HWSW Informatikai Kerekasztal: egy kivétel: e-connect - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (46 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

egy kivétel: e-connect Értékeld a témát: -----

#581 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 21. 00:08

Idézet: csucs - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 1:03

Persze jelentkezőnk most is lenne, de miszissztrálnak nem adnánk oda a témát :)

igy van, o csak maradjon ott, ahova kivantad :D
what the fuck is WTF?

#582 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 05. 21. 00:08

Idézet: csucs - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 0:03

Próbáljuk másként megoldani a dolgot, például ingyé felajánlanánk a vevőkört, ha valaki átvenné a gari képviseletet tőlünk. Persze jelentkezőnk most is lenne, de miszissztrálnak nem adnánk oda a témát :)

Ez azért érdekes dolog, mert hirtelen beesne sok100ezres garis igény, vevőből meg nem biztos, hogy sok milliósnyi cucc, amin ezt megkeressük. Vagy akkor miért nem tudjátok külön cégként tovább folytatni a tényállást, másik emberekkel?
Make love not Wor.

#583 Felhasználó inaktív   csucs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 00:19

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 1:08

Ez azért érdekes dolog, mert hirtelen beesne sok100ezres garis igény, vevőből meg nem biztos, hogy sok milliósnyi cucc, amin ezt megkeressük. Vagy akkor miért nem tudjátok külön cégként tovább folytatni a tényállást, másik emberekkel?

Tudnánk ezt tenni, de jogállásunk nem lenne a garanciák érvényyyesítéséhez. Jelenleg több (nagyobb) cég garanciáját átvettük, de Ők több 10 milliót hoznak a házra, így a garanciális bukták mellet is nyereséget tudnak termelni.

Más cégek felé gari átvállalásban az a lényeg, hogy jelentős adatbázishoz juttatnánk Őket. Persze ebben mi is válogatósak vagyunk, valamint az importőrök is el kell ismerjék az igényeket. Szerintem reménytelen a dolog, de mindent megmozgatunk, hogy lehetőleg senki joga se sérüljön. :confused:

#584 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 06:30

:(

Rossz hír ez az egyszeri kis vásárlónak. Remélem sikerül valamit kiokoskodnotok...

Ja igen, előre kérnék mindenkit, hogy magánba fikázódjon más cégekről, ne adjon okot a topikzárásra... :respect:

#585 Felhasználó inaktív   webmester 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 21. 08:10

Idézet: csucs - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 1:19

Tudnánk ezt tenni, de jogállásunk nem lenne a garanciák érvényyyesítéséhez. Jelenleg több (nagyobb) cég garanciáját átvettük, de Ők több 10 milliót hoznak a házra, így a garanciális bukták mellet is nyereséget tudnak termelni.

Más cégek felé gari átvállalásban az a lényeg, hogy jelentős adatbázishoz juttatnánk Őket. Persze ebben mi is válogatósak vagyunk, valamint az importőrök is el kell ismerjék az igényeket. Szerintem reménytelen a dolog, de mindent megmozgatunk, hogy lehetőleg senki joga se sérüljön. :confused:

Sajnálatos dolgok!
A Gigabytomra 3 év garancia van(még 2 év), addig csak megoldodik a helyzet! :think:

#586 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 11:45

Csucs ez tipikusan egy elozo ceggel cseng ossze azzal a kulonbseggel, hogy ott a tulaj szedett ki minden penzt igy sem alkatreszre sem fejlesztesre nem jutott neha meg fizura sem csak kesve, emiatt be csodoltek. Sajnos ez a lerabolom a ceget eleg elterjedt mentalitas meg nalunk es ott hagyni milios tartozassal. Remelem legalabb nulszadosan tudtok kijonni bellole, vagy kisebb veszteseggel.

Nekem is kuldhetsz egy levelet egy ajanlattal, vagy elerhetoseggel, hatha van benne realaitas atvenni a garanciakat.
Az informatika atok de jo hogy van.

#587 Felhasználó inaktív   viharhozo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 19:31

Idézet

Kánaánban nálunk a Macroda pld. az Asus disztribútor. Megpróbált valaki ott 1.5x annyiért alaplapot venni? Vagy vesszük a TDK címkézett drága, eredeti forrásból származó DVD lemezeket?

Ez nem feltetlenul igaz mindig. A Samsungnak van kulon hazai szervize, ami tudtommal kizarolag javit. Termeszetesen monitort meg nyomtatot lenyegesen egyszerubb szervizelni, mint egy videokartyat.

Idézet

Meg lehet nézni, hogy aminek odakint supportja van, pld. Tyan alaplapok, azok itthon ezért nem kerülnek forgalomba, mert olcsófos SiS chipsetes integrált Asrockra van igény. Ehhez pedig milliós értékben műszereket venni, mert hullik, mint disznó? Szállítás többe kerül oda-vissza, mint egy rendesebb laphoz a különbözet...

Az olcsofos Asrock egy csomo dologra tokeletes, raadasul a vilagon semmi koze a Tyan piacahoz; eleg szerencsetlen hasonlat. Emellett nem igazan tudok olyan nagy ceget, aminek legalabb Nemetorszagban ne lenne supportja. Namost egy alaplapot oda kikuldeni cirka 2-2,5k. Ennyi sztem belefer, a Maxtor egeszen profi modon kepes volt megoldani a supportot.

A nagy problema ott van, h egy rakas hozzank beomlo cucc lopott, azt meg nem szivesen szervizeli senki.

#588 Felhasználó inaktív   viharhozo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 19:39

Idézet: csucs - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 0:36

A céget magam és megmaradt társam indítottuk felszámolásra. Nem azért történt ez, mert a cég béna, veszteséges, nem megérős (blabla) volt, hanem azért mivel valaki módszeresen kinyűlta a cég vagyonát (sőt többet). A kinyúlásról nincs kedvem beszélni, nem is lenne érdemes, nekem nincs egyértelmű bizonyítékom arra, hogy ki volt.

Hat, ez furcsa. 8 fos ceget viszek, lop mindenki, ez nem kerdes. De azert azt eszrevennem, ha minden honapban szazezrek tunnenek el.

Vagy nagyon foldhozragadt vagyok.

#589 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 20:02

Idézet: viharhozo - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 18:31

Ez nem feltetlenul igaz mindig. A Samsungnak van kulon hazai szervize, ami tudtommal kizarolag javit. Termeszetesen monitort meg nyomtatot lenyegesen egyszerubb szervizelni, mint egy videokartyat.

Az olcsofos Asrock egy csomo dologra tokeletes, raadasul a vilagon semmi koze a Tyan piacahoz; eleg szerencsetlen hasonlat. Emellett nem igazan tudok olyan nagy ceget, aminek legalabb Nemetorszagban ne lenne supportja. Namost egy alaplapot oda kikuldeni cirka 2-2,5k. Ennyi sztem belefer, a Maxtor egeszen profi modon kepes volt megoldani a supportot.

A nagy problema ott van, h egy rakas hozzank beomlo cucc lopott, azt meg nem szivesen szervizeli senki.

Szia!

Az utolsó mondatoddal teljesen egyetértek, de - tudomásom szerint - most sincs szervízelés, mivel a bevizsgálás után a termék cseréje történik.  :confused:

Ezért nem értem az ellenállást, hiszen most sincs szerviz, és az én ötletemben egy olyan hely lenne, ahol a vevő legalább a jótállással kapcsolatos dolgokat tudja  intézni a bolt nélkül, míg most ez nem lehetséges (kívéve azokat az eseteket, amikor a termék külső szervízzel rendelekezik).

Azért az érdekes, hogy veszek egy videokártyát 150.000,- Ft-ért, és a bolt megszünése, vagy el nem érése esetén nincs semmilyen lehetőségem!

Félreértés ne essék, ez nem az E-connectre vonatkozik, de mind a vasárló, mind pedig a kereskedő kerülhet ilyen helyzetbe - főleg, ha a jelen kormány "segíti a kis- és középvállakozásokat.  :mad:

Bíborkékhóvirág

Szerkesztette: Biborkékhóvirág 2005. 05. 21. 20:05 -kor

#590 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 20:07

Idézet: viharhozo - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 18:39

Hat, ez furcsa. 8 fos ceget viszek, lop mindenki, ez nem kerdes. De azert azt eszrevennem, ha minden honapban szazezrek tunnenek el.

Vagy nagyon foldhozragadt vagyok.

Szia!

Jó hely lehet az, ahol még a fönök is tudja, hogy az alkalmazottai lopnak. :omg:

Bíborkékhóvirág

#591 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 20:14

Sziasztok!

Már meg is valósult az általam javasolt ötlet, tehát kivitelezhető, és már elég régóta működik!

A HRP nagykereskedésben a kiskereskedések a vásárolt termék mellé HRP garancia jegyet kapnak, amelyet a vevőnek az eladás napján kitöltve és átadva a vevő a garanciális gondjaival a HRP nagykereskedést keresi fel.

Tehát az ötlet működik!  :respect:

Bíborkékhóvirág

Szerkesztette: Biborkékhóvirág 2005. 05. 21. 20:18 -kor

#592 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 21:13

Idézet: Biborkékhóvirág - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 21:14

Sziasztok!

Már meg is valósult az általam javasolt ötlet, tehát kivitelezhető, és már elég régóta működik!

A HRP nagykereskedésben a kiskereskedések a vásárolt termék mellé HRP garancia jegyet kapnak, amelyet a vevőnek az eladás napján kitöltve és átadva a vevő a garanciális gondjaival a HRP nagykereskedést keresi fel.

Tehát az ötlet működik!  :respect:

Bíborkékhóvirág

Idézet

Van egy közel 60000-es Chaintech alaplapom gariba leadva.

Számla a (volt) e-connect - nél ( ami mellesleg 2004-re elkönyvelt kiadás ).

:think:

Igen?

#593 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 21:18

Idézet: mefi - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 20:13

Számla a (volt) e-connect - nél ( ami mellesleg 2004-re elkönyvelt kiadás ).

Igen?

Szia!

Lehet, hogy az este teszi  :think: , de nem értem a hozzászólásodat.
:confused:
Ha lehet bővebben az estére tekintve!

Bíborkékhóvirág

#594 Felhasználó inaktív   gbotond 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 21. 21:19

Idézet: csucs - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 22:36

Hölgyeim és Uraim!

Talán most jött el a pillanat arra, hogy tájékoztatni tudlak Titeket. Először is ne haragudjatok meg rám azért, mert ilyen szótlen voltam, láttam amit írtatok, olvastam is (amire időm futotta), de sajnos nem igazán volt lehetőségem válaszra. Talán most sincs, de mégis úgy érzem, hogy valamit mondanom kéne. :think:

A lényeg (ami a legfontosabb), hogy az e-connect nincs többé. Ha tetszik, ha nem, ez a nagy büdös helyzet. Ha valakit érdekel a háttér, akkor nyugodtan olvasson tovább, talán érdemes ;)

Nos.

A céget magam és megmaradt társam indítottuk felszámolásra. Nem azért történt ez, mert a cég béna, veszteséges, nem megérős (blabla) volt, hanem azért mivel valaki módszeresen kinyűlta a cég vagyonát (sőt többet). A kinyúlásról nincs kedvem beszélni, nem is lenne érdemes, nekem nincs egyértelmű bizonyítékom arra, hogy ki volt. Sejtésem van, de ez nem elég. Feljelentés ment, és a felszámolás napirenden van. Több pénzt sikkasztottak el tőlem (a társammal együtt, tőlünk), mint amit saját zsebből állni tudtunk, vagy akarni tudtunk volna. Nekünk ez ilyen "egyszerű" helyzetet teremtett. Nem akartuk ezt, ez a legbiztosabb, a cégben legalább 4 ember csak Nektek élt és pont ez a szar, most kénytelenek vagyunk hátat fordítani Nektek. A cégből sokunknak ez a csőddel egyenlő, de ebben egyenlőre mindenki állja a sarat..

Magam és megmaradt társam nevében remélem, hogy olyan elbírálást kapunk Tőletek, mint Ti kaptatok tőlünk működésünk során. Most az egyszer mi kérünk szívességet Tőletek, próbálunk mindent megtenni azért, hogy a nagykereskedők valamiképp elfogadják a garanciális dolgokat.

Engedjétek meg, hogy néhány szót toljak még a konkurecia felé is. Mistral kollegának kívánok hosszú életet, remélem ott tölti el a java részét, ahol én elképzelem. Sok cégenk nagy öröm, hogy távozunk, de javaslom szedjék össze magukat, mivel bármikor jöhet egy olyan cég, aki mindent királyul csinál és az emberek imádni fogják. Vigyázzanak, mivel nem fogják tudni, hogy mikor jelennek olynok, akik nem csak pénztárcát látnak a vevőkben. Talán olcsóbak is lesznek, mint a hazai "PIAC". Addig éljetek és örüljetek, mert most ez a dolgotok.

Tudom, hogy sok embernek garanciális gondja van felénk. Egyelőre nem tudom a megoldást, de próbáljuk a helyzetet megoldani.

Remélem, hogy egy hiányszektort hagyunk magunk után, sőt, valahol tudom, hogy így van. Nem akartam, nem akartuk, hogy így legyen, de ez történt.

Talán egy dolgom maradt: siratni, "Rest in Peace e-connect", létrehoztalak, nehéz szülőnek gyermeket temetni...

csucs

Szomorú hír, én személyesen köszönöm a munkátokat, és remélem, hogy a sorsod jobbra fordul.

GB

#595 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 21:22

Idézet: Biborkékhóvirág - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 22:18

Szia!

Lehet, hogy az este teszi  :think: , de nem értem a hozzászólásodat.
:confused:
Ha lehet bővebben az estére tekintve!

Bíborkékhóvirág

Van egy APEH felé elkönyvelt számlám ( bizonylatom ). A gariztatás miatt leadtam a cégnek. A cég megszűnt. APEH jön ellenőrizni. Keresi a számlát...

#596 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 21:29

Idézet: mefi - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 20:22

Van egy APEH felé elkönyvelt számlám ( bizonylatom ). A gariztatás miatt leadtam a cégnek. A cég megszűnt. APEH jön ellenőrizni. Keresi a számlát...

Szia!

:offtopic:

Ilyenkor a számláról leadás előtt másolatot kell készíteni, amihez hozzácsatolod addig a cég garis átvételi papírját, és ráírod, hogy az eredeti számla garancia intézés miatt (dátum, cégnév) leadva, pecsét, aláírás.
Ha jön az APEH, ezt így elfogadja.

Ilyen a biztosítónál is a dolog, az eredeti javítási, vagy szállítási számlát kell leadnod, arra kapod vissza az összeget, vagy egy részét, és azt is elfogadja az APEH, mert a könyvelésben meg van a másik lába a pénzmozgásnak. Csak minden esetben pecséttel és főnöki aláírással hitelesíteni kell.

Bíborkékhóvirág

#597 Felhasználó inaktív   viharhozo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 21:29

Idézet: Biborkékhóvirág - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 21:07

Szia!

Jó hely lehet az, ahol még a fönök is tudja, hogy az alkalmazottai lopnak. :omg:

Bíborkékhóvirág

Nem talalkoztam meg olyan munkahellyel, ahol nem ez lett volna. Lopod a ceges mobilhasznalatot, a ceges autot, a ceges papirt, a ceges tintat, a ceges szoget, a ceges kalapacsot, a ceges kavet, a ceges mindent. Illetoleg a fonokod ugyanigy lopja. Csak a tulaj nem tud lopni, mert hat neki nincs kitol. Tobbek kozott ezert rossz tulajdonosnak lenni.

Egy tokeletes ellenorzesi rendszer kiepitese meghaladna az ellopott cuccok erteket, tehat bekalkulalod, h ezt ugyis el fogod bukni.

#598 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 21:32

Idézet: Biborkékhóvirág - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 22:29

Szia!

:offtopic:

Ilyenkor a számláról leadás előtt másolatot kell készíteni, amihez hozzácsatolod addig a cég garis átvételi papírját, és ráírod, hogy az eredeti számla garancia intézés miatt (dátum, cégnév) leadva, pecsét, aláírás.
Ha jön az APEH, ezt így elfogadja.

Ilyen a biztosítónál is a dolog, az eredeti javítási, vagy szállítási számlát kell leadnod, arra kapod vissza az összeget, vagy egy részét, és azt is elfogadja az APEH, mert a könyvelésben meg van a másik lába a pénzmozgásnak. Csak minden esetben pecséttel és főnöki aláírással hitelesíteni kell.

Bíborkékhóvirág

Megvan a fénymásolat, nem is volna annyira érdekes, ha nem telefonálnának naponta, hogy mi van az alaplappal ... Hidd el, nagyon sokszor vásároltam náluk, nekem ráérne, csak most nem rólam van szó ...

#599 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 21:34

Idézet: viharhozo - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 20:29

Nem talalkoztam meg olyan munkahellyel, ahol nem ez lett volna. Lopod a ceges mobilhasznalatot, a ceges autot, a ceges papirt, a ceges tintat, a ceges szoget, a ceges kalapacsot, a ceges kavet, a ceges mindent. Illetoleg a fonokod ugyanigy lopja. Csak a tulaj nem tud lopni, mert hat neki nincs kitol. Tobbek kozott ezert rossz tulajdonosnak lenni.

Egy tokeletes ellenorzesi rendszer kiepitese meghaladna az ellopott cuccok erteket, tehat bekalkulalod, h ezt ugyis el fogod bukni.

Szia!

Nem tudom, pont, hogy kis cégnél nem tud az alkalmazott lopni legalábbis az én ismeretségi körömben erre nem tudok pédát; nagy cégnél más.

Amúgy a pont, hogy a tulajdonos tud a legjobban lopni, pontosan úgy, hogy kiviszi a cégből a pénzt, és az alkalmazottak hoppon maradnak.  :(

Bíborkékhóvirág

#600 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 21:36

Idézet: mefi - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 20:32

Megvan a fénymásolat, nem is volna annyira érdekes, ha nem telefonálnának naponta, hogy mi van az alaplappal ... Hidd el, nagyon sokszor vásároltam náluk, nekem ráérne, csak most nem rólam van szó ...

Szia!

Ezt hívják vis majornak.  :(

Bíborkékhóvirág

Téma megosztása:

• (46 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32