HWSW Informatikai Kerekasztal: TESCO Gazdaságos benzin - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TESCO Gazdaságos benzin

#141 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 29. 06:04

Idézet: qwegp - Dátum: 2004. szept. 29., szerda - 6:38

Akkor az fene jó verda lehet,vigyázz rá nagyon.

:D :lol: :D
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#142 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 29. 09:15

Idézet: qwegp - Dátum: 2004. szept. 29., szerda - 6:38

Akkor az fene jó verda lehet,vigyázz rá nagyon.

Ott van az avataromban, Peugeot 306 1.4i
mondjuk 7nél többet soha nem evett télen, városba se...
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#143 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 29. 12:05

Idézet: Harlequin - Dátum: 2004. szept. 28., kedd - 23:51

Egész véletlenül beestem egy Shell kúthoz.
Tankoltam 25liter benyát abból a 300forintosból, azóta mentem 300km-t és még a fele se fogyott el, a kocsi meg húz mint a meszes...Lehet, hogy megérte?

Hát, ha ilyen könnyen elfelejt az ember számolni.... máris.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#144 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 30. 00:15

Tankoltam 25liter benyát abból a 300forintosból, azóta mentem 300km-t és még a fele se fogyott el, a kocsi meg húz mint a meszes...Lehet, hogy megérte?

Ahhhhha, ha a fele fogyott el, akkor fogyasztott volna 4.17 litert százon. Hát hogyne.

Az emberek olyan furcsák. Azt hiszik, hogy UGYANABBA a motorba egy 5-7 oktánszámmal nagyobb benzin tankolása után az autó jobban fog menni ÉS kevesebbet fog fogyasztani.
Pedig az autó nem fogja detektálni, hogy jobban összesűríthető, kompressziótűrőbb üzemanyag van az égéstérben.
Valószínűleg az átlagos ember úgy gondolkodik, hogy ha a szükséges oktánszámnál alacsonyabbat tankol, akkor rosszabb lesz a motor hatásfoka és nő a fogyasztás (ami valóban így van), akkor ez a másik végletre fordítottan is igaz: ha magasabb a szükségesnél az oktánszám, akkor meg jobban megy és kevesebbet fogyaszt a járgány.

Pedig csak az üzemanyag tisztasága és adalékolása számít, KIZÁRÓLAG!

Persze ezt a placebo-hatást kiválóan kihasználják az üzemanyagforgalmazók. Sose felejtem el, amikor még Zuglóban laktam az M3-as bejáratánál (olyan 8-10 éve), az egyik környéken lévő benzinkút elhíresztelte magáról augusztus végén, hogy valamelyik F1-es csapat nem akarta hazavinni a megmaradt benyót, ezért eladták neki, és azt lehet nála tankolni. Ne tudjátok meg, micsoda őrület volt. Fürtökben álltak órákat sorba az emberek.
A szomszédom is ment tankolni belőle, az agyatlan. Persze ő is magyarázta, hogy azért a 98-as kútból tankolták tele az autóját, hogy az adóellenőröknek ne tűnjön fel. De a nafta az tuti F1-es!!! És hogy milyen álommód megy vele az autó! És nem is füstöl, pedig már 14 éves a verda. Na meg hogy nem kopog, meg hűha. Mondta, hogy még a benya szaga is más volt! Szerencsétlent jól átb*ták.

El nem tudom képzelni, mi történne egy hétköznapi autóval, ha valóban ilyen speciális üzemanyagot kapna.

Szerkesztette: *Macika* 2004. 09. 30. 00:18 -kor

Gondolkoztál már ma?

#145 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 30. 00:24

Miből állapítottad meg, hogy mennyi van még a tankban? Mert a visszajelző az átlagautóban minden, de nem lineáris és így főleg nem pontos.

#146 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 30. 10:29

Tisztában vagyok a mutató pontatlanságával éppen ezért gondoltam megnézem meddig jutok vele és akkor már egy elég pontos értéket tudok mondani.
Amikor pirosan világít akkor még kb 150km-t mehetek vele.
125nél járt a mutató amikor tankoltam, tehát kb 25km az eltérés...
a Shell kút utáni tankolással 460km-t mertem menni.Lehet számolni.

Látom Lamexpert "barátunk" nem tudja levetkőzni kedves stílusát....
www.radioQ.hu

#147 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 30. 11:49

Idézet: Harlequin - Dátum: 2004. szept. 30., csütörtök - 11:29

Tisztában vagyok a mutató pontatlanságával éppen ezért gondoltam megnézem meddig jutok vele és akkor már egy elég pontos értéket tudok mondani.
a Shell kút utáni tankolással 460km-t mertem menni.Lehet számolni.

Látom Lamexpert "barátunk" nem tudja levetkőzni kedves stílusát....

Igen. A nagyszájúskodókat rendkívül zavarja....
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#148 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 30. 12:45

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. szept. 30., csütörtök - 12:49

Igen. A nagyszájúskodókat rendkívül zavarja....

Sztem egy A4-es oldal is kevés lenne, arra, hogy kimndenkit zavar, még az élére is írhatnánk a lapnak...
Ha valamit meg akarsz cáfolni nem kell feltétlenül flegmázni, normális hangnemben is megtehetnéd.
www.radioQ.hu

#149 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 30. 12:53

Idézet: Harlequin - Dátum: 2004. szept. 30., csütörtök - 13:45

Sztem egy A4-es oldal is kevés lenne, arra, hogy kimndenkit zavar, még az élére is írhatnánk a lapnak...
Ha valamit meg akarsz cáfolni nem kell feltétlenül flegmázni, normális hangnemben is megtehetnéd.

Nem lehet, hogy mégis inkább magaddal vagy bajban?
Esetleg szereted a nagyfiút adni és kényelmetlen, ha kiderül? :)
¤

#150 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 30. 13:15

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. szept. 30., csütörtök - 13:53

Nem lehet, hogy mégis inkább magaddal vagy bajban?
Esetleg szereted a nagyfiút adni és kényelmetlen, ha kiderül? :)

Ha kiszámolnád a végeredményt, már rég nem kéne itt viaskodni.
6liter körüli fogyasztás teljesen normális, ebbe semmi nagyfiúskodás nincs, teljesen hihető, bár annyira nem nagy szám mint, ahogy indult...
Egyébként 2nk közül az utóbbi időben te kaptál több kritikát a modor(talanság) miatt.
www.radioQ.hu

#151 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 30. 15:58

Idézet: Harlequin - Dátum: 2004. szept. 30., csütörtök - 14:15

6liter körüli fogyasztás teljesen normális, ebbe semmi nagyfiúskodás nincs, teljesen hihető, bár annyira nem nagy szám mint, ahogy indult...
Egyébként 2nk közül az utóbbi időben te kaptál több kritikát a modor(talanság) miatt.

Ez a téma - ha jól érzem - kicsit elment személyeskedésbe.
Harlequin sem ártatlan, LameXpert meg kissé ingerlékeny.
De meg kell mondjam, az ilyenfajta csúsztatásokra az én agyam is el szokott borulni:

Tankoltam 25liter benyát abból a 300forintosból, azóta mentem 300km-t és még a fele se fogyott el, a kocsi meg húz mint a meszes...
a Shell kút utáni tankolással 460km-t mertem menni.

Ha stílusban nem is feltétlenül, de a dolog értelmezésében mindenképpen LameXpertnek kell igazat adjak.

Egy a lényeg: FÖLÖSLEGES azt gondolni (valahogy ezt az emberek önigazolásuk esetleges csorbulása miatt nem látják be, merthát milyen megalázó lenne belátni, hogy tévedtünk, inkább jöjjön a hangoskodás, a k*%@#$%@$#, akkor is nekem van igazam!!!), hogy ez a nagyobb oktánszám miatt van.
ESETLEG(!) a tisztább üzemanyag miatt. Vagy pedig ha valóban jobban menne, akkor viszont az autó motorjának beállításaival van gond, vagy nem megfelelő (nem elegendő) a motor számára az átlagosan kapható 95-ös benzin (ami érdekes lenne, hiszen EURO95-re gyártják szinte az összes mai új autót). Bár lehet, hogy van olyan Chiptuning, ami átállítja a vezérlőcomputert, és nagyobb kompressziót engedélyez. Mondjuk ez meg a motor élettartamát rövidíti meg.

Na de száz szónak is egy a vége. Jó reklámfogás a kutaknál ez a Saturnus 3. holdjáról beszerzett, ultraoktánszámú üzemanyag-biznisz. Pontosan a Harlequinhez hasonlók tartják életben ezt, akik elhiszik (MERT EL AKARJÁK HINNI), hogy az amit szándékosan drágán adnak, az pontosan annyival többet is ér, mint amennyivel többe kerül.
Gondolkoztál már ma?

#152 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 30. 16:25

(25/2)/3=4,16˙ liter/100km. Hogy csináltál ebből hatot?

#153 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 30. 18:09

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. szept. 30., csütörtök - 17:25

(25/2)/3=4,16˙ liter/100km. Hogy csináltál ebből hatot?

Nem tudom te mit számolsz, de írtam, hogy 460km-t mentem a 25literes tankolás után...
www.radioQ.hu

#154 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 30. 21:40

Hmmm, szóval nagyfiú, mi is az a baj, ami miatt magadat is képes vagy meghazudtolni?

Idézet

Tankoltam 25liter benyát abból a 300forintosból, azóta mentem 300km-t és még a fele se fogyott el, a kocsi meg húz mint a meszes...
a Shell kút utáni tankolással 460km-t mertem menni.

¤

#155 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 11:50

Ebből számoltam. Más is. Ketten csak nem értelmezzük ugyanúgy félre.
A másik meg még mindig nem világos, de azt hiszem itt és most ez már nem is fog sokat számítani.

#156 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 12:50

Idézet: *Macika* - Dátum: 2004. szept. 30., csütörtök - 16:58

Bár lehet, hogy van olyan Chiptuning, ami átállítja a vezérlőcomputert, és nagyobb kompressziót engedélyez.

Nagyjából egyetértek, de ez az egy mondatod cigányútra ment: mondd, szerinted hogyan tud a vezérlőcomputer nagyobb kompressziót engedélyezni? Hogyan tud egyáltalán változtatni rajta? :think:
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#157 Felhasználó inaktív   F4f0rg1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 14:54

2 eves, 1.3-as Daewoo Lajosom van, eddig mindig 95-ost tankoltam. Fogyasztasa varosban 7,5-8liter/100Km. Utobbi 3-4 alkalommal 98-ast tankoltam, fogyasztasa nem javult az autonak, de teny, hogy dinamikusabba valt.
Ha valakinek jobb fogyasztas jott ki, az nem a magasabb oktanszamnak koszonheto, lehet hogy akkor eppen kevesebbet kerult dugoba, tobbet ment orszaguton/autopalyan, mint maskor, esetleg mar nem hasznalja a legkondit, mint nyaron. Ezek inkabb befolyasoljak a fogyasztast.

#158 Felhasználó inaktív   TromF 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 02. 17:01

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2004. aug. 13., péntek - 13:53

Nem Nagykanizsa, hanem Dunaújváros. De a benzinkút nevét nem mondom. De mondom, nem én vagyok az egyetlen, aki erre a problémáram panaszkodott. :reklamacio:

Esetleg arra gondolsz, ami bent van a városban? Mert azzal már nekem is voltak problémáim...
4 8 15 16 23 42

#159 Felhasználó inaktív   TromF 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 02. 17:32

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. szept. 8., szerda - 10:41

Erzekeny pontra tapintottal, de asszem ez teljesen koztudomasu dolog. :) A gepi szamlazas bevezeteset kovetoen ez mar eleg nehezen kivitelezheto (azonnal kell csinalni, utolag nem lehet, ezt pedig nem mindenki meri megcsinalni), en nem nagyon turtem (bar szellel szemben nem nagyon lehet pisilni, szoval khm... :) amugy volt nalunk is APEH celellenorzes, de semmit sem talaltak), de ha jol sejtem manapsag nem is nagyon van mit "eladni", mert mindenki szamlat ker... "csak ugy" csinalni meg ugye nem lehet, illetve nem erdemes, mert pillanatok alatt ki lehet szurni. Legalabbis nekem sosem okozott gondot az ilyesmit visszaellenorizni, a szamitogepek mindent rogzitenek. :) Mindent.

Krinyo

Én egyszerre (relative) sok benzit veszek (egy tank) és fizetésnél mindig gyorsan visszaadnak, és hülyén néznek rám, hogy mit keresek még ott. Aztán pár mp (számukra) kíbos csend után csak ideadják a számlát, amik egyébként 10%-kért mennek itt, máshol is?
4 8 15 16 23 42

#160 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 02. 17:55

Idézet: EV6 - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 13:50

Nagyjából egyetértek, de ez az egy mondatod cigányútra ment: mondd, szerinted hogyan tud a vezérlőcomputer nagyobb kompressziót engedélyezni? Hogyan tud egyáltalán változtatni rajta? :think:

Lehet hogy rosszul tudom, de a gyújtás pillanatának változtatásával lehet állítani a kompresszión, nem? Ha az üzemanyag jobban tűri az összenyomást (tehát nagyobb az oktánszáma), akkor lehet később begyújtani, nem?

Szerkesztette: *Macika* 2004. 10. 02. 17:58 -kor

Gondolkoztál már ma?

Téma megosztása:

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »