idézet:
Ezt írta Casoli:
Először is honnan tudod, mit intéztek az apjával?[/quote]
Először is én azt is írtam, az elmondottak alapján. Ha az apjával le volt fixálva a dolog... akkor viszont nem értem a srác felháborodását. Akkor most mi az igazság?
De a szegecselés akkor is barbárság.
BlueFish, és a Popszegecs esete !!!?
Elküldve: 2003. 03. 14. 16:15
Elküldve: 2003. 03. 14. 17:28
idézet:
Ezt írta Mumia:
Ha lebeszélték, hogy valahogy oldják meg, hogy ne piszkálhasson bele, akkor miért barbárság ?[/quote]
Nem igaz hogy az apja nem tud szólni a gyerekének hogy "édes fiam ugyan már, ne buherájjad' aztat a gépet, mert nem fizetek még egy procit!", ugye.
Egyébként meg azért barbár, amiért pl. nem heggeszti oda a ház oldalát az ember a házhoz hogy ne lehessen kinyitni... ocsmány és kész.
De örülnék, ha Jurij betévedne ide, és rendbe tenné a dolgokat, mi is az igazság ezzel kapcsolatban? Volt megegyezés a Bluefish és a srác apja között vagy nem?
Mert amíg ezt nem tudjuk, csak feleslegesen tépjük a szánkat...
(Most így utólag nem biggyesztem ide történetet, de eszembe jutott hogy egy haveromat kétszer is jól átverték a garanciális csere során, de ez most tényleg nem tartozik ide..., különben sem akarom rossz hírét kelteni a cégnek, meg egyébként is sz@arok a Bluefish-re
)
[ 2003. március 14.: Etele [aki néha Draco] szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 03. 14. 19:50
Ugy látom nem csak engem húztal fel ezek a LAKATOSOK

Köszönöm az eddigi reakciókat, úgy látom az én véleményem van többségben.
Felhivtam a srácot, a szegecselést megbeszélték faterjával,a biosról nem tudok még semmit. Gondolom azért kódolták, hogy ne lehessen tuningolni..., ki tudja, lehet hogy beleszórtak valami dzsunka 266Mhz-es RAM-ot.
Faterja édes Fia 20 év felett jár, a géphez nem nyúlt (CPU, RAM), én mentem hozzá mindig, probáltam "rendbe" tenni a gépet (Kispest-Budafok). Soxor voltam nála éjjel 1-ig, de szivesen, mert jó barátom, és szeretem a hardware-eket össze passzintani.
Eszembe nem jutott volna hogy a procival lesz gáz, azt hittem eddig, hogy az vagy jó, vagy nem.
Elküldve: 2003. 03. 15. 17:24
idézet:
Ezt írta Rucsy:
Hm...
Nem akarom senki szavát kétségbe vonni, de egy 1800-as amd kb. 1 sec. alatt elfüstölt volna, ha csak lóg az alaplapon a hűtő.[/quote]
Ne is vondd, mert szó szerint így volt, ahogyan leírta !
Nem volt tökéletesen rögzítve a hűtő és képzeld nem füstölt el ! Nem is ez a lényeg ! Persze, hogy garanciális maradjon, nem szabadott volna szétszedni a házat.
Akkor pedig autókázás... benzin pénz... meg egyéb...
Így a garancia ugrott, de a hűtő úgy lett felrakva, ahogyan azt a szakértő uraknak a 2 nap tesztelés előtt kellett volna !
Ha még bbeke leírná kálváriáját a memóriájával és az adott szavának betartásáról nem híres eladóról itt a cégnél, akkor meg te sem kételkednél !
Az pedig -szigorúan IMHO-, hogy pénzt kérni egy olyan gép garanciális átnézésééret, amelyet náluk vettek, olyan mértékű pofátlanság, amelyet elképzelni is nehéz !
Száz szónak (és minden ilyen fikatopiknak) egy a lényege:
amivel meg vagy elégedve (esetünkben egy számítástechnikai cég), azon ne változtass !
[ 2003. március 15.: Piftuka szerkesztette a hozzászólást ]
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2003. 03. 17. 15:28
ha popszegecselve volt a gép, hogy szedte szét, hogy berakja a cuccokat, vagy utána visszapopszegecselte ????
Nem értem ????
Elküldve: 2003. 03. 17. 16:06
idézet:
Ezt írta Jurij:
Felhivtam a srácot, a szegecselést megbeszélték faterjával,a biosról nem tudok még semmit. Gondolom azért kódolták, hogy ne lehessen tuningolni..., ki tudja, lehet hogy beleszórtak valami dzsunka 266Mhz-es RAM-ot.[/quote]
Hibas kovetkeztetes. en inkabb azt gondolom, hogy z illeto fater kerte meg a boltot, hogy epitsenek be olyan megoldasokat, ami lehetove teszi azt, hogy a kerdeses szamitogep-ben tobbet ne hibasodjon meg alkatresz.
