo ha csak a bolt nem kezd el HAZUDNI boven van eselye az embernek.

Na ennél a cégnél általában itt kezdődnek a problémák - hihetetlen meséket próbáltak már beadni nekem hosszas küzdelmem során... :rolleyes: Mondták pl. hogy "megkérdeztük a fogyvédelmet és azt mondták, nekünk van igazunk" - hazudtak, nem tudtak papírt mutatni róla, és sem az országos, sem a fővárosi felügyelőségnél sem jelentkeztek tanácsért sem, nemhogy állásfoglalásért (merthogy olyat nem is adhatnak nekik).

Szóval tényleg tessék menni asztalt verni (mosolyogni  :D ), és a becses papírt ki ne add a kezedből! És vigyázz, hogy biztosan egy újat adjanak helyette, és természetesen új termékre új jótállás van. Ha ellenállnak, vásárlók könyve, békéltető testület, bíróság a lehetőség, ilyen sorrendben.

szerk: Ja, és a vásárlótól nem várható el, hogy ismerje a termékkódokat...

Szerkesztette: Ariadne 2006. 06. 26. 14:50 -kor

Muszáj mindig megoldást találnunk? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?

#926 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 17:35

Idézet: Ariadne - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 15:47

és a becses papírt ki ne add a kezedből!

Így igaz!!!! Fénymásold le, azt add oda nekik - az eredetit max. a bíróságon vedd elő, mert különben könnyen egy olyan számlát kapsz vissza tőlük, amin Venice magos proci helyett 1 db floppy lemez szerepel - ezektől kitelik  :reklamacio:
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#927 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 10:52

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 18:35

Így igaz!!!! Fénymásold le, azt add oda nekik - az eredetit max. a bíróságon vedd elő, mert különben könnyen egy olyan számlát kapsz vissza tőlük, amin Venice magos proci helyett 1 db floppy lemez szerepel - ezektől kitelik  :reklamacio:

Esetleg a komplett gepet vidd be, ugy hogy latjak, hogy mukodik, mert ha mar a kivett procit viszed, amit bevisznek hatra, konnyen "tonkremehet", melynek kovetkezmenyekeppen, egy piros filc irtogyorsan athuzza a garpapirt!!!

#928 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 11:59

kicsit fura amiket itt az utolso nehany hozzaszolasba irtatok. ilyenekre meg a mistral sem vetemedett!! adtak el hasznalt alkatreszt ujnak, vesztettek el a bevizsgalando alkatreszt (valoszinuleg akarattal) es adtak vissza helyette masik ugyanolyat lekapart matricaval hogy ne lehessen beazonositani, szoval csinaltak azok minden simliseget. de ekkora nyilvanvalo csalasra azert nem vetemedtek.

volt barkinek is ilyen tapasztalata, vagy csak a "biztos ami tuti" alapon mondjatok ezeket??
a forum ma:

#929 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 16:41

Fogyasztóvédelmi fórumon jópár esetről hallottam, amikor ottmaradt az egyszeri ember egy szál átvételi bizonylattal meg az egyre mélyülő vitával a céggel. Az gáz, ha minden papírod náluk van, és mivel itt az egyetlen és (akár) perdöntő bizonyíték az az egyetlen papír, ezért könnyen előfordulhat, hogy bekérik és hopp, "elvesztik"...

A BF elleni peremben is látom, hogy ha nem lenne meg minden egyes papírom, hát semmire nem jutnék az égvilágon, mert azt mondanának, amit csak akarnak. (Így is azt mondják, de könnyű megcáfolni őket.  :D )

#930 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 16:41

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 12:59

es adtak vissza helyette masik ugyanolyat lekapart matricaval hogy ne lehessen beazonositani, szoval csinaltak azok minden simliseget. de ekkora nyilvanvalo csalasra azert nem vetemedtek.

Szerintem az alkatrész "helyettesítése" egy másik, lekapart matricással ugyanolyan csalás, mint a számla "pótlása". Ha az egyiket elkövetik, ugyanazzal az erővel elkövethetik a másikat is.
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#931 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 21:38

ha a szamla potlasa alatt azt erted, hogy azon is ugyanaz van (en ugyanolyan tipusu alkatreszt kaptam!), akkro azt kell, hogy mondjam, hogy az elobb nem errol volt szo.

a kicserelt alkatresz eseten ugyanis nem ert anyagi kar (a hibas alkatresz problemajat probaltak tusolni), a "kijavitott" szamla eseten viszont konkret kar er. tehat nem, nem ugyanolyan csalas.
a forum ma:

#932 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 04:36

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 22:38

ha a szamla potlasa alatt azt erted, hogy azon is ugyanaz van (en ugyanolyan tipusu alkatreszt kaptam!), akkro azt kell, hogy mondjam, hogy az elobb nem errol volt szo.

a kicserelt alkatresz eseten ugyanis nem ert anyagi kar (a hibas alkatresz problemajat probaltak tusolni), a "kijavitott" szamla eseten viszont konkret kar er. tehat nem, nem ugyanolyan csalas.

