HWSW Informatikai Kerekasztal: Bluefish Tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bluefish Tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#361 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 11. 08. 00:26

Idézet: Scae [Edgar] - Dátum: 2004. nov. 7., vasárnap - 16:21

általam soha nem hallott "nagy márkák" voltak. Se Kingston se Apacher és sorol6nám a szerintem jó pendriveokat.

Nekem aztán egykutya, Kingston is döglik, Tiny meg noname-k is bírhatják. Az általam nem hallott nevekkel egyre jobban vigyázok, eccer kereskedő Elpida ramot adott, hogy az jó. Szerinted jó?
Make love not Wor.

#362 Felhasználó inaktív   Scae [Edgar] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 08. 00:45

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 0:26

Nekem aztán egykutya, Kingston is döglik, Tiny meg noname-k is bírhatják. Az általam nem hallott nevekkel egyre jobban vigyázok, eccer kereskedő Elpida ramot adott, hogy az jó. Szerinted jó?

Dögöljön nyugodtan,van rá gari.
Jó,japán. Nem hallottál még róla? Ők csináltak first dd2-t.

Ja és még vmi.Mutogatott nekem rózsaszín pendrive-ot,nem vicc,rózsaszín  :eek:  :D  Assem az volt az a Tiny.

#363 Felhasználó inaktív   Otto 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 08. 14:31

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2004. nov. 5., péntek - 16:55

Véletlenül tudom, hogy a listán lévő cuccok 99% van, nemrég volt, vagy lesz. De pl. sok ember képtelen ám felfogni, hogy egy akciós termék akár pár óra alatt elfogy és van, hogy 2 hétig nem lehet szerezni. Nem mellékesen az listás cuccok több mint fele szokott lenni, és ha csak azt a felét nézzük is nagyobb a választék, mint legtöbb helyen. Itt egyetlen jó  :think:  megoldás az online frissülő készlet lenne az interneten, de egyrészt az költséges, másrészt meg amennyi idő alatt odaér valaki, ugyan úgy elfogyhat bármi.

Hááát.. én pedig véletlenül tudom, hogy 99% nincsen készleten! :) Tehát nem csodálom, hogy nem akar online árlistát (itt csak a franchise üzletekre gondolok).
" sok ember képtelen ám felfogni, hogy egy akciós termék akár pár óra alatt elfogy "
ez aztán a magyarázat. Szóval van 5 db, gyorsan leakciózom, hogy a sok hirtelen arcú betipródjon a boltba aztán pedig az e kifogás, hogy elfogyott. Ez aztán üzletpolitika. :think:

#364 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 14:56

Idézet: Otto - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 14:31

... Ez aztán üzletpolitika. :think:

Politikának politika. Az már más kérdés, hogy erősen kifogásolható a vevők ilyentén átverése a palánkon... :reklamacio:  :mad:

#365 Felhasználó inaktív   INT21H 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 16:04

Szóval van 5 db, gyorsan leakciózom, hogy a sok hirtelen arcú betipródjon a boltba aztán pedig az e kifogás, hogy elfogyott. Ez aztán üzletpolitika. :think:

De ismeros ez a Mediamarkas/Tescos temakbol... :rolleyes:
"Hanyatló kultúránknak az egyik legkórosabb eleme a járandósági felfogás (entitlement culture) ami szerint az állampolgárnak jár minden, az is, amiért soha életében nem fizetett."

"I meditate diligently every morning. The subjects are life and love. I quit after 3 seconds."

