HWSW Informatikai Kerekasztal: egy kivétel: e-connect - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (46 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

egy kivétel: e-connect Értékeld a témát: -----

#561 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 20. 14:54

Idézet: hoy - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 13:44

Idézet tőled  :D  : 
"Ja és még valami:
a csempészet termékek egyből kikerülnének a jótállásból, mert csak a legálisan bekerült termékeket javítanák a szak- vagy márka szervízek."

Szia!

Már én is rájöttem, hogy ez nem jó az új eus jogszabály miatt, mi szerint a az euban bárhol vásárolt termék eus jeggyel bárhol javíttatható is - bár még itt hazánkban ez nem igazán működik, pedig már jogszabály is van rá.
De a többit fenntartom!!

Bíborkékhóvirág

Ui.: Ha nem lenne a jogszabály, akkor hiába lenne csempészet az árú, nincs hozzá hazai garancia levél, így azt nem tudná sehol sem javíttatni.

#562 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 15:08

Az a gáz, hogy tévéből van 5-8-10 féle, mindenkinek megvan a kis szelet a tortából, sokan is vesznek tévét, egy márkából sokféle készülék van (Pl. Philips TV, DVD, telefon, stb). Ezek akkora cégek, hogy fent tudnak tartani egy országos szervizhálózatot. Vagy akár szerződnek nagyobb szervizekkel, pl. megyeszékhelyenként. A számítástechnikában viszont sokkal-sokkal több árucikk létezik, szerintem kevesebben is vesznek ilyen cuccot, mint pl. tévét, hifit. Az ilyen cégek nem tudnak fenntartani országos szervizhálózatot. Pl. veszek egy Vipower típusú szipi-szuper mobilrekket. Nem tudom, melyik cég gyártja ezt, meg mit gyárt még, de tuti, hogy itt nem tudna szervizhálózatot létrehozni. Vegyük a következő cuccot, amit épp látok itt polcon. Bluetake márkájú bluetooth-adapter. De akár végigsorolhatnám szinte az egész polcot. Ha kötelezőek lennének a szervizpontok, akár csak megyeszékhelyenként is, akkor lehetne kapni ugyanúgy monitorokat, nyomtatókat (bár ebből is csökkenne a választék), ezenkívül meg lehetne kapni kb. HP komplett gépeket. Mást nem. Ez a vevőnek sem lenne jó! :)
De ha mégis meg lehetne csinálni, én örülnék neki legjobban, az biztos.

Elég hülyén írtam le? :D
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#563 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 15:22

Idézet: Jazzos - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 14:08

Az a gáz, hogy tévéből van 5-8-10 féle, mindenkinek megvan a kis szelet a tortából, sokan is vesznek tévét, egy márkából sokféle készülék van (Pl. Philips TV, DVD, telefon, stb). Ezek akkora cégek, hogy fent tudnak tartani egy országos szervizhálózatot. Vagy akár szerződnek nagyobb szervizekkel, pl. megyeszékhelyenként. A számítástechnikában viszont sokkal-sokkal több árucikk létezik, szerintem kevesebben is vesznek ilyen cuccot, mint pl. tévét, hifit. Az ilyen cégek nem tudnak fenntartani országos szervizhálózatot. Pl. veszek egy Vipower típusú szipi-szuper mobilrekket. Nem tudom, melyik cég gyártja ezt, meg mit gyárt még, de tuti, hogy itt nem tudna szervizhálózatot létrehozni. Vegyük a következő cuccot, amit épp látok itt polcon. Bluetake márkájú bluetooth-adapter. De akár végigsorolhatnám szinte az egész polcot. Ha kötelezőek lennének a szervizpontok, akár csak megyeszékhelyenként is, akkor lehetne kapni ugyanúgy monitorokat, nyomtatókat (bár ebből is csökkenne a választék), ezenkívül meg lehetne kapni kb. HP komplett gépeket. Mást nem. Ez a vevőnek sem lenne jó! :)

Szia!

Igen!  :D
Komolyra fordítva a szót:
addig amig egyes a nagykereskedésekben a szervíz a bevizsgálás-csere fogalmát valósítja meg, nem beszélhetünk szervízelésről, de akad olyan is, amikor ezt a gyártó köti ki pl.: Linksys.
Én arra gondolok, hogy lenne egy csak tápegység szervíz, ahol profi körülmények között valósulna meg a bevizsgálás-javítás, vagy csere pl.: Kelly-Tech, aki ilyen, sőt a gyártótól igencsak eltérve 3+3 évet vállal a 2 év helyett a Chieftec tápegységekre.

De a Te hozzászólásaid alapján tudom, hogy ez Neked is kényelmesebb lenne, de ha nem valósul(hat) meg, hát akkor marad minden így.
(Csak sajnos nem marad, mert a politika tesz róla, hogy a kisvállakozásokat "segítse" - úgye érted?)

Bíborkékhóvirág

#564 Felhasználó inaktív   webmester 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 20. 15:41

Beállok a sorba egy garanciális Gigabyte alaplappal! (32eFt.)
2 hete elérhetetlenek!  :confused:
Kénytelen voltam egy IC7-t venni! (25eFt.) :think:

#565 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 19:54

Idézet: KergeK@csa - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 12:35

Én is úgy ismertem eddig őket, de ez az eltűnés most valahogy nem túl korrekt... Ugyebár ha valakinek tönkremegy valamilye, és gariztatni kéne, mert nem megy a gép nélküle, akkor nem vigasztalja a dolog, hogy máskor korrektek voltak.

Telefonon tényleg semmi. Egy kollégámat megkértem, aki a közelben lakik, nézzen már át az üzlethelységbe, hogy mi van?  :think:

Várom a telefonját...

#566 Felhasználó inaktív   ohej 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 20:28

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 11:07

Szerintem azért nem írnak mert ők sem tudják hogyan tovább........

ezért nem lehet telefonon sem elérni őket? :confused: azért ez a titokzatosság az ő részükről egy kicsit fura

#567 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 20:38

Idézet: KergeK@csa - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 12:02

Jobb megoldást nem tudok... De igencsak jót tenne, ha csucs vagy valaki ideírna egyet, elkerülve az őket érintő kellemetlenségeket...
Arról nem is beszélve, hogy ha megszűnt, akkor mennyivel gerincesebb lenne ez a megoldás...

:up:

#568 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 20. 20:57

Idézet: mefi - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 20:54

Telefonon tényleg semmi. Egy kollégámat megkértem, aki a közelben lakik, nézzen már át az üzlethelységbe, hogy mi van?     :think:

Várom a telefonját...

Epp ma neztem el a bolthoz. Vagy kipakoljak, vagy atalakitjak  :confused: Fasza.... :(

Szerkesztette: blash 2005. 05. 20. 20:58 -kor

#569 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 21:18

Idézet: blash - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 21:57

Epp ma neztem el a bolthoz. Vagy kipakoljak, vagy atalakitjak  :confused: Fasza.... :(

:(

Az. Akkor most pereskedjek, mert a .......... , vagy kezdjek telefonálni a nagykereknek, hogy az eredeti számlával leadott garanciális cucc kinél lehet.  na ez az igazán fasza.
Mindegy, hétfőn indul a vadászat a nagykerek irányába.

Ettől függetlenül ezzel teljesen egyetértek:

Idézet

Kergek@acsa
Ugyebár ha valakinek tönkremegy valamilye, és gariztatni kéne, mert nem megy a gép nélküle, akkor nem vigasztalja a dolog, hogy máskor korrektek voltak.

#570 Felhasználó inaktív   MADár 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 05. 20. 22:36

A szervizhálózathoz:

- a számítástechnikai cuccok nagy részét nem lehet javítani, nem úgy, mint a szórakoztató elektronikát
- ha lehetne, akkor se lehet, mert a felhasználó gondoskodik róla
- ha lehet, és tényleg, akkor nincs (!) az a magyar szerviz, aki egy (pl.) márkás tápegység javításához gyári alkatrészt használna, pedig
- és ha ezeken túljutottunk, akkor számolhatunk a szervizek eltűnésével is (hányszor tűnt el a Daewoo? Kétszer? Háromszor?)

Ugyan már. És a szervizt ki finanszírozná? A nagy alaplapjavító felszerelést, a műszereket, stb...

Amíg az EU-s szabályozás azt mondja (több mint egy éve!), hogy egy tagállamban vett cuccot bármely tagállam szervize köteles megcsinálni, és az országos (?) Samsung szervizhálózat elhajt a búsba a Samsung merevlemezzel, addig nincs miről beszélni.

A kánaánban a fogyasztó visszaküldi a gyárnak a garis cuccot. A fogyasztó. A gyárnak. Mint a merevlemezt. A kánaánban azt sem tudják mi a sulinet. Ha megpróbálnád elmagyarázni, nem értenék.

#571 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 22:44

Idézet: Jazzos - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 16:08

Ez azert nem biztos, hogy megallja a helyet...a MM, EW-ben vasarolt dzsunka ki szar termekeknek is van szervize Mo-n....anno 3evvel ezelott vettem egy noname DVD lejatszot, (de noname joyyal is volt mar problemam) ami nem ugy mukodott ahogy kell...elvittem szervizbe, es az a szerviz rengeteg fajtaju termekkel foglalkozott...tehat Bíborkékhóvirág felvetésében nem kis igazság van...simán meg lehetne valósítani a kisebb, noname termékek esetében is. :cool:

Szerkesztette: foxyr 2005. 05. 20. 22:46 -kor

#572 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 05. 20. 22:47

Idézet: MADár - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 22:36

A kánaánban a fogyasztó visszaküldi a gyárnak a garis cuccot. A fogyasztó. A gyárnak. Mint a merevlemezt. A kánaánban azt sem tudják mi a sulinet. Ha megpróbálnád elmagyarázni, nem értenék.

Kánaánban nálunk a Macroda pld. az Asus disztribútor. Megpróbált valaki ott 1.5x annyiért alaplapot venni? Vagy vesszük a TDK címkézett drága, eredeti forrásból származó DVD lemezeket?

Meg lehet nézni, hogy aminek odakint supportja van, pld. Tyan alaplapok, azok itthon ezért nem kerülnek forgalomba, mert olcsófos SiS chipsetes integrált Asrockra van igény. Ehhez pedig milliós értékben műszereket venni, mert hullik, mint disznó? Szállítás többe kerül oda-vissza, mint egy rendesebb laphoz a különbözet...
Make love not Wor.

#573 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 23:32

Valaki el tud látogatni a Budaörsre? :confused: Lehet, hogy költöznek. Találtam a címet a cégkivonat szerint:

E-Connect Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 1118 Budapest Előpatak u 82.

Ha ez nem számítástechnikai szaküzlet, meg volt rá az oka. :(
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#574 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 23:33

Idézet: foxyr - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 21:44

Ez azert nem biztos, hogy megallja a helyet...a MM, EW-ben vasarolt dzsunka ki szar termekeknek is van szervize Mo-n....anno 3evvel ezelott vettem egy noname DVD lejatszot, (de noname joyyal is volt mar problemam) ami nem ugy mukodott ahogy kell...elvittem szervizbe, es az a szerviz rengeteg fajtaju termekkel foglalkozott...tehat Bíborkékhóvirág felvetésében nem kis igazság van...simán meg lehetne valósítani a kisebb, noname termékek esetében is. :cool:

Szia!

Először is köszönöm a biztatást, ezek szerint mégis csak van abban valami, amit már korábban írtam.
(nem kerülhetne ez a téma is a főoldalra, mint javaslat - ahogy a sulinet mozdonycseréje)

Amúgy akkor az lenne a jó megoldás, ha az adott nagykereskedések lennének a granciavállalók, mert ők - remélhetőleg - nem szünnének meg, és így a vásárló nem függne az adott üzlettől, ahol azt a terméket vette.

Persze, ha az adott üzlet a terméket illegálisan szerezte be ....  :typing: , akkor az már más történet.

Bíborkékhóvirág

Ui.: Azért azt megjegyezném, hogy rengeteget olvasok garanciális problémákról, de nekem még sohasem volt ezzel problémám (már ha az üzletet el tudtam érni).

Szerkesztette: Biborkékhóvirág 2005. 05. 20. 23:34 -kor

#575 Felhasználó inaktív   csucs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 23:36

Hölgyeim és Uraim!

Talán most jött el a pillanat arra, hogy tájékoztatni tudlak Titeket. Először is ne haragudjatok meg rám azért, mert ilyen szótlen voltam, láttam amit írtatok, olvastam is (amire időm futotta), de sajnos nem igazán volt lehetőségem válaszra. Talán most sincs, de mégis úgy érzem, hogy valamit mondanom kéne. :think:

A lényeg (ami a legfontosabb), hogy az e-connect nincs többé. Ha tetszik, ha nem, ez a nagy büdös helyzet. Ha valakit érdekel a háttér, akkor nyugodtan olvasson tovább, talán érdemes ;)

Nos.

A céget magam és megmaradt társam indítottuk felszámolásra. Nem azért történt ez, mert a cég béna, veszteséges, nem megérős (blabla) volt, hanem azért mivel valaki módszeresen kinyűlta a cég vagyonát (sőt többet). A kinyúlásról nincs kedvem beszélni, nem is lenne érdemes, nekem nincs egyértelmű bizonyítékom arra, hogy ki volt. Sejtésem van, de ez nem elég. Feljelentés ment, és a felszámolás napirenden van. Több pénzt sikkasztottak el tőlem (a társammal együtt, tőlünk), mint amit saját zsebből állni tudtunk, vagy akarni tudtunk volna. Nekünk ez ilyen "egyszerű" helyzetet teremtett. Nem akartuk ezt, ez a legbiztosabb, a cégben legalább 4 ember csak Nektek élt és pont ez a szar, most kénytelenek vagyunk hátat fordítani Nektek. A cégből sokunknak ez a csőddel egyenlő, de ebben egyenlőre mindenki állja a sarat..

Magam és megmaradt társam nevében remélem, hogy olyan elbírálást kapunk Tőletek, mint Ti kaptatok tőlünk működésünk során. Most az egyszer mi kérünk szívességet Tőletek, próbálunk mindent megtenni azért, hogy a nagykereskedők valamiképp elfogadják a garanciális dolgokat.

Engedjétek meg, hogy néhány szót toljak még a konkurecia felé is. Mistral kollegának kívánok hosszú életet, remélem ott tölti el a java részét, ahol én elképzelem. Sok cégenk nagy öröm, hogy távozunk, de javaslom szedjék össze magukat, mivel bármikor jöhet egy olyan cég, aki mindent királyul csinál és az emberek imádni fogják. Vigyázzanak, mivel nem fogják tudni, hogy mikor jelennek olynok, akik nem csak pénztárcát látnak a vevőkben. Talán olcsóbak is lesznek, mint a hazai "PIAC". Addig éljetek és örüljetek, mert most ez a dolgotok.

Tudom, hogy sok embernek garanciális gondja van felénk. Egyelőre nem tudom a megoldást, de próbáljuk a helyzetet megoldani.

Remélem, hogy egy hiányszektort hagyunk magunk után, sőt, valahol tudom, hogy így van. Nem akartam, nem akartuk, hogy így legyen, de ez történt.

Talán egy dolgom maradt: siratni, "Rest in Peace e-connect", létrehoztalak, nehéz szülőnek gyermeket temetni...

csucs

#576 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 23:47

Idézet: csucs - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 0:36

Hölgyeim és Uraim!

Talán most jött el a pillanat arra, hogy tájékoztatni tudlak Titeket. Először is ne haragudjatok meg rám azért, mert ilyen szótlen voltam, láttam amit írtatok, olvastam is (amire időm futotta), de sajnos nem igazán volt lehetőségem válaszra. Talán most sincs, de mégis úgy érzem, hogy valamit mondanom kéne. :think:

A lényeg (ami a legfontosabb), hogy az e-connect nincs többé. Ha tetszik, ha nem, ez a nagy büdös helyzet. Ha valakit érdekel a háttér, akkor nyugodtan olvasson tovább, talán érdemes ;)

Nos.

A céget magam és megmaradt társam indítottuk felszámolásra. Nem azért történt ez, mert a cég béna, veszteséges, nem megérős (blabla) volt, hanem azért mivel valaki módszeresen kinyűlta a cég vagyonát (sőt többet). A kinyúlásról nincs kedvem beszélni, nem is lenne érdemes, nekem nincs egyértelmű bizonyítékom arra, hogy ki volt. Sejtésem van, de ez nem elég. Feljelentés ment, és a felszámolás napirenden van. Több pénzt sikkasztottak el tőlem (a társammal együtt, tőlünk), mint amit saját zsebből állni tudtunk, vagy akarni tudtunk volna. Nekünk ez ilyen "egyszerű" helyzetet teremtett. Nem akartuk ezt, ez a legbiztosabb, a cégben legalább 4 ember csak Nektek élt és pont ez a szar, most kénytelenek vagyunk hátat fordítani Nektek. A cégből sokunknak ez a csőddel egyenlő, de ebben egyenlőre mindenki állja a sarat..

Magam és megmaradt társam nevében remélem, hogy olyan elbírálást kapunk Tőletek, mint Ti kaptatok tőlünk működésünk során. Most az egyszer mi kérünk szívességet Tőletek, próbálunk mindent megtenni azért, hogy a nagykereskedők valamiképp elfogadják a garanciális dolgokat.

Engedjétek meg, hogy néhány szót toljak még a konkurecia felé is. Mistral kollegának kívánok hosszú életet, remélem ott tölti el a java részét, ahol én elképzelem. Sok cégenk nagy öröm, hogy távozunk, de javaslom szedjék össze magukat, mivel bármikor jöhet egy olyan cég, aki mindent királyul csinál és az emberek imádni fogják. Vigyázzanak, mivel nem fogják tudni, hogy mikor jelennek olynok, akik nem csak pénztárcát látnak a vevőkben. Talán olcsóbak is lesznek, mint a hazai "PIAC". Addig éljetek és örüljetek, mert most ez a dolgotok.

Tudom, hogy sok embernek garanciális gondja van felénk. Egyelőre nem tudom a megoldást, de próbáljuk a helyzetet megoldani.

Remélem, hogy egy hiányszektort hagyunk magunk után, sőt, valahol tudom, hogy így van. Nem akartam, nem akartuk, hogy így legyen, de ez történt.

Talán egy dolgom maradt: siratni, "Rest in Peace e-connect", létrehoztalak, nehéz szülőnek gyermeket temetni...

csucs

ez biza eleg szomoru hir.  :(

esetleg tovabbi info errol a sikkasztas dologrol? megis hogy lehet kirantani a szonyeget egy jol meno ceg alol?  :confused:
what the fuck is WTF?

#577 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 23:47

Idézet: csucs - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 22:36

Hölgyeim és Uraim!

Nos.

csucs

:offtopic:

Kedves Csúcs!

Sajnálom ami a céggel történt, és a továbbiakra több szerencsét és kitartást kívánok NEKED!

Bíborkékhóvirág

#578 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 05. 20. 23:52

Idézet: c0ke - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 23:47

esetleg tovabbi info errol a sikkasztas dologrol? megis hogy lehet kirantani a szonyeget egy jol meno ceg alol?  :confused:

Cég raktárkészletét kapun kívülre vinni, vagy csak számla nélkül árulni és cég felé nem elszámolni róla. Mondjuk amikor nekem számlatömbös számlát írtak, már akkor furán néztem, hogy nagyiparban követhetetlen lesz ez a nyilvántartás, de bíztam benne, hogy csak eseti dolog volt.

Azért érdekes.
Make love not Wor.

#579 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 23:55

nem tudok mast mondani, minthogy az egesz dolog rendkivul szomoru.. hallottam 1-2 erdekes storyt bizonyos emberekrol, de nem gondoltam volna, hogy egy bolt vegehez vezethetnek ezek a "jatekok"..

csucs: esetleg segithetne a garis ugyeken, ha kitalalnatok, nem? az ilyen dolgokert annak a parasztnak kene elvinnie a felelosseget, nem Nektek. en pl igy latatlanba ralepnek a tettes tokeire szivesen, mert ipari nagy gyokersegnek tartom.
what the fuck is WTF?

#580 Felhasználó inaktív   csucs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 00:03

Idézet: c0ke - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 0:55

nem tudok mast mondani, minthogy az egesz dolog rendkivul szomoru.. hallottam 1-2 erdekes storyt bizonyos emberekrol, de nem gondoltam volna, hogy egy bolt vegehez vezethetnek ezek a "jatekok"..

csucs: esetleg segithetne a garis ugyeken, ha kitalalnatok, nem? az ilyen dolgokert annak a parasztnak kene elvinnie a felelosseget, nem Nektek. en pl igy latatlanba ralepnek a tettes tokeire szivesen, mert ipari nagy gyokersegnek tartom.

Neki kellene elvinnie, de ugye a hitelezők a legfontosabbak az államnak. Persze a gari igénylők is hitelezők valamilyen formában, de ugymond enyhén a lépcső alján vannak. Próbáljuk másként megoldani a dolgot, például ingyé felajánlanánk a vevőkört, ha valaki átvenné a gari képviseletet tőlünk. Persze jelentkezőnk most is lenne, de miszissztrálnak nem adnánk oda a témát :)

Téma megosztása:

• (46 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.