Bocs, akkor mindketten mást értünk csaláson. Az én olvasatomban a csalás a tények szándékos elferdítése, megmásítása - ez pedig mindkét említett esetnél fennáll. Attól, hogy egy hazugság miatt nem ér anyagi kár, az még nem lesz igazság, a csalást elkövető pedig az én szememben továbbra is csaló marad.

Szerkesztette: Polikarpov 2006. 06. 28. 04:37 -kor

#933 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 07:26

itt most jogi kategoriakrol beszelunk. a csalas egy jogi kategoria. (tudod, a BTK-ban van benne.) es egy BTK cselekmeny sulya igencsak fugg attol, hogy milyen kar eri a szenvedo alanyt. gondolom Te sem veszed egy kalap ala a besurrano tolvajt aki lenyulja a keteves mobilodat az asztalrol, es azt a tolvaj bandat, aki ejszaka kipakolja az egesz lakast.

moralisan termeszetesen mindegyik fenti tett borzalmas.
a forum ma:

#934 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 10:21

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 8:26

itt most jogi kategoriakrol beszelunk. a csalas egy jogi kategoria. (tudod, a BTK-ban van benne.) es egy BTK cselekmeny sulya igencsak fugg attol, hogy milyen kar eri a szenvedo alanyt. gondolom Te sem veszed egy kalap ala a besurrano tolvajt aki lenyulja a keteves mobilodat az asztalrol, es azt a tolvaj bandat, aki ejszaka kipakolja az egesz lakast.

moralisan termeszetesen mindegyik fenti tett borzalmas.

Persze, hogy jogilag mi a csalás az egy más tészta - ott gondolom attól függ, hogy ki az elkövető... :D
Ezért is írtam, hogy "az én szememben"

#935 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 13:23

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 22:38

Nem büntetőjogi kategóriákban kellene itt beszélni, azt hiszem. Az igazi gond - nem csak a címbeli céggel - a fogyasztóvédelmi jogszabályok semmibevétele, be nem tartása, ami ugyanúgy jogszabálysértés, mint a Btk-ba ütköző cselekmények. Ebbe a kategóriba pedig beletartozik az, hogy ha adnak a hibás cuccod helyett egy másikat (esetleg nem is újat) lekapart matricával (persze a későbbiekben ha megint baj van, kellene rajta a matrica) és a régi számlával - ez pl. abszolút nem felel meg a fogyasztóvédelmi jogszabályoknak... 

Apropó, olvastok homárt ?

#936 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 13:36

bocs, azt hiszem felreertheto voltam: lekapartak a ram eredeti matricajat, es egy olyan matricat raktak ra, ami az eredeti szamlan szereplo ram kodjat tartalmazta. azaz itt valoban nem ert anyagi kar, semmilyen modon!
a forum ma:

#937 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 13:55

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 14:36

bocs, azt hiszem felreertheto voltam: lekapartak a ram eredeti matricajat, es egy olyan matricat raktak ra, ami az eredeti szamlan szereplo ram kodjat tartalmazta. azaz itt valoban nem ert anyagi kar, semmilyen modon!

Ez teljesen OK, azért tévedni lehet. De ezek szerint abban az esetben nem is hibás termékről vagy hibás számlázásról volt szó, csak rossz matricát tettek rá. Ez azért más eset. Bár ez az egész matricázós dolog olyan, amit kitaláltak, de poén, hogy a szabályok szerint nem követelheti meg, hogy a matricája rajta legyen a cuccon, ha visszaviszed, mert elromlott - és ezektől nem is leht eltérni a vásárló hátrányára. Szóval ez a címkézés dolog, ha komolyan veszik az üzletben, elég necces is lehet.

#938 Felhasználó inaktív   Xao 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 30. 13:37

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 17:35

Ezt szerintem te sem gondolod komolyan....
--== WEF WEF ==--

WoW:  Xaó lvl 80 Nightelf Hunter (Bloodscalp) stb :D

#939 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 30. 14:02

Idézet: Xao - Dátum: 2006. jún. 30., péntek - 14:37

Ezt szerintem te sem gondolod komolyan....

Sajnos ennél jóval durvább (és többe kerülő) tapasztalataim is voltak a magyar jogot illetően - de az már erősen OFF lenne. Úgyhogy csak annyit: komolyan gondoltam. :(

#940 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 09. 22:13

Tud valaki valamit a gyöngyösi boltjukról? Megszüntek vajon? Mert az árlistájukat lekérve már nincs benne a választható városok között! A boltot majd megnézem, hogy tényleg be van-e zárva! :D Mondjuk amilyen értelmes eladó volt (az árairól nem is beszélve :rolleyes:) nem csodálom, ha tényleg lehúzták a rolót! :Đ
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.