#366 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 17:29

Szóval van 5 db, gyorsan leakciózom, hogy a sok hirtelen arcú betipródjon a boltba aztán pedig az e kifogás, hogy elfogyott. Ez aztán üzletpolitika. :think:

Nem érted ... van egy akciós termék, mondjuk 80db/üzlet (pl. HDD) vagy 30db/üzlet (DVD-író), elviszik fél, max. 1,5 nap alatt ... aztán pl. 1-3 hétig NEM lehet kapni. Mondjuk inkább érdekesen működnek bizonyos forgalmazók. Van olyan, akinél ha elfogy valami, következő ngyedévig nem is lesz!!!  :eek: Nem 5db-okról van szó. Akciós DVD-íróból pl. 1,5 óra alatt 17 db is elfogyhat, és aki reggel telefonált van e, nos az nem kap mire beér.
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#367 Felhasználó inaktív   Scae [Edgar] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 17:56

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 17:29

Nem érted ... van egy akciós termék, mondjuk 80db/üzlet (pl. HDD) vagy 30db/üzlet (DVD-író), elviszik fél, max. 1,5 nap alatt ... aztán pl. 1-3 hétig NEM lehet kapni. Mondjuk inkább érdekesen működnek bizonyos forgalmazók. Van olyan, akinél ha elfogy valami, következő ngyedévig nem is lesz!!!  :eek: Nem 5db-okról van szó. Akciós DVD-íróból pl. 1,5 óra alatt 17 db is elfogyhat, és aki reggel telefonált van e, nos az nem kap mire beér.

Elhiszem amit írsz mert pl. februárban volt a TerézBluefishben akciós az 52x--es samsung cd-író,első nap de. már nem volt :) Na mondom sebaj,veszek máshol(ez volt kedden). Aztán csütörtökön is benéztem és volt  :D

Akkor dől az egész elmélet dugába amikor hallom rádióban h megbüntették a cora/tecso/metro-t mert az akciós cuccból 1db volt készleten és ez törvénybe ütközik bla bla.
Az ártalam korábban említett metro-s telefonakció(motorola) idején pedig 6 db telefont hoztak,az is elment a dolgozóknak  :)

#368 Felhasználó inaktív   sujosabbeset 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 11. 08. 18:37

Idézet: _Balagee_ - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 1:20

Ez a konkrétumot teljesen mellőző hozzászólás itt a 12 lap alja felé igen találó... :D

Priviben szivesen mesélek,de valszin.ha konkrétumot írnék tudná mindenki ki adott infót(többek között most a napokban lépnek ki 3-an ráadásul ők még értettek is 1 kicsit hozzá) :cool:

#369 Felhasználó inaktív   kokler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 06:59

Most MO.olyan,mint Ausztralia a felfedezesekor... :eek:
A kulonbseg annyi,hogy ott ettek emberhust,itt meg nem esznek...
De azonkivul mindent meg lehet csinalni! :mad:
Hat mit mondjak? Nem szeretnek a borombe lenni... :D
Forumlako

#370 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 09. 10:51

Idézet: sujosabbeset - Dátum: 2004. nov. 7., vasárnap - 23:00

Hát nem akarom leszólni a kékhalat,én az utcsó gépem náluk vettem ........de mindenkinek melegen ajánlom hogy ha nincs belső ismeretsége inkább kerülje messziről a shoppot.komoly belső problemákkal küzdenek(mint eladók tudáshiánya stb) :(

Sztem akkor jó, ha tudod, mit akarsz venni ott (és persze vanish :D épp náluk). Elvileg nekik kell ajánlani gépet és alkatrészt gondolom, de ha állandóan újak jönnek, akik kevéssé értenek hozzá akkor ez tényleg gond. Vhogy megszállottság is kell talán az ilyesmihez... A fizu meg nem túl sok... mint általában a kiskereskedelemben.

