HWSW Informatikai Kerekasztal: egy kivétel: e-connect - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (46 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

egy kivétel: e-connect Értékeld a témát: -----

#611 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 22. 07:33

Idézet: Biborkékhóvirág - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 19:02

Azért az érdekes, hogy veszek egy videokártyát 150.000,- Ft-ért, és a bolt megszünése, vagy el nem érése esetén nincs semmilyen lehetőségem!

Bíborkékhóvirág

Dehogy nincs!
Elméletileg van, az önként vállalt jótállás nem érvényesíthető máshol, de a szavatosság igen.
Ha van megadott szakszervíz, akkor nekik kell vállalnikuk a garanciális kötelezetségeket, valamint a gyártónak.
Az más kérdés, hogy a szakszervíz nem fog veled foglalkozni, = bíróság (ahová nem fognak menni az emberek) egy noname gyártót utolérni pedig.... vagy egy 5000Ft-os dolgot kiküldeni németországba vagy kinába....

bolic77 - Ha a három év a bolt önként vállalt jótállása volt, akkor marad az 1 év...

Szerkesztette: pjotr007 2005. 05. 22. 07:34 -kor

#612 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 07:51

Idézet: bolic77 system - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 6:17

Ez melyik vásárolt termékre vonatkozik? Nekem egyszerű fiktív számlát kaptam, úgy tudom, hogy a nagykereskedelmek általában 1 év garanciát biztosít. Akkor 3-ból 1 év garisak lettek?

Szia!

Természetesen a HRP által árult termékekre vonatkozik, ahol a garancia jegyen fel van tüntetve a a vállalt jótállási idő, pl.: 1+2 év, vagy 1+1 év.
Ez egy külön papír a számlától, és a jótállás érvényesítéséhez e garancia levél szükséges.
Két dátum is szerepel rajta, az egyik a HRP eladási dátuma (amikor a kiskereskedő veszi meg a terméket), a másik pedig az adott kiskereskedő eladás dátuma (amikor a kiskereskedő a vásárolt terméket értékesíti) - ez csak később kerül rá.

Bíborkékhóvirág

Szerkesztette: Biborkékhóvirág 2005. 05. 22. 07:51 -kor

#613 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 07:56

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 6:33

Dehogy nincs!
Elméletileg van, az önként vállalt jótállás nem érvényesíthető máshol, de a szavatosság igen.
Ha van megadott szakszervíz, akkor nekik kell vállalnikuk a garanciális kötelezetségeket, valamint a gyártónak.
Az más kérdés, hogy a szakszervíz nem fog veled foglalkozni, = bíróság (ahová nem fognak menni az emberek) egy noname gyártót utolérni pedig.... vagy egy 5000Ft-os dolgot kiküldeni németországba vagy kinába....

bolic77 - Ha a három év a bolt önként vállalt jótállása volt, akkor marad az 1 év...

Szia!

Jól mondtad: csak elméletileg van.  :mad:

Ezért nem is értem, amikor valaki nagyon ragaszkodik a jogaihoz, mert úgye van az elmélet és van a gyakorlat, és ez ma Magyarországon csak ritkán találkozik.  :(

Sajnos a becsületes kereskedők és vásárlók egyre rosszabb helyzetbe kerülnek.

Bíborkékhóvirág

Szerkesztette: Biborkékhóvirág 2005. 05. 22. 08:27 -kor

#614 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 10:11

Mondjuk ez sok esetben a gyártó f*szkalapsága is, hogy valamit nem lehet lepapirozni. Fogsz egy maxtor vinyót, amit a kukában találtál, lopott volt, leh*gyozták a kóbor kutyák. Megnézed garos e még, letakaritod, kiküldöd, visszajön a refurbished. Plextor, ugyanez, 2 évnél idősebbekről ugyan számlamásolat kell, de nem sz*rakodnak.Kingston, semmit se kérnek, küldöd, jön az új. Cserébe ott a VIA: no end user warranty, vagy fizesd a csomagküldőt, BP-Berlin 20k oda, 20k vissza, süti. ATI, 3 év gar, ja, ha tőlük veszed egyenest, vagy olyan kereskedésből, ahol adnak ATI garlevelet, én még olyan ember kutyáját se ismerem, aki ilyet látott volna akár képen is. Hitachi, WD: kis hazánkból nem is tudsz RMA formot kérni, ergo ha nincs bolti gar, baxhatod a 3 évet.

