HWSW Informatikai Kerekasztal: Bluefish Tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bluefish Tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#461 Felhasználó inaktív   Fyz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 26. 19:20

Hah ma voltam a Blüehälban, de nem a saját elményemet osztom meg mert az viszonylag korrekt volt, bár még elválik mi lesz a kimenetele...
Szal volt egy bácsi a decemberben vett monitorával, ami nem működött és ki akarta cserélni, csakhogy (hoppá) nem volt hozzá garanciajegy, azt mondta, h a boltos nem adott hozzá és, ohgy javítsák meg ők, a szervizesek meg védekeztek, hogy ők nem nyúlnak bele, várjon másnapig garanciajegyre, de az arc nem akart várni, stb, stb Erre beleszólt egy másik arc, hogy kérjen cserekészüléket mert 15 nap, stb....
Persze a másik arcot jól leoltotta g ymásik szervizes kifelé menet, hogy mit szól bele : D
Végül meggyőzték a bácsit, hogy holnapra lesz garanciajegyük, és addig meg benntartják a monitort, hogy ne kelljen ide oda mennie..
Persze végül megjegyezték amikor már elment, hogy bármi para esetén ott a felvétel, hogy doboz nélkül hozta a monitort.
Sztem igazuk volt itt a szerivzeseknek, bár az módfelett érdekelne, hogy hová tűnt a garanciajegy....
Hell is here

#462 Felhasználó inaktív   Marczeeee 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 28. 01:57

Abban van igazság, hogy a kereskedő részéről erősen kifogásolható a beszerelés, mert tényleg sokat gondolják úgy, hogy ők értenek a gépszereléshez attól, hogy egyszer már vették le a gépük oldalát. Viszont az én tapasztalatom az sajnos, hogy kemény lehúzások mennek ezen a téren sok helyen. Egy barátommal elmentünk neki a gépébe venni memóriát, egy 256os ddr-t. A komplett gépét ott vette, örömmel adtak is neki memóriát. Megkérte őket rakják bele, mivel nem akarta bukni a gép garját. "Ok, persze, belerakjuk, az 5e forint lesz mint munkadíj, illetve 8e lesz a windows újrainstallálása". Szolid értetlenkedés, hogy minek kell a win-t újra rakni. "Hát mivel ezzel megváltozik a gép konfigurációja, és az optimális teljesítmény eléréséhez szükséges a windows újratelepítése, hogy ki tudja használni a többletmemóriát". Magyarul vegyen 9500ért (akkor még annyi volt) 256 ddr-t, és 13e-ért berakják a gépébe, és még le is zúzzák a rendszerét, hogy látványos legyen a dolog. Na ez volt az a pillanat, hogy irány az ajtó és menjünk innen gépestől, mert talán ezt nem kéne... Ilyenkor persze hogy otthon fogja az ember berakni a memóriát, bukva a gép garját is. De legalább nem vágták át egy rakás lóvéval. Sajnos ilyen is előfordul, és több helyen is tapasztaltam már hasonló felfogást.  :mad:
Persze kivételek mindig vannak, kcs nekik!  ;)

#463 Felhasználó inaktív   csucs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 10:56

Idézet: Marczeeee - Dátum: 2005. jan. 28., péntek - 1:57

Abban van igazság, hogy a kereskedő részéről erősen kifogásolható a beszerelés, mert tényleg sokat gondolják úgy, hogy ők értenek a gépszereléshez attól, hogy egyszer már vették le a gépük oldalát. Viszont az én tapasztalatom az sajnos, hogy kemény lehúzások mennek ezen a téren sok helyen. Egy barátommal elmentünk neki a gépébe venni memóriát, egy 256os ddr-t. A komplett gépét ott vette, örömmel adtak is neki memóriát. Megkérte őket rakják bele, mivel nem akarta bukni a gép garját. "Ok, persze, belerakjuk, az 5e forint lesz mint munkadíj, illetve 8e lesz a windows újrainstallálása". Szolid értetlenkedés, hogy minek kell a win-t újra rakni. "Hát mivel ezzel megváltozik a gép konfigurációja, és az optimális teljesítmény eléréséhez szükséges a windows újratelepítése, hogy ki tudja használni a többletmemóriát". Magyarul vegyen 9500ért (akkor még annyi volt) 256 ddr-t, és 13e-ért berakják a gépébe, és még le is zúzzák a rendszerét, hogy látványos legyen a dolog. Na ez volt az a pillanat, hogy irány az ajtó és menjünk innen gépestől, mert talán ezt nem kéne... Ilyenkor persze hogy otthon fogja az ember berakni a memóriát, bukva a gép garját is. De legalább nem vágták át egy rakás lóvéval. Sajnos ilyen is előfordul, és több helyen is tapasztaltam már hasonló felfogást.  :mad:
Persze kivételek mindig vannak, kcs nekik!  ;)

Igazad van, ez lehúzás és baromság. De erre azt lehet mondani, hogy a vevőnek joga van megválasztani azt a helyet, ahol vásárol. Optimálisan ez egy ideális hely, olcsó az alkatrész és a szolgáltatás, viszont megfelelő. Annyi számtech cég van, hogy dunát lehet rekeszteni velük, szerintem sok normális üzlet is van... :)

#464 Felhasználó inaktív   Fyz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 28. 11:07

Lol, korrektebb helyeken nem kérnek azért pénzt, hogy berakjanak egy ddr-t, főleg ha az egész gépet ott vetted.
Ez a windows újrarakás meg abszurd
Hell is here

#465 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 12:42

Épp mostanában gondoltam ilyen dolgokra, hogy ha veszek (én sulinetre éppenséggel) lapot, procit, memóriát.. szóval ezeket megevszem és itthon rakom össze, akkor a gari megmarad, ugyebár? Mármint elszúrni szerintem nem fogom, talán annyira már vágom, de ha meghibásodik akkor az lehet kifogás nekik, hogy "persze kicsávó, mert otthon raktad össze azért ment tönkre" ?
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#466 Felhasználó inaktív   csucs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 15:05

Idézet: Gabesz - Dátum: 2005. jan. 28., péntek - 12:42

Épp mostanában gondoltam ilyen dolgokra, hogy ha veszek (én sulinetre éppenséggel) lapot, procit, memóriát.. szóval ezeket megevszem és itthon rakom össze, akkor a gari megmarad, ugyebár? Mármint elszúrni szerintem nem fogom, talán annyira már vágom, de ha meghibásodik akkor az lehet kifogás nekik, hogy "persze kicsávó, mert otthon raktad össze azért ment tönkre" ?

Lehet kifogásuk, de ha nem szúrod el...

#467 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 11:39

Hát, remélem ez nem derül ki majd soha, vagyis nem kell garancia miatt járkálnom...

Felmerült bennem egy kérdés még, mondjuk nem pont idevág, de a sulinetes procira hova teszik a sulinet matricát?  :D
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#468 Felhasználó inaktív   csucs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 11:46

Idézet: Gabesz - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 11:39

Hát, remélem ez nem derül ki majd soha, vagyis nem kell garancia miatt járkálnom...

Felmerült bennem egy kérdés még, mondjuk nem pont idevág, de a sulinetes procira hova teszik a sulinet matricát?  :D

Nehezet kérdezel. Van olyan, amelyikre nem lehet... Gratuláltam is többször kedves B****tomnak a nagyszerű 5letért. :( Persze jó virtuálisan, remélem sosem hagyja abba a csuklást :reklamacio:

#469 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 12:09

Idézet: csucs - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 11:46

Nehezet kérdezel. Van olyan, amelyikre nem lehet... Gratuláltam is többször kedves B****tomnak a nagyszerű 5letért. :( Persze jó virtuálisan, remélem sosem hagyja abba a csuklást :reklamacio:

:)

Majd mondom, hogy ragasszák a venti közepébe  :cool:
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#470 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 13:10

Idézet: Gabesz - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 12:09

:)

Majd mondom, hogy ragasszák a venti közepébe  :cool:

Én csak a számla mellé szoktam tűzni :).

#471 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 22:41

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 13:10

Én csak a számla mellé szoktam tűzni :).

A procit? :Đ

Amúgy nekem eddig minden sulinetes cuccnál van matrica a cuccon is meg számlán is, mondjuk fényképezőn jó helyre tették, pont ahol fogni kell... lekopott persze.
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#472 Felhasználó inaktív   Xao 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 18:14

AMD XP procikra elvileg ráfér a sulinetes matrica, de egyébként a hűtőbordára is rá lehet raggatni

Szerkesztette: Xao 2005. 02. 06. 18:14 -kor

--== WEF WEF ==--

WoW:  Xaó lvl 80 Nightelf Hunter (Bloodscalp) stb :D

#473 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 18:33

Idézet: Xao - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 18:14

AMD XP procikra elvileg ráfér a sulinetes matrica, de egyébként a hűtőbordára is rá lehet raggatni

ÉS mondjuk egy A64 procira hova ragasztod? :)

Az alja csupa láb :D , a teteje meg csak sapka. :)

#474 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 19:58

Idézet: Etele - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 18:33

ÉS mondjuk egy A64 procira hova ragasztod? :)

Az alja csupa láb :D , a teteje meg csak sapka. :)

Ha dobozos, a dobozára. :) Mint a pendrive-om esetében. Azon sem volt elég hely...

Az OEM verziót ne kérdezd! :D

Szerkesztette: Telcontar 2005. 02. 06. 19:59 -kor

... a trip back in time is all I need ...

#475 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 20:17

Idézet: Telcontar - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 19:58

Ha dobozos, a dobozára. :) Mint a pendrive-om esetében. Azon sem volt elég hely...

láttam már P4 cerka hasán sulinet matricát... az ügyes jómunkások áthuzták a lábain :)
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#476 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 21:00

Idézet: DGabor_ - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 21:17

láttam már P4 cerka hasán sulinet matricát... az ügyes jómunkások áthuzták a lábain :)

Az igen kemény :-)

#477 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 21:03

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 21:00

Az igen kemény :-)

Á dehogy! Papírpuha. Azért is lehetett áthúzni a tüskéken. :D
... a trip back in time is all I need ...

#478 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 21:06

Idézet: Telcontar - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 22:03

Á dehogy! Papírpuha. Azért is lehetett áthúzni a tüskéken. :D

Nekem a M*ba a proci aljára tették a matricát.... legalább nem látszik ha elég  :D  :D

#479 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 22:05

Idézet: Telcontar - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 19:58

OEM-re gondoltam... dobozosnál akár még az AMD hűtőre is rá lehet nyalni, de OEM-nél... :think:  :D

#480 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 22:07

Idézet: Etele - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 22:05

OEM-re gondoltam... dobozosnál akár még az AMD hűtőre is rá lehet nyalni, de OEM-nél... :think:  :D

A mag mellett van elég hely, igy nem lehet odafolyatni az ezüstpasztát  :D

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.