HWSW Informatikai Kerekasztal: egy kivétel: e-connect - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (46 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

egy kivétel: e-connect Értékeld a témát: -----

#601 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 21. 21:38

Idézet: Biborkékhóvirág - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 22:34

Szia!

Nem tudom, pont, hogy kis cégnél nem tud az alkalmazott lopni legalábbis az én ismeretségi körömben erre nem tudok pédát; nagy cégnél más.

Amúgy a pont, hogy a tulajdonos tud a legjobban lopni, pontosan úgy, hogy kiviszi a cégből a pénzt, és az alkalmazottak hoppon maradnak.  :(

Bíborkékhóvirág

PONT  :think: nem érthető    :respect:

#602 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 21:38

Idézet: Biborkékhóvirág - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 22:36

Szia!

Ezt hívják vis majornak.  :(

Bíborkékhóvirág

Szerintem nem. :think:

#603 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 21:40

Vis Major tudtommal olyan kár, ami előre be nem látható károkozás ( földrengés stb. ).

Ez messze nem az.   :think:

Re: Ez csak egy gyors válasz, közben google: vis major in hungary language ....    :respect:     :cool:  

Szerkesztette: mefi 2005. 05. 21. 21:41 -kor

#604 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 21:41

Idézet: mefi - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 20:38

PONT  :think: nem érthető    :respect:

Szia!

Mondtam már, hogy este van.  :respect:

Tehát:
" Szia!

Nem tudom, de a kis cégnél nem tud az alkalmazott lopni legalábbis az én ismeretségi körömben erre nem tudok pédát; nagy cégnél más.

Amúgy a tulajdonos tud a legjobban lopni, pontosan úgy, hogy kiviszi a cégből a pénzt, és az alkalmazottak hoppon maradnak.

Bíborkékhóvirág"

Szerkesztette: Biborkékhóvirág 2005. 05. 21. 21:44 -kor

#605 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 21:43

Idézet: mefi - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 20:40

Vis Major tudtommal olyan kár, ami előre be nem látható károkozás ( földrengés stb. ).

Ez messze nem az. :think:

Re: Ez csak egy gyors válasz, közben google: vis major in hungary language ....    :respect:  :cool: 

Szia!

Szerintem ők sem tud(hat)ták, így az nem volt előre látható (mint egy földrengés).

Bíborkékhóvirág

Szerkesztette: Biborkékhóvirág 2005. 05. 21. 21:43 -kor

#606 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 21:46

Szia!

Erre még példát is tudok:

A3 Televízió (Budapest),
SunshineFM Rádió (Nyíregyháza).

Bíborkékhóvirág

Szerkesztette: Biborkékhóvirág 2005. 05. 21. 21:46 -kor

#607 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 22:54

Idézet: Biborkékhóvirág - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 22:41

Szia!

Mondtam már, hogy este van.  :respect:

Tehát:
" Szia!

Nem tudom, de a kis cégnél nem tud az alkalmazott lopni legalábbis az én ismeretségi körömben erre nem tudok pédát; nagy cégnél más.

Amúgy a tulajdonos tud a legjobban lopni, pontosan úgy, hogy kiviszi a cégből a pénzt, és az alkalmazottak hoppon maradnak.

Bíborkékhóvirág"

Idézet

Tudnánk ezt tenni, de jogállásunk nem lenne a garanciák érvényyyesítéséhez. Jelenleg több (nagyobb) cég garanciáját átvettük, de Ők több 10 milliót hoznak a házra, így a garanciális bukták mellet is nyereséget tudnak termelni.

Más cégek felé gari átvállalásban az a lényeg, hogy jelentős adatbázishoz juttatnánk Őket. Persze ebben mi is válogatósak vagyunk, valamint az importőrök is el kell ismerjék az igényeket. Szerintem reménytelen a dolog, de mindent megmozgatunk, hogy lehetőleg senki joga se sérüljön.

Csucs alkalmazott vagy tulajdonos?    :think:

#608 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 23:05

Idézet: mefi - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 23:54

Csucs alkalmazott vagy tulajdonos?    :think:

Tulaj... És mivel jól ismerem az egész társaságot (csucsot talán a legjobb barátomnak is tartom), ezért elmondom, hogy mindent megtesznek azért, hogy a garanciális ügyek elintéződjenek, de sajnos nagyon rossz helyzetbe került ezügyben is (ráadásul nem is tehet róla)... És ez a helyzet ami előállt, bizony belefér a vis major fogalmába...
.:: A lényeg, hogy össze kell őket párosítani, hármasával ::.
.:: Fr33 YouR MinD ::.
.:: [Konfigok] ::: [Hunclickers] ::.
.:: Join the HWSW World Community-Team© ::: A HWSW UD-Team honlapja ::.

