HWSW Informatikai Kerekasztal: TESCO Gazdaságos benzin - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TESCO Gazdaságos benzin

#541 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 07. 12:14

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 12:56

:omg:  :bolond:

:offtopic:
Felig viccelodve mondta persze...

Nem vezet rosszul a srac amugy, csak nem tul gazdasagosan :)

Suziban meg azert 100 folott nekem is megcsapan a biztonsagerzetem, szoval valahol megertem :)

Anno egy masik haverom 205GTI -jet picit vezettem , de mikor eladta nem mertem megvenni, elso kocsinak nekem az nagyon eros lett volna (adta magat, hogy nyomja az ember, nem lehetett vele lassan menni), gondolom hasonloan erzett idaig is a suzis span (aki amugy is hajlik erre), de igy picit megjobban gyorsult (suzihoz kepest), gondolom, megijedt mar magatol is :D

#542 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 19:04

Idézet: Vertigo - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 10:22

Szoval annyi csak, hogy ha valakinek van kedve, es penze egy probara, akkor lehet erdemes kiprobalni, hogy az O autoja ugyan annyi penzbol tobbet, vagy kevesebbet megy fuggoen hogy tesco, mol, shell, stb, 95, 98, akarhanyas benzint tankol...

A benzinkutak között lehet különbség, igen könnyen elképzelhető, hogy a shell 95-ösével lényegesen jobban húz, csendesebben jár egy autó, mint a castrol vagy a tesco 95-ösével. Ez teljesen nyilvánvaló, hiszen az alap benzint az adalékolás nemesíti, ebbe fektetnek rengeteg fejlesztést az olajtársaságok.

Az viszont erősen felejtős, hogy ugyanannak az olajtársaságnak egy nagyobb oktánszámú üzemanyaga bármiben is pluszt nyújthatna.
Gondolkoztál már ma?

#543 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 23:30

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 19:04

A benzinkutak között lehet különbség, igen könnyen elképzelhető, hogy a shell 95-ösével lényegesen jobban húz, csendesebben jár egy autó, mint a castrol vagy a tesco 95-ösével. Ez teljesen nyilvánvaló, hiszen az alap benzint az adalékolás nemesíti, ebbe fektetnek rengeteg fejlesztést az olajtársaságok.

Az viszont erősen felejtős, hogy ugyanannak az olajtársaságnak egy nagyobb oktánszámú üzemanyaga bármiben is pluszt nyújthatna.

Hacsak nem direkt olyan a motor. Pl a VW 1.4-es 100LE-s motorját, ami 98-assal 100le, 95-össel ~80  körül... ;)

Szerkesztette: Diablovazze 2005. 11. 07. 23:31 -kor

National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#544 Felhasználó inaktív   landler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 08. 06:39

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 23:30

Hacsak nem direkt olyan a motor. Pl a VW 1.4-es 100LE-s motorját, ami 98-assal 100le, 95-össel ~80  körül... ;)

De ugye nem úgy van tervezve, hogy 95-tel megy és 98-cal "tuningolod", hanem fordítva!

Merthogy minden motor - vagy ha úgy tetszik hőerőgép - müködésének alapelve, hogy rosszabb beállításokkal rosszabb teljesítményt ad. :)

#545 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 09:06

Idézet: landler - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 6:39

De ugye nem úgy van tervezve, hogy 95-tel megy és 98-cal "tuningolod", hanem fordítva!

Merthogy minden motor - vagy ha úgy tetszik hőerőgép - müködésének alapelve, hogy rosszabb beállításokkal rosszabb teljesítményt ad. :)

Egyértelmű. A motor egy 75 lovas motor gyári chiptuningja, melynek része a 98-as benyához állítás. ;)

#546 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 13:45

Idézet: _Balagee_ - Dátum: 2005. nov. 5., szombat - 19:19

Úgy tudom jobb az égése kicsit. Tehát nem gyorsabb lesz a kocsi, csak kicsit dinamikusabban gyorsul.
Vertigo: ez ott bukik meg, hogy az OMW, a MOL, és a Tesco is ugyanazt a MOL benzint árulja :)

Ezt a badarságot honnan vetted? Minél magasabb oktánszáma van, annál nagyobb kompressziót visel el. Ennyi a különbség. Ha 95-höz van tervezve, akkor nem megy jobban a 98-tól sem. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#547 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 13:48

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 2:23

Az biztos, hogy a Shell prémium üzemanyagai Németországból érkeznek, de hát annak az árai is igen magasak, abból kizárható, hogy rentábilisen ki lehet jönni.

Nem éppen. Shell VPower 95-öt teszek a gépembe, ezzel jobban jövök ki Ft/km alapon, mint egy alap Tescós benyával. Kevesebbet eszik a jobb adalékok miatt.
Bár, ez lehet, h még nem prémium kategória, mindenesetre 290Ft literje.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#548 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 15:54

Idézet: leslie - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 13:48

Nem éppen. Shell VPower 95-öt teszek a gépembe, ezzel jobban jövök ki Ft/km alapon, mint egy alap Tescós benyával. Kevesebbet eszik a jobb adalékok miatt.
Bár, ez lehet, h még nem prémium kategória, mindenesetre 290Ft literje.

De, prémium az is.
Általában nem szokta jobban megérni. De hát kivételek mindig lehetnek.
Gondolkoztál már ma?

#549 Felhasználó inaktív   _Balagee_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 19:29

Idézet: leslie - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 14:45

Ezt a badarságot honnan vetted? Minél magasabb oktánszáma van, annál nagyobb kompressziót visel el. Ennyi a különbség. Ha 95-höz van tervezve, akkor nem megy jobban a 98-tól sem. :)

Ohh köszönöm, hogy 30 üzenet után, melyben ezt a kérdést is kitárgyaltuk válaszolsz még te is...  :eek:  :o

#550 Felhasználó inaktív   Quo Wadis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 09:11

Sziasztok!

Nekem 1,4-es 80 lovas Fiatom van amibe nagyon sokáig Shell 95-öst tankoltam, amióta (KB 2hónapja)
tescos 95-el megyek vele szerintem jobban húz és némileg kevesebbet flamózik a járgány. Az autón nem volt állítva semmi. Szerintem a shell-nél mostanában valami nem okés.
Barátok: olyan emberek, akik jól ismernek és mégis szeretnek...

#551 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 03:19

Idézet: Quo Wadis - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 9:11

Sziasztok!

Nekem 1,4-es 80 lovas Fiatom van amibe nagyon sokáig Shell 95-öst tankoltam, amióta (KB 2hónapja)
tescos 95-el megyek vele szerintem jobban húz és némileg kevesebbet flamózik a járgány. Az autón nem volt állítva semmi. Szerintem a shell-nél mostanában valami nem okés.

Fene tudja.
Lehet, hogy _konkrétan_annál_ a Shellnél valami nem OK, ahol Te tankoltál azelőtt, de általában a Shell adalékolása elég jó szokott lenni.
Legalábbis a saját tapasztalataim ezt mutatják.
Gondolkoztál már ma?

#552 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 09:25

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 3:19

Fene tudja.
Lehet, hogy _konkrétan_annál_ a Shellnél valami nem OK, ahol Te tankoltál azelőtt, de általában a Shell adalékolása elég jó szokott lenni.
Legalábbis a saját tapasztalataim ezt mutatják.

Látod, ebből látszik, hogy ez is olyan dolog, hogy ki mit akar hinni, az van. Ha szerinte jobban megy, akkor  jobban megy. :) Én hiszek a fed.comp-nak, nálam teljesen mind1 milyen 95-ös (pár "prémium" benyát nem tankolok bele) ugyan annyi a fogyasztás. (a körülményeket figyelembe véve persze)

#553 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 14:45

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 9:25

Látod, ebből látszik, hogy ez is olyan dolog, hogy ki mit akar hinni, az van. Ha szerinte jobban megy, akkor  jobban megy. :) Én hiszek a fed.comp-nak, nálam teljesen mind1 milyen 95-ös (pár "prémium" benyát nem tankolok bele) ugyan annyi a fogyasztás. (a körülményeket figyelembe véve persze)

Én is így látom, ahogy Te, de hát ha leírom, hogy téved, rosszul hiszi/érzi, akkor esetleg flame lesz belőle. :)
Gondolkoztál már ma?

#554 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 15:53

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 14:45

Én is így látom, ahogy Te, de hát ha leírom, hogy téved, rosszul hiszi/érzi, akkor esetleg flame lesz belőle. :)

Ennyivel rutinosabb vagy ;)

#555 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 18:04

Vertigo!

Áruld már el, hogy miként mérted le, hogy az OMV 98-assal 280km mentél, mig az olcsóbbal csak 275-öt??
Kiváncsi vagyok mennyire korrekt az összehasonlításod.

Üdv.

#556 Felhasználó inaktív   Zozo® 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 15. 18:08

Üdvözöljük az első magyarországi Benzinportálon!
Linux For Human Beings

#557 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 10:16

Idézet: pet - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 19:04

Vertigo!

Áruld már el, hogy miként mérted le, hogy az OMV 98-assal 280km mentél, mig az olcsóbbal csak 275-öt??
Kiváncsi vagyok mennyire korrekt az összehasonlításod.

Üdv.

Semmi preciz meres, csak szokasos, amikor a mero a lemegy pont a vonalra akkor megyek tankolni (eleg kovetkezetes szokott lenni)

Szoval azert irtam be ezt, mert a kulonbseg nem csak "ugy ereztem" kategoria volt, illetve a hosnlo korulmenyeket ha szigoruan nezem az apro dolgok mind inkabb a 95osnek kedveztek volna (98asnal huvosebb volt, 98asnal a benzinar magasabb volt atlag jo 10Ft -val, 98asnal bekerult a szokasos programba egy kis terepezes a budaorsi erdokben), szoval ezekkel egyutt, meg ha az ora nagyon pontatlan is lenne (persze nem preciz muszer, tudom en, de eleg kovetkezetesen mukodik, hasonlo korulmenyek kozott azonos benyaval nem mertem meg vele 0.1L -nel nagyobb difit atlagfogyinal), nehezen tudnam elkepzelni, hogy a 95os javara billentse a merleget... Minden a 98as ellen szolt megis legalabb annyit mentem vele mint a 95ossel azonos osszegbol...

u.i.
95ost ~1-1.5 eve a gazdagreti MOLnal tankolok
98ast a sasadi uti OMVben tankoltam (most megint itt tankoltam, most mar joval hidegebb van, de azonos osszegert tankoltam, picit csokkent kozben a benzin ar, megnezem most is meddig lesz eleg...)

Szerkesztette: Vertigo 2005. 11. 16. 10:30 -kor

#558 Felhasználó inaktív   Avicularia 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 01:04

Elolvadt a Tesco-kutak árelõnye
HP Pavilion DV-5 1160eh

#559 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 09:11

Idézet: Avicularia - Dátum: 2005. nov. 18., péntek - 1:04

Ez a cikk konkrétan hülyeség :) Esetenként igaz, lehet, nagy általánosságban pedig még sem... :)

#560 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 18:24

Idézet: Avicularia - Dátum: 2005. nov. 18., péntek - 1:04

Szponzord báj MOL, JET?

Legyen eszetek és bátran menjetek csak el a helyszínre és nyomjátok bele a tesco bengát a verdába!
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

Téma megosztása:

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.