A BIOS tekergetesevel, falsh-elesevel, a szamitogep belsejeben vegzett matatassal ugyanis sajnos tonkre lehet tenni tovabbi szamitogep-alkatreszeket. En amondo vagyok, hogy a kerdeses uriember a sajat penzen vasarolt szamitogeppel azt tesz, amit akar. De amig a szamitogepet a fater veszi, addig a szamitogep olyan lesz, amit a fater akar.
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2003. 03. 17. 22:48
idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:
A BIOS tekergetesevel, falsh-elesevel, a szamitogep belsejeben vegzett matatassal ugyanis sajnos tonkre lehet tenni tovabbi szamitogep-alkatreszeket.[/quote]
Mar csak egy dolgot nem ertek: akkor most a gyerek matatott a gepben, vagy nem? Mert, ha nem, akkor mirol is van szo? A ceg ugyes huzasarol, es a sajat hibajanak ily modon torteno leplezeserol. Ha valoban a felhasznalo hibajabol tortent a hiba (amit kotve hiszek, hacsak nem pakolgatta a hutot fel-le a srac), akkor teljesen jogos a szegecs.
Elküldve: 2003. 03. 18. 12:25

hobizoli
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com
"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"
Elküldve: 2003. 03. 18. 12:45
idézet:
Ezt írta hobizoli:
Bazz... mibol tart lefurni egy pop-szegecset, aztan utana egy ujat benyomatni...hat 1 perc az egesz muvelet
hobizoli[/quote]
Hm.
idézet:
Ezt írta hko:
Most lehet higy tanulatlan bunkónak tartasz de mijaza a popszegecs?[/quote]
Nem hinném, hogy ez mindenkinek eszébe jut...
Elküldve: 2003. 03. 18. 20:32
idézet:
Ezt írta Etele [aki néha Draco]:
A popszegecs mondjon le!!!![]()
![]()
[/quote]
![]()
![]()
![]()
![]()
Elküldve: 2003. 03. 19. 12:53
Látom itt egy páran szidjátok a Bluefisht. A haverom és én egy pár százezer forintot elköltöttünk ott, de eddig garanciális probléma nem volt.
A gépem ott rakattam össze. Matricát raktak rá, ami a teljes hazavezető utat kibírta. Utánna leszedtem. Ezzel, ha jól tudom nem az egész gari veszett el. Ezután, ha nem műxik valami, ha az egész gépet viszed be akkor szervíz díjat kell fizeni a hiba keresésért, de ha megtalálták a hibás alkatrészt akkor rendes gariban javítják. Szóval matrica leszedése után érdemes inkább csak a hibás cuccot bevinni. Egyébként meg a számlára nincs ráírva hogy a gép össze is lett rakva, csak az alkatrészek vannak felsorolva.
Amúgy el tudom képzelni ezeket probémákat a céggel. A vásárlás szörnyű procedúra, néha többször el kell magyarázni mit is akarok vásárolni (lehet csak engem értenek meg nehezen?). Valamint olyan tenyérbe mászó képük van az eladóknak. Mi a francért is vásárolok még mindig ott?
Hassan
Elküldve: 2003. 03. 19. 13:44
Elküldve: 2003. 03. 20. 18:36
idézet:
Ezt írta kisgabo:
--------------------
i dx2-66 2*16mb edo, trindent 512, 40mb conner....
.[/quote]
Khm khm tridentA legjobb kartya!
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!
Elküldve: 2003. 03. 20. 19:12
idézet:
Ezt írta Hassan:
Hali!
... A gépem ott rakattam össze. Matricát raktak rá, ami a teljes hazavezető utat kibírta. Utánna leszedtem. Ezzel, ha jól tudom nem az egész gari veszett el. ... ha az egész gépet viszed be akkor szervíz díjat kell fizeni a hiba keresésért, de ha megtalálták a hibás alkatrészt akkor rendes gariban javítják. ...a számlára nincs ráírva hogy a gép össze is lett rakva, csak az alkatrészek vannak felsorolva.
Hassan[/quote]
Hassan, nem értem igazából
- Gépet vettél amire raktak matricát.
- A számlán csak alkatrész szerepel - akkor miért kell a matrica?
- Leszedted a matricát. Elméletileg a gari ilyenkor ugrik...ha gépet vettél, de mivel nem gépet vettél, hanem alkatrészt, akkor megint kérdőjeles a matrica.
- "gépet" vettél, tehát minden alkatrész tőlük van, akkor miért kell fizetni ha gari van?
- Nem hiszem, hogy egyetlen bolt is javítana bármit...leszámítva egy két dolgot ok, de mit javít egy hibás alaplapon pl?
- Ha fizetsz, akkor van jó gari ügyintézés, ha nem, akkor nem?
Kicsit zürzavaros így, nekem legalábbis. Nem téged kérdőjelezlek meg, hanem az értékesítési, szervizelési procedúrát.
Egy bolt a hasznába bele kell, hogy kalkulálja a garis ügyintézést is.
Namost, ha akkor van gari, ha fizetsz, akkor egy olcsó árlista, rögtön nem lesz olcsó.
Újabb kérdőjel. Mindegy, nem értek hozzá![]()