#609 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 23:09

Idézet: Fym - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 22:05

Tulaj... És mivel jól ismerem az egész társaságot (csucsot talán a legjobb barátomnak is tartom), ezért elmondom, hogy mindent megtesznek azért, hogy a garanciális ügyek elintéződjenek, de sajnos nagyon rossz helyzetbe került ezügyben is (ráadásul nem is tehet róla)... És ez a helyzet ami előállt, bizony belefér a vis major fogalmába...

Szia!

Ezt modtam én is a kedves fórumozónak!

Bíborkékhóvirág

#610 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 07:17

Idézet: Biborkékhóvirág - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 21:14

Sziasztok!

Már meg is valósult az általam javasolt ötlet, tehát kivitelezhető, és már elég régóta működik!

A HRP nagykereskedésben a kiskereskedések a vásárolt termék mellé HRP garancia jegyet kapnak, amelyet a vevőnek az eladás napján kitöltve és átadva a vevő a garanciális gondjaival a HRP nagykereskedést keresi fel.

Tehát az ötlet működik!  :respect:

Bíborkékhóvirág

Ez melyik vásárolt termékre vonatkozik? Nekem egyszerű fiktív számlát kaptam, úgy tudom, hogy a nagykereskedelmek általában 1 év garanciát biztosít. Akkor 3-ból 1 év garisak lettek?
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#611 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 07:33

Idézet: Biborkékhóvirág - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 19:02

Azért az érdekes, hogy veszek egy videokártyát 150.000,- Ft-ért, és a bolt megszünése, vagy el nem érése esetén nincs semmilyen lehetőségem!

Bíborkékhóvirág

Dehogy nincs!
Elméletileg van, az önként vállalt jótállás nem érvényesíthető máshol, de a szavatosság igen.
Ha van megadott szakszervíz, akkor nekik kell vállalnikuk a garanciális kötelezetségeket, valamint a gyártónak.
Az más kérdés, hogy a szakszervíz nem fog veled foglalkozni, = bíróság (ahová nem fognak menni az emberek) egy noname gyártót utolérni pedig.... vagy egy 5000Ft-os dolgot kiküldeni németországba vagy kinába....

bolic77 - Ha a három év a bolt önként vállalt jótállása volt, akkor marad az 1 év...

Szerkesztette: pjotr007 2005. 05. 22. 07:34 -kor

#612 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 07:51

Idézet: bolic77 system - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 6:17

Ez melyik vásárolt termékre vonatkozik? Nekem egyszerű fiktív számlát kaptam, úgy tudom, hogy a nagykereskedelmek általában 1 év garanciát biztosít. Akkor 3-ból 1 év garisak lettek?

Szia!

Természetesen a HRP által árult termékekre vonatkozik, ahol a garancia jegyen fel van tüntetve a a vállalt jótállási idő, pl.: 1+2 év, vagy 1+1 év.
Ez egy külön papír a számlától, és a jótállás érvényesítéséhez e garancia levél szükséges.
Két dátum is szerepel rajta, az egyik a HRP eladási dátuma (amikor a kiskereskedő veszi meg a terméket), a másik pedig az adott kiskereskedő eladás dátuma (amikor a kiskereskedő a vásárolt terméket értékesíti) - ez csak később kerül rá.

Bíborkékhóvirág

Szerkesztette: Biborkékhóvirág 2005. 05. 22. 07:51 -kor

#613 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 07:56

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 6:33

Dehogy nincs!
Elméletileg van, az önként vállalt jótállás nem érvényesíthető máshol, de a szavatosság igen.
Ha van megadott szakszervíz, akkor nekik kell vállalnikuk a garanciális kötelezetségeket, valamint a gyártónak.
Az más kérdés, hogy a szakszervíz nem fog veled foglalkozni, = bíróság (ahová nem fognak menni az emberek) egy noname gyártót utolérni pedig.... vagy egy 5000Ft-os dolgot kiküldeni németországba vagy kinába....

bolic77 - Ha a három év a bolt önként vállalt jótállása volt, akkor marad az 1 év...

Szia!

Jól mondtad: csak elméletileg van.  :mad:

Ezért nem is értem, amikor valaki nagyon ragaszkodik a jogaihoz, mert úgye van az elmélet és van a gyakorlat, és ez ma Magyarországon csak ritkán találkozik.  :(

Sajnos a becsületes kereskedők és vásárlók egyre rosszabb helyzetbe kerülnek.

Bíborkékhóvirág

Szerkesztette: Biborkékhóvirág 2005. 05. 22. 08:27 -kor

#614 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 10:11

Mondjuk ez sok esetben a gyártó f*szkalapsága is, hogy valamit nem lehet lepapirozni. Fogsz egy maxtor vinyót, amit a kukában találtál, lopott volt, leh*gyozták a kóbor kutyák. Megnézed garos e még, letakaritod, kiküldöd, visszajön a refurbished. Plextor, ugyanez, 2 évnél idősebbekről ugyan számlamásolat kell, de nem sz*rakodnak.Kingston, semmit se kérnek, küldöd, jön az új. Cserébe ott a VIA: no end user warranty, vagy fizesd a csomagküldőt, BP-Berlin 20k oda, 20k vissza, süti. ATI, 3 év gar, ja, ha tőlük veszed egyenest, vagy olyan kereskedésből, ahol adnak ATI garlevelet, én még olyan ember kutyáját se ismerem, aki ilyet látott volna akár képen is. Hitachi, WD: kis hazánkból nem is tudsz RMA formot kérni, ergo ha nincs bolti gar, baxhatod a 3 évet.