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#371 Felhasználó inaktív   Otto 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 10. 10:44

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 18:29

Idézek Tőled:"Nem érted..."
Hááát akkor ezt vesézzük ki! Azt hiszem, hogy picit elbeszélsz a lényeg mellett.
Akkor egy idézet Tőlem:"csak franchise üzletekről beszélek"
Szóval Te azt mondod, hogy a vidéki üzletekben egy fajta HDD-ből 80db. van????? (megjegyezném, ez azt jelentené, hogy 1.000.000 HUF/nap lenne a bevételük csak ebből a termékből!!!  :think:  És hol van még a többi akciós termék! )
DVD íróból pedig 30db:????? Hehehehee  :respect:  leborulok előtted ha ez igaz!
Szóval a BF-ben 1,5 nap alatt elvisznek mondjuk 40Gb-os Hdd-ből 80db-ot?
Egyre inkább elhűlök ezen a bolton, mert ha ez igaz akkor a magyar piac 60-70%-át
kell hogy birtokolják! De ezt tudjuk, hogy nem igaz! Pestnek is max 15-20%-át fedik le, és természetesen nagyon-nagyon túloztam :p .

Egyébként megjegyezném, hogy az akciós termékek arrésének hiányát behozzák más alkatrészeken pl. egér. Elborzattam amikor megnéztem náluk egy logitech egér árát!
Egyébként az árak mint már mondtam, teljesen egyformák minden üzletben, csak néhol ez olcsóbb néhol az. Szal, ezen nem szeretnék vitatkozni!

#372 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 11. 10:49

Idézet: sujosabbeset - Dátum: 2004. nov. 7., vasárnap - 23:00

Hát nem akarom leszólni a kékhalat,én az utcsó gépem náluk vettem ........de mindenkinek melegen ajánlom hogy ha nincs belső ismeretsége inkább kerülje messziről a shoppot.komoly belső problemákkal küzdenek(mint eladók tudáshiánya stb) :(

:confused: Attól függetlenül még lehet ott vásárolni. :p Feltéve, ha tudja az ember hogy mit akar venni és makacs is... :Đ
Rhino666

#373 Felhasználó inaktív   ewf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 11. 13:23

Idézet: Rhino666, az médium - Dátum: 2004. nov. 11., csütörtök - 11:49

:confused: Attól függetlenül még lehet ott vásárolni. :p Feltéve, ha tudja az ember hogy mit akar venni és makacs is... :Đ

Csatlakozom, ha konkrét névvel típusszámmal bemégy nem beszélgetni okos eladóval akkor rendben van.
Én vettem egy asus9600xt, kb.5 percenként szétesett a kép, visszavittem 3 napon belül, betették gépbe 3dmark elindít, mondták valóban, mehetek föl csere.
Csak az eladó elütött fönnt valamit a gépében és ezért vagy 30 percet szerencsétlenkedett, főnök segít, kolléga segít stb... :)
Szegény gyerek kezelni sem tudta a gépét képzelem milyen tanácsokat adhat az érdeklődőknek... :D

#374 Felhasználó inaktív   Xao 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 11. 23:07

Idézet: ewf - Dátum: 2004. nov. 11., csütörtök - 14:23

Csatlakozom, ha konkrét névvel típusszámmal bemégy nem beszélgetni okos eladóval akkor rendben van.
Én vettem egy asus9600xt, kb.5 percenként szétesett a kép, visszavittem 3 napon belül, betették gépbe 3dmark elindít, mondták valóban, mehetek föl csere.
Csak az eladó elütött fönnt valamit a gépében és ezért vagy 30 percet szerencsétlenkedett, főnök segít, kolléga segít stb... :)
Szegény gyerek kezelni sem tudta a gépét képzelem milyen tanácsokat adhat az érdeklődőknek... :D

Amennyiben teljesen új valaki, akkor szerintem belefér a hibázás. Több új arc látható most az üzletekben...
--== WEF WEF ==--

WoW:  Xaó lvl 80 Nightelf Hunter (Bloodscalp) stb :D

#375 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 11. 23:30

Idézet: Xao - Dátum: 2004. nov. 11., csütörtök - 23:07

Amennyiben teljesen új valaki, akkor szerintem belefér a hibázás. Több új arc látható most az üzletekben...

Kitalálom, te is ott dolgozol, nem is olyan régóta... :nevet:
Rhino666

#376 Felhasználó inaktív   ewf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 12. 00:46

Idézet: Xao - Dátum: 2004. nov. 12., péntek - 0:07

Azért valami alapismeret nem árt/ártana... :D

#377 Felhasználó inaktív   Xao 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 12. 08:18

Idézet: Rhino666, az médium - Dátum: 2004. nov. 12., péntek - 0:30

Kitalálom, te is ott dolgozol, nem is olyan régóta... :nevet:

Ezt rosszul gondolod.
--== WEF WEF ==--

WoW:  Xaó lvl 80 Nightelf Hunter (Bloodscalp) stb :D

#378 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 12:15

Hello!
Lehet volt már róla szó, de nem találtam, tehát megkérdezem. Vettem a TerézBluefishben 2 db 512 MB-os 466-os kingmax ramot. Eddig csak 400-on volt használva, ezért nem vettem észre, hogy az egyik még a 440-et sem bírja(még feszemeléssel sem). Tehát rendesen leteszteltem memtest86-al, az egyik bírta, a másik nem. Ezek szerint egyértelmű, hogy hibás a ram és nem valami inkompatibilitásról van szó, igaz? Ha mondjuk holnap beviszem a szervízbe, és kiderül, hogy rossz, akkor kicserélik ugyanolyanra, vagy ha nincs másra? Ha nincs ugyanolyan akkor kicserélik-e a jó ramot is? Hiszen mit kezdjek két különböző márkájú memóriával? Lehet nem tetszene az alaplapnak. Ha kiderül valahogy, hogy mégis jó, akkor kell-e fizetnem? Szvsz egyértelmű hogy rossz, de mi van, ha ki akarják vágni valahogy magukat, és rám kenik a dolgot?

ui.: Bocs a sok kérdésért :)
- Where are we going?
- Let's go find out.

#379 Felhasználó inaktív   Pizsama 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 13:03

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 11:15

Hello!
Lehet volt már róla szó, de nem találtam, tehát megkérdezem. Vettem a TerézBluefishben 2 db 512 MB-os 466-os kingmax ramot. Eddig csak 400-on volt használva, ezért nem vettem észre, hogy az egyik még a 440-et sem bírja(még feszemeléssel sem). Tehát rendesen leteszteltem memtest86-al, az egyik bírta, a másik nem. Ezek szerint egyértelmű, hogy hibás a ram és nem valami inkompatibilitásról van szó, igaz? Ha mondjuk holnap beviszem a szervízbe, és kiderül, hogy rossz, akkor kicserélik ugyanolyanra, vagy ha nincs másra? Ha nincs ugyanolyan akkor kicserélik-e a jó ramot is? Hiszen mit kezdjek két különböző márkájú memóriával? Lehet nem tetszene az alaplapnak. Ha kiderül valahogy, hogy mégis jó, akkor kell-e fizetnem? Szvsz egyértelmű hogy rossz, de mi van, ha ki akarják vágni valahogy magukat, és rám kenik a dolgot?

ui.: Bocs a sok kérdésért :)

Lehet hogy az alaplapod van a dologban! Sok gagyi alaplapnál úgy oldják meg, hogy bizonyos memóriafoglalat csak bizonyos frekin megy. Pl. ha csak a dimm1-be raksz memót, akkor az birja a 400-at, de ha a dimm1-be és a  dimm2-be is raksz, akkor mindkettő max. 366-on megy! Nézz utána az alaplapi könyvecskében, hogy mit bírnak a memóriafoglalatai!!!...
http://elfwood.lysator.liu.se/art/p/i/pizsama/pizsama.html

"always look on the bright side of life"
"what is the meaning of life?.....42!"

#380 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 13:20

Bikább lapoknál is van ez igy, azért van az hogy az utóbbi időkban elforditják a bridget 45 fokkal, hogy kevesebb legyen a vezetősáv, mert általában csak 1, jó esetben 2 ramslot birja a 433-466 körüli frekit.

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.