#615 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 10:25

Nagyon sajnálom ami a céggel történt, kedvenceim voltatok. :) Ami a sikkasztást illeti, hihetetlen gusztustalannak érzem az egészet....ilyet megcsinálni ahhoz már pofa kell. :down:  :down:
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#616 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 11:12

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 9:11

Mondjuk ez sok esetben a gyártó f*szkalapsága is, hogy valamit nem lehet lepapirozni. Fogsz egy maxtor vinyót, amit a kukában találtál, lopott volt, leh*gyozták a kóbor kutyák. Megnézed garos e még, letakaritod, kiküldöd, visszajön a refurbished. Plextor, ugyanez, 2 évnél idősebbekről ugyan számlamásolat kell, de nem sz*rakodnak.Kingston, semmit se kérnek, küldöd, jön az új. Cserébe ott a VIA: no end user warranty, vagy fizesd a csomagküldőt, BP-Berlin 20k oda, 20k vissza, süti. ATI, 3 év gar, ja, ha tőlük veszed egyenest, vagy olyan kereskedésből, ahol adnak ATI garlevelet, én még olyan ember kutyáját se ismerem, aki ilyet látott volna akár képen is. Hitachi, WD: kis hazánkból nem is tudsz RMA formot kérni, ergo ha nincs bolti gar, baxhatod a 3 évet.

Szia!

Ezért nem lenne rossz, ha a gyártóknak itthon is lenne hazai képviselete (eltekintve attól a pártól, akiknek van).

Persze az is lehet, hogy ma Magyarország még mindig nem vásárlóközönség - pedig már eus tagok is vagyunk.  :(

Bíborkékhóvirág

Szerkesztette: Biborkékhóvirág 2005. 05. 22. 11:13 -kor

#617 Felhasználó inaktív   Grausz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 15:43

:respect:  "Rest in Peace e-connect" :respect:
Intel Intel D945GCLF2, Intel Atom330HT, Kingmax 2Gbyte DDR2, Hitachi 1Tbyte 3,5"Sata, Western Digital 320Gbyte 2,5"Sata, Samsung SH-S202 DVD-RW, Lian Li PC-Q07 miniITX, FSP 360W

#618 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 16:26

Van hazai IBM képviselet, ennek ellenére nem tudsz RMA formot kérni se IBM, se hita cuccra, mert NEM LEHET. Pont. Ilyen gyökerek. Ott van a bugris Major, nem garozzák le csak azokat a Kingston ramokat, amiket tölük vettek, mert meg kivánják kurtitani a feketeimportot. Namost, mivel nagyker, eleve magánember ki se szolgálnak, egy berogyó kisker meg hiába irányit hozzájuk adott esetben. Még jó, hogy a Kingston UK teljesen normális, szó nélkül cserélnek mindent, hisz az élettartam-garancia ezért van nemdebár. Plextor árusitás, 1 év gart ad a bolt, a másik kettőt a Plextor disztri, aki elkéri a számlát, az összes dobozt, de még urológust is hivnak és a s*ggedbe is belenéznek, nem e véletlenül ott dugdosol egy hiányzó alkatrészt, ja és a bevizsgálási idő, stb stb. Mikor nem volt meg a számlám, a kisker meg nem tudott másolatot adni, komoly 2 hét alatt megjárta a csomag oda/vissza belgiumot, és nem ám overnight express-el ment, hanem kutyaközönséges magyar postával.

#619 Felhasználó inaktív   ohej 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 17:43

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 7:33

.....honnan tudja a vevő,hogy a három év gari a bolt önként vállalt jótállása volt?,a bolt nem közli ezt a vevővel,na meg azt sem,hogy honnan szerzi be a cuccost  :confused:

#620 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 18:03

Idézet: ohej - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 16:43

.....honnan tudja a vevő,hogy a három év gari a bolt önként vállalt jótállása volt?,a bolt nem közli ezt a vevővel,na meg azt sem,hogy honnan szerzi be a cuccost  :confused:

Szia!

Onnan tudhatja, hogy a törvényben meghatározott 1 éven felül vállalt jótállás az mind a kereskedő önkéntes vállalása, mivel a jelenlegi törvényi szabályozás szerint a kötelező jótállás 1 év, függtlenül attól, hogy a termék gyártója mennyi jótállást vállal.
Az 1 éven túlmenően a saját feltételei vonatkoznak az önként vállalt jótállásra.

Bíborkékhóvirág

Szerkesztette: Biborkékhóvirág 2005. 05. 22. 18:04 -kor

#621 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 19:50

Idézet: Biborkékhóvirág - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 8:51

Szia!

Természetesen a HRP által árult termékekre vonatkozik, ahol a garancia jegyen fel van tüntetve a a vállalt jótállási idő, pl.: 1+2 év, vagy 1+1 év.
Ez egy külön papír a számlától, és a jótállás érvényesítéséhez e garancia levél szükséges.
Két dátum is szerepel rajta, az egyik a HRP eladási dátuma (amikor a kiskereskedő veszi meg a terméket), a másik pedig az adott kiskereskedő eladás dátuma (amikor a kiskereskedő a vásárolt terméket értékesíti) - ez csak később kerül rá.

Bíborkékhóvirág

Szia!

Köszönöm, szerencsére nincs hibás termékek, amelyiket tőle vásároltam. :) Nincs külön garancia papír, csak úgy firkálta hozzá a a5-ös méretű régimódi számlára a 3 év garikat, nem értek hozzá a jogokhoz, de tudom hogy régóta megtiltották a fiktív jellegű számlákat, azon lehet adót csalni (ez nem e-connect-re vonatkozik az elméletem). Ha kell a számla bemutatkozásom, lefotóznék, hogy tudósítsd többet. :respect: ;)
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#622 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 20:21

Idézet: bolic77 system - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 18:50

Szia!

Köszönöm, szerencsére nincs hibás termékek, amelyiket tőle vásároltam. :) Nincs külön garancia papír, csak úgy firkálta hozzá a a5-ös méretű régimódi számlára a 3 év garikat, nem értek hozzá a jogokhoz, de tudom hogy régóta megtiltották a fiktív jellegű számlákat, azon lehet adót csalni (ez nem e-connect-re vonatkozik az elméletem). Ha kell a számla bemutatkozásom, lefotóznék, hogy tudósítsd többet. :respect: ;)

Szia!

Most vasárnap este van, így nézd el, ha nem jól értelmeztem a hozzászólásodat!

Szóval: a számlatömbön kiállított számla - ha eleget tesz a számviteli törvényben meghatározottaknak, akkor az ugyanolyan, mint a számlázó program által előállított számla. Ettől az nem lesz fiktív számla!

Fiktív számlának azt nevezzük, amely mögött nincs teljesítés, de szabályosan van kiállítva.

Az utolsó mondatodat nem értem! :think:

Bíborkékhóvirág

#623 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 20:26

Sziasztok!

:offtopic:

Kellene már egy másik téma, mert ez már nem tartozik ehhez a témához.

Bíborkékhóvirág

Szerkesztette: Biborkékhóvirág 2005. 05. 22. 20:32 -kor

#624 Felhasználó inaktív   csucs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 13:21

Sziasztok!

Gyors reagációt teszek. Természetesen az alkalmazottak nem gyanúsítottak. Nagyságrendet talán nem közölnék és nem is akarok gyanúsítgatni, de ekkora mértékű pénzmennyiség eltűnést normál alkalmazott nem tud eltűntetni. Biztos szar, hogy ilyen homályos minden, de nem tehetek meg bármit. Szívem szerint leírnám a nevét annak, aki számomra gyanús, de nem az én hatáskörömbe tartozik ezt kinyomozni, bizonyítani és elítélni. Jelenleg az eset egyik legnagyobb károsultjai közé tartozom magam is. Természetesen az én kártalanításom az utolsó helyen van, mivel tag voltam. Ráadásul jogi dolgokra egy valag pénzem ment el a megmaradt társammal egyetemben. Nem túl jó felan ez, de sajnos kénytelenek vagyunk mindent megtenni azért, hogy privát nevünk továbbra se legyen bemocskolva és azért is, hogy reggel tiszta szívvel nézhessünk tükörbe.

Ennyit tudtam ma közölni.

üdv

csucs

#625 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 13:41

Neked szurkolunk, csak sajna nem mész vele semmire. :(

szerk.: elírás

Szerkesztette: Shia-ko 2005. 05. 23. 13:42 -kor

Üdvözlettel:
Gabi

#626 Felhasználó inaktív   csucs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 20:21

Yááyyy, bunkó vagyok! Köszönöm, hogy javarészt mellettem álltok, higgyétek el, hogy engem is hidegzuhanyként ért minden.

Egyébiránt, a magam részéről már jól viselem a dolgokat, és elveszett ember sem vagyok, így túlélem :up:

#627 Felhasználó inaktív   Max Payne 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 31. 18:21

Van egy Plextor DVD íróm, ami elromlott. Még 1,5 év garancia van rá. Milyen lehetőségeim vannak?  :think:  :( 
Hogyan kérdezzünk okosan...

They come, they fight, they destroy, they corrupt. It always ends the same.

#628 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 18:55

"Eddig buta voltam de, vettem egy 360 fokos fordulatot." <-- Ezzel mi lesz? ;)
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#629 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 20:43

Idézet: Max Payne - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 19:21

Van egy Plextor DVD íróm, ami elromlott. Még 1,5 év garancia van rá. Milyen lehetőségeim vannak?  :think:  :( 

pl. kidobod  :D

/ne szívd mellre/

#630 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 20:53

Csúcs!
Azért szólhattatok volna, hogy ne várjam a 3 hónapja az árlistátokból megrendelt 1 napos határidejü flash memóriámat!!
Most mérges vagyok! :reklamacio:
Hol hagytátok a korrektséget ?? :think:

Üdv.

Téma megosztása:

• (46 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34