#615 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 10:25

Nagyon sajnálom ami a céggel történt, kedvenceim voltatok. :) Ami a sikkasztást illeti, hihetetlen gusztustalannak érzem az egészet....ilyet megcsinálni ahhoz már pofa kell. :down:  :down:
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#616 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 11:12

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 9:11

Mondjuk ez sok esetben a gyártó f*szkalapsága is, hogy valamit nem lehet lepapirozni. Fogsz egy maxtor vinyót, amit a kukában találtál, lopott volt, leh*gyozták a kóbor kutyák. Megnézed garos e még, letakaritod, kiküldöd, visszajön a refurbished. Plextor, ugyanez, 2 évnél idősebbekről ugyan számlamásolat kell, de nem sz*rakodnak.Kingston, semmit se kérnek, küldöd, jön az új. Cserébe ott a VIA: no end user warranty, vagy fizesd a csomagküldőt, BP-Berlin 20k oda, 20k vissza, süti. ATI, 3 év gar, ja, ha tőlük veszed egyenest, vagy olyan kereskedésből, ahol adnak ATI garlevelet, én még olyan ember kutyáját se ismerem, aki ilyet látott volna akár képen is. Hitachi, WD: kis hazánkból nem is tudsz RMA formot kérni, ergo ha nincs bolti gar, baxhatod a 3 évet.

Szia!

Ezért nem lenne rossz, ha a gyártóknak itthon is lenne hazai képviselete (eltekintve attól a pártól, akiknek van).

Persze az is lehet, hogy ma Magyarország még mindig nem vásárlóközönség - pedig már eus tagok is vagyunk.  :(

Bíborkékhóvirág

Szerkesztette: Biborkékhóvirág 2005. 05. 22. 11:13 -kor

#617 Felhasználó inaktív   Grausz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 15:43

:respect:  "Rest in Peace e-connect" :respect:
Intel Intel D945GCLF2, Intel Atom330HT, Kingmax 2Gbyte DDR2, Hitachi 1Tbyte 3,5"Sata, Western Digital 320Gbyte 2,5"Sata, Samsung SH-S202 DVD-RW, Lian Li PC-Q07 miniITX, FSP 360W

#618 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 16:26

Van hazai IBM képviselet, ennek ellenére nem tudsz RMA formot kérni se IBM, se hita cuccra, mert NEM LEHET. Pont. Ilyen gyökerek. Ott van a bugris Major, nem garozzák le csak azokat a Kingston ramokat, amiket tölük vettek, mert meg kivánják kurtitani a feketeimportot. Namost, mivel nagyker, eleve magánember ki se szolgálnak, egy berogyó kisker meg hiába irányit hozzájuk adott esetben. Még jó, hogy a Kingston UK teljesen normális, szó nélkül cserélnek mindent, hisz az élettartam-garancia ezért van nemdebár. Plextor árusitás, 1 év gart ad a bolt, a másik kettőt a Plextor disztri, aki elkéri a számlát, az összes dobozt, de még urológust is hivnak és a s*ggedbe is belenéznek, nem e véletlenül ott dugdosol egy hiányzó alkatrészt, ja és a bevizsgálási idő, stb stb. Mikor nem volt meg a számlám, a kisker meg nem tudott másolatot adni, komoly 2 hét alatt megjárta a csomag oda/vissza belgiumot, és nem ám overnight express-el ment, hanem kutyaközönséges magyar postával.

#619 Felhasználó inaktív   ohej 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 17:43

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 7:33

.....honnan tudja a vevő,hogy a három év gari a bolt önként vállalt jótállása volt?,a bolt nem közli ezt a vevővel,na meg azt sem,hogy honnan szerzi be a cuccost  :confused:

#620 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 18:03

Idézet: ohej - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 16:43

.....honnan tudja a vevő,hogy a három év gari a bolt önként vállalt jótállása volt?,a bolt nem közli ezt a vevővel,na meg azt sem,hogy honnan szerzi be a cuccost  :confused:

Szia!

Onnan tudhatja, hogy a törvényben meghatározott 1 éven felül vállalt jótállás az mind a kereskedő önkéntes vállalása, mivel a jelenlegi törvényi szabályozás szerint a kötelező jótállás 1 év, függtlenül attól, hogy a termék gyártója mennyi jótállást vállal.
Az 1 éven túlmenően a saját feltételei vonatkoznak az önként vállalt jótállásra.

Bíborkékhóvirág

Szerkesztette: Biborkékhóvirág 2005. 05. 22. 18:04 -kor

Téma megosztása:

